برای مشاوره نحوه دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری
برای مشاوره نحوه دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری
شرکت های پیمانکاری، شرکت هایی هستند که پروژه های اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگر را بر عهده می گیرند. شرکت های پیمانکاری ممکن است در زمینه های مختلفی از جمله ساختمان، آب، کشاورزی، راه سازی و ... فعالیت داشته باشند. یکی از مسائل بسیار مهم برای شرکت های پیمانکاری؛ دریافت گواهینامه صلاحیت می باشد.
بدون در اختیار داشتن این گواهی نامه که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری صادر می شود، شرکت های پیمانکاری نمی توانند با دولت قرارداد منعقد کرده و در مناقصات دولتی شرکت کنند. به همین جهت؛ کسب آگاهی از گواهینامه صلاحیت شرکت های پیمانکاری و شرایط دریافت آن؛ می تواند برای این شرکت ها بسیار مفید و حائز اهمیت باشد.
لذا؛ در این قسمت از مقاله، ابتدا؛ به این سوال که گواهینامه صلاحیت پیمانکاری چیست؛ پاسخ داده می شود. سپس اطلاعاتی در مورد سامانه گواهی صلاحیت پیمانکاری ارائه شده و در ادامه، شرایط و مدارک لازم برای دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری بیان می گردد. پس از آن؛ مراحل و نحوه دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری سازمان برنامه و بودجه مورد بررسی قرار گرفته و در مرحله بعد، به مدت زمان و هزینه صدور و استعلام گواهینامه صلاحیت پیمانکاری پرداخته می شود.
گواهینامه صلاحیت پیمانکاری چیست
شرکت هایی که در زمینه های آب، کشاورزی، نفت و گاز، ساختمان، راه و ترابری و صنعت و معدن و ... فعالیت دارند؛ می توانند گواهینامه صلاحیت پیمانکاری دریافت کنند. در پاسخ به این سوال که گواهینامه صلاحیت پیمانکاری چیست؛ باید گفت که این گواهینامه؛ نشان دهنده توانایی فنی و اجرایی شرکت های پیمانکاری بوده و دریافت آن برای حضور در مناقصات الزامی می باشد. مرجع صدور این گواهینامه صلاحیت، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری است.
شرکت های متقاضی دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری؛ بر اساس نوع فعالیت، تعداد افراد تحت لیست بیمه، گردش مالی، تعداد قراردادهای منعقد شده و ... توسط سازمان برنامه و بودجه مورد دسته بندی قرار گرفته و سپس، با در نظر گرفتن نوع فعالیت، از رتبه ۵ تا رتبه ۱ دسته بندی خواهند شد. هرچه رتبه شرکت پیمانکاری، به ۱ نزدیک تر باشد، شرکت دارای توان مالی بالاتری بوده و می تواند در مناقصه های بزرگتری شرکت کند.
رتبه بندی شرکت های پیمانکاری هر 4 سال یک بار توسط کمیسیون استانی مورد بررسی قرار می گیرد. پس از بررسی در کمسیون مشخص می شود که آیا شرکت مذکور همچنان صلاحیت لازم را دارد یا صلاحیت موجود در گواهینامه صلاحیت پیمانکاری خود را از دست داده است.
سامانه گواهی صلاحیت پیمانکاری
به منظور رتبه بندی صلاحیت پیمانکاران و مشاوران، سامانه ساجات ایجاد گردیده و به ارائه خدمات در این زمینه اقدام می نماید. در سامانه ساجات؛ کلیه پیمانکاران و مشاوران این امکان را دارند تا برای اخذ گواهینامه صلاحیت ثبت نام کنند و پس از دریافت آن، در مناقصه های دولتی شرکت نمایند. به همین علت؛ در این بخش از مقاله، به جزئیات سامانه گواهی صلاحیت پیمانکاری که در واقع، همان سامانه ساجات می باشد؛ پرداخته شده است.
برای ثبت و دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاران، کلیه پیمانکاران و مشاوران باید از طریق سامانه ساجات اقدام نمایند. اگر شرکتی گواهینامه صلاحیت پیمانکاری خود را در سامانه ساجات ثبت نکند، امکان عقد قرارداد با دولت را ندارد. یکی دیگر از فواید دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری شرکت های پیمانکاری این است که که به واسطه اخذ گواهینامه مذکور، نقاط قوت و نقاط ضعف هر شرکت مشخص می شود.
