برای مشاوره نحوه استعلام پروانه کسب
برای مشاوره نحوه استعلام پروانه کسب
جواز کسب یا پروانه کسب مجوزی است که به اشخاص اجازه می دهد در حوزه و محدوده ای مشخص، کسب و کار خود را شروع و یا ادامه دهند. چنانچه شخصی بدون اخذ جواز کسب اقدام به راه اندازی کسب و کار و شروع فعالیت نماید، اقدام وی غیر قانونی محسوب شده و متخلف است.
متقاضیان دریافت پروانه کسب جهت اطلاع از روند صدور پروانه، تایید جواز کسب و همچنین صاحبان این پروانه، به منظور آگاهی از اطلاعات جواز کسب خود نظیر زمان تمدید آن، نیازمند استعلام گرفتن جواز کسب می باشند. این استعلام روش ها و مراحل مختلفی نظیر استعلام پروانه کسب با کد ایسیک و کد ملی دارد که اطلاع از آن برای صاحبان پروانه کسب و متقاضیان استعلام شناسه صنفی و دریافت تاییدیه جواز کسب با شناسه صنفی، امری حائز اهمیت محسوب می شود.
از این رو؛ در این مقاله، ابتدا انواع روش ها و طریقه استعلام جواز کسب ارائه می شود. سپس استعلام پروانه کسب الکترونیکی واحد صنفی و همچنین استعلام جواز کسب و فعالیت با کد ملی مورد بررسی قرار می گیرد. پس از آن درباره استعلام این پروانه در سامانه نوین اصناف ایرانیان مطالبی بیان می شود و در نهایت پیگیری جواز کسب با شناسه صنفی و همچنین استعلام این جواز با کد رهگیری مورد بحث واقع می گردد و به استعلام شناسه صنفی با کد ملی، استعلام پروانه کسب با کد ایسیک، استعلام پروانه کسب برای بانک، با شماره پروانه و استعلام جواز کسب با کد پستی پرداخته می شود. در نهایت، نیز استعلام پروانه کسب برای بانک و استعلام جواز کسب با شماره پروانه ارائه می شود.
انواع روش ها و طریقه استعلام جواز کسب
از آنجا که متقاضیان به چند روش می توانند نسبت به استعلام جواز کسب اقدام نمایند؛ در ادامه این مقاله، انواع روش ها و طریقه استعلام جواز کسب مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. به طور کلی؛ استعلام با کد ملی، استعلام با شناسه صنفی، استعلام با کد رهگیری از روش های استعلام جواز کسب محسوب می شود.
متقاضیان لازم است به منظور استعلام پروانه کسب با هر یک از روش های فوق الذکر؛ به سامانه ایرانیان اصناف به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه نمایند. استفاده از برخی خدمات و امکانات این سامانه، من جمله پیگیری پروانه کسب، نیاز به ثبت نام در سامانه نداشته و متقاضیان می توانند به راحتی و تنها با داشتن اطلاعات لازم، نظیر کد پیگیری؛ اقدام به پیگیری جواز کسب الکترونیکی در سایت نوین اصناف ایرانیان نمایند.
درخواست صدور و تمدید پروانه کسب، درخواست کارت اصناف، درخواست اصلاح مشخصات فردی صاحب پروانه کسب، انتقال پروانه کسب به ورثه یا نماینده قانونی، درخواست کارت اصناف المثنی، درخواست پروانه کسب المثنی، درخواست تغییر نشانی پروانه کسب و درخواست مجوز محصولات دخانی از دیگر امکانات سامانه ایران اصناف محسوب می شود.
استعلام پروانه فعالیت و کسب الکترونیکی واحد صنفی
همانطور که بیان شد؛ جواز کسب یا پروانه کسب مجوزی است که به اشخاص اجازه می دهد در حوزه و محدوده ای مشخص، کسب و کار خود را شروع و یا ادامه دهند. امروزه درخواست صدور، تمدید و استعلام پروانه کسب و همچنین بسیاری از امور دیگر راجع به این پروانه از طریق سامانه ایرانیان اصناف انجام می شود.
