برای مشاوره نحوه دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران
برای مشاوره نحوه دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران
اصول ایمنی و صلاحیت عوامل اجرایی پروژه یکی از مهم ترین مسائلی است که شرکت های پیمانکاری و کارفرمایان باید به آن توجه داشته باشند. در این راستا وزارت تعاون، کار و رفاه و اجتماعی در جهت کاهش خطرات ناشی از پروژه، گواهی نامه تایید صلاحیت ایمنی را به پیمانکاران واجد شرایط اعطا می نماید. در واقع گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران از مهم ترین اسناد و مدارک پیمانکاران محسوب می شود.
پیمانکاران به منظور بهره مندی از مزایای دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی از جمله اعتماد بیشتر کارفرمایان، اعتبار بیشتر و امکان موفقیت در مناقصات تجاری تمایل به دریافت این گواهینامه دارند؛ اما دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی مستلزم وجود شرایط، ارائه مدارک و انجام مراحل و هم چنین، آشنایی با سامانه استعلام صلاحیت ایمنی پیمانکاران می باشد.
از این رو، در این مقاله، پس از پاسخ به پرسش گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران یا گواهی HSE چیست؛ مراحل ورود به سامانه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران آموزش داده می شود. سپس، شرایط و مدارک لازم برای اخذ این گواهی مورد بررسی قرار می گیرد و پس از آن، به این سوال پاسخ داده می شود که چگونه گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران را دریافت کنم. در نهایت؛ پس از آموزش نحوه دریافت این گواهی از سامانه و همچنین استعلام آن با کد ملی، در بخش پایانی مقاله، بخشنامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران ارائه می شود.
گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران یا گواهی HSE چیست
دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران برای کلیه پیمانکاران جهت شرکت در پروژه های مختلف دولتی و غیر دولتی الزامی می باشد و بدون دریافت این گواهی نامه، امکان شرکت در بسیاری از پروژه ها برای آن ها وجود ندارد؛ اما سوالی که در این قسمت، مطرح می شود، این است که گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران یا گواهی HSE چیست؟
گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران یا گواهی HSE مدرکی است که برای پیمانکاران صادر می شود و بیانگر آن است که پیمانکار نسبت به تمام اصول ایمنی آگاهی کامل دارد و در پروژه های خود این اصول را رعایت می کند. در واقع این گواهی به کاهش خطرات ناشی از پروژه و بهبود عملکرد پروژه کمک می کند.
گواهی نامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران یا گواهی HSE توسط وزارت تعاون، کار و رفاه و اجتماعی و برای شرکت های دارنده رتبه پیمانکاری صادر می شود. در واقع بدون داشتن رتبه پیمانکاری، دریافت این گواهی امکان پذیر نمی باشد.
مراحل ورود به سامانه استعلام صلاحیت ایمنی پیمانکاران
در قسمت پیشین مقاله، گواهی نامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران شناخته شد. در این قسمت، مراحل ورود به سامانه گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران ارائه می شود. اشخاص به منظور مراحل ورود به سامانه استعلام صلاحیت ایمنی پیمانکاران می بایست ابتدا؛ پس از انجام مراحل احراز هویت در سامانه جامع روابط کار و دریافت نام کاربری و گذر واژه از طریق پیامک ارسال شده، به سامانه اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران به نشانی svcc.mcls.gov.ir مراجعه و پس از آن مطابق تصویر ذیل، گزینه ورود به سامانه را انتخاب نمایند.
اشخاص در صفحه ارائه شده برای ورود به سامانه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران باید همانند تصویر ذیل می بایست بر قسمت ورود متقاضیان کلیک نمایند.
پس از انتخاب گزینه ورود متقاضیان، صفحه مطابق تصویر ذیل نمایش داده می شود که شخص می بایست در این صفحه نام کاربری و گذر واژه دریافت شده و همچنین متن تصویر را وارد نماید.
چنانچه قبلا اطلاعات شخص در سامانه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران ثبت شده باشد، بازخوانی به صورت خودکار انجام می شود و شخص به صفحه کاربری جهت ادامه فرایند تایید صلاحیت هدایت می شود.
