برای مشاوره نحوه اخذ مجوز مشاوره روانشناسی
برای مشاوره نحوه اخذ مجوز مشاوره روانشناسی


امروزه بسیاری از دانشجویان رشته های روانشناسی و مشاوره پس از فارغ التحصیلی و دریافت مدرک کارشناسی ارشد خود، اقدام به راه اندازی کلینیک های مشاوره و روان درمانی می کنند. البته برای تاسیس این کلینیک ها نیاز به اخذ پروانه اشتغال روانشناسی از سوی متقاضیان می باشد.
متقاضیان می توانند پروانه اشتغال روانشناسی خود را از سازمان نظام روانشناسی کشور اخذ کنند و سپس اقدام به تاسیس کلینیک خود نمایند. البته اخذ این پروانه نیازمند داشتن شرایط و مدارک خاصی می باشد که علاقه مندان بایستی در مورد آن اطلاعات جامعی کسب نمایند.
لذا؛ در ابتدا، به پاسخ این سوال که پروانه اشتغال ملی روانشناسی چیست، پرداخته می شود. سپس تفاوت پروانه اشتغال ملی و تخصصی روان شناسی سنجیده می شود. در ادامه سامانه اینترنتی و ورود به سایت ثبت درخواست مجوز نظام روانشناسی مورد بررسی قرار می گیرد. پس از آن در مورد شرایط و مدارک جدید و مراحل دریافت پروانه نظام روانشناسی اطلاعاتی بیان می شود. برای درک بهتر علاقه مندان نیز، نمونه مهر و مجوز مهر نظام روانشناسی در ادامه آورده می شود. سپس زمان و هزینه صدور مجوز روان شناسی بررسی می گردد. انتهای مقاله نیز به خرید مجوز مرکز مشاوره روانشناسی اختصاص یافته است.
پروانه اشتغال ملی روانشناسی چیست
زمانی که شخصی از دانشگاه در رشته های روانشناسی و مشاره فارغ التحصیل می شود و قصد تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی را داشته باشد، لازم است در اولین گام، اقدام به دریافت پروانه اشتغال ملی روانشناسی کند. در این بخش از مقاله، به این سوال که پروانه اشتغال ملی روانشناسی چیست؛ پاسخ داده می شود.
پروانه اشتغال روان شناسی یکی از مجوزهای صادر شده از سوی سازمان نظام روان شناسی کشور می باشد. این پروانه به فارغ التحصیلان دانشگاهی در رشته های روانشناسی و مشاوره اعطا شده تا به این وسیله بتوانند اجازه کار روان درمانی و مشاوره را داشته باشند.
داشتن این پروانه، نشان دهنده صلاحیت علمی، کاری و اخلاقی متقاضی می باشد. پس از دریافت این پروانه اشتغال، متقاضیان بایستی شرایط و مدارک لازم را آماده کرده و در صورت قبولی در مصاحبه، به آن ها شماره عضویت اعطا گردیده و مجوز مذکور را دریافت می کنند.
تفاوت پروانه اشتغال ملی و تخصصی روان شناسی
همانطور که بیان شد؛ فارغ التحصیلان رشته های روانشناسی و مشاوره پس از پایان دوران تحصیلی خود، می توانند اقدام به تاسیس مرکز روان درمانی و مشاوره کنند. برای تاسیس چنین مراکزی، در وهله اول، نیاز به دریافت پروانه اشتغال روانشناسی احساس می شود.
در همین راستا؛ متقاضیان می توانند از طریق سازمان نظام روانشناسی اقدام به ثبت درخواست و دریافت این مجوز نمایند. به طور کلی دو نوع پروانه اشتغال روانشناسی وجود دارد که شامل پروانه ملی روانشناسی و پروانه تخصصی روانشناسی می باشند. در نتیجه؛ این بخش؛ به پاسخ این سوال که تفاوت پروانه اشتغال ملی و تخصصی روان شناسی چیست؛ اختصاص داده شده است.
پروانه اشتغال ملی روانشناسی در واقع سطح پایه و عمومی این پروانه محسوب می شود که در وهله اول متقاضیان می توانند به دریافت آن اقدام کنند، اما پروانه اشتغال تخصصی روانشناسی، سطح حرفه ای تر این مجوز به حساب می آید و برای دریافت آن شرایط ویژه ای وجود دارد.
