برای مشاوره نحوه دریافت کارت مرزنشینی
برای مشاوره نحوه دریافت کارت مرزنشینی
برخی افرادی که ساکن شهرهای مرزی کشور هستند با انجام فعالیت های مانند صادرات و واردات کالاها مشغول به امرار معاش برای خود و خانواده های خویش می باشند. در نتیجه دولت برای جلوگیری از قاچاق و یا کولبری کالا ها، با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت، طرحی برای ایجاد کارت مرزنشینی به اجرا گذاشته است.
مطابق این طرح، مرزنشینان می توانند با داشتن کارت مرزنشینی، فعالیت قانونی داشته باشند. از آن جایی که دریافت این کارت، به منظور انجام فعالیت قانونی و جلوگیری از قاچاق کالا امری الزامی است؛ مرزنشینان بایستی پیش از انجام فعالیت های خود؛ برای دریافت این کارت اقدام نمایند. متقاضیان به منظور اخذ کارت مرزنشینی نیازمند کسب اطلاعات جامع در خصوص سامانه و نحوه پیگیری این کارت هستند.
لذا؛ در ابتدا به این سوال که کارت مرز نشینی چیست؛ پاسخ داده شده و سپس سامانه و نحوه ورود به سایت صدور کارت مرزنشینان marz.taarco.ir مورد بررسی قرار گرفته است. پس از آن، مراحل و نحوه ثبت نام و فعال سازی این کارت، برای کاربران شرح داده شده و در ادامه ثبت شماره حساب در سامانه کارت مبادلات مرزی و همچنین پیگیری الکترونیکی و آنی صدور یا تمدید کارت مرزنشینان مورد مطالعه قرار گرفته است. در نهایت نیز، در رابطه با استعلام کارت مرزنشینی با کد ملی و تمدید آن مطالبی ارائه گردیده است.
کارت مرزنشینی چیست
یکی از روش های درآمدزایی ساکنین شهرهای مرزی کشور، خرید و فروش کالاهای مختلف می باشند که این امر مستلزم دریافت کارت مرزنشینی از وزارت صنعت، معدن و تجارت است. سوالی که ممکن است برای متقاضیان، در این قسمت، ایجاد می شود؛ این است که کارت مرزنشینی چیست؟
با توجه به وضعیت ضعیف اقتصادی مرزنشینان و برای جلوگیری از قاچاق و کولبری کالا در مرزهای کشور، دولت با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت کارتی موسوم به کارت مرزنشینی طراحی کرده است. در واقع این کارت مجوزی برای فعالیت رسمی و قانونی متقاضیان در مرزهای کشور محسوب می شود.
شهروندان مرزنشین برای این که بتوانند از خدمات و امکاناتی مانند واردات و صادرات کالا با تخفیفات گمرکی، مبادلات ارزی و... بهره مند شوند، می بایست برای دریافت این کارت اقدام کنند. این کارت نوعی کارت بازرگانی محسوب می شود که امکان فعالیت قانونی را به متقاضیان می دهد.
نحوه ورود به سایت صدور کارت مرزنشینان marz.taarco.ir
در گذشته افراد برای دریافت کارت مرزنشینی خود بایستی با مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت و یا بخشداری های منطقه خود اقدام می کردند، اما امروزه با اجرایی شدن دولت الکترونیک، انجام این امر با سهولت و از طریق سامانه اینترنتی مربوطه صورت می پذیرد.
دولت با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، سامانه ای تحت عنوان سامانه کارت مرزنشینی طراحی کرده است که با نشانی marz.taarco.ir در اختیار کاربران قرار داده شده است. متقاضیان پس از مراجعه حضوری به بخشداری منطقه، می بایست اطلاعات خود را در سامانه مرزنشیننان تایید نمایند. سامانه و نحوه ورود به سایت تایید صدور کارت مرزنشینان marz.taarco.ir بدین صورت است که، متقاضیان ابتدا باید آدرس اینترنتی مربوطه را در موتور جستجوی گوگل سرچ نمایند.
سپس با کلیک بر روی بخش ورود مرزنشینان، در صفحه باز شده مطابق تصویر زیر بایستی کد ملی و کد امنیتی وارد شود.
متقاضیان می توانند با کمک این سامانه و تحت نظارت خود وزارت صنعت و معدن و تجارت اقدام به اخذ کارت مرزنشینی کنند. البته لازم به ذکر است با کمک سامانه مذکور، علاوه بر انجام ثبت نام برای دریافت کارت، کاربران می توانند عملیات های دیگری مانند استعلام کارت و... را نیز به انجام برسانند.