در غیر این صورت چنانچه پیغام "کاربر گرامی اطلاعات شما در سامانه یافت نشد" در صفحه نمایش داده شد؛ شخص متقاضی باید از طریق صفحه درخواست بررسی اطلاعات فرم مربوطه را تکمیل نماید.
لازم به ذکر است در صورتی که کاربر اطمینان دارد؛ قبلا در سامانه ثبت نام کرده است، ولی اطلاعاتش در سامانه یافت نشده، می تواند گزینه درخواست بررسی اطلاعات را انتخاب نماید و نسبت به وارد کردن اطلاعات خود در فرم ارائه شده اقدام نماید.
پس از تکمیل اطلاعات در فرم ارائه شده، کارشناسان مربوطه، این درخواست را بررسی می نمایند. در نهایت با انجام مراحل فوق الذکر، اشخاص می توانند به سامانه گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران ورود پیدا کنند. شایان ذکر است سامانه گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران تحت نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه خدمت می کند.
شرایط دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران
دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران مانند دریافت هر گواهی دیگر؛ مستلزم وجود شرایطی است. از این رو، در ادامه شرایط دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. اخذ گواهی صلاحیت پیمانکاری یا همان رتبه بندی سازمان مدیریت یکی از مهم ترین شرایط دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران محسوب می شود.
یکی دیگر از شرایط دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران آن است که پیمانکار پروژه فعال داشته باشد. در غیر این صورت، یعنی چنانچه پیمانکار پروژه فعال نداشته باشد؛ می تواند از اداره کار، نامه موقت دو ماهه دریافت کند و پس از شروع پروژه خود، به این اداره، جهت بازرسی به منظور صدور گواهی نامه تایید صلاحیت ایمنی اطلاع دهد.
متقاضیان دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران می بایست یک کارگاه فعال داشته باشند و دستورالعمل صلاحیت ایمنی پیمانکاری نظیر ایمنی کارگران و کارگاه و همچنین مقررات وزارت کار را رعایت نمایند. لازم به ذکر است که به منظور دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران، مدیر شرکت پیمانکاری باید حداقل مدرک دیپلم را دارا باشد و همچنین یک دوره 16 ساعته را که توسط کانون انجمن صنفی مسئولین ایمنی و بهداشت کار برگزار می شود را سپری نماید.
مدارک لازم برای اخذ گواهی تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران
دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران مستلزم وجود شرایط و تهیه مدارکی است. در قسمت قبل، این شرایط بررسی شد و اکنون در این قسمت، مدارک لازم برای اخذ گواهی تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران ارائه می شود. مدارک لازم برای اخذ گواهی تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران عبارت اند از:
گواهی صلاحیت پیمانکاری (حقیقی یا حقوقی) از مراجع ذی صلاح نظیر سازمان مدیریت، استانداری، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و نظایر آن. (به همراه فایل اسکن شده آن)
نشانی پستی دفتر مرکزی پیمانکار به همراه کد پستی معتبر.
شناسنامه مدیرعامل (به همراه فایل اسکن شده تمام صفحات)
کارت ملی مدیر عامل و اعضای هیات مدیره شرکت (به همراه فایل اسکن شده از پشت و روی آن)
آگهی تاسیس و ثبت شرکت (به همراه فایل اسکن شده
اساسنامه شرکت (به همراه فایل اسکن شده کلیه صفحات).
آگهی آخرین تغییرات شرکت (به همراه فایل اسکن شده)
صفحه اول قراردادهای چهار سال اخیر (به ترتیب زمان شروع و پایان و همراه با فایل اسکن شده)
لیست تجهیزات حفاظت ایمنی (به همراه فایل اسکن شده)
گواهی صلاحیت مسئول ایمنی اخذ شده از واحد بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان (به همراه فایل اسکن شده)
آخرین لیست های بیمه کارگاه (به همراه فایل اسکن شده)
گواهینامه های دوره آموزش ایمنی کارگری (مطابق لیست بیمه برای تمام کارگران، به همراه فایل اسکن شده)
گواهینامه دوره آموزش کارفرمایی (یکی از اعضاء هیات مدیره ترجیحا مدیر عامل) (به همراه فایل اسکن شده)
سند مالکیت یا اجاره نامه دفتر مرکزی دارای اعتبار با کد رهگیری (به همراه فایل اسکن شده)
نشانی کامل محل پیمان های در حال اجرا (برای اخذ گواهینامه داشتن پیمان در حال اجرا الزامی است.)