سامانه اینترنتی و سایت ثبت درخواست مجوز نظام روانشناسی
با توجه به این نکته که امروزه روند صدور مجوزها به صورت الکترونیکی انجام می شود. بنابراین متقاضیان دریافت پروانه روانشناسی می بایست در رابطه با سامانه اینترنتی و سایت ثبت درخواست مجوز نظام روانشناسی اطلاعات لازم را کسب کنند.
برای دریافت مجوز نظام روانشناسی متقاضیان می توانند در ابتدای امر، از طریق سامانه درگاه ملی مجوز ها به نشانی g4b.ir در رابطه با جزئیات دریافت مجوز مورد نظر خود؛ اطلاعات جامعی کسب کنند. با اینکه شرایط و مدارک و شرح هزینه ها در این سامانه ذکر شده است، با این حال؛ هیچ گزینه های برای ثبت درخواست مجوز مشاوره روان شناسی در این سایت پیش بینی نشده است، اما ممکن است در آینده این امکان به این وبسایت افزوده گردد و افراد بتوانند با ورود به درگاه ملی مجوزها، درخواست مجوز مشاوره خود را به ثبت برسانند.
با توجه به عدم امکان ثبت درخواست از طریق سایت درگاه ملی مجوزهای کشور، لازم است که متقاضیان وارد سامانه pcoiran.ir شده و از طریق آن اقدام به ثبت نام و سپس ثبت درخواست مجوز نظام روان شناسی کنند. در صورتی که درخواست آن ها پذیرفته شود، پروانه برایشان صادر می گردد.
شرایط جدید دریافت پروانه نظام روانشناسی
افرادی که قصد تاسیس مراکز مشاوره و روان درمانی را دارند؛ بایستی حتما پروانه نظام روانشناسی کشور را دریافت نمایند. متقاضیان در صورتی می توانند موفق به دریافت این پروانه شوند که واجد شرایط مقرر باشند. شرایط جدید دریافت پروانه نظام روانشناسی به شرح زیر است:
متقاضیان بایستی عضو سازمان نظام روانشناسی باشند.
متقاضیان بایستی حداقل دارای کارشناسی ارشد مورد تایید از سوی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و یا بهداشت و درمان و آموزش پزشکی باشند.
آن ها باید تعهد نامه و منشور اخلاقی سازمان نظام روانشناسی را امضا کنند.
یکی دیگر از شرایط، پرداخت تعرفه صدور مجوز مذکور می باشد.
صلاحیت متقاضیان باید مورد تایید سه عضو هیات علمی دانشگاه و عضو سازمان نظام روانشناسی باشد و یا بایستی 150 ساعت دوره توانمند سازی مشاوره و 150 ساعت کارورزی را گذرانده باشند.
در نتیجه متقاضیان دریافت پروانه نظام روانشناسی، اگر واجد شرایط ذکر شده باشند، می توانند با مراجعه به سامانه نظام روانشناسی به نشانی pcoiran.ir درخواست صدور پروانه را ثبت نمایند. پس از صدور پروانه به آن ها اجازه تاسیس مراکز مشاوره داده خواهد شد.
مدارک لازم برای دریافت مجوز مشاوره روانشناسی
در بخش های قبلی مقاله، به نکاتی در رابطه با مجوز نظام روانشناسی و شرایط دریافت آن اشاره شد. همچنین بیان شد که متقاضیانی می توانند اقدام به تاسیس مراکز روان درمانی و مشاوره نمایند، که پروانه مربوطه را داشته باشند. علاوه بر داشتن پیش شرط های لازم، ارائه مدارک مربوطه نیز؛ برای متقاضیان الزامی است. مدارک لازم برای دریافت مجوز مشاوره روانشناسی عبارتند از:
تصویر کارت عضویت در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره
تصویر مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد
تصویر آخرین حکم استخدامی
تایید و امضا منشور اخلاق روانشناسان و مشاوران امضاء شده توسط متقاضی
رسید پرداخت تعرفه صدور مجوز
تاییدیه صلاحیت حرفه ای مشاوره روانشناسی از سه عضو هیات علمی دانشگاه و عضو سازمان نظام روانشناسی و یا مدرک گذراندن 150 ساعت دوره توانمندسازی مشاوره و 150 ساعت کارورزی مشاوره روانشناسی
مدارکی که معرفی شد؛ در واقع باید پیش از ثبت درخواست از سوی متقاضیان تهیه و آماده سازی شده و در سامانه مربوطه بارگذاری شود. البته داشتن این مدارک یکی از شروط تاسیس کلینیک روانشناسی و مشاوره می باشد و متقاضیان می بایست شرایط و ضوابط دیگر را نیز مورد رعایت قرار دهند.
