برای مشاوره نحوه تقسیط بدهی کارفرمایان به تامین اجتماعی
برای مشاوره نحوه تقسیط بدهی کارفرمایان به تامین اجتماعی


یکی از وظایف کارفرمایان پس از استخدام افراد، بیمه کردن ایشان و پرداخت حق بیمه پرسنل به سازمان تامین اجتماعی می باشد، اما گاهی اوقات به دلایلی بیمه پرسنل دیر هنگام واریز می گردد و یا واریز نمی گردد، در این صورت؛ کارفرما دچار بدهی و جریمه به سازمان مربوطه خواهد شد.
کارفرمایانی که به سازمان تامین اجتماعی بدهی داشته باشند، چنانچه شرایط پرداخت بدهی خود را نداشته باشند و بتوانند عدم توانایی خود را ثابت کنند، می توانند شامل حال تقسیط بدهی ها توسط این سازمان شوند، اما برای شامل حال شدن در تقسیط بدهی، پیش از هر اقدامی بهتر است در مورد شرایط آن اطلاعاتی کسب نمایند.
لذا؛ در ابتدای مقاله به این سوال که درخواست تقسیط بدهی کارفرمایان به بیمه تامین اجتماعی چیست؛ پاسخ داده خواهد شد. پس از آن شرایط و مدارک تقسیط بدهی کارفرمایان به بیمه تامین اجتماعی و نحوه ثبت درخواست آن مورد بررسی قرار می گیرد. سپس به موضوع پرداخت بدهی و اقساط کارفرمایان به تامین اجتماعی با شماره بدهی پرداخته می شود و نمونه ای از فرم درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی در مقاله قرار می گیرد. در انتهای مقاله نیز، به بخشنامه قسط بندی بدهی های تامین اجتماعی کارفرمایان مدیون اختصاص یافته است.
درخواست تقسیط بدهی کارفرمایان به بیمه تامین اجتماعی
وقتی کارفرمایی افرادی را به عنوان کارمند یا کارگر استخدام می کند، یکی از وظایفی که بر عهده وی قرار می گیرد، بیمه کردن پرسنل می باشد، اما گاهی اوقات ممکن است به دلیل گستردگی کار و تعدد تعداد پرسنل مجموعه، پرداخت نقدی حق بیمه تمامی پرسنل از بعد مالی برای کارفرما چالش هایی ایجاد کند. به همین منظور کارفرمایان می توانند درخواست تقسیط بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی بدهند.
در نتیجه، در پاسخ به این سوال که درخواست تقسیط بدهی کارفرمایان به بیمه تامین اجتماعی چیست؛ درخواستی است که از سوی کارفرمایان به منظور قسط بندی بدهی آن ها به تامین اجتماعی، به این سازمان، ارائه شده و سازمان تامین اجتماعی، با بررسی شرایط متقاضی، می تواند با آن موافقت نموده یا آن را رد نماید.
طبق متن ماده 46 قانون تامین اجتماعی، «سازمان می تواند به درخواست کارفرما بدهی او را حداکثر تا سی و شش قسط ماهانه تقسیط نماید و در این صورت کارفرما باید معادل دوازده درصد در سال نسبت به مانده بدهی خود بهره به سازمان بپردازد. در صورتی که کارفرما هر یک از اقساط مقرر را در راس موعد پرداخت نکند، بقیه اقساط تبدیل به حال شده و طبق ماده 50 این قانون وصول خواهد شد.»
شرایط تقسیط بدهی کارفرمایان به بیمه تامین اجتماعی
طبق بخشنامه سازمان تامین اجتماعی و با هدف اجرای قانون و رضایت مندی تمامی اقشار جامعه و کارفرمایان، کارفرمایانی که نتوانستند بدهی های خود را به موقع بپردازند، این امکان را دارند تا به صورت اقساطی، بدهی های خود را پرداخت نمایند. شرایط تقسیط بدهی کارفرمایان به بیمه تامین اجتماعی به شرح زیر است:
کارفرمایانی واجد شرایط این امر می باشند که به دلیل بحران های مالی و عدم تادیه اقساط در سررسیدهای مشخص، بدهی های ایشان تبدیل به حال شده است.
در پرداخت بدهی ها بایستی 20 درصد بدهی ابتدا و مابقی طی حداکثر 24 ماه پرداخت گردد.
کارفرمایانی امکان دریافت تقسیط بدهی را دارند که عدم توانایی پرداخت ایشان محرز شود.
