برای مشاوره اطلاع از تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی
برای مشاوره اطلاع از تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی
در علم حقوق، اشخاص به دو دسته شخص حقیقی و حقوقی تقسیم می شوند. برای شناسایی اشخاص حقیقی از کد ملی و به منظور شناسایی اشخاص حقوقی، از شناسه ملی استفاده می شود. شناسه ملی پس از به ثبت رسیدن در اداره ثبت شرکت ها برای اشخاص حقوقی صادر می شود.
در این میان، ممکن است که شناسه ملی اشخاص حقوقی در شرایطی به حالت تعلیق درآید که این تعلیق آثار و پیامدهایی را برای شرکت، به دنبال خواهد داشت. از آن جایی که بسیاری از فعالیت های شرکت، با بی اعتبار شدن و تعلیق شناسه ملی، غیرمجاز می گردد؛ لازم است که افراد از دلایل و عوامل تعلیق و پیامدهای آن اطلاع داشته باشند.
از این رو، در این مقاله، ابتدا به این سوال پاسخ داده می شود که تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی چیست. سپس درباره دلایل و عوامل تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی و همچنین پیامد تعلیق شناسه ملی شرکت صوری به دلیل عدم تکمیل اطلاعات هویتی بحث می شود و در نهایت مراحل و شرط رفع و عدم تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی آموزش داده می شود.
تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی چیست؟
بر اساس ماده 1 آیین نامه پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی، شناسه ملی عددی یکتاست که توسط پایگاه، تولید و تنها به یک شخص حقوقی اختصاص داده می شود. در واقع شناسه ملی یک کد 11 رقمی است که به منظور شناسایی اشخاص حقوقی استفاده می شود و با استفاده از این شناسه هر شخص حقوقی از سایر اشخاص حقوقی متمایز می گردد. از آنجا که ممکن است در برخی موارد، شناسه ملی اشخاص حقوقی به حالت تعلیق درآید؛ در این قسمت از مقاله به این سوال پاسخ داده می شود که اصلا تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی چیست؟
در پاسخ به این سوال، باید بیان کرد که چنانچه اشخاص حقوقی پس از ثبت، در سامانه اشخاص حقوقی کشور ثبت نام نکنند و یا نسبت به تکمیل مدارک خود اقدامی انجام ندهند؛ شناسه ملی آن ها به حالت تعلیق در می آید. در واقع با تعلیق شناسه ملی، این شناسه تا رفع تعلیق بی اعتبار می شود.
مستند به ماده 4 آیین نامه سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور می توان بیان نمود که: «اشخاص حقوقی موظفند پس از ثبت، بلافاصله در زیر مجموعه یکی از صفحات اختصاصی پایگاه، برگه درخواست شناسه ملی را تکمیل و همراه اسناد و مدارک لازم که توسط سازمان ثبت کننده اعلام می شود به سازمان های یاد شده ارائه کنند.»
همچنین در ادامه تبصره 2 ماده فوق الذکر بیان می کند که در صورت هرگونه تغییر اطلاعات، اشخاص حقوقی موظفند ظرف 24 ساعت نسبت به ورود تغییرات در پایگاه اقدام کنند. این تغییرات توسط سازمان ثبت کننده به روزرسانی خواهد شد. تعلیق شناسه ملی آثار و پیامدهایی مانند ممنوعیت شرکت در مزایده ها و مناقصات و... را در دوران تعلیق برای اشخاص حقوقی به همراه دارد که در ادامه مقاله راجع به آن بحث خواهد شد.
دلایل و عوامل تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی
پس از شناخت تعلیق شناسه ملی شرکت در قسمت قبل، در این قسمت راجع به دلایل و عوامل تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی من جمله عدم تکمیل اطلاعات هویتی بحث می شود. همانطور که بیان شد؛ چنانچه اشخاص حقوقی پس از ثبت، در سامانه اشخاص حقوقی کشور ثبت نام نکنند و یا نسبت به تکمیل مدارک خود را اقدامی انجام ندهند، شناسه ملی آن ها به حالت تعلیق در می آید.
در رابطه با دلایل و عوامل تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی، ماده 7 آیین نامه پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی مقرر می دارد که: «در صورت ارائه اطلاعات ناقص، تکراری، متناقض یا خلاف واقع از سوی اشخاص حقوقی یا عدم ارائه اسناد و مدارک مثبته، هیئت موظف است به شخص حقوقی اطلاع دهد تا در مهلتی که برای این منظور تعیین می شود، نسبت به اصلاح و تکمیل اطلاعات خود اقدام کند. در صورت خودداری، هیئت می تواند نسبت به تعلیق اعتبار شناسه ملی شخص حقوقی تا اصلاح و تکمیل اطلاعات مزبور مبادرت نماید.»
