برای مشاوره نحوه ورود به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور
برای مشاوره نحوه ورود به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور
با ایجاد مفهوم دولت الکترونیک، بسیاری از سازمان ها و نهاد ها تلاش نموده تا خود را با این مفهوم، منطبق کرده و سامانه هایی را جهت ارائه خدمات الکترونیکی به کاربران، راه اندازی نمایند. از جمله این سامانه ها می توان به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور اشاره نمود. این درگاه که زیر نظر وزارت امور اقتصاد و دارایی فعالیت می نماید، جهت تسهیل امر صدور مجوز کسب و کارها ایجاد گردیده است.
برای ورود به درگاه ملی مجوزهای کشور کلیک کنید.
کاربران برای ورود به درگاه ملی مجوزهای کشور باید به سایت g4b.ir مراجعه کنند.
از آن جایی که آغاز هر فعالیت اقتصادی در حوزه کسب و کار، نیاز به کسب مجوز از ارگان مربوطه دارد، کلیه اشخاص می بایست با جزئیات و طریقه درخواست مجوز در سایت درگاه ملی مجوزهای کشور آشنا باشند. از طرف دیگر، این درگاه؛ تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور همه ی مجوزهای کسب و کار و مرجع صادر کننده آن می باشد، لذا آگاهی از نحوه ثبت نام و ورود به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار کشور، امری الزامی برای صاحبان مشاغل تلقی می گردد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که درگاه ملی مجوزهای کشور چیست و ماهیت آن می باشد؛ به چگونگی ورود به درگاه ملی صدور مجوز و سامانه صدور مجوزها بپردازیم. سپس در خصوص نحوه ثبت نام در درگاه ملی مجوزهای کشور g4b.ir صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ امکانات سامانه صدور جواز کسب و کار را ارائه خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه صدور مجوز کسب و کار، با ما همراه باشید.
درگاه ملی مجوزهای کشور چیست
بر طبق ماده 7 قانون "اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی" و اصلاحات بعدی آن، هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار موظف است شرایط، مراحل و هزینه های صدور مجوزهای کسب و کار را شفاف و آسان نموده تا هر شهروند بتواند در سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به راحتی از ضوابط و فرآیند دریافت مجوز کسب وکار خود مطلع گردد و مجوز مورد نظرش را دریافت نماید. یکی از سوالات متداولی که در این زمینه، مطرح می شود این است که، درگاه ملی مجوزهای کشور چیست و آدرس سامانه مجوزها چه می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می توان بیان داشت که درگاه ملی مجوزهای کشور، در واقع بستری اینترنتی برای اعلام شرایط، مدارک، هزینه و مراحل صدور کلیه مجوزهای کسب و کار از جمله مجوز دفتر اسناد رسمی می باشد. صاحبان مشاغل می توانند با ورود به این سایت به نشانی g4b.ir، از این ضوابط آگاه شده و برای کسب مجوز خود اقدام نمایند. به طور کلی میتوان کارکردهای درگاه ملی مجوزهای کشور را در چهار مورد خلاصه نمود که به شرح زیر می باشد:
شفاف سازی شرایط، مدارک، زمان و هزینه لازم برای صدور مجوز کلیه کسب وکارها
معرفی مرجع اصلی صادرکننده مجوز هر کسب وکار
سهل کردن شرایط، مدارک و زمان و هزینه لازم برای صدور مجوز همه کسب و کارها
ثبت نام از متقاضیان دریافت مجوز، راهنمایی و هدایت وی به درگاه تخصصی صادرکننده مجوز
پشتیبانی و پیگیری دریافت مجوز موردنظر متقاضی در زمان اعلام شده و پیگیری قضایی درصورت عدم صدور مجوز بدون دلیل موجه
بنابراین، درگاه ملی مجوزها برای همه کسب و کارها، شرایط، مدارک، زمان و هزینه صدور مجوز را اعلام کرده و به طور کاملا غیرحضوری درخواست مجوز را ثبت و اطلاعات اولیه را از متقاضی می گیرد و او را هدایت می کند تا از درگاه صادرکننده مجوز، فایل مجوز خود را بدون حضور و کاغذ، طی زمان اعلامی در سامانه مجوزها دریافت کند.
ورود به سایت درگاه ملی مجوزهای کسب و کار کشور g4b.ir
همانطور که پیش تر بیان شد، درگاه ملی مجوزهای کشور به کاربران کمک نموده تا جواز خود نظیر مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی را به صورت کاملا غیر حضوری و در کم ترین زمان ممکن دریافت نمایند. در این میان، اولین و مهم ترین مرحله، آگاهی از نحوه و چگونگی ورود به سایت g4b.ir می باشد، از این رو؛ در این قسمت از مقاله، به بیان چگونگی ورود به سایت درگاه ملی مجوزهای کسب و کار کشور g4b.ir به همراه راهنمای تصویری آن پرداخته شده است.
