برای مشاوره نحوه استعلام کارت بازرگانی هوشمند
برای مشاوره نحوه استعلام کارت بازرگانی هوشمند
انجام هر فعالیتی، از جمله صادرات و واردات کالا، نیازمند اخذ مجوز از مراجع ذی صلاح آن، می باشد. کارت بازرگانی هوشمند نیز از جمله جوازهایی است که در فعالیت های تجاری حوزه صادرات و واردات کالا، صادر شده و به دارندگان خود، اجازه فعالیت قانونی در امر واردات و صادرات را می دهد. از آن جایی که کارت بازرگانی دارای مدت اعتبار مشخص بوده، پس از پایان این مدت، لازم است که متقاضی برای تمدید آن اقدام نماید.
موقتی بودن اعتبار کارت بازرگانی هوشمند موجب شده که بسیاری از افراد، درصدد استعلام اعتبار کارت بازرگانی هوشمند در روابط تجاری خود برآیند تا از مهلت اعتبار آن مطلع گردند. در این میان ممکن است که عده ای از افراد با مراحل و نحوه استعلام کارت بازرگانی هوشمند و مشاهده اعتبار عضویت آن، آشنایی نداشته و این سوال برای آن ها مطرح شود که چگونه می توان به استعلام کارت بازرگانی هوشمند اقدام نمود.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که سامانه استعلام و پیگیری کارت بازرگانی هوشمند اشخاص حقیقی و حقوقی چه می باشد؛ به بیان نحوه و مراحل استعلام آن بپردازیم. سپس در خصوص فرآیند و چگونگی استعلام مالیات کارت بازرگانی هوشمند صحبت خواهیم کرد و در انتها، امکان استعلام این کارت با کد ملی و شناسه ملی ارائه خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سامانه استعلام کارت بازرگانی هوشمند
کلیه اشخاصی که قصد انجام فعالیت در حوزه های مختلف تجاری را دارند، می بایست مجوزهای لازمه را از مراجع ذی صلاح اخذ نموده و در صورت پایان مدت اعتبار، برای تمدید آن اقدام نمایند. از جمله این مجوزها، کارت بازرگانی هوشمند می باشد که توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران (یا به اختصار وزارت صمت) صادر می گردد. ماده 3 قانون "مقررات صادرات و واردات" مصوب سال 1310، در این خصوص بیان می دارد: « مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر و به تایید وزارت بازرگانی میرسد.»
مطابق مقرراتی که در حال حاضر در دست اجرا می باشد، مدت اعتبار کارت بازرگانی یک سال از تاریخ صدور اولیه آن بوده و ممکن است که در سال های بعد، با رعایت شرایطی، تا پنج سال نیز تمدید گردد. از آن جایی که عدم تمدید کارت بازرگانی هوشمند می تواند فرد را با ضمانت اجراهای حقوقی و کیفری جبران ناپذیری رو به رو سازد، بسیاری از افراد درصدد استعلام کارت بازرگانی خود می باشند. به جهت آشنایی علاقمندان، این قسمت از مقاله به معرفی سامانه استعلام کارت بازرگانی هوشمند اختصاص داده شده است.
در گذشته، افراد می بایست برای استعلام کارت بازرگانی هوشمند خود، به صورت حضوری به مراجع ذی صلاح مراجعه نموده و فرآیند استعلام را شخصا و با مراجعه حضوری پیگیری می نمودند. با ایجاد مفهوم دولت الکترونیک و ایجاد سامانه هایی برای خدمات رسانی بهتر و آسان تر به کاربران، دولت سامانه ای را برای استعلام الکترونیکی کارت بازرگانی هوشمند در نظر گرفت. با ایجاد سامانه، نیازی به مراجعه حضوری برای استعلام نبوده و افراد می توانند به صورت آنلاین و از طریق سایت، فرآیند استعلام را انجام دهند.