فعال سازی کارت مرزنشینی
همانطور که بیان شد؛ مرزنشینان می توانند برای سهولت در امر صادرات و واردات کالا، در شرایط مشخص و با رعایت قوانین، از کارت های مرزنشینی استفاده کنند. به همین دلیل؛ این بخش از مقاله به بررسی مراحل و نحوه ثبت نام و فعال سازی کارت مرزنشینی اختصاص یافته است.
برای این کار، ابتدا؛ متقاضیان باید به صورت حضوری به بخشداری منطقه مراجعه نموده و درخواست صدور کارت مرزنشینی خود را مطرح نمایند. پس از آن متقاضیان می بایست اطلاعات خود را در سایت کارت مرزنشینی تایید نمایند. به منظور تایید اطلاعات در سامانه کارت مرزنشینی متقاضیان باید به نشانی marz.taarco.ir مراجعه کنند. در صفحه اصلی وبسایت، باید بر روی گزینه ورود مرزنشینان کلیک شود.
در ادامه فرد باید با وارد کردن کد ملی و عبارت امنیتی؛ بر روی گزینه جستجو کلیک کند.
سپس در این بخش، متقاضیان شماره موبایل خود را وارد می کنند و وارد سامانه می شوند.
در گام بعدی مشاهده اطلاعات را انتخاب و تایید کرده و مراحل ثبت درخواست را طی می نمایند.
پس از اینکه متقاضیان، گزینه مشاهده اطلاعات را انتخاب و مراحل را طی کردند، پرونده متقاضی به صورت اینترنتی به اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ارسال می شود. پس از آن سازمان مربوطه بررسی های لازم را انجام داده و در صورت تایید، کارت مرزنشینی برای متقاضی چاپ شده و برای او ارسال می گردد.
ثبت شماره حساب در سامانه کارت مبادلات مرزی
وزارت صنعت، معدن و تجارت برای افرادی که درآمد آن ها به صورت معاملات مرزی می باشد، کارتی موسوم به کارت مرزنشینی طراحی کرده است. دارندگان این کارت با کمک آن، امکان دریافت پول حاصل از معاملات خود را خواهند داشت. علاوه بر این مبالغ، سود حاصل از فروش سوخت به کشورهای همسایه به صورت دوره ای به این کارت و به حساب سرپرستان خانوار واریز می گردد.
دارندگان کارت مرزنشینی برای این که بتوانند این مبالغ را دریافت کنند، بایستی حساب خود را در سامانه کارت مرزنشینی ثبت نموده و سپس این کارت را دریافت نمایند. ثبت شماره حساب در سامانه کارت مبادلات مرزی انجام می پذیرد. به طوری که متقاضیان بایستی ابتدا به سامانه marz.taarco.ir وارد شده و از طریق حساب کاربری خود اقدام به ثبت شماره حساب خود نمایند.
کسانی که کارت تجارت مرزی یا همان کارت پیله وری دریافت می کنند، می توانند کالاهایی را که صادرات آن ها مجاز و یا با صادرات آن ها موافقت شده است، با رعایت مقررات مربوط به کشور یا کشورهای مقابل محل سکونت خود صادر کنند. در مقابل کالاهای صادر شده، کالاهای مجاز یا مجاز مشروط مورد نیاز خود را با کسب مجوزهای مربوطه در جداول مقررات صادرات و واردات از کشورهای مذکور وارد و ترخیص کنند.
پیگیری الکترونیکی و آنی صدور یا تمدید کارت مرزنشینان
افرادی که در مرزهای کشور ساکن هستند؛ برای سهولت در اموری همچون صادرات و واردات کالاهای مرزی، بهره مندی از تخفیفات گمرکی و بازرگانی و... اقدام به دریافت کارتی موسوم به کارت مرزنشینی می کنند. این کارت همانطور که بیان شد، نوعی کارت بازرگانی محسوب می شود.
زمانی که متقاضیان درخواست خود را در سامانه کارت مرزنشینی به نشانی marz.taarco.ir ثبت می کنند، می توانند به کمک همین سامانه به بررسی و پیگیری الکترونیکی و آنی صدور یا تمدید کارت مرزنشینان بپردازند. برای این امر کافی است به سامانه marz.taarco.ir وارد شوند. سپس، متقای می تواند با وارد کردن کد ملی و تصویر امنیتی وارد پورتال مختص به مرزنشینان شود. در پورتال مربوطه، از قسمت مشاهده اطلاعات مرزنشین می توانند وضعیت صدور کارت را پیگیری نمایند. تاریخ صدور کارت مرزنشینی در این قسمت از پورتال قابل مشاهده است.
مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت الکترونیکی تجارت مرزی هم مانند هر ثبت نام قانونی دیگری شامل تقاضانامه متقاضی، عکس، کپی شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت، گواهی عدم سوء پیشینه ، گواهی عدم اعتیاد، تکمیل فرم تعهد، تکمیل فرم ضمانت و گواهی سه سال سکونت است که مورد آخر می تواند ارائه سند ملکی یا تهیه استشهاد محلی باشد.