اشخاص ممکن است بنابر دلایل مختلف به استعلام پروانه کسب الکترونیکی واحد صنفی خود نیاز پیدا کنند. به عنوان مثال اشخاصی که تقاضای صدور پروانه کسب می کنند؛ می توانند برای اطلاع از روند صدور پروانه خود؛ نسبت به استعلام آن اقدام نمایند. هم چنین، صاحبان این جواز می توانند از طریق استعلام، از جزئیات جواز کسب خود آگاه شوند.
استعلام پروانه فعالیت و کسب الکترونیکی واحد صنفی از طریق سامانه ایرانیان اصناف به آدرس iranianasnaf.ir امکان پذیر است. سامانه نوین اصناف ایرانیان از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که اشخاص جهت استعلام پروانه کسب الکترونیکی واحد صنفی باید به بخش پیگیری مراجعه نمایند. در بخش پیگیری سامانه مذکور؛ امکان استعلام پروانه کسب از روش های مختلف استعلام با کد ملی، استعلام با شناسه صنفی و استعلام با کد رهگیری وجود دارد. درقسمت بعدی، به استعلام جواز کسب با کد ملی نوین اصناف پرداخته خواهد شد.
استعلام جواز کسب با کد ملی ایرانیان اصناف
همانطور که بیان شد؛ یکی از روش های استعلام پروانه کسب و استعلام صنفی پروانه کسب، استعلام پروانه کسب با شماره ملی می باشد. لذا در ادامه استعلام جواز کسب با کد ملی ایرانیان اصناف و نیز استعلام پروانه فعالیت با کد ملی مورد بررسی قرار می گیرد. به منظور استعلام پروانه با کد ملی ایرانیان اصناف، اشخاص متقاضی می بایست به سامانه ایرانیان اصناف به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه نمایند و در قسمت بالای سایت، بر روی گزینه ورود کلیک نمایند.
پس از انتخاب گزینه ورود در سامانه نوین اصناف ایرانیان، در این صفحه، شخص متقاضی باید شماره همراه، کد ملی/ کد فراگیر پاسپورت و کد امنیتی را وارد و بر قسمت ادامه کلیک نماید.
در ادامه، شخص باید گزینه استعلام با کد ملی را برگزیده تا موفق به استعلام پروانه کسب با شماره ملی خود شود.
متقاضی با انجام مراحل فوق الذکر و وارد کردن اطلاعات لازم در سایت نوین اصناف ایرانیان، شخص می تواند پروانه کسب خود را از طریق کد ملی استعلام بگیرد. همانطور که بیان شد؛ استعلام این پروانه از روش های دیگری نیز امکان پذیر است که در قسمت های بعد این مقاله؛ هر یک از این روش ها مورد بررسی قرار می گیرد.
استعلام جواز کسب در سامانه نوین اصناف ایرانیان
تسهیل امور صنفی و نظارت بر سازمان های صنفی از عمده اهداف ایجاد سامانه ایرانیان اصناف محسوب می شود. این سامانه تحت نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد. در بیان خدمات و امکانات سامانه ایرانیان اصناف می توان به درخواست صدور و تمدید پروانه کسب، استعلام جواز کسب درخواست کارت اصناف، درخواست اصلاح مشخصات فردی صاحب پروانه کسب و... اشاره کرد.
همانطور که بیان شد؛ استعلام جواز کسب یکی از امکانات سامانه ایرانیان اصناف محسوب می شود که اشخاص می توانند با یکی از روش های استعلام با کد ملی، استعلام با شناسه صنفی و یا استعلام با کد رهگیری نسبت به استعلام جواز کسب خود اقدام نمایند.
استعلام جواز کسب در سامانه نوین اصناف بدین صورت است که متقاضیان می بایست به سامانه ایرانیان اصناف به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه و در قسمت پیگیری این سامانه، از طریق هر یک از روش های مذکور نسبت به استعلام جواز کسب خود اقدام نمایند و از اعتبار ایرانیان اصناف استعلام پروانه کسب مطلع شوند.
استعلام جواز کسب با شناسه صنفی
به طور کلی؛ شناسه صنفی یک کد ده رقمی است که در سمت راست جواز کسب درج شده است. از آنجا که یکی از روش های پیگیری جواز کسب، استعلام از طریق شناسه صنفی می باشد؛ در ادامه این مقاله، روش پیگیری جواز کسب با شناسه صنفی ارائه می شود.