همچنین مستند به ماده 8 آیین نامه مذکور می توان بیان داشت که هر شخص حقوقی تنها دارای یک شناسه ملی می باشد و اختصاص بیش از یک شناسه ملی به یک شخص حقوقی مجاز نیست. اشخاص حقوقی که به هر شکل و عنوان، دارای بیش از یک شناسه ملی باشند، موظفند ظرف سه ماه، با ابلاغ هیئت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، نسبت به انطباق وضعیت خود اقدام کنند، در غیر این صورت، هیئت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نسبت به تعلیق اعتبار شناسه های ملی به دلیل عدم تکمیل اطلاعات هویتی اقدام می نماید.
پیامد تعلیق شناسه ملی شرکت صوری به دلیل عدم تکمیل اطلاعات هویتی
در قسمت های پیشین مقاله، تعلیق شناسه ملی انواع شرکت ها شناخته شد و بیان گردید که چنانچه اشخاص حقوقی، پس از ثبت، در سامانه اشخاص حقوقی کشور ثبت نام نکنند و یا نسبت به تکمیل مدارک خود اقدامی انجام ندهند؛ شناسه ملی آن ها به حالت تعلیق در می آید. همچنین در خصوص دلایل و عوامل تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی اطلاعاتی بیان گردید.
اکنون در این قسمت، پیامد تعلیق شناسه ملی شرکت صوری به دلیل عدم تکمیل اطلاعات هویتی مورد بحث و مطالعه قرار می گیرد. مستند به ماده 6 آیین نامه پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی؛ اشخاص حقوقی موظفند پس از اعلام هیئت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در هرگونه اسناد، اوراق، کارت، مجوز یا گواهی فعالیت، سربرگ، اوراق مالی و نظایر آن نسبت به درج شناسه ملی و کدپستی دفتر مرکزی خود اقدام نمایند. همچنین درج شناسه ملی در روابط تجاری با سایر اشخاص حقوقی امری ضروری است.
همچنین تبصره ماده فوق الذکر در راستای پیامدهای تعلیق شناسه ملی بیان می کند که ارائه هر گونه مجوز، تسهیلات، امکانات، عقد قرارداد و قبول شرکت در مناقصه و مزایده برای اشخاص حقوقی فاقد شناسه ملی، ممنوع است. لذا به منظور جلوگیری از پیامد های تعلیق شناسه ملی لازم است اشخاص حقوقی نسبت به تکمیل اطلاعات هویتی خود ظرف مهلت معین اقدام نمایند.
مراحل و شرط رفع و عدم تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی
همانطور که بیان شد؛ مستند به ماده 4 آیین نامه سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور؛ شرکت ها موظفند پس از ثبت، بلافاصله در زیرمجموعه یکی از صفحات اختصاصی پایگاه، برگه درخواست شناسه ملی را تکمیل و همراه اسناد و مدارک لازم که توسط سازمان ثبت کننده اعلام می شود، به سازمان های یاد شده ارائه کنند و گرنه شناسه ملی آن ها به حالت تعلیق در می آید.
در رابطه با مراحل و شرط رفع و عدم تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی باید بیان کرد که مطابق ماده 7 و 8 آیین نامه سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور، در صورتی که شرکت ها نسبت به تکمیل اطلاعات هویتی خود و یا ارائه مستندات به سازمان ثبت کننده اقدامی انجام ندهند؛ شناسه ملی آن ها تعلیق خواهد شد و رفع تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی تنها با ارائه مدارک و مستندات به سازمان های متولی امکان پذیر می باشد.
لازم به ذکر است به منظور عدم تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی لازم است متقاضیان به سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور به نشانی ilenc.ssaa.ir مراجعه و نسبت به تکمیل اطلاعات هویتی اشخاص حقوقی اقدام نمایند. در غیر این صورت، دریافت مجوز، تسهیلات، امکانات، عقد قرارداد و قبول شرکت در مناقصه و مزایده برای اشخاص حقوقی امکان پذیر نمی باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اطلاع از تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از تعلیق شناسه ملی اشخاص حقوقی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. در پاسخ به این سوال، باید بیان کرد که چنانچه اشخاص حقوقی پس از ثبت، در سامانه اشخاص حقوقی کشور ثبت نام نکنند و یا نسبت به تکمیل مدارک خود اقدامی انجام ندهند؛ شناسه ملی آن ها به حالت تعلیق در می آید. در واقع با تعلیق شناسه ملی، این شناسه تا رفع تعلیق بی اعتبار می شود.