استعلام کارت مرزنشینی با کد ملی
یکی از مواردی که برای متقاضیان دریافت کارت مرزنشینی حائز اهمیت است، نحوه استعلام کارت مرزنشینی با کد ملی می باشد که در ادامه، اطلاعاتی در رابطه با آن بیان خواهد شد. استعلام این کارت، نیز مانند ثبت نام از طریق سامانه marz.taarco.ir انجام می پذیرد. برای این امر ابتدا متقاضیان به سامانه marz.taarco.ir مراجعه کنند. در صفحه اصلی سامانه، می بایست بر روی گزینه ورود مرزنشینان کلیک شود.
سپس شخص باید در این مرحله، کد ملی و تصویر امنیتی را وارد کند.
در نهایت متقاضیان با وارد کردن شماره موبایل خود به صفحه اصلی پورتال وارد می شوند.
متقاضیان در صفحه پورتال خود با کلیک بر روی گزینه مشاهده اطلاعات مرزنشینان می توانند اطلاعات را مشاهده کرده و به استعلام کارت مرزنشینی خود اقدام نمایند.
بدین صورت و با مراجعه به این قسمت از سامانه، مرزنشینان و دارندگان کارت مرزنشینی می توانند از وضعیت کارت خود مطلع شوند. چنانچه نیاز به تغییرات یا اصلاحاتی مانند درخواست اصلاح چهره، اصلاح آدرس و... در سامانه وجود داشته باشد، از طریق همین پورتال امکان ایجاد تغییرات وجود دارد.
تمدید کارت مرزنشینان
کارت مرزنشینی مانند بسیاری مجوزات دیگر دارای محدودیت اعتباری می باشد و پس از پایان مدت زمان اعتبار، نیاز به تمدید می باشد. مدت اعتبار این کارت 1 سال است و متقاضیان برای تمدید کارت مرزنشینان، بایستی طبق مراحل زیر عمل کنند. ابتدا کاربر باید به سامانه marz.taarco.ir مراجعه کند. با انتخاب گزینه ورود مرزنشینان و وارد کردن کد ملی، کد امنیتی و شماره تلفن خود، متقاضیان مطابق بخش های قبلی، وارد پورتال سامانه می شوند و در صفحه پورتال خود باید گزینه تمدید و صدور مجدد کارت را انتخاب کنند.
سپس متقاضی اطلاعات مورد نیاز را در فیلدهای موجود وارد می کند.
در نهایت اطلاعات متقاضی نمایش داده می شود که در صورت صحت اطلاعات، شخص بایستی آن ها را تایید نماید.
پس از انجام این مراحل، درخواست متقاضی برای سازمان صنعت، معدن و تجارت ارسال شده و در صورتی که مورد تایید سازمان مربوطه باشد، کارت مجددا برای او صادر خواهد شد. البته لازم به ذکر است این کارت به صورت حضوری و با مراجعه متقاضی به بخشداری و یا پیشخوان دولت نیز قابل تمدید می باشد.
استعلام کارت رزاق
طرح صدور کارت رزاق براساس توافق بین سپاه پاسداران، استانداری سیستان و بلوچستان، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و شرکت ملی پخش فرآورده نفتی کشور در استان های مرزی کشور اجرایی شده است که به موجب آن، مرزنشینانی که در فاصله بیست کیلومتری مرز، به زندگی و سوخت بری می پردازند، شناسایی شده و برای آن ها کارت رزاق صادر می گردد.
صدور کارت رزاق به منظور دریافت و انتقال قانونی سوخت برای این دسته از افراد صورت گرفته تا ضمن تامین معیشت خانواده های مرزنشین، امنیت مرزهای کشور نیز حفظ شود. به هر کارت رزاق صادر شده از جانب دولت، این اجازه داده شده که به ورود و خروج یک خودرو از مرز اقدام نموده که این امر، معیشت ۵ خانواده را تامین می نماید.
در قالب طرح رزاق یک نفر به نمایندگی یا با کرایه هفتگی کارت از صاحبان آن، می تواند به خرید قانونی سوخت از دولت اقدام نماید. در خصوص این که نحوه ثبت نام و استعلام کارت رزاق به چه صورت می باشد، می بایست بیان نمود که تاکنون سایتی برای استعلام کارت رزاق و یا ثبت نام در آن معرفی نشده و شناسایی واجدان شرایط توسط مرجع صادرکننده کارت رزاق صورت می گیرد. به محض اعلام نحوه ثبت نام و استعلام این کارت از طریق سامانه، اطلاع رسانی در این مقاله انجام خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت کارت مرزنشینی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت کارت مرزنشینی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. از طریق سامانه مرزنشینی پیگیری نمایید.