برای مشاوره اطلاع از برندسازی مشترک
برای مشاوره اطلاع از برندسازی مشترک
برندسازی مشترک یا همان Co branding یک شیوه نوین و جدید برندسازی در دنیاست که اگر به طور صحیح و اصولی انجام شود با ایجاد هماهنگ سازی بین دو یا چند محصول؛ باعث افزایش مشتریان، کسب درآمد بیشتر و ایجاد چهره ای بهتر؛ برای برندهای ادغام شده می شود.
چنانچه برندسازی مشترک؛ بدون کسب اطلاعات لازم انجام شود؛ نه تنها منافعی را برای صاحبان برند ایجاد نمی کند، بلکه آن ها را با ضررهای سنگین و جبران ناپذیری مواجه خواهد کرد. لذا کسب اطلاعات کافی راجع به برندسازی مشترک برای افرادی که قصد انجام این عمل را دارند؛ امری ضروری است.
از این رو؛ در این مقاله، پس از پاسخ به پرسش برند سازی مشترک چیست؛ راجع به انواع برند مشترک یا Co branding بحث می شود. سپس، مزایا و معایب برند سازی مشترک مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت؛ نکات و دستور العمل های برند سازی مشارکتی بیان خواهد شد.
برندسازی مشترک چیست
برند یا علامت تجاری، هر طرح، نماد، عبارت یا ترکیبی است که معرف هویت یک کسب و کار می باشد. در واقع هر برند با ویژگی های منحصر به فرد خود، یک کالا یا کسب و کار را از سایر کالا و کسب و کارها متمایز می کند و با دیدن، شنیدن یا حس کردن آن صفات و ویژگی ها؛ کسب و کار برای مخاطب تداعی می شود.
برند سازی مشترک یا Co branding یکی از استراتژدی های متداولی است که بسیاری از صاحبان ثبت برند از آن استفاده می کنند؛ اما پرسشی است که برای بسیاری از افراد؛ علی الخصوص صاحبان برند مطرح می شود، این است که اصلا برندسازی مشترک چیست؟ که در ادامه مقاله؛ به این پرسش پاسخ داده می شود.
به طور کلی به ترکیب و ادغام چند برند و ایجاد یک برند مستقل، برند سازی مشترک گفته می شود. برندهای ادغام شده، می توانند در یک حوزه فعالیتی یا حوزه های تجاری گوناگون قرار داشته باشند. در واقع در برندسازی مشترک؛ صاحبان برند با ترکیب برندهایشان محصول یا خدمتی با ارزش تر به بازار عرضه می کنند. برندسازی مشترک مزایا و معایبی را با خود به همراه دارد که در قسمت های بعدی این مقاله؛ به تفصیل راجع به آن بحث خواهد شد.
انواع برندسازی مشترک یا Co branding
همانطور که بیان شد؛ به ترکیب و ادغام چند برند و ایجاد یک برند مستقل، برندسازی مشترک گفته می شود. برندسازی مشترک انواعی دارد؛ لذا در ادامه، درباره انواع برندسازی مشترک یا Co branding بحث می شود. برند مشترک در اجزا و برند مشترک مرکب از انواع برند مشترک یا Co branding می باشد که در ادامه راجع به هر کدام توضیحاتی ارائه می شود.
1- برند مشترک در اجزا: برند مشترک در اعضا به معنای استفاده از تولیدات یک برند معتبر و شناخته شده در محصولات یک برند معتبر دیگر است. این نوع از برند سازی مشترک، منجر به تولید محصولات با کیفیت تر می شود. به عنوان مثال در کامپیوترهای برند Dell از پردازشگرهای شرکت intel استفاده شده است.
2- برند مشترک مرکب: در این نوع از برند سازی دو برند به طور مشترک محصولات متفاوتی را عرضه می کنند، که به تنهایی قادر به عرضه آن نبودند. در واقع برند مشترک مرکب به استفاده از نام دو برند معتبر و شناخته شده اشاره دارد. علاوه بر این، برند مشترک در اجزا، برند مشترک درون شرکتی، برند مشترک ملی به محلی، برند مشترک با سرمایه گذاری مشترک و برند مشترک با حامیان چند گانه از انواع برند مشترک یا Co branding می باشند که در ادامه راجع به آن توضیحاتی ارائه می شود.