اشخاصی که می خواهند در پروژه ای سرمایه گذاری کنند، می توانند به سامانه sajar.mporg.ir مراجعه کرده و گواهینامه های موجود را استعلام بگیرند. همچنین این سامانه می تواند واسطه ای میان ارائه دهندگان پروژه و فناوران و پژوهشگران باشد و باعث همکاری آن ها شود.
شرایط دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری
همانطور که پیش تر بیان شد، گواهینامه صلاحیت پیمانکاری، نشان دهنده توانایی فنی و اجرایی شرکت ها است و دریافت آن برای حضور در مناقصات الزامی می باشد. البته متقاضیان برای اخذ این گواهینامه نیازمند داشتن شرایط خاصی می باشند که به منظور آشنایی علاقمندان؛ در این بخش از مقاله؛ شرایط دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری بیان می شود. این ضوابط، عبارتند از:
شركت مذکور در اداره ثبت شركت ها؛ ثبت شده باشد.
شرکت متقاضی امتیازات لازم برای تعیین صلاحیت در رتبه مورد نظر را داشته باشد.
شركت فاقد محرومیت یا ممنوعیت انجام كارهای مربوطه باشد.
هیچ یک از مدیران شركت نمی توانند كارمند دولت باشند.
دریافت کد اقتصادی شرکت و کد کارگاهی الزامی است.
حداقل دو سوم اعضای هیات مدیره شرکت باید دارای مدرک کارشناسی باشند.
داشتن یک مهندس با حداقل 7 سال سابقه کاری و دو مهندس با حداقل 3 سال سابقه کاری از دیگر شرایط می باشد.
بنابراین در صورت فقدان شرایط فوق، شرکت ها امکان دریافت گواینامه صلاحیت پیمانکاری را نخواهند داشت. مسلم است که هر گاه شرکتی شرایط مذکور را به دست آورد؛ می تواند برای دریافت گواهینامه صلاحیت و اخذ رتبه بندی اقدام کند.
مدارک لازم برای دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری
برای انجام بسیاری از امور اداری یا مالی و امثال آن ها، اشخاص باید مدارکی را ارائه دهند. دریافت گواهینامه صلاحیت شرکت های پیمانکاری نیز از این قاعده مستثنی نیست. مدارک لازم برای دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری به شرح ذیل می باشد:
تكمیل فرم ثبت نام که شامل مشخصات مدیر عامل مانند نام و نام خانوادگی او می باشد
مشخصات شركت که شامل شناسه ملی شركت، نام كامل ثبتی شركت، شماره ثبت، نام اختصاری، محل ثبت، تاریخ تاسیس، كد اقتصادی می باشد.
ارائه مشخصات محل شركت که شامل كشور، استان، شهر، آخرین آدرس ثبتی، دفتر مركزی، كدپستی، تلفن همراه مدیر عامل، نمابر و ... است.
صفحه اول اساسنامه شركت اسکن شده و به صورت فایل
ارائه تعهد نامه مبنی بر منع مداخله كاركنان دولت و عدم شمول ممنوعیت مقرر در اصل ۱۴۱ قانون اساسی و شاغل بودن كاركنان تمام وقت شركت متقاضی گواهینامه در همان شركت
مشخصات سهامداران شركت که شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، درصد و نوع سهام، سوابق كاری می باشد.
مشخصات اعضای هیئت مدیره از جمله نام و نام خانوادگی، نام پدر، كد ملی، سمت، مدارج تحصیلی و سوابق كاری.
اطلاعات مربوط به گواهینامه قبل از ساجات که شامل محل صدور گواهینامه قبلی، نام و نام خانوادگی مقام صادر كننده گواهینامه، تاریخ صدور و اعتبار گواهینامه قبلی، فرست رشته ها و ...
مشخصات پرسنل امتیازآور شرکت که شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، كد ملی، رشته، مدارج تحصیلی و سوابق كاری است.
اطلاعات مربوط به تجربه كاری شرکت پیمانكار، از جمله پروژه های انجام شده، درصد رشته های استفاده شده در هر قرارداد، جمع حق بیمه ماهانه پرداختی، در طول ۳۶ ماه گذشته نیز باید ارائه گردد.
اطلاعات مربوط به اظهارنامه مالیاتی شركت که شامل موجودی نقدی، سرمایه گذاری كوتاه مدت، سفارشات و پیش پرداخت ها، دارایی های ثابت مشهود، درآمد ناخالص پیمانكار، خالص گردش مالی، خالص دارایی های جاری است.
پس از این که متقاضیان مدارک لازم را تهیه کردند، در مرحله بعدی می توانند برای دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری اقدام نمایند. اگر شرکت پیمانکاری فاقد مدارک مذکور باشد، مرجع صادرکننده به درخواست آن شرکت مبنی بر دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری پاسخ مثبت نخواهد داد.
