برای مشاوره نحوه ثبت نام وام شرکت دانش بنیان
برای مشاوره نحوه ثبت نام وام شرکت دانش بنیان
شرکت های دانش بنیان با هدف هم افزایی میان علم و کسب ثروت، گسترش اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و تجاری سازی نتایج حاصل از تحقیق و توسعه تشکیل می شوند. شرکت های دانش بنیان در سال های گذشته، حضور پررنگ و فعالی در اقتصاد و اشتغال زایی ایفا کرده و توانسته اند با تولیدات خود بسیاری از نیازهای کشور را بومی سازی نمایند؛ اما به دلیل مشکلات اقتصادی موجود، روند کاری آن ها با مخاطراتی رو به رو شده است.
به دلیل وجود این مسائل و برای رشد اقتصادی، گسترش و توسعه اشتغال و بالا بردن سطح کیفی تولیدات، دولت حمایت هایی را به صورت تسهیلات بانکی از این شرکت ها به انجام می رساند. برای همین منظور؛ بهتر است موسسان شرکت های دانش بنیان پیش از هر اقدامی اطلاعات جامعی در مورد تسهیلات مذکور کسب کنند.
لذا؛ در ابتدای مقاله، به این سوال که وام تبصره 18 برای شرکت های دانش بنیان سال ۱۴۰۳ چیست؛ پاسخ داده خواهد شد. پس از آن، انواع وام و تسهیلات شرکت های دانش بنیان، سامانه ثبت نام وام توسعه اشتغال و شرایط و مدارک لازم برای دریافت این وام مطرح می گردد. سپس مراحل و نحوه ثبت نام وام و میزان سقف آن بررسی می شود. انتهای مقاله نیز به این که کدام شرکت های دانش بنیان می توانند وام 100 میلیاردی بگیرند، اختصاص یافته است.
وام تبصره ۱۸ برای شرکت های دانش بنیان چیست
سال های بسیاری است که شرکت هایی موسوم به شرکت های دانش بنیان در کشور ایران، مشغول فعالیت می باشند. این شرکت ها در زمینه تولید علم و فناوری و ثروت فعالیت می کنند و با دانش بومی در پی گسترش موارد مذکور هستند، اما به دلیل مسائل مالی و اقتصادی بسیاری از این شرکت ها توان اجرایی لازم را ندارند و در نتیجه آن طور که شایسته است، نمی توانند پیشرفت داشته باشند.
به همین جهت و برای رونق اقتصادی این مجموعه ها، توسعه اشتغال، افزایش کیفیت تولید محصولات و ... دولت تسهیلات و وام هایی را برای ایشان ترتیب داده است. یکی از این وام ها و تسهیلات به وام تبصره 18 شرکت های دانش بنیان معروف است. یکی از سوالاتی که در این میان، مطرح می شود این است که وام تبصره ۱۸ برای شرکت های دانش بنیان چیست؟
صندوق نوآوری و شکوفایی برای کمک و توسعه اشتغال و رونق اقتصادی بیشتر مجموعه ها و شرکت های دانش بنیان، وامی را موسوم به وام تبصره 18 شرکت های دانش بنیان در سال گذشته، به این شرکت ها اعطا نمود. لذا شرکت های مربوطه و واجد شرایط برای دریافت این وام بایستی به سامانه صندوق نوآوری و شکوفایی یا اصطلاحا سامانه غزال مراجعه نمایند. لازم به ذکر است وام تبصره 16 بر اساس قانون بودجه سال گذشته بوده و در سال جاری جزئیات وام شرکت دانش بنیان در تبصره 18 قانون بودجه آمده است. در نتیجه لازم است متقاضیان به برای ثبت درخواست خود در سال جدید، به تبصره ۱۸ قانون بودجه سال جاری نیز مراجعه نمایند.
