برای مشاوره نحوه دریافت وام برای تعاونی ها
برای مشاوره نحوه دریافت وام برای تعاونی ها
یکی از مهم ترین و پرکاربردترین انواع شرکت های تجاری، شرکت های تعاونی هستند. شرکت های تعاونی می توانند در توزیع عادلانه ثروت، ایجاد اشتغال زایی، رشد اقتصادی، کاهش شکاف طبقاتی و فقر موثر باشند، اما این بنگاه های اقتصادی نیز ممکن است با مشکلات مالی و فقدان نقدینگی مواجه شوند. یکی از مهم ترین مشکلات شرکت های تعاونی، مقررات محدود کننده بانک ها برای پرداخت وام و تسهیلات می باشد.
طبق سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و همچنین قانون بخش تعاونی، به علت مزیت هایی که تعاونی ها برای اقتصاد کشور دارند، دولت باید از شرکت های تعاونی حمایت کند. یکی از موارد حمایت از تعاونی ها، ایجاد سهولت در پرداخت تسهیلات به این شرکت ها می باشد. به این منظور ثبت نام تعاونی ها برای دریافت وام و تسهیلات قرض الحسنه از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دستور کار دولت قرار گرفته است. متقاضیان به منظور دریافت این تسهیلات، بایستی با شرایط، مدارک و نحوه دریافت این وام آشنایی داشته باشند.
لذا؛ ابتدا به این سوالات که شرکت های تعاونی از چه تسهیلاتی برخوردارند و کدام تعاونی ها وام قرض الحسنه می گیرند؛ پاسخ داده می شود. سپس شرایط و مدارک لازم برای دریافت وام برای تعاونی ها مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه، به سامانه و مراحل و نحوه دریافت وام برای تعاونی ها پرداخته می شود. پس از آن، مطالبی در مورد فرم ثبت نام دریافت وام تعاونی های وزارت تعاون بیان می گردد. انتهای مقاله نیز؛ به قانون پرداخت وام و اعتبارات مورد نیاز شرکت های تعاونی روستایی و کشاورزی اختصاص یافته است.
شرکت های تعاونی از چه تسهیلاتی برخوردارند
منظور از شرکت تعاونی شرکتی است که برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع تشکیل می شود. هدف شرکت های تعاونی بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی و اعضا از طریق همکاری و تشریک مساعی می باشد. شرکت های تعاونی هم مانند سایر شرکت ها ممکن است در مواقعی نیاز به دریافت تسهیلات داشته باشند. به همین علت؛ در این بخش مقاله؛ به سوال که شرکت های تعاونی از چه تسهیلاتی برخوردارند؛ پاسخ داده می شود.
شرکت های تعاونی در اقتصاد کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند، به همین جهت، دولت به این شرکت ها تسهیلات مختلفی پرداخت می کند. براساس ماده ۲۴ قانون بخش تعاونی، بانک ها باید برای افزایش سرمایه و تقویت شرکت های تعاونی، وام و تسهیلاتی را به این شرکت ها پرداخت نمایند. سرمایه هایی که از محل وام و سایر تسهیلات اعطایی تامین میشود؛ به عنوان ضمانت و یا وثیقه و یا رهن در نزد بانک باشد. همچنین اگر شرکت تعاونی نتواند مبلغ تسهیلات را به بانک بپردازد، بانک می تواند مطالبات خود را با فروش اموال تعاونی تسویه کند. البته در این صورت خود شرکت تعاونی در خرید اموالش اولویت دارد.
همچنین در ماده مذکور بیان شده است که دولت با استفاده از منابع بودجه یا تضمین منابع بانکی، می تواند تسهیلات بدون سود به شرکت های تعاونی پرداخت کند. علاوه بر این؛ در راستای اجرای بند ب سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت موظف است از طریق روش هایی مانند تخفیف مالیاتی و ارائه تسهیلات اعتباری و پرداخت تسهیلات، از تشکیل، توسعه، تقویت، نوسازی و بهسازی شرکت های تعاونی حمایت کند.
کدام تعاونی ها وام قرض الحسنه می گیرند
منظور از وام قرض الحسنه تسهیلاتی است که در آن از شخص متقاضی هیچ گونه سودی دریافت نمی شود. به همین جهت، دریافت تسهیلاتی که در قالب قرض الحسنه است، با استقبال زیادی از جانب متقاضیان مواجه شده است. از این رو، در این قسمت از مقاله؛ بررسی می شود که کدام تعاونی ها وام قرض الحسنه می گیرند.
شرکت های تعاونی حسب موضوع فعالیتشان دارای انواع و اقسام مختلف می باشند. در راستای اجرای بند ب سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت موظف است با پرداخت تسهیلات بانکی، از شرکت های تعاونی حمایت نماید.
