برای مشاوره اطلاع از مدارک لازم برای ثبت انواع شرکت ها
برای مشاوره اطلاع از مدارک لازم برای ثبت انواع شرکت ها
برای این که یک شرکت بتواند به طور رسمی به فعالیت قانونی بپردازد، نیازمند طی مراحل قانونی از طریق ثبت شرکت می باشد. ثبت شرکت، تاثیر قابل توجهی بر ارزش و اعتبار شرکت داشته و به آن شخصیت حقوقی مستقل از اعضا می بخشد. متقاضیان برای ثبت شرکت خود، در ابتدا می بایست به تهیه مدارک لازم اقدام نموده و سپس فرآیند ثبت آن را آغاز نمایند.
برخی مدارک لازم برای ثبت انواع شرکت ها، میان تمام اقسام آن مشترک بوده و هر شرکتی که نیاز به ثبت دارد، باید این مدارک را به اداره مربوطه تحویل دهد، اما هر یک از انواع شرکت ها، نیازمند وجود برخی مدارک اختصاصی نیز می باشند که با توجه به فعالیت و حیطه کاری شرکت معین می گردد. از طرف دیگر، در صورتی که موسسان، مدارک را به طور کامل تهیه ننموده باشند، امکان پیگیری روند ثبت شرکت نیز وجود نخواهد داشت.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، کلیه مدارک لازم برای ثبت نام انواع شرکت ها را برای اقسام شرکت های سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی، مختلط غیر سهامی، مختلط سهامی و تعاونی تولید و مصرف به طور کامل بیان نموده و اطلاعات مورد نیاز در این زمینه را ارائه نماییم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مدارک لازم برای ثبت انواع شرکت سهامی
شرکت سهامی به شرکت هایی گفته می شود که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها می باشد. این نوع شرکت ها بسته به نحوه تامین سرمایه، به دو نوع شرکت سهامی عام و خاص تقسیم بندی می گردد. شرکتی که قسمتی از سرمایه آن از طریق فروش سهام به مردم تامین می شود، شرکت سهامی عام و شرکتی که تمام سرمایه آن، توسط موسسان تهیه گردد، شرکت سهامی خاص نامیده می شود. در این قسمت به مدارک لازم برای ثبت انواع شرکت های سهامی پرداخته خواهد شد. مدارک لازم برای ثبت انواع شرکت سهامی عام به شرح زیر می باشد:
دو نسخه طرح اعلامیه پذیره نویسی که بایستی به امضاء کلیه موسسان رسیده باشد
دو نسخه اظهارنامه تکمیل شده
دو نسخه طرح اساسنامه تکمیل شده
تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت موسسان
اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه با افتتاح حساب شرکت (حداقل 35% از 20% سرمایه تعهد شده)
اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.
اصل مجوز اولیه از سازمان بورس و اوراق بهادار
تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی و همچنین فیش واریزی مربوطه
دو نسخه اساسنامه که به تصویب مجمع عمومی موسس رسیده باشد.
دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسان متضمن تصویب اساسنامه، تعیین اعضاء هیئت مدیره، انتخاب بازرسان و روزنامه های کثیرالانتشار
دو نسخه صورت جلسه هیات مدیره
اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت (در صورتی که قسمتی از سرمایه موسسان به صورت غیر نقدی باشد، ارائه اصل گواهی کارشناس رسمی دادگستری الزامی است).
اصل مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار (مجوز ثانویه)
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت های سهامی خاص در کلیات، شبیه به شرکت های سهامی عام بوده، اما از آن جایی که در شرکت های سهامی خاص، تمام سرمایه توسط موسسان تامین می شود، دیگر نیازی به مجوز سازمان بورس و اعلامیه پذیره نویسی نمی باشد. همچنین، توجه به این نکته نیز الزامی است که کلیه موسسان و سهام داران شرکت، می بایست در سامانه ثنا ثبت نام نموده باشند.