استعلام پروانه کسب با شناسه صنفی نیز از طریق سامانه اتاق اصناف امکان پذیر است؛ بدین شرح که متقاضیان استعلام باید به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه و گزینه ورود را برگزینند.
پس از آن، شخص باید با درج اطلاعات حساب کاربری خود، به پروفایل وارد شود.
در قسمت بعدی، شخص می تواند با انتخاب گزینه استعلام با شناسه صنفی، به پیگیری پروانه کسب خود اقدام کند.
پس از انجام مراحل فوق الذکر در سامانه ایرانیان اصناف و همچنین وارد کردن شناسه صنفی و کد امنیتی در کادر های مربوطه، متقاضی می تواند نتیجه استعلام پروانه کسب خود را (که شامل اطلاعاتی نظیر رسته، نوع پروانه و وضعیت آن می شود) مشاهده نماید.
پیگیری پروانه کسب با کد رهگیری
نظر به آنکه استعلام با کد رهگیری جواز کسب یکی دیگر از روش های استعلام پروانه کسب می باشد، در ادامه، روش استعلام اصناف با کد ملی آموزش داده می شود. به منظور پیگیری پروانه کسب با کد رهگیری نیز اشخاص می بایست به سامانه ایرانیان اصناف به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه نمایند و قسمت ورود را انتخاب کنند.
با انتخاب گزینه ورود، شخص به صفحه زیر هدایت شده، و می بایست با درج اطلاعات خواسته شده به حساب کاربری خود وارد شود. پس از آن، شخص می تواند سایر مراحل پیگیری پروانه کسب با کد رهگیری را طی کند.
لازم به ذکر است در این روش از استعلام اصناف با کد ملی متقاضی باید، کد رهگیری که هنگام ثبت نام پروانه کسب به او اعطا شده را به همراه داشته باشد. در واقع بدون داشتن این کد، استعلام از طریق کد رهگیری و استعلام جواز کسب ایرانیان اصناف امکان پذیر نیست و متقاضی استعلام می تواند از طریق سایر روش های استعلام جواز کسب اقدام نماید.
استعلام شناسه صنفی با کد ملی
در قسمت های پیشین مقاله، به توضیح انواع روش ها و طریقه استعلام جواز کسب پرداخته و نحوه پیگیری پروانه کسب با در سامانه نوین اصناف ایرانیان را ارائه نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به بررسی این موضوع پرداخته که آیا استعلام شناسه صنفی با کد ملی امکان پذیر می باشد یا خیر و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، مراحل و نحوه آن به چه صورت می باشد؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که بله، متقاضیان می توانند با ورود به سایت نوین اصناف ایرانیان، نسبت به استعلام شناسه صنفی با کد ملی اقدام نمایند. به این منظور شخص لازم است که نشانی novin.iranianasnaf.ir را در مرورگر خود وارد کرده و گزینه ورود را از بالای صفحه برگزیند.
در مرحله بعدی، کاربر لازم است که اطلاعات خواسته شده، اعم از شماره همراه، کد ملی، رمز عبور و کد امنیتی را وارد نموده و گزینه ورود را انتخاب کند.
در توضیح این که شناسه صنفی چه می باشد، می بایست بیان نمود که شناسه صنفی، شماره ای ده رقمی می باشد که در گوشه سمت راست بالای مجوز قرار گرفته و دارنده پروانه، به کمک آن می تواند به خدمات و امکانات مختلفی نظیر امور بانکی دسترسی یابد که جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این کد، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
استعلام پروانه کسب با کد ایسیک
کد ایسیک یا به عبارت کامل تر International Standard Industrial Classification، به معنای سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع می باشد که به روشی ساده و دقیق به تعیین هویت کالا، قطعات، مدارک و اموال … می پردازد. این کد، یک شماره منحصر به فرد بوده که به یک فعالیت اقتصادی یا صنعت خاص اختصاص داده شده تا در چارچوب گسترده تر فعالیت های اقتصادی را طبقه بندی نماید.
در خصوص توضیح این موضوع که آیا استعلام پروانه کسب با کد ایسیک، امکان پذیر می باشد یا خیر؛ می بایست بیان نمود که خیر، همانطور که در قسمت های پیشین مقاله توضیح داده شده است، در حال حاضر، استعلام پروانه کسب در سامانه ایرانیان اصناف، تنها با کد ملی و شناسه صنفی امکانپذیر بوده و نمی توان به صرف داشتن کد آیسیک، اقدام به استعلام پروانه کسب نمود.