بر همین اساس، شرکت های تعاونی دانش بنیان، تعاونی زنان، تعاونی فراگیر ملی و تعاونی های مشمول طرح روستا تعاون که ۷۰ درصد اعضایشان تحت پوشش سه دهک درآمدی باشند؛ مشمول این طرح می شوند. این شرکت ها می توانند به سامانه جامع بخش تعاون مراجه کرده و از تسهیلات قرض الحسنه استفاده کنند.
شرایط دریافت وام برای تعاونی ها
بانک ها و موسسات مالی و اعتباری مختلف، برای پرداخت تسهیلات به اشخاص حقیقی یا حقوقی وجود شرایطی را لازم می دانند. شرکت های تعاونی نیز برای دریافت وام و تسهیلات باید دارای شرایط مقرر باشند. به همین جهت؛ در این بخش از مقاله، شرایط دریافت وام برای تعاونی ها مورد بررسی قرار می گیرد.
یکی از مهم ترین شرایط برای دریافت تسهیلات این است که شرکت های تعاونی حداقل ۶ ماه پیش از تاریخ ثبت درخواست دارای عضویت در تعاونی اعتبار بوده و حق عضویت ماهانه را بدون وقفه پرداخته باشند. یکی دیگر از شرایط دریافت تسهیلات، نداشتن بدهی وام تعاون می باشد.
در صورت عدم وجود شرایط لازم برای دریافت وام، بانک ها و موسسات مالی و اعتباری از پرداخت وام امتناع می کنند. همچنین؛ برای بهره مند شدن از وام قرض الحسنه، شرکت های تعاونی حتما باید در قالب یکی از تعاونی های دانش بنیان، زنان، فراگیر ملی و تعاونی های مشمول طرح روستا تعاون (که ۷۰ درصد اعضایشان جز سه دهک درآمدی قرار دارند) باشند.
مدارک لازم برای دریافت وام برای تعاونی ها
امروزه اشخاص برای انجام امور اداری یا مالی باید مدارک مختلفی داشته باشند. این مسئله در مورد شرکت های تعاونی هم وجود دارد و این شرکت ها باید برای دریافت تسهیلات مدارک خود را بانک ارائه دهند. لذا در این بخش از مقاله، مدارک لازم برای دریافت وام برای تعاونی ها بررسی می شود. مدارک لازم برای دریافت وام شرکت تعاونی به شرح ذیل است:
اسناد و مدارک شرکت نظیر اساسنامه، صورتجلسه مجمع، آگهی تغییرات شرکت و ...
مدارک هویتی مدیران مانند شناسنامه و کارت ملی
مدارک هویتی ضامنین مانند شناسنامه و کارت ملی
فرم ضمانت یا وثیقه
اگر مالی از شرکت در رهن بانک قرار بگیرد؛ تصویب مجمع عمومی شرکت لازم است.
هر یک از شرکت های تعاونی که شرایط مقرر برای دریافت تسهیلات را داشته باشند، با جمع آوری و ارائه مدارک مذکور به بانک وام دهنده، می توانند از تسهیلات تعیین شده برای شرکت های تعاونی بهره مند شوند. مسلم است که اگر شرکت تعاونی فاقد این مدارک باشد و یا آن ها را ارائه ندهد، بانک هم از پرداخت وام امتناع می کند.
سامانه دریافت وام برای تعاونی ها
در بخش های قبل مقاله؛ به این موضوع اشاره شد که در راستای اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت موظف به حمایت از شرکت های بخش تعاونی می باشد. به همین علت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرآیند ثبت نام و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به تعاونی ها را انجام می دهد.
شرکت های تعاونی که واجد شرایط دریافت تسهیلات شناخته شدند، بایستی در اولین گام برای اخذ تسهیلات، اقدام به ثبت نام در سامانه مربوطه نمایند. از آن جایی که ممکن است، بسیاری از افراد؛ با سامانه دریافت وام برای تعاونی ها آشنایی نداشته باشند؛ در این قسمت از مقاله، به معرفی این سایت پرداخته خواهد شد.
منظور از سامانه دریافت وام؛ همان سامانه جامع تعاون به نشانی taavoni.mcls.gov.ir می باشد. شرکت های تعاونی متقاضی دریافت تسهیلات قرض الحسنه مذکور، می توانند با مراجعه به سامانه جامع تعاون درخواست خود را برای استفاده از این تسهیلات ثبت کنند. پس از بررسی درخواست، اگر متقاضی واجد شرایط مذکور باشد، وام قرض الحسنه به او تعلق خواهد گرفت.
مراحل و نحوه دریافت وام برای تعاونی ها
همانطور که پیش تر هم بیان شد؛ شرکت های تعاونی دانش بنیان، تعاونی زنان، تعاونی فراگیر ملی و تعاونی های مشمول طرح روستا تعاون که ۷۰ درصد اعضایشان تحت پوشش سه دهک درآمدی باشند، می توانند از تسهیلات قرض الحسنه شرکت های تعاونی استفاده نمایند. در این بخش از مقاله، به مراحل و نحوه دریافت وام برای تعاونی ها پرداخته می شود.