مراحل و نحوه اخذ پروانه اشتغال مشاوره روانشناسی
متقاضیانی که حائز شرایط لازم برای کسب پروانه اشتغال روانشناسی شناخته شدند، بایستی با در دست داشتن مدارک مورد نیاز اقدام به ثبت درخواست خود نمایند. این بخش به مراحل و نحوه اخذ پروانه اشتغال مشاوره روانشناسی اختصاص یافته است.
متقاضیان برای دریافت پروانه اشتغال روانشناسی ابتدا به سامانه picoiran.ir مراجعه کنند و وارد قسمت فرم های سازمانی شوند.
سپس شخص باید بر روی گزینه ثبت نام اعضای جدید کلیک کرده و مطابق فرم زیر اطلاعات را تکمیل نماید.
پس از تکمیل اطلاعات خواسته شده در تصویر قبلی، متقاضیان بر روی گزینه ثبت نام کلیک می کنند. در این مرحله، یک کد اعتبار سنجی برای متقاضی پیامک می شود که کد ارسال شده بایستی در قسمت مربوطه وارد شده و ثبت نام نهایی شود.
پس از انجام ثبت نام، متقاضی به صفحه ورود به پنل کاربری وارد می شود. در این صفحه شخص با وارد کردن کد ملی و رمز عبور خود می تواند وارد حساب کاربری خود شود.
وقتی متقاضی وارد پنل کاربری خود شد، می تواند با کلیک بر روی گزینه تقاضای پروانه اشتغال، اطلاعات خواسته شده را تکمیل و مدارک لازم را بارگذاری نماید. در انتها با کلیک بر روی گزینه تایید درخواست وی در سامانه ثبت می گردد.
پس از اینکه متقاضیان اطلاعات خواسته شده در فرم بالا را تکمیل کردند، لازم است مبلغی جهت شرکت در مصاحبه به حساب سازمان نظام روانشناسی واریز کنند. پس از بررسی مدارک و اسناد ارسالی برای سازمان، در صورتی که اطلاعات مورد تایید باشد، پروانه اشتغال به متقاضیان اعطا خواهد شد.
نمونه مهر و مجوز مهر نظام روانشناسی
طبق مطالبی که در بخش های قبلی بیان شد، دانشجویان رشته های روانشناسی و مشاوره می توانند پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه خود، اقدام به تاسیس کلینیک روانشناسی و مشاوره نمایند. برای تاسیس این کلینیک؛ بایستی متقاضیان در ابتدا شرایط مربوطه را رعایت کند.
پس از اینکه شرایط مربوطه از سوی متقاضیان رعایت گردید، نوبت به آماده سازی مدارک می رسد. سپس متقاضیان بایستی از طریق سازمان نظام روانشناسی، اقدام به دریافت پروانه اشتغال روانشناسی نمایند. در صورت دریافت پروانه می توان اقدام به تاسیس کلینیک نمود.
در این میان، دو عنصر اساسی وجود دارد که متقاضیان باید برای ایجاد و دریافت آن کوشش های لازم را به انجام رسانند. آن هم مهر و مجوز نظام روانشناسی می باشد. برای درک و آشنایی بهتر علاقه مندان در ادامه نمونه مهر و مجوز مهر نظام روانشناسی آورده شده است.
نمونه پروانه اشتغال روانشناسی نیز به شرح زیر می باشد. در این مجوز مواردی نظیر نام و نام خانوادگی، شماره پروانه، تاریخ صدور و اعتبار و... درج شده است.