فیش های پرداختی پرفراژ شده بانکی یا رسید الکترونیکی بانکی و یا رسید دستگاه pos به میزان مبلغ تعیین شده، جهت برگزاری دوره های آموزشی (به همراه فایل اسکن شده)
فیش های پرداختی پرفراژ شده بانکی یا رسید الکترونیکی بانکی و یا رسید دستگاه pos به میزان مبلغ تعیین شده، جهت تشکیل پرونده (به همراه فایل اسکن شده)
شایان ذکر است؛ مدارک فوق الذکر می بایست در سامانه اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران سراسر کشور بارگذاری شود و در صورت عدم رعایت این موضوع، پرونده به متقاضی عودت داده می شود. همچنین پیمانکاران جهت اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی مکلف به ثبت نام الکترونیکی و برابر اصل نمودن مدارک توسط مبادی تعیین شده می باشند.
چگونه گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران را دریافت کنیم
پس از احراز شرایط و تهیه مدارک، برای بسیاری از متقاضیان این سوال مطرح می شود که حال چگونه گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران را دریافت کنیم؟ لذا در ادامه به این پرسش پاسخ داده می شود.
به منظور دریافت گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران، متقاضیان پس از تهیه مدارک، لازم است در کلاس های آموزشی پیمانکاران شرکت نموده و پس از اخذ نمره قبولی در آزمون ها، گواهینامه صادر شده را ضمیمه مدارک خود نماید. پس از آن متقاضی دریافت گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران می بایست نسبت به تکمیل فرم درخواست گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاری که در سامانه بارگذاری شده است و همچنین ثبت نام و ارسال مدارك در سامانه پیمانکاران اقدام نماید.
بعد از انجام مراحل فوق الذکر، کارشناس مربوطه مدارک را بررسی می کند. در صورت عدم تایید این مدارک توسط کارشناسان، پرونده رد شده و شخص متقاضی می بایست مجددا مدارک را تکمیل و درخواست خود را ثبت نماید، اما در صورتی که این پرونده مورد تایید کارشناسان قرار گیرد؛ شخص متقاضی می بایست ظرف 48 ساعت کپی برابر با اصل مدارک مربوطه را به اداره کل استان تحویل نماید.
پس از تحویل مدارک، مجدد این پرونده توسط کارشاسان بررسی می شود و سپس جهت اطمینان از رعایت نکات ایمنی از محل پروژه ها و کارگاه های فعال شرکت و همچنین دفتر مرکزی آن بازدید به عمل می آید. چنانچه این بازرسی مورد تایید واقع شود، پرونده به کمیته تشخیص صلاحیت ایمنی پیمانکاران فرستاده می شود و در نهایت پس از تایید کمیته ظرف 48 ساعت گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاری شما صادر می گردد.
نحوه دریافت گواهی تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران از سامانه
همانطور که بیان شد؛ اشخاص به منطور دریافت گواهی تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران می بایست پس از تکمیل مدارک در کلاس های آموزشی پیمانکاران شرکت نموده و پس از اخذ نمره قبولی در آزمون ها، گواهینامه صادر شده را ضمیمه مدارک خود نماید.
نحوه دریافت گواهی تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران از سامانه و تکمیل فرم ثبت نام، بدین صورت است که متقاضیان دریافت این گواهینامه پس از شرکت در کلاس های آموزش و اخذ نمره قبولی در آزمون ها، می بایست مطابق با راهنمای قید شده در قسمت های قبلی مقاله، به نشانی prkar.mcls.gov.ir مراجعه و در صفحه ارائه شده بر روی گزینه ایجاد حساب کاربری کلیک نمایند.
پس از کلیک بر گزینه ایجاد حساب کاربری صفحه ای همانند تصویر ذیل ارائه می شود که در این صفحه متقاضی می بایست گزینه احراز هویت الکترونیکی را انتخاب نماید.