چگونه گواهی صلاحیت پیمانکاری بگیریم
شرکت های پیمانکاری در موارد متعددی نیازمند دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری هستند و به همین منظور؛ این سوال که چگونه گواهی صلاحیت پیمانکاری بگیریم؛ یکی از سوالات اساسی متقاضیان است. برای دریافت گواهی صلاحیت پیمانکاری لازم است مدیر عامل و مهندسین شرکت، اقدام به دریافت گواهینامه صلاحیت نمایند.
متقاضیان برای دریافت گواهی صلاحیت پیمانکاری بایستی از طریق سامانه ساجات به نشانی sajat.mporg.ir اقدام کرده و با طی کردن چند مرحله ساده؛ درخواست خود را ثبت نمایند. پس از ایجاد حساب کاربری و ورود به حساب ایجاد شده، متقاضیان می توانند برای دریافت گواهینامه مذکور درخواست دهند.
البته برای دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری؛ شرکت مذکور بایستی مدارک و اسناد مربوط به ثبت و یا تغییرات شرکت و اسناد هویتی مربوط به مدیر عامل و هیات مدیره، را در دسترس قرار داده و آماده بارگذاری در سامانه نماید. پس از این کار، با طی کردن روند اداری مربوطه، به مرور، گواهی نامه صلاحیت پیمانکاری برای متقاضیان صادر می گردد.
مراحل و نحوه دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری سازمان برنامه و بودجه
سازمان برنامه و بودجه کشور برای سهولت امر دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری از جانب متقاضیان، سامانه ای را تحت عنوان سامانه ساجات راه اندازی کرده است. متقاضیان با کمک این سامانه می توانند رتبه پیمانکاری خود را دریافت کرده و گواهینامه صلاحیت پیمانکاری خود را دریافت نمایند.
به طور کلی مراحل و نحوه دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری سازمان برنامه و بودجه بدین صورت است که ابتدا متقاضیان به سامانه ساجات به نشانی sajat.mporg.ir رجوع کرده و در سامانه مذکور ثبت نام کنند. برای ثبت نام بایستی یک نام کاربری و رمز عبور برای خود انتخاب نمایند.
چنانچه متقاضیان قبلا در سامانه مذکور حساب کاربری ایجاد کرده باشند؛ می توانند با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود به حساب کاربری وارد شوند. در غیر این صورت؛ افراد بایستی بر روی گزینه "اینجا" مطابق تصویر کلیک کنند.
در صفحه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، متقاضی باید شماره تلفن مدیر عامل شرکت و کد امنیتی وارد کرده و برای دریافت رمز یک بار مصرف، بر روی گزینه مربوطه کلیک کند.
در این مرحله، متقاضی باید رمز پیامک شده به شماره مدیر عامل را وارد کند.
سپس کاربر می بایست شناسه ملی شرکت را وارد کرده و گزینه ثبت اطلاعات را انتخاب کند.
در مرحله بعدی متقاضی با ورود مجدد به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از قسمت ایمیل ملی ایران ایمیلی با دامنه iran.ir@ ایجاد می کند. سپس متقاضی از قسمت ورود به سامانه های ملی و استانی، سازمان برنامه و بودجه را انتخاب کرده و گزینه ورود به سامانه جامع تشخیص صلاحیت عوامل نظام فنی و اجرایی را انتخاب می نماید. در مرحله بعدی فرم ثبت نام سامانه ساجات در اختیار وی قرار می گیرد. پس از تکمیل فرم متقاضی بر روی گزینه ثبت کلیک می کند.
در ادامه؛ متقاضی با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود می تواند وارد حساب کاربری شده و برای دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری درخواست دهد. سازمان مربوطه به درخواست وی رسیدگی کرده و در صورتی که اطلاعات وارد شده صحت داشته باشد و شرکت متقاضی شرایط دریافت گواهینامه مذکور را دارا باشد، با درخواست ایشان موافقت می گردد.
مدت زمان و هزینه صدور گواهینامه صلاحیت پیمانکاری
گواهینامه صلاحیت پیمانکاری یکی از تاییدیه هایی است که هر شرکت پیمانکاری بایستی آن را اخذ نماید. پیمانکاران با داشتن این گواهینامه و دریافت آن از سازمان برنامه و بودجه می توانند صلاحیت خود در انجام امور را به کارفرمایان اثبات نمایند و شانس بیشتری برای شرکت در مناقصات داشته باشند.