سامانه استعلام و پیگیری کارت بازرگانی هوشمند در واقع همان سایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به نشانی iccima.ir می باشد. کلیه دارندگان کارت بازرگانی هوشمند می توانند با ورود به این سایت و تکمیل نمودن اطلاعات مربوطه، به استعلام کارت بازرگانی هوشمند خود اقدام نمایند. بنابراین، برخلاف فرآیند صدور و تمدید کارت بازرگانی هوشمند که در سامانه جامع تجارت صورت می گیرد، فرآیند استعلام و مشاهده مدت اعتبار آن در سامانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی است.
نحوه و مراحل استعلام اعتبار کارت بازرگانی هوشمند
در قسمت گذشته، به معرفی سامانه استعلام و پیگیری کارت بازرگانی هوشمند، پرداخته و بیان نمودیم که در حال حاضر، افراد می توانند به صورت الکترونیکی فرآیند استعلام کارت بازرگانی هوشمند خود را با مراجعه به سایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به نشانی iccima.ir انجام دهند. در این بخش از مقاله قصد داریم که به بیان نحوه و مراحل استعلام کارت بازرگانی هوشمند به همراه راهنمای تصویری آن بپردازیم.
به منظور استعلام انواع کارت بازرگانی هوشمند، متقاضی در ابتدا می بایست سایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به نشانی iccima.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. همانطور که پیش تر اشاره شد، برخلاف فرآیند صدور و تمدید کارت بازرگانی هوشمند که در سامانه جامع تجارت صورت می گیرد، فرآیند استعلام و مشاهده مدت اعتبار آن در سامانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی است.
در مرحله بعد، داوطلب می بایست از صفحه اصلی سایت، گزینه "استعلام اعتبار عضویت" را یافته و بر روی آن کلیک نماید.
پس از آن شخص می بایست شماره کارت بازرگانی و شماره ملی دارنده کارت و همچنین، نوع کارت را در بخش های مربوطه وارد نموده و تا از آخرین وضعیت کارت عضویت/بازرگانی هوشمند خود مطلع گردد.
با انتخاب گزینه تایید، آخرین وضعیت کارت عضویت/بازرگانی برای فرد به نمایش درآمده و شخص در صورت لزوم و پایان یافتن مدت اعتبار، می تواند برای تمدید کارت اقدام نماید. در صورتی که متقاضی استعلام کارت بازرگانی هوشمند از اتباع خارجی باشد، می تواند با کلیک بر روی گزینه "اتباع خارجی" فرآیند استعلام کارت خود را انجام دهد.
نحوه و مراحل استعلام مالیات کارت بازرگانی هوشمند
در بخش های پیشین مقاله، پیرامون سامانه استعلام و پیگیری کارت بازرگانی هوشمند و همچنین، مراحل و نحوه استعلام آن توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که کلیه افراد می توانند با مراجعه به سایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و وارد نمودن شماره کارت، شماره ملی و نوع کارت، فرآیند استعلام کارت بازرگانی هوشمند را انجام دهند.
یکی از سوالات متداولی در این میان ممکن است برای افراد مطرح شود این است که، آیا استعلام کارت بازرگانی هوشمند با استعلام مالیات کارت بازرگانی هوشمند متفاوت است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ به این پرسش، مراحل و نحوه استعلام آن چگونه می باشد. به منظور آشنایی افراد، در این قسمت از مقاله به بیان نحوه و مراحل استعلام مالیات کارت بازرگانی هوشمند، پرداخته شده است.
در پاسخ به پرسش اول باید بیان داشت که استعلام کارت بازرگانی هوشمند فرآیندی متفاوت از استعلام مالیات کارت بازرگانی می باشد. تفاوت این دو امر در این است که استعلام کارت بازرگانی هوشمند، توسط شخص متقاضی صورت گرفته، در حالی که استعلام مالیات کارت بازرگانی، توسط اداره امور مالیاتی کشور صورت می گیرد.
ماده 186 قانون مالیات های مستقیم در این رابطه بیان می دارد که: « صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی و پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی یا حقوقی از طرف مراجع صلاحیتدار منوط به ارائه گواهی از اداره امور مالیاتی ذیربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده می باشد.» برای صدور گواهی ماده 186قانون مالیات های مستقیم سامانه ای به نشانی govahi186.tax.gov.ir ایجاد گردیده که بانک ها و نهادهای ذی صلاح می توانند با مراجعه به آن، درخواست استعلام مالیات کارت بازرگانی هوشمند را دهند.