برند مشترک درون شرکتی: در این نوع از برند سازی مشترک، یک شرکت دارای برندهای مختلف است که از طریق ادغام برند های خود یک محصول یا خدمت را ارائه می دهد.
برند مشترک ملی به محلی: برند سازی مشترک ملی به محلی مختص به زمانی است که یک کسب و کار محلی به یک برند ملی یا بین المللی وصل می شود تا به طور مشترک نیازمندی های بازار محلی را هدف قرار دهند. شراکت خودروسازان بین المللی با شرکت های خودروساز ایرانی در زمینه بازاریابی و و فروش محصولات می تواند نمونه ای از برند مشترک ملی به محلی محسوب شود.
برند مشترک با سرمایه گذاری مشترک: در این نوع از برند سازی دو یا چند شرکت، برند مشترکی را تاسیس و محصولی را با آن برند تولید و به بازار عرضه می کنند. همکاری امریکن ایرلاین و سیتی بانک در ایجاد شرکت جوین ونچر نمونه ای از برند مشترک با سرمایه گذاری مشترک می باشد.
برند مشترک با حامیان چند گانه: این نوع از برند سازی مشترک، گسترده ترین و پیچیده ترین نوع برند سازی است. در برند مشترک یا حامیان چند گانه، دو یا چند شرکت با همکاری مشترک یک شراکت استراتژیک را در تکنولوژی، تولید، توزیع، فروش و .... شکل می دهند.
مزایا و معایب برندسازی مشترک
در قسمت های پیشین مقاله؛ برند سازی مشترک یا Co branding و همچنین انواع آن شناخته شد و بیان شد که برند سازی مشترک یکی از استراتژی های متداولی است که بسیاری از صاحبان برند از آن استفاده می کنند؛ اما این عمل مزایا و معایبی دارد که در این قسمت از مقاله، مزایا و معایب برندسازی مشترک مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
به اشتراک گذاری خطر، اعتماد بیشتر مشتریان، درآمد حاصل از فروش بیشتر، کسب درآمد حق امتیاز، کاهش هزینه های تبلیغ محصول، به دست گرفتن قسمت عمده ای از بازار، ایجاد چهره ای بهتر به دلیل ارتباط با برندهای شناخته شده، دسترسی بیشتر به منابع مالی جدید از جمله مزایای برندسازی مشترک می باشد.
همچنین در راستای معایب برندسازی مشترک باید بیان کرد؛ برندهایی که با یکدیگر ادغام می شوند، باید از نظر مشخصات، اهداف و... کاملا با یکدیگر هماهنگ باشند و گرنه این همکاری ممکن است منجر به تولید کم کیفیت محصولات و شکست در زمینه بازاریابی شود. علاوه بر این، عدم رضایت مشتریان از هر یک از برندهای ادغام شده می تواند ارزش برند سازی مشترک را پایین آورد.
نکات و دستورالعمل های برند سازی مشارکتی
واضح است که رعایت نکات و دستور العمل های یک برند سازی مشارکتی موفق، فرصت را برای رشد شرکت فراهم می کند و شرکت را نسبت به بسیاری از خطرات احتمالی مقاوم می سازد. در این راستا؛ در ذیل مطلب، نکات و دستور العمل های برند سازی مشارکتی بیان می شود. نکات و دستورالعمل های برند سازی مشارکتی به شرح ذیل می باشد:
مشخص کردن هدف و یکسان بودن آن هدف با شریک خود،
شناخت شریک خود و نقاط مشترک با او
سنخیت داشتن حوزه فعالیت برندهای ادغام شده
داشتن ارزش های یکسان
یکسان بودن اعتبار برندها
تناسب محصول با بازار
شناخت رقبا
علاوه بر این، جلب رضایت مشتری، انعطاف پذیری با شرایط، حفظ مشتریان و طراحی یک لوگو مناسب از دیگر نکات و دستورالعمل هایی است که باید در یک برندسازی مشارکتی موفق رعایت شود. به طور کلی؛ رعایت نکات و دستور العمل های مربوط به برندسازی مشارکتی از پیش آمدن بسیاری از مشکلات جلوگیری خواهد کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر پیرامون اطلاع از برندسازی مشترک در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از برندسازی مشترک آماده پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. برند مشترک در اجزا و برند مشترک مرکب از انواع برندسازی مشترک یا Co branding می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه داده شده است.