انوع وام و تسهیلات شرکت دانش بنیان ۱۴۰۳
شرکت های دانش بنیان به منظور توسعه اقتصادی، اشتغال زایی، پیشرفت فناوری و... در کشور، نیازمند کمک و مساعدت دولت، موسسات مالی و بانک ها می باشند. به همین جهت؛ صندوق نوآوری و شکوفایی، تحت نظارت نهاد ریاست جمهوری برای حمایت از این شرکت ها وام هایی را در نظر گرفته است. انوع وام و تسهیلات شرکت دانش بنیان 1403 عبارتند از:
تسهیلات مربوط به نمونه سازی: این تسهیلات مناسب زمانی است که شرکت دانش بنیان قصد دارد محصولی را روانه بازار کند و یا آن را بهبود و ارتقا بخشد.
تسهیلات پیش از تولید صنعتی: این نوع تسهیلات مناسب زمانی است که محصول مورد نظر شرکت نیازمند داشتن زیر ساختی پیشرفته و هزینه بردار می باشد.
تسهیلات تولید صنعتی: این تسهیلات مناسب تولید انبوه محصولات است.
تسهیلات مربوطه به سرمایه در گردش: همانطور که از نام این نوع تسهیلات پیداست، جهت سرمایه در گردش مورد نیاز شرکت های دانش بنیان پرداخت می گردد.
تسهیلات فروش اقساطی، لیزینگ و استنطاع: این نوع وام در زمانی قابل دریافت می باشد، که مشتری شرکت به دنبال محصولی سفارشی بوده و یا توانایی پرداخت تمام هزینه را به صورت یک جا ندارد، لذا از این نوع تسهیلات استفاده می کند.
همچنین از دیگر برنامه های حمایتی صندوق نوآوری می توان به آموزش، مشاوره، رتبه بندی رقابت پذیری، حفاظت از مالکیت فکری، رویدادها و شبکه سازی، تبادل فناوری، جذب سرمایه خطر پذیر، معرفی تیم های فناور به شتاب دهنده ها، توسعه بازار و موارد مشابه اشاره کرد.
همانطور که بیان شد، دولت و سازمان های دولتی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان تسهیلاتی را برای ایشان در نظر گرفته اند که بر حسب شرایط به آن ها پرداخت می گردد. هر کدام از وام های نام برده شده؛ شرایط بازپرداخت خود را داشته و بر اساس نوع درخواست، به متقاضیان پرداخت می گردند.
سامانه ثبت نام وام و تسهیلات توسعه اشتغال شرکت های دانش بنیان
همانطور که بیان شد، شرکت های دانش بنیان به شرکت هایی گفته می شود که در راستای تولید علم و تکنولوژی و به کارگیری روش های نوین مشغول فعالیت می باشند. بدیهی است که این شرکت ها برای شروع و ادامه روند فعالیت خود، نیازمند دریافت تسهیلات از دولت می باشند.
دولت برای حمایت از شرکت های دانش بنیان در بحث تولید، رشد اقتصادی، اشتغال و... این تسهیلات را به ایشان اعطا می کند. یکی از مهم ترین این تسهیلات، اعطای وام به شرکت های دانش بنیان از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی می باشد. چنانچه متقاضیان، واجد شرایط دریافت این وام می باشند، بایستی جهت اخذ آن، نسبت به ثبت نام در سامانه مربوطه اقدام نمایند.
سامانه ثبت نام وام و تسهیلات توسعه اشتغال شرکت های دانش بنیان، همان سایت صندوق نوآوری و شکوفایی می باشد که به نشانی inif.ir در دسترس کاربران قرار گرفته است. متقاضیان از طریق این سامانه درخواست خود را برای اخذ وام ثبت کرده و پس از تکمیل و تایید مدارک، وام مربوطه برایشان واریز می گردد.