بنابراین، از ماده فوق چنین نتیجه گیری می شود که درخواست استعلام مالیات کارت بازرگانی و صدور گواهینامه برای آن، تنها توسط نهادهای ذی صلاح و کارمندان بانک ها صورت گرفته و متقاضی نمی تواند شخصا خود برای صدور گواهینامه مالیاتی به منظور تمدید کارت بازرگانی به اداره مالیات درخواست دهد. صدور گواهینامه مالیاتی از سوی اداره مالیات برای مودی، تنها درصورتی امکان پذیر است که فرد، هیچ گونه بدهی مالیاتی به این اداره نداشته باشد. این موضوع محدود به امر کارت بازرگانی نشده، بلکه مودی می بایست، در موضوعات دیگر نیز بدهی مالیاتی به اداره مالیات نداشته تا برای وی گواهینامه صادر شود.
ذکر این نکته در این میان نیز حائز اهمیت می باشد که صدور گواهی مالیاتی از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، مستلزم کامل بودن روند ثبت نام در سامانه مالیاتی می باشد. بنابراین، متقاضی باید پیش از هرگونه اقدام جهت دریافت یا تمدید کارت بازرگانی هوشمند خود، به سامانه مالیاتی کشور مراجعه نموده و مراحل نام نویسی را تکمیل نماید تا گواهی مالیاتی از سوی اداره مالیات کشور، برای تمدید کارت بازرگانی هوشمند صادر شود.
پس از این که گواهی مالیاتی از سوی اداره مالیات کشور صادر گردید، متقاضی می تواند به کارتابل خود در سایت اتاق بازرگانی وارد شده و از طریق کلیک بر روی گزینه «نمایش اطلاعات مالیات»، می تواند وضعیت مالیاتی درخواست کننده کارت بازرگانی هوشمند را به راحتی مشاهده نماید.
پیگیری و استعلام کارت بازرگانی هوشمند با کد ملی اشخاص حقیقی
با توجه به قوانین جاری کشور، واردات و صادرات کالا برای کلیه تاجران امکان پذیر نبوده و تنها، آن دسته از اشخاصی که دارای کارت بازرگانی هوشمند و دیگر مجوز های مربوطه، می باشند، می توانند برای صادرات و واردات کالا اقدام نمایند. با توجه به موقتی بودن این کارت ها، اشخاص لازم است که به طور پی در پی، فرآیند استعلام کارت بازرگانی را انجام داده تا از معتبر بودن کارت بازرگانی هوشمند اطمینان حاصل نمایند. در این بخش از مقاله به استعلام کارت بازرگانی هوشمند با کد ملی پرداخته شده است.
در رابطه با این پرسش که آیا امکان استعلام کارت بازرگانی هوشمند با کد ملی امکان پذیر است یا خیر، باید بیان داشت که بله؛ امکان استعلام و پیگیری کارت بازرگانی هوشمند با کد ملی برای کلیه متقاضیان امکان پذیر می باشد. به این منظور، داوطلب می بایست مطابق راهنمای تصویری قید شده در قسمت های پیشین، به سامانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مراجعه نموده و با واردن اطلاعات درخواستی از جمله کد ملی، فرآیند استعلام کارت بازرگانی هوشمند با کد ملی را انجام دهد.
توجه به این نکته ضروی است که فرآیند استعلام کارت بازرگانی هوشمند متضمن پرداخت هیچ هزینه ای نبوده و افراد می توانند به صورت کاملا رایگان کارت بازرگانی هوشمند خود را مورد استعلام قرار دهند. مدارک لازم برای استعلام کارت بازرگانی هوشمند نیز همانطور که پیش تر بیان گردید، شامل شماره کارت بازرگانی و شماره ملی دارنده کارت می باشد.