با ورود به قسمت احراز هویت الکترونیکی، در صفحه ارائه شده متقاضی باید حسب مورد نوع شخص (اعم از نماینده، کارگر، کارفرما حقیقی یا کارفرما حقوقی) را انتخاب نماید. چنانچه در این بخش نوع شخص، کارفرما حقوقی انتخاب شود؛ باید شناسه ملی شرکت، کد ملی مدیر عامل و شماره تلفن همراه وارد و پس از آن گزینه ارسال انتخاب شود.
پس از تکمیل فیلد های فوق، یک کد تایید به شماره تلفن همراهی که وارد شده؛ ارسال می شود که لازم است کد تایید و همچنین شماره شرکت درج و بر قسمت ارسال کلیک شود.
سپس شخص به درگاه پرداخت اینترنتی هدایت می شود که پس از پرداخت، نام کاربری و گذر واژه به شماره تلفن همراه مدیر عامل که در سیستم ثبت شده ارسال خواهد شد.
در نهایت پس از ثبت نام در سامانه، متقاضی می تواند به داشبورد حساب کاربری اش وارد شود و با تکمیل اطلاعات مشخصات پیمانکار، دفتر مرکزی و کارگران، گواهینامه تایید صلاحیت پیمانکاری، مدارک گواهی نامه آموزشی، سوابق فعالیت، تجهیزات، حوادث، مسئولین حفاظت فنی، پیمانکاران فنی و بارگزاری مدارک، ثبت نام خود را تکمیل نمایند.
استعلام گواهینامه صلاحیت ایمنی با کد ملی
اصولا کارفرمایان جهت همکاری با پیمانکاران تمایل به بررسی گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی آن ها و نیز استعلام صلاحیت ایمنی پیمانکاران دارند، اما در بسیاری از موارد نحوه این استعلام را نمی دانند، لذا در ادامه نحوه استعلام گواهینامه صلاحیت ایمنی با کد ملی آموزش داده می شود.
متقاضیان استعلام مدرک ایمنی با کد ملی می بایست به سامانه اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران به نشانی svcc.mcls.gov.ir مراجعه نمایند. با مراجعه به این سامانه، صفحه ای مطابق تصویر ذیل نمایش داده می شود که در این صفحه برای استعلام گواهی صلاحیت ایمنی باید بر قسمت لیست پیمانکاران کلیک شود.
با انتخاب قسمت لیست پیمانکاران، در صفحه ارائه شده، اشخاص می توانند با وارد کردن استان، شهرستان، نام شرکت/ شماره ثبت شرکت/ شناسه ملی/ نام شخص/ کد ملی و کلیک بر گزینه جست و جو گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکار مد نظر خود را استعلام نمایند.
در پایین صفحه نیز لیست پیمانکاران همراه با استان، شهرستان، تاریخ صدور و تاریخ انقضاء گواهینامه صلاحیت ایمنی آن ها ارائه شده است. شایان ذکر است چنانچه نام شرکت ارائه دهنده گوهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاری در نتایج جست و جو نمایان نشود، پیمانکار یا کارفرما می تواند از طریق اداره کار نسبت به استعلام گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران اقدام نمایند.
بخشنامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران
در قسمت های پیشین مقاله گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران و سامانه دریافت آن شناخته شد و شرایط و مدارک لازم جهت دریافت این گواهینامه مورد بررسی قرار گرفت. همچنین نحوه دریافت گواهی تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران از سامانه و استعلام این گواهینامه آموزش داده شد و اکنون در قسمت پایانی مقاله بخشنامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران ارائه می شود.
- نویسنده: وزارت کار
- حجم: 128 KB
- منبع: سایت وزارت کار
دستورالعمل اجرایی این آیین نامه نیز به استناد تبصره ماده ۲ آیین نامه ایمنی امور پیمانکاری که در تاریخ ۳/۱۲/۱۳۸۸ توسط شورای عالی حفاظت فنی تدوین و در تاریخ ۵/۳/۱۳۸۹ به تصویب وزیر کار و امور اجتماعی رسیده و اجرایی شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. svcc.mcls.gov.ir