در صورت بروز مشکلات مالی؛ صاحبان مشاغل و اصناف به عنوان یک راه حل، اقدام به دریافت تسهیلات از موسسات مالی و بانک ها می نمایند که از جمله آن، می توان به وام جواز کسب اشاره نمود. به منظور آشنایی متقاضیان با این نوع وام، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
زمان لازم برای صدور مجوز روانشناسی
مجوز روانشناسی و مشاوره نوعی جواز کسب برای فارغ التحصیلان رشته های روانشناسی و مشاوره محسوب می شود که برای تاسیس کلینیک ها و مراکز مشاوره و روان درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. مرجعی که این مجوز را برای متقاضیان صادر می کند همان سازمان نظام روانشناسی است.
در تیترهای قبلی، در مورد شرایط، ضوابط و مدارک لازم برای دریافت این مجوز نکاتی بیان شد. سوالی که در این میان، برای برخی از متقاضیان مطرح می شود، این است که مدت زمان لازم برای صدور مجوز روانشناسی چه قدر است؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که مدت زمان لازم برای صدور مجوز اشتغال روانشناسی از زمانی که مدارک و اسناد مورد تایید سازمان نظام روانشناسی قرار می گیرد، به مدت 30 روز کاری می باشد. مدت اعتبار مجوز مذکور نیز 3 سال است.
هزینه صدور مجوز روان شناسی
درگاه ملی مجوز ها مرجعی جامع برای دریافت و صدور انواع مجوزات کسب و کارها و مشاغل می باشد، اما در مورد مجوز اشتغال روانشناسی هنوز این امکان فراهم نشده، اما ممکن است در آینده امکان صدور مجوز نظام روان شناسی از طریق این وبسایت نیز فراهم شود. در نتیجه در حال حاضر؛ این مجوز مستقیما از سامانه سازمان نظام روانشناسی کشور برای متقاضیان صادر می شود.
همانطور که بیان شد؛ در حال حاضر متقاضیان تنها برای بررسی شرایط، مدارک، مدت زمان و هزینه صدور مجوز روان شناسی می توانند به این سامانه رجوع کنند. دریافت هر نوع مجوزی نیازمند پرداخته هزینه های گوناگون می باشد، لذا پروانه اشتغال روانشناسی نیز از این قائده مستثنا نیست.
به طور کلی؛ دریافت مجوز روانشناسی مستلزم پرداخت هزینه های بررسی پرونده، صدور اولین پروانه کارشناسی ارشد و اولین پروانه سه ساله دکتری می باشد. هر کدام از این پروانه ها هزینه متفاوتی دارد و ممکن است مبلغ آن هر ساله دچار تغییر شود.
خرید مجوز مرکز مشاوره روانشناسی
فارغ التحصیلان رشته های روانشناسی و مشاوره می توانند پس از اتمام زمان تحصیل خود، برای دریافت پروانه اشتغال روانشناسی اقدام کنند. پس از آن می توانند با وجود پروانه مذکور، کلینیک ها و مراکز مشاوره و روان درمانی را تاسیس نمایند.
برخی از متقاضیان دریافت پروانه اشتغال روانشناسی به دنبال اخذ اطلاعاتی در رابطه با خرید مجوز مرکز مشاوره روانشناسی می باشند که در این بخش از مقاله به آن پرداخته می شود. امروزه امکان خرید و فروش مجوز مرکز مشاوره روانشناسی وجود ندارد و این کار غیرقانونی می باشد.
برای افرادی که امکان دریافت مجوز مرکز مشاوره و روانشناسی را ندارند و یا نمی توانند مراحل مربوطه را طی کنند، بهترین راه کار مشارکت و همکاری با اشخاصی است این مجوز را داشته باشند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اخذ مجوز مشاوره روانشناسی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه اخذ مجوز مشاوره روانشناسی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. پروانه اشتغال روان شناسی یکی از مجوزهای صادر شده از سوی سازمان نظام روان شناسی کشور می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: باسلام. متقاضیان برای دریافت پروانه اشتغال روانشناسی ابتدا به سامانه picoiran.ir مراجعه کنند
پاسخ مشاور: با سلام. قبول تعهدنامه و پرداخت هزینه از جمله شرایط است.
پاسخ مشاور: تصویر کارت عضویت در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره از جمله مدارک لازم برای دریافت مجوز مشاوره روانشناسی است.