شرایط اعطای وام به شرکت های دانش بنیان
شرکت های دانش بنیان همانند سایر انواع شرکت ها، می بایست برای آغاز فعالیت رسمی، در سامانه ثبت شرکتها، به ثبت برسند. پس از ثبت، شرکت های مذکور می توانند با رعایت شرایطی، موفق به اخذ وام و تسهیلات گردند. هر کدام از انواع وام های صندوق نوآوری و شکوفایی دارای شرایط مخصوص به خود بوده که به جهت آشنایی علاقمندان، شرایط اعطای وام به شرکت های دانش بنیان در دو مورد پر کاربرد، یعنی وام تبصره 18 و وام تامین مالی قرارداد (سرمایه در گردش) مورد بررسی قرار گرفته است:
وام تبصره 18: به منظور دریافت وام تبصره 18، شرکت باید جزء شرکت های دانش بنیان (مورد تایید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری) یا شرکت های فناور (مورد تایید یکی از پارک های علم و فناوری کشور) یا شرکت های خلاق (مورد تایید دبیرخانه توسعه زیست بوم واحدهای خلاق معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری) باشد.
هم چنین، شرکت مزبور، نباید مشمول ماده 141 قانون تجارت باشد، یعنی در آخرین صورت های مالی شرکت، زیان انباشته نباید بیشتر از 50 درصد سرمایه ثبت شده آن باشد. علاوه بر این، شرکت نباید قسط معوق یا چک برگشتی داشته و می بایست دارای کد کارگاهی و لیست بیمه باشد.
وام رشد تولید: این تسهیلات برای تامین کسری نقدینگی لازم برای پوشش هزینه های جاری اجرای قرارداد/قراردادهای فروش محصولات و خدمات دانش بنیان شرکت، قابل اعطا است. مبلغ تسهیلات تا «50% مبلغ باقی مانده قرارداد در سقف 40% مبلغ کل قرارداد» صرفا پس از تایید فرم استعلام وضعیت قرارداد؛ قابل تخصیص است.
در صورتی که متقاضی مبلغ تعیین شده از روش فوق را برای تکمیل قرارداد کافی نداند؛ بایستی هزینه های باقی مانده و پیش فاکتورها و مستندات پیشرفت بررسی شود و پس از ارزیابی دقیق، تا 80% مبلغ کسری نقدینگی کارشناسی شده قرارداد به عنوان مبلغ تسهیلات قابل تعیین گردد. نرخ سود متناسب با دوره بازپرداخت و فروش سالانه (کل) شرکت و بر اساس جدول در نظر گرفته شده از جانب صندوق می باشد.
البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که هر کدام از تسهیلات شرکت های دانش بنیان، متفاوت بوده و هرکدام شرایط خاص خود را دارند. در این قسمت، دو نمونه از این تسهیلات و شرایط آن ها معرفی شده اند. متقاضیان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سامانه مربوطه مراجعه نمایند.
مدارک لازم برای دریافت وام شرکت های دانش بنیان نوپا
شرکت های دانش بنیان، شرکت هایی خلاق در حوزه فناوری و تکنولوژی های تازه و نو هستند که باعث افزایش سطح کیفی محصولات تولیدی کشور، بالا رفتن میزان اشتغال به کار، رشد اقتصادی و ... می گردند. دولت نیز برای حمایت از آن ها، در جنبه های مختلف، تسهیلاتی را در نظر گرفته است. شرکت های دانش بنیان، برای دریافت این تسهیلات نیازمند ارائه مدارکی به سازمان های مربوطه می باشند. برخی مدارک لازم برای دریافت وام شرکت های دانش بنیان نوپا عبارتند از :
معرفی نامه شرکت دانش بنیان
کپی شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل
کپی سند مالکیت یا اجاره نامه محل شرکت
کپی جواز تاسیس شرکت
کپی آخرین صورت های مالی تایید شده
کپی فاکتور های فروش شش ماه قبل
رزومه فعالیت های علمی و فناوری شرکت
طرح توجیهی پروژه یا بیزینس پلن شرکت
زمانی که شرکت های واجد شرایط دریافت وام، مدارک لازم را فراهم آوردند، می توانند از طریق سامانه صندوق نوآوری و شکوفایی یا سامانه غزال به نشانی inif.ir برای ثبت درخواست خود اقدام نمایند. چنانچه مدارک ایشان مورد تایید کارشناسان مربوطه قرار گیرد، وام برای آن ها واریز می گردد.