مودیان می توانند به منظور دریافت کد آیسیک مالیاتی اصناف و مشاغل به سامانه سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه نمایند. در این سامانه، مودی مالیاتی می بایست اطلاعات خواسته شده را درج و وارد حساب کاربری خود شود که جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص، کد آیسیک مالیات مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
استعلام جواز کسب با کد پستی
در بخش های پیشین مقاله به توضیح استعلام و پیگیری پروانه کسب با کد ملی، شناسه صنفی، کد آیسیک و نیز، استعلام با کد رهگیری پرداخته شد و مراحل و نحوه آن ارائه گردید. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح این پرسش بپردازیم که آیا، استعلام جواز کسب با کد پستی میسر می باشد یا خیر، و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، مراحل و نحوه آن به چه صورتی می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که در گذشته، متقاضیان می توانستند با ورود به سایت نوین اصناف ایرانیان به نشانی اینترنتی novin.iranianasnaf.ir و انتخاب گزینه استعلام واحد دارای پروانه با کد پستی، نسبت به استعلام جواز کسب با کد پستی در این سایت، اقدام نمایند.
اما مدتی است که این خدمت از صفحه اصلی سایت نوین اصناف برداشته شده و از این رو، امکان استعلام جواز کسب با کد پستی از این سامانه میسر نمی باشد. از این رو، به متقاضیان توصیه می شود، که جهت استعلام پروانه کسب خود، از سایر روش ها استفاده نمایند.
استعلام پروانه کسب برای بانک
در قسمت های پیشین مقاله، به توضیح انواع روش ها و طرق استعلام جواز کسب پرداخته و بیان نمودیم که نحوه استعلام این مجوز با شناسه صنفی، کد رهگیری، کد ملی و کد آیسیک به چه صورت می باشد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح استعلام پروانه کسب برای بانک بپردازیم.
بسیاری از بانک ها به منظور ارائه انواع وام های بانکی، نیاز به استعلام پروانه کسب متقاضی دارند. به این منظور، وزیر اقتصاد در نامه ای به مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بانک های دولتی و خصوصی کشور اعلام نموده است که از ابتدای سال 1402 پروانه های کسب صرفا یک فایل الکترونیک حاوی شناسه یکتا هستند و این مراجع می توانند برای استعلام صحت پروانه کسب به بانک اطلاعات کسب و کارهای ایران به نشانی qr.mojavez.ir مراجعه کنند.
هم چنین، از این پس، درخواست نسخه کاغذی یا کپی پروانه کسب و دیگر انواع مجوز کسب و کار از مشتریان بانک ها ممنوع است و معیار اعتبار پروانه های کسب صادره از ابتدای سال 1402 و سایر مجوزها، وجود شناسه یکتای آن ها در بانک اطلاعات کسب و کارهای ایران به نشانی اینترنتی qr.mojavez.ir می باشد.
استعلام جواز کسب با شماره پروانه
یکی از سوالات متداولی که در خصوص استعلام پروانه کسب برای متقاضیان مطرح می شود، این است که آیا استعلام جواز کسب با شماره پروانه امکان پذیر می باشد یا خیر و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، مراحل و نحوه آن به چه صورت انجام می گردد؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که در گذشته، بر روی جواز کسب افراد، شماره ای تحت عنوان شماره پروانه کسب درج می گردید، اما با تغییرات صورت گرفته در این مجوز، شناسه صنفی جایگزین شماره پروانه گردید و امروزه، شناسه صنفی، به جای شماره پروانه، بر روی جواز افراد درج می شود.
بنابر این، با توجه به توضیحات فوق، می توان بیان داشت که استعلام جواز کسب با شماره پروانه در حال حاضر، امکان پذیر نبوده و متقاضیان می بایست در عوض، به استعلام جواز کسب با شناسه صنفی اقدام نمایند. (راهنمای تصویری استعلام جواز با شناسه صنفی، در تیتر پنجم مقاله ارائه گردیده است.)
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه استعلام پروانه کسب در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه استعلام پروانه کسب پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. خیر. به صرف این کد نمیشه استعلام گرفت.