اما پیش از اقدام برای اخذ این گواهینامه، متقاضیان بایستی اطلاعاتی در مورد مدت زمان و هزینه صدور گواهینامه صلاحیت پیمانکاری کسب کنند. چنانچه مدارک لازم در مورد این گواهینامه از سوی پیمانکاران تکمیل باشد، گواهینامه می تواند ظرف مدت زمان 4 روز کاری به ایشان اعطا گردد.
هزینه های اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری در شرایط مختلف تغییر پیدا می کند؛ به این صورت که، میزان رتبه در مبلغ لازم برای صدور گواهینامه تاثیر گذار است. هر چه رتبه شرکت به 1 نزدیکتر باشد، مبلغ قابل پرداخت نیز افزایش می یابد. شرکت هایی با رتبه پایین تر نیز؛ مشمول هزینه کمتری خواهند شد.
استعلام گواهینامه صلاحیت پیمانکاری ساجار
موسسان شرکت های پیمانکاری برای بالا بردن کیفیت کاری خود و همچنین جلب اعتماد مشتریان اقدام به دریافت گواهینامه ها و مجوزاتی می کنند. یکی از این گواهینامه ها، گواهینامه صلاحیت پیمانکاری می باشد که از سامانه ساجات اخذ می گردد. عنوان دیگر این گواهینامه رتبه و گرید شرکت می باشد.
مشتریانی که قصد استعلام گواهینامه مذکور را دارند؛ می توانند از طریق سامانه ساجار به نشانی sajar.mporg.ir اقدام نمایند. در سامانه ساجار روش های گوناگونی برای استعلام اصالت و اعتبار گواهینامه مذکور وجود دارد. به طور کلی، روش انجام استعلام گواهینامه صلاحیت پیمانکاری ساجار به صورت زیر است:
متقاضیان برای استعلام گواهینامه صلاحیت پیمانکاری باید به سامانه ساجار به نشانی sajar.mporg.ir مراجعه کنند. در صفحه باز شده متقاضیان بایستی نام شرکت و شناسه ملی آن را درج نموده تا بتواند نسبت به استعلام گواهینامه صلاحیت پیمانکاری از سامانه ساجار اقدام نماید.
سپس مطابق تصویر بالا با انتخاب گزینه مورد نظر و وارد کردن اطلاعاتی که سامانه از ایشان خواسته است، می توانند استعلام گواهینامه صلاحیت پیمانکاری شرکت مورد نظر را انجام دهند. در صورتی که اطلاعات و شرکت مذکور وجود خارجی داشته باشد به متقاضیان تاییدیه ای از سوی سامانه داده خواهد شد.
نمونه گواهینامه صلاحیت پیمانکاری
شرکت های پیمانکاری برای جلب رضایت مشتریان، اعتماد سازی و اعتبار سنجی و کسب مجوز ورود به مناقصات، اقدام به اخذ گواهینامه ای موسوم به گواهینامه صلاحیت پیمانکاری می کنند. این گواهینامه به متقاضیان اجازه می دهد رتبه هایی بین 5 تا 1 کسب نمایند. رتبه 1 بالاترین و رتبه 5 رتبه پایین ترین نام دارد.
پیمانکاران اصطلاحا به نمونه گواهینامه صلاحیت پیمانکاری؛ رتبه و گرید می گویند. همانطور که بیان شد؛ این گواهینامه کلید ورود این شرکت ها به مناقصات دولتی می باشد که اعتبار و رتبه بالاتر نشان دهنده شانس بیشتر ایشان در این مورد است. همین موضوع دلیل اهمیت گواهینامه مذکور برای پیمانکاران را نشان می دهد. برای درک بهتر موضوع، نمونه گواهینامه صلاحیت پیمانکاری در ادامه آورده شده است.
سازمان برنامه و بودجه کشور برای سهولت در دریافت نمونه گواهینامه صلاحیت پیمانکاری سامانه ای به نام سامانه ساجات به نشانی sajat.mporg.ir راه اندازی کرده است. متقاضیان در صورت داشتن شرایط لازم، با ورود به این سامانه می توانند گواهینامه خود را دریافت نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام. هزینه های اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری در شرایط مختلف تغییر پیدا می کند؛ به این صورت که، میزان رتبه در مبلغ لازم برای صدور گواهینامه تاثیر گذار است. هر چه رتبه شرکت به 1 نزدیکتر باشد، مبلغ قابل پرداخت نیز افزایش می یابد. شرکت هایی با رتبه پایین تر نیز؛ مشمول هزینه کمتری خواهند شد.