از کجا وام شرکت دانش بنیان بگیریم؟
از آنجایی که اغلب شرکت های دانش بنیان محصولات و خدمات خود را به صورت کامل در داخل کشور و با تکیه بر دانش فنی و مهندسی داخلی تولید می کنند، وجود مسائل و مشکلات اقتصادی مانع بزرگی در تحقق اهداف آن ها خواهد بود. در نتیجه برای رفع این مشکل، دولت مشوق هایی را ارائه کرده است.
یکی از بهترین مشوق ها، ارائه تسهیلات بانکی با بهره کم به موسسان این شرکت ها می باشد. به دلیل اهمیت موضوع اشتغال و رشد اقتصادی کشور و افزایش سطح کیفی تولیدات داخلی، شرکت های بسیاری برای دریافت این وام ها اقدام می نمایند، اما یکی از سوالات متداولی که در این خصوص مطرح می شود؛ این است که از کجا وام شرکت دانش بنیان بگیریم؟
در پاسخ به این سوال باید این گونه بیان نمود که وام تبصره 18 شرکت های دانش بنیان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی به متقاضیان اعطا خواهد شد. به منظور دریافت این وام، متقاضیان می بایست به سامانه صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانی اینترنتی inif.ir مراجعه نموده و درخواست خود را ثبت نمایند. پس از ثبت مدارک و درخواست در سامانه مذکور، این درخواست مورد مطالعه و بررسی کارشناسان این صندوق قرار می گیرد و چنانچه متقاضی واجد شرایط دریافت وام باشد، وام مربوطه برای وی واریز می گردد.
مراحل و نحوه ثبت نام و درخواست وام شرکت های دانش بنیان
در قسمت های قبلی شرایط، مدارک و سامانه ثبت نام وام شرکت های دانش بنیان معرفی شد. طبق نکات بیان شده، متقاضیان دریافت وام شرکت های دانش بنیان با فراهم آوری شرایط و مدارک لازم جهت دریافت وام و پس از آن، با مراجعه به سامانه غزال می توانند برای دریافت وام ثبت نام نمایند.
مراحل و نحوه ثبت نام و درخواست وام شرکت های دانش بنیان بر مبنای تبصره 18 قانون بودجه، بدین صورت است که متقاضیان ابتدا به سامانه غزال به نشانی inif.ir وارد می شوند. مطابق تصویر بر روی گزینه ورود به سامانه کلیک کرده و وارد قسمت ثبت نام می گردند.
در قسمت بعدی، متقاضیان با ورود نام کاربری و رمز عبور خود وارد حساب کاربری شان می شوند. چنانچه از قبل ثبت نامی انجام نشده باشد، متقاضیان باید ابتدا در سامانه ثبت نام نمایند. برای این امر با کلیک بر روی گزینه ثبت نام جدید می توانند ثبت نام خود را انجام دهند.
پس از ورود به پنل کاربری در سامانه غزال، متقاضیان نوع تسهیلات مورد نظر خود را انتخاب می نمایند. پس از انتخاب نوع تسهیلات، اطلاعات خود را در فرم های مربوطه وارد و مدارک خود را در سامانه بارگذاری می نمایند. در انتهای مراحل ثبت درخواست، یک کد رهگیری به متقاضیان داده خواهد شد که با کمک آن می توانند پیگیری های درخواست خود را به انجام رسانند.
سقف وام و تسهیلات برای شرکت دانش بنیان
طبق مطالبی که بیان شد، شرکت های دانش بنیان برای ارتقا زیر ساخت ها، رشد اقتصادی و گسترش امر اشتغال اقدام به دریافت وام و تسهیلات از دولت می نمایند. برای اخذ این وام ها شرکت ها باید در ابتدا شرایط مورد نیاز را فراهم کرده و مدارک لازم را آماده نمایند.