مدارک لازم جهت ثبت نام شرکت با مسئولیت محدود
برخلاف شرکت های سهامی، سرمایه در شرکت های با مسئولیت محدود به سهام تبدیل نشده و به آن سهم الشرکه گفته می شود. بنابر ماده 194 قانون تجارت، شركت با مسئولیت محدود شركتی است كه بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشكیل شده و هر یك از شركاء بدون این كه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، فقط تا میزان سرمایه خود در شركت مسئول قروض و تعهدات شركت می باشد. در این بخش از مقاله به مدارک لازم جهت ثبت نام شرکت با مسئولیت محدود و اطلاعات مورد نیاز آن پرداخته شده که به شرح زیر می باشد:
دو نسخه شرکت نامه تکمیل شده
دو نسخه تقاضانامه تکمیل شده
دو نسخه اساسنامه تکمیل شده
تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی و هم چنین فیش واریزی
اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد. (نظیر مجوز تاسیس و ثبت شرکت کامپیوتری)
اصل گواهی عدم سوء پیشینه جهت اعضاء هیات مدیره، مدیرعامل
دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسان
تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه شرکاء، مدیران و هیات نظار (درمواردی که تعداد شرکاء بیش از 12 نفر باشند)
دو نسخه صورت جلسه هیات مدیره
اصل وکالت نامه وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد.
توجه به این نکته الزامی است که در شركت نامه این نوع شخصیت حقوقی، باید صراحتا قید شده باشد كه سهم الشركه های غیرنقدی هر كدام به چه میزان تقویم شده است. همچنین، بنابر ماده 102 قانون تجارت سهم الشركه شركاء نمی تواند به شكل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از با اسم و یا بی اسم و... درآید.
مدارک لازم برای ثبت شرکت تضامنی
بر طبق ماده 116 قانون تجارت، شركت تضامنی شركتی است كه تحت اسم مخصوصی برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر شریک با مسئولیت تضامنی تشكیل می شود. اگر دارائی شركت برای تادیه تمام قروض كافی نباشد، هر یك از شركاء مسئول پرداخت تمام قروض شركت است. بنابراین در شرکت های تضامنی، طلبکاران می توانند به هر یک از شرکا برای تادیه تمام دیون خود مراجعه نمایند. مدارک لازم برای ثبت شرکت تضامنی به قرار زیر است:
دو نسخه شرکت نامه تکمیل شده
دو نسخه تقاضانامه تکمیل شده
دو نسخه اساسنامه تکمیل شده
تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی و همچنین فیش واریزی
اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد
تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه شرکاء، مدیران و هیات نظار (درمواردی که تعداد شرکاء بیش از 12 نفر باشند)
اصل گواهی عدم سوء پیشینه جهت اعضا هیات مدیره، مدیرعامل
دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسان
دو نسخه صورتجلسه هیأت مدیره
اصل وکالت نامه وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت نظیر ثبت شرکت روانشناسی توسط وکیل صورت پذیرد.
همچنین در شرکت های تضامنی، می بایست نام یک نفر از اعضا در مقابل نام شرکت درج شده و علاوه براین، عبارت "شرکت تضامنی" همواره در کنار نام شرکت نوشته شود. ماده 117 قانون تجارت در این خصوص بیان می دارد: « در اسم شرکت تضامنی باید عبارت (شرکت تضامنی) و لااقل اسم یک نفر شرکاء ذکر شود.» در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکاء نباشد، باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است؛ عبارتی از قبیل (و شرکاء) یا (و برادران) قید شود.
مدارک لازم جهت ثبت نام شرکت نسبی
شرکت نسبی به شرکتی گفته می شود که برای امور تجارتی در تحت اسم مخصوصی بین دو یا چند نفر تشكیل و مسئولیت هر یك از شركاء به نسبت سرمایه ای است كه در شركت گذاشته است. بنابراین، چنانچه فردی بیست درصد سرمایه شرکت را پرداخت نموده باشد، به اندازه همان بیست درصد، مسئول قروض و تعهدات شرکت می باشد. برای ثبت شرکت نسبی نیز، وجود مدارکی الزامی می باشد. به همین دلیل؛ در این بخش، به مدارک لازم جهت ثبت نام شرکت نسبی پرداخته شده است.
دو نسخه شرکت نامه تکمیل شده
دو نسخه تقاضانامه تکمیل شده
دو نسخه اساسنامه تکمیل شده
تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی و همچنین فیش واریزی
اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.
تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه شرکاء، مدیران و هیات نظار (درمواردی که تعداد شرکاء بیش از 12 نفر باشند)
اصل گواهی عدم سوء پیشینه جهت اعضاء هیات مدیره، مدیرعامل
دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسان
دو نسخه صورت جلسه هیات مدیره
اصل وکالت نامه وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد.
در مواردی که سرمایه شرکت توسط شخص حقوقی تامین می شود، می بایست اطلاعات مورد نیاز نماینده شخصیت حقوقی نیز دریافت شده و ضمیمه مدارک بالا گردد. همچنین به افراد توصیه می شود که یک نسخه از مدارک فوق را تهیه نموده و در نزد خود نگه داشته، تا در موارد لزوم بتوانند از آن استفاده نمایند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت مختلط
شرکت های مختلط خود به دو دسته شرکت مختلط سهامی و شرکت مختلط غیرسهامی تقسیم بندی می گردند. شرکت مختلط غیر سهامی به شرکتی گفته می شود که برای امور تجارتی در تحت اسم مخصوصی بین یك یا چند نفر شریك ضامن و یك یا چند نفر شریك با مسئولیت محدود، بدون انتشار سهام تشكیل شود. در حالی که شرکت مختلط سهامی شرکتی است که بین یك عده شركاء سهامی و یك یا چند نفر شریك ضامن تشكیل می گردد. به منظور آشنایی علاقمندان در این قسمت به مدارک لازم برای ثبت شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی پرداخته شده است:
دو نسخه شرکت نامه تکمیل شده
دو نسخه تقاضانامه تکمیل شده
دو نسخه اساسنامه تکمیل شده
تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی و همچنین فیش واریزی
اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.
تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه شرکاء ضامن که سمت مدیریت دارند و سایر شرکا
نوشته به امضای مدیر شرکت حاکی از تعهد پرداخت تمام سرمایه سهامی و پرداخت واقعی لااقل ثلث از آن سرمایه
سواد مصدق از تصمیمات مجمع عمومی در موارد مذکور در مواد ۴۰ و ۴۱ و ۴۴ قانون تجارت
نوشته به امضای مدیر شرکت حاکی از پرداخت تمام سرمایه نقدی شرکای ضامن و تسلیم سرمایه غیرنقدی با تعیین قیمت حصه های غیر نقدی.
همچنین در موارد تشکیل شرکت مختلط سهامی، هیات نظاری لااقل مركب از سه نفر از شركاء برقرار می شود و اطلاعات آن ها نیز مورد نیاز می باشد. در مواردی که ثبت شرکت به وکیل سپرده می شود، می بایست اصل وکالت نامه وکیل دادگستری نیز به مدارک فوق ضمیمه شده و به همراه آنان، برای بررسی به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود.
مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی تولید و مصرف
شركت تعاونی تولید نیز به شرکتی گفته می شود كه بین عده ای از ارباب حرف تشكیل می شود و شركا مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیاء یا اجناس به كار می برند. در این میان، عده ای از افراد ممکن است با مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی تولید و مصرف آشنایی نداشته به همین دلیل، این بخش از مقاله به بیان این مدارک اختصاص داده شده است.
سه نسخه اساسنامه ممهور به مهر اداره تعاون مربوطه
دو نسخه صورت جلسه اولین مجمع عمومی
دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره
دو نسخه تقاضانامه تعاونی
دو نسخه شرکت نامه تعاونی
تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی
اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه تعهدی (حداقل 35% سرمایه) و اصل گواهی کارشناس رسمی دادگستری، با موضوع قیمت گذاری اموال، در مورد سرمایه غیر نقدی شرکت
اصل مجوز از اداره تعاون مربوطه
تصویر برابر با اصل مدارک احراز اعضا هیات مدیره و بازرسان (شناسنامه و کارت ملی)
بنابراین، افرادی که تمایل به تشکیل شرکت تعاونی دارند، می بایست سه نسخه از اساسنامه خود را نزد اداره تعاون مربوطه برده و آن را ممهور نمایند. علاوه براین، ایجاد این نوع شرکت نیاز به کسب مجوز از اداره تعاون مربوطه نیز داشته و بدون آن نمی توان برای ثبت شرکت تعاونی تولید و مصرف اقدام نمود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مدارک لازم برای ثبت انواع شرکت ها در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از مدارک لازم برای ثبت انواع شرکت ها پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. دو نسخه