پیگیری و استعلام کارت بازرگانی هوشمند با شناسه ملی اشخاص حقوقی
در قسمت پیشین مقاله، به معرفی نحوه پیگیری و استعلام کارت بازرگانی هوشمند با کد ملی پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که افراد به منظور استعلام کارت بازرگانی هوشمند می بایست به سامانه iccima.ir مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح پیگیری و استعلام کارت بازرگانی هوشمند با شناسه ملی اشخاص حقوقی بپردازیم.
در خصوص نحوه پیگیری و استعلام کارت بازرگانی هوشمند با شناسه ملی، باید بیان نمود که از آن جایی که کارت بازرگانی اشخاص حقوقی به جای شماره ملی، دارای شناسه ملی ثبت می باشد، افراد باید به هنگام استعلام، به جای شماره ملی، شناسه ملی آن را وارد نمایند.
مراحل و نحوه استعلام کارت بازرگانی شرکت ها، همانند اشخاص حقیقی بوده و از این نظر تفاوتی میان آن ها وجود ندارد. متقاضیان به منظور استعلام کارت بازرگانی اشخاص حقوقی می بایست همانند مراحل قید شده در قسمت قبلی مقاله به سامانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به نشانی iccima.ir مراجعه نمایند.
چگونه بفهمیم کارت بازرگانی داریم
در قسمت های پیشین مقاله به معرفی سامانه استعلام کارت بازرگانی هوشمند پرداخته و مراحل و نحوه استعلام آن را بیان نمودیم. یکی از سوالات پر تکراری که در زمینه کارت بازرگانی هوشمند، برای متقاضیان مطرح می شود، این است که چگونه بفهمیم کارت بازرگانی داریم؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که:
متقاضیان به منظور اطلاع از داشتن یا نداشتن کارت بازرگانی و نیز اعتبار آن، می بایست به سایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به نشانی iccima.ir وارد شوند. پس از ورود به این سایت، متقاضی می تواند با انتخاب گزینه "استعلام اعتبار عضویت" نسبت به اعتبار کارت بازرگانی خود، اقدام نماید.
به منظور اطلاع از اعتبار داشتن یا نداشتن کارت بازرگانی، شخص باید شماره کارت بازرگانی، شماره ملی دارنده کارت و نوع کارت را معین نموده و گزینه تایید را انتخاب نماید. در مواردی که متقاضی استعلام کارت بازرگانی هوشمند از اتباع خارجی باشد، می توان از طریق کلیک بر روی گزینه "اتباع خارجی" فرآیند استعلام اعتبار کارت خود را انجام دهد که راهنمای آن در قسمت های پیشین مقاله؛ ارائه گردیده است.
استعلام کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت
سامانه جامع تجارت یا سامانه یکپارچه سازی و نظارت بر فرآیند تجارت، به منظور ایجاد یک سامانه واحد برای بازرگانان و تجار، در حوزه تجارت خارجی و فعالان اقتصادی در حوزه تجارت داخلی راه اندازی شده است. این سامانه، دارای امکانات متعددی می باشد که از جمله آن می توان به ثبت درخواست صدور کارت بازرگانی اشاره نمود.
متقاضیان پس از ثبت درخواست صدور کارت بازرگانی، متقاضیان می توانند از طریق حساب کاربری خود در سامانه جامع تجارت، اقدام به پیگیری و استعلام درخواست خود نمایند. به منظور استعلام کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت، متقاضی می بایست به حساب کاربری خود در سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir وارد شود.
پس از ورود به حساب کاربری متقاضی می بایست از قسمت بارگذاری صلاحیت ها، گزینه کارت بازرگانی را انتخاب نموده و سپس، با کلیک بر روی گزینه استعلام اطلاعات نسبت به استعلام اطلاعات کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت به نشانی اینترنتی ntsw.ir اقدام نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه استعلام کارت بازرگانی هوشمند در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه استعلام کارت بازرگانی هوشمند پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. مراحل و نحوه استعلام کارت بازرگانی شرکت ها، همانند اشخاص حقیقی بوده و از این نظر تفاوتی میان آن ها وجود ندارد. متقاضیان به منظور استعلام کارت بازرگانی اشخاص حقوقی می بایست همانند مراحل قید شده در متن مقاله باید به سامانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به نشانی iccima.ir مراجعه نمایند.