البته لازم به ذکر است که کارفرمایان زمانی امکان تقسیط بدهی ها را پیدا می کنند که ضمانت نامه هایی را در میان بگذارند. ضمانت نامه های ایشان نیز بایستی از نوع بانکی و یا ملکی باشد. همچنین سند ضمانت نباید در رهن یا توقیف بانک باشد. اسناد ملک های وثیقه شده نیز پس از تایید ارزش ملک توسط سازمان تامین اجتماعی پذیرفته می شود.
مدارک لازم برای قسط بندی بدهی کارفرمایان به بیمه تامین اجتماعی
همانطور که پیش تر هم بیان شد؛ کارفرمایانی که در ارسال لیست بیمه یا در پرداخت حق بیمه تاخیر کنند و یا اصلا آن ها را ارسال نکنند، ممکن است مشمول جرایم مالیاتی شوند. کارفرمایانی که توان پرداخت بدهی خود را نداشته باشند؛ درخواست تقسیط بدهی های بیمه خود را می دهند. منظور از مدارک لازم برای قسط بندی کارفرمایان به بیمه تامین اجتماعی، همان مدارکی می باشد که بر بحران مالی دلالت دارد، که مدارک لازم برای قسط بندی بدهی کارفرمایان به بیمه تامین اجتماعی شامل:
دفاتر قانونی و تجاری
صورت حساب های انجام معاملات
تراکنش های مالی
و ....
با توجه به اهمیت این موضوع، کارفرمایان حتما بایستی مدارک مذکور را در سامانه ثبت نمایند تا توسط کارشناسان سازمان تامین اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد. در صورت تایید مدارک با درخواست تقسیط ایشان موافقت می گردد و موظف می شوند طبق شرایط سازمان اقدام به پرداخت اقساط خویش نمایند.
ثبت درخواست تقسیط بدهی کارفرمایان به تامین اجتماعی
همانطور که مشخص است؛ وظیفه پرداخت حق بیمه پرسنل مجموعه با کارفرمایان می باشد، اما در برخی مواقع، به دلایلی کارفرمایان موفق به پرداخت به موقع حق بیمه پرسنل خود نشده و به اصطلاح به سازمان تامین اجتماعی بدهکار می شوند. در این مواقع باید همزمان تمامی بدهی های موجود را بپردازند.
در برخی مواقع نیز این موضوع پیش می آید که، به دلیل گسترش بدهی ها و یا شرایط بد اقتصادی، کارفرمایان نمی توانند موفق به پرداخت همزمان تمامی بدهی ها شوند. به همین دلیل راهکاری برای تقسیط بدهی های ایشان وجود دارد. برای درک روش انجام این امر، مراحل و نحوه ثبت درخواست تقسیط بدهی کارفرمایان به تامین اجتماعی در ادامه آمده است.
برای این امر، در ابتدا کارفرمایان باید به سایت خدمات غیر حضوری تامین اجتماعی es.tamin.ir مطابق با تصویر زیر وارد شوند.
پس از آن، افراد باید از منوی بالای سایت، گزینه کارفرمایان و سپس زیر منوی مدیریت بدهی را انتخاب کنند و در نهایت، بر روی ثبت درخواست تقسیط بدهی کلیک نمایند.
در نهایت افراد می بایست با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور، به حساب کاربری خود وارد شده و درخواست تقسیط بدهی خود را ثبت نمایند.
همانطور که در تصویر مشخص است، افراد می توانند از سامانه دولت من نیز به حساب کاربری خود در سامانه خدمات الکترونیکی تامین اجتماعی وارد شوند. در صورتی که فرد گذرنامه خود را فراموش کرده باشد، می تواند از طریق گزینه بازیابی گذرواژه خود، مجددا به رمز عبور خود دست یابد.
نحوه پرداخت بدهی و اقساط کارفرمایان به تامین اجتماعی با شماره بدهی
نحوه پرداخت بدهی و اقساط کارفرمایان به تامین اجتماعی می تواند به روش های گوناگونی صورت گیرد. به طور کلی پرداخت بدهی و اقساط کارفرمایان به تامین اجتماعی با شماره بدهی به دو روش امکان پذیر می باشد. اولین روش پرداخت با استفاده از سامانه سازمان تامین اجتماعی می باشد. برای این کار متقاضیان ابتدا به سامانه es.tamin.ir وارد شده و گزینه پرداخت و پیگیری درخواست تقسیط بدهی را انتخاب می نمایند.