پس از آماده سازی مدارک، افراد باید از طریق سامانه غزال اقدام به ثبت درخواست وام مورد نظر خود کنند. در پاسخ به این سوال که سقف وام و تسهیلات برای شرکت دانش بنیان چقدر است؛ می توان این گونه بیان کرد که سقف وام های قابل پرداخت به شرکت های دانش بنیان متغیر می باشد و شرایط هر وام با دیگری متفاوت است.
به عنوان مثال سقف تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ قانون بودجه سال جاری مبلغ سه میلیارد تومان، سقف تسهیلات تامین مالی قرارداد، تا 50% مبلغ باقیمانده قرارداد در سقف 40% مبلغ کل قرارداد؛ و برای لیزینگ و استصناع منابع داخلی تا سقف تا 70% (در شرایط خاص 80%) قیمت محصول متناسب با توان و نیاز شرکت متقاضی می باشد.
کدام شرکت های دانش بنیان می توانند وام ۱۰۰ میلیاردی بگیرند؟
مطابق برنامه های جدید صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت های دانش بنیانی که طی سال گذشته توانسته باشند، فروشی بیش از میلیارد تومان ایجاد نمایند، چنانچه قصد افزایش فروش محصولات خود و یا افزایش 30 درصدی صادرات محصولات خود را داشته باشند، شرکت های فناور و نوآور نامیده می شوند.
در پاسخ به این سوال که کدام شرکت های دانش بنیان می توانند وام 100 میلیاردی بگیرند؟ باید این گونه گفت که با توجه به اعلانات صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت هایی می توانند واجد شرایط دریافت وام 100,000,000 تومانی باشند که فروش آن ها نسبت به سال گذشته به بیش از 100 میلیارد رسیده باشد.
چنین شرکت هایی برای دریافت وام تا سقف 100 میلیارد تومان به بانک های مربوطه معرفی شده و می توانند با نرخ 23 درصد بدون در نظر گرفتن میانگین موجودی یا بدون مسدود سازی منابع وام خود را دریافت نمایند. البته برای چنین شرکت هایی ضمانت نامه ها و وثیقه هایی نیز در نظر گرفته شده است که باید در میان بگذارند.
وام بلاعوض شرکت های دانش بنیان
شرکت های دانش بنیان برای رشد اقتصادی و افزایش کیفیت محصولات تولیدی خود از دولت وام های با بهره کم دریافت می کنند، منتهی در شرایطی خاص، وامی به صورت بلاعوض نیز به ایشان تعلق می گیرد. سوالی که در این قسمت مطرح می شود این است که وام بلاعوض شرکت های دانش بنیان به چه صورت است؟
وام بلاعوض شرکت های دانش بنیان نوعی از تسهیلات است که صندوق نوآوری و شکوفایی به ایشان اعطا می کند. با کمک وام بلاعوض، شرکت های دانش بنیان می توانند محصولات، خط تولید و اصول بازاریابی خود را ارتقا بخشند. به طور کلی کاربردهای عمومی این وام عبارت است از:
ساخت نمونه اولیه آزمایشگاهی
گسترش تولیدات در سطوح نیمه صنعتی
سرمایه در گردش برای انجام فعالیت هایی همچون خرید موارد اولیه و یا بازاریابی
سرمایه ثابت برای خرید خط تولید نیمه صنعتی، تجهیزات آزمایشگاه، ساخت تاسیسات بنا و...
لازم به ذکر است این وام می تواند به تمامی شرکت های دانش بنیان تعلق بگیرد. دستور العمل تخصیص وام بلاعوض به شرکت های دانش بنیان از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت های دانش بنیان منتشر گردیده و در آن، مراحل و نحوه ثبت نام و شرایط اخذ وام ذکر می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت نام وام شرکت دانش بنیان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت نام وام شرکت دانش بنیان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.