مراحل و نحوه دریافت تسهیلات قرض الحسنه به این صورت است که در ابتدا کلیه شرکت های تعاونی خواهان وام مذکور باید وارد سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون به نشانی taavoni.mcls.gov.ir بشوند. اشخاص می توانند برای استفاده از خدمات این سامانه به صورت عضو یا مهمان وارد آن شوند، اما بهتر است عضویت خود را در سامانه ثبت کنند تا به نحو بهتری از خدمات استفاده کنند.
پس از ورود به سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون، متقاضیان می توانند با انتخاب گزینه درخواست/اعلان عضویت در تعاونی اقدام به تکمیل فرم ثبت نام برای دریافت تسهیلات نمایند. در صورت موافقت با این درخواست، شرکت تعاونی مشمول دریافت وام قرض الحسنه می شود.
طبق موارد بیان شده، پس از این که متقاضیان فرم مربوطه را تکمیل کرده و اطلاعات را ثبت نمودند، چنانچه اطلاعات ثبت شده آن ها مورد تایید و موافقت تعاونی قرار گرفت، می توانند اقدام به دریافت وام نمایند. در صورتی که اطلاعات مورد تایید نباشد نیز درخواست آن ها رد می شود.
فرم ثبت نام دریافت وام تعاونی های وزارت تعاون
شرکت های تعاونی برای بهره مندی و استفاده از حمایت های دولت و دریافت وام قرض الحسنه تعاونی، باید نسبت به ثبت نام و تکمیل فرم در سامانه جامع تعاون به نشانی taavoni.mcls.gov.ir اقدام کنند. به همین علت؛ در این بخش از مقاله، به نکاتی در رابطه فرم ثبت نام دریافت وام تعاونی های وزارت تعاون اشاره می شود.
شرکت های تعاونی دانش بنیان، تعاونی زنان، تعاونی فراگیر ملی و تعاونی های مشمول طرح روستا تعاون که ۷۰ درصد اعضایشان تحت پوشش سه دهک درآمدی بوده و متقاضی دریافت تسهیلات قرض الحسنه حمایتی دولت باشند؛ باید فرم ثبت نام درخواست وام را تکمیل نمایند. به منظور آشنایی متقاضیان، نمونه فرم ثبت نام دریافت وام تعاونی های وزارت تعاون در قسمت زیر ارائه شده است.
در فرم ثبت نام دریافت وام تعاونی های وزارت تعاون، متقاضی باید اطلاعات کامل نماینده شخص حقوقی، محل شرکت و ... را وارد نماید. پس از تکمیل فرم مذکور، درخواست شرکت تعاونی برای دریافت تسهیلات، توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بررسی می شود.
قانون پرداخت وام و اعتبارات مورد نیاز شرکت های تعاونی روستایی و کشاورزی
هیئت وزیران در تاریخ ۱۳۶۱/۲/۱۹ بنا به پیشنهاد وزارت کشاورزی و عمران روستایی و برای اجرای تبصره ۴ قانون بودجه سال ۱۳۶۱، قانون پرداخت وام و اعتبارات مورد نیاز شرکت های تعاونی روستایی و کشاورزی را تصویب کرد. از این رو؛ در این بخش از مقاله؛ قانون مذکور مورد بررسی قرار می گیرد.
سازمان مرکزی تعاون روستایی باید با در نظر گرفتن مقررات مندرج در این قانون، برای عملیات و مصارف و هزینه های جاری کشاورزی در مراحل کاشت، داشت و برداشت و همچنین تهیه عوامل تولید، تسهیلات کشاورزان نیازمند را از طریق بانک کشاورزی در اختیار شرکت های تعاونی روستایی و کشاورزی قرار دهد.
بر اساس این قانون، شرکت های تعاونی روستایی و کشاورزی سراسر کشور که اساسنامه آنها طبق نمونه مصوب و مورد قبول سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تنظیم شده باشد می توانند از این وام استفاده نمایند. برای آشنایی بیشتر با این قانون، در انتهای این بخش لینک دانلود فایل آن قرار گرفته است.
- نویسنده: مجلس شورای اسلامی
- حجم: 77.7 KB
- منبع: سایت مجلس شورای اسلامی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت وام برای تعاونی ها در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت وام برای تعاونی ها پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام. این فرم در متن مقاله قرار داده شده است.
پاسخ مشاور: باسلام. یکی از مهم ترین شرایط برای دریافت تسهیلات این است که شرکت های تعاونی حداقل ۶ ماه پیش از تاریخ ثبت درخواست دارای عضویت در تعاونی اعتبار بوده و حق عضویت ماهانه را پرداخت کرده باشند که توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه داده شده است.
پاسخ مشاور: با سلام. بله.
پاسخ مشاور: با سلام. منظور از سامانه دریافت وام برای تعاونی ها؛ همان سامانه جامع تعاون به نشانی taavoni.mcls.gov.ir می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.