سپس در حساب کاربری خود می توانند فیش بیمه تامین اجتماعی خود را دریافت و سپس اقدام به پرداخت بدهی با شماره بدهی نمایند.
هم چنین، کارفرمایان می توانند با ورود به سایت samt.tamin.ir و انتخاب گزینه پرتال بدهی کارفرمایان نسبت مشاهده و پرداخت بدهی خود اقدام نمایند. مطابق تصویر در این صفحه شخص باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده تا بتواند نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام نماید.
چنانچه کارفرما هر یک از اقساط بدهی های تقسیط شده را، در سررسید مقرر پرداخت ننماید و یا در مدت یک سال پس از تقسیط یا در طول دوران تقسیط (در مواردی که تقسیط بیشتر از یک سال است) نسبت به کاهش سطح اشتغال اقدام نماید، بدهی تبدیل به حال شده و جرائم متعلقه نسبت به مانده بدهی محاسبه و به همراه جرایم قبلی به نسبت مانده بدهی مطالبه و مجددا قابل تقسیط نخواهد بود.
فرم درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی
اگر کارفرمایی در ارسال لیست و پرداخت حق بیمه کارکنان مجموعه خود سهل انگاری کرده و یا تاخیری داشته باشد، سازمان بیمه تامین اجتماعی به بدهی های او جرایمی را اضافه خواهد کرد. به همین جهت و با توجه به این که ممکن است پرداخت هزینه ها برای ایشان سخت گردد، سازمان برای ایشان شرایط پرداخت به صورت اقساطی را فراهم می کند.
پس از ثبت درخواست تقسیط بدهی ها به سازمان تامین اجتماعی توسط کارفرمایان، طبق ماده 46 قانون تامین اجتماعی، تقسیط بدهی ایشان تا 24 قسط امکان پذیر می باشد. لازم به ذکر است چنانچه کارفرمایان اقساط را در موعد مقرر پرداخت ننمایند، مابقی اقساط به عنوان دین حال و به طور همزمان از ایشان اخذ می شود. حال برای این که ایشان بتوانند درخواست تقسیط بدهی را ثبت کنند، نیازمند پر کردن فرمی از اطلاعات هستند که فرم و نمونه نامه درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی در زیر آمده است:
- نویسنده: سازمان تامین اجتماعی
- حجم: 135 KB
- منبع: سایت تامین اجتماعی
اگر، کارفرما بدهی اقساط خود را در موعد مقرر، به بیمه پرداخت نکند، علاوه بر اجبار برای پرداخت تمامی اقساط به طور همزمان، به کارفرمایان خاطی جرایمی نیز تعلق خواهد گرفت. بنابراین، به کارفرمایان توصیه می شود که تا حد امکان از دیرکرد در پرداخت اقساط خودداری نمایند.
بخشنامه تقسیط بدهی های تامین اجتماعی کارفرمایان مدیون
سازمان تامین اجتماعی در بخشنامه تقسیط بدهی های تامین اجتماعی کارفرمایان مدیون؛ موضوعاتی کلیدی را عنوان کرده است. با هدف اجرای قوانین و جلب رضایت کارفرمایان و شرکای سازمان مذکور و همچنین وصول مطالبات موجود، بدهی کارفرمایانی که پرداخت نشده است، به صورت اقساطی از ایشان دریافت می گردد.
برای این امر ابتدا شرایط کارفرمایان با توجه به مدارک و مستندات ارسالی مربوطه از سوی سازمان مذکور بررسی و مطالعه می گردد، در صورت تایید اطلاعات، طبق ماده 46 قانون تامین اجتماعی، تقسیط بدهی های ایشان انجام می شود. حداکثر زمان پرداخت بدهی ها 24 ماه عنوان شده است.
بدین صورت که ابتدای امر حداقل مبلغ 20 درصد از بدهی ها به صورت پیش پرداخت و نقد دریافت می گردد و مابقی بدهی های کارفرما طی حداکثر 24 ماه از ایشان دریافت می شود. برای درک بهتر محتوای بخشنامه مربوطه، فایل پی دی اف آن در قسمت زیر ارائه شده است.
- نویسنده: سازمان تامین اجتماعی
- حجم: 350 KB
- منبع:سایت تامین اجتماعی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تقسیط بدهی کارفرمایان به تامین اجتماعی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه تقسیط بدهی کارفرمایان به تامین اجتماعی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: مفاصاحساب وقتی صادر می شود که اقساط به طور کامل پرداخت شده باشد.