به منظور ورود به سایت درگاه ملی مجوز های کشور و سامانه سام صدور مجوز، داوطلب در ابتدا می بایست آدرس این سامانه به نشانی g4b.ir، را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت ورود نماید.
پس از آن شخص می بایست، کلمه کلیدی در نام کسب و کار مورد نظر خود وارد نموده تا درگاه، تعدادی از کسب و کارهای مرتبط با کلمه مورد نظر را نمایش دهد. به طور مثال؛ چنانچه، فردی خواهان دریافت مجوز دفتر پخش کتاب می باشد؛ بهتر است که عبارت "کتاب" را جست و جو نماید و از جست و جو کلماتی نظیر "دفتر" و یا "پخش" خودداری نماید.
پس از آن شخص به صفحه راهنمای دریافت مجوز هدایت می شود که در این قسمت، شرایط، مدارک، هزینه و زمان لازم برای صدور مجوز نوشته شده و فرد می تواند به مطالعه آن ها اقدام نماید. در صورتی که داوطلب همه شرایط و مدارک مربوطه را دارا باشد، می بایست بر روی گزینه درخواست مجوز کلیک نموده و فرآیند دریافت جواز خود را آغاز نماید.
توجه به این نکته ضروری است که در صورتی که به هر دلیلی، در زمان تعیین شده، مجوز درخواستی متقاضی واجد شرایط دریافت جواز، صادر نشود، داوطلب حق دارد که از دستگاه صادرکننده مجوز، شکایت نماید. در این راستا، درگاه ملی مجوزهای کشور نیز موظف است که این نوع شکایت ها را تا زمان صدور مجوز، پیگیری نماید.
نحوه ثبت نام در درگاه ملی مجوزهای کشور g4b.ir
در قسمت های گذشته، پیرامون تعریف و ماهیت درگاه ملی مجوزهای کشور و چگونگی ورود به سایت آن برای دریافت مجوز، نظیر مجوز مشاغل خانگی؛ توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد، کلیه کسب و کارها می بایست مجوز مورد نظر خود را از این سامانه دریافت نمایند. پس از توضیح موارد ذکر شده، در این بخش از مقاله، به نحوه ثبت نام در درگاه ملی مجوزهای کشور g4b.ir به همراه راهنمای تصویری آن پرداخته شده که به شرح زیر می باشد:
پس از این که داوطلب، بر روی گزینه "درخواست مجوز" کلیک می نماید، به صفحه ای مطابق تصویر زیر هدایت می گردد. در این صفحه، داوطلب می بایست نوع شخصیت خود را انتخاب کرده و بر روی آن بر روی سامانه سام صدور مجوز کلیک نماید.
پس از آن، شخص به صفحه ای مطابق تصویر زیر هدایت می شود. در این قسمت داوطلب، باید شماره تلفن همراه و کد امنیتی را درج نماید. توجه به این نکته ضروری است که شماره تلفن همراه درج شده در این قسمت می بایست به نام خود متقاضی و در دسترس او باشد.
پس از آن، یک کد پنج رقمی به شماره همراه درج شده در قسمت قبل پیامک می گردد. داوطلب در این مرحله می بایست این کد را در قسمت مربوطه درج نموده تا به صفحه بعدی راه یابد.
در نهایت، نیز فرد باید، کد ملی و تاریخ تولد خود را مطابق اطلاعات هویتی تکمیل نموده و بر روی گزینه ثبت نام کلیک نماید. داوطلبان اتباع نیز می توانند با انتخاب گزینه اتباع، و وارد کردن اطلاعات درخواستی، برای ثبت اطلاعات خود در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اقدام نمایند.
پس از احزار هویت، در پنجره خدمات دولت هوشمند، شخص مجددا به درگاه ملی مجوزهای کشور انتقال داده شده می شود. در این زمان، اسم متقاضی در بالای سایت نمایش داده می شود که نشان از موفقیت آمیز بودن فرآیند احراز هویت دارد. پس از آن، شخص لازم است که مطابق راهنمای قید شده در قسمت قبل، مجددا به صفحه درخواست مجوز رفته و به سوالات قید شده در آن پاسخ دهد. این سوالات شامل، کد پستی محل دریافت مجوز (اعم از خانه، مغازه، یا کارگاه) می شود.
در مرحله بعدی، مامور پست به آدرس کد پستی درج شده مراجعه نموده تا حضور متقاضی در آن محل را تایید نماید که این عمل حدود دو روز به طول می انجامد. توجه به این نکته ضروری است که کارت ملی می بایست در این مرحله در دسترس بوده و به مامور پستی نشان داده شود، در غیر این صورت؛ حضور داوطلب در محل احزار و تایید نگردیده و با درخواست مجوز وی در درگاه مجوزها ثبت نخواهد گردید.
پس از این که مامور پست، حضور متقاضی را در محل تایید نمود، متقاضی می بایست مجددا به صفحه درخواست مجوز مراجعه نموده و به درگاه تخصصی صادر کننده مجوز راه یابد. در این مرحله، متقاضیان مجوز خانگی به درگاه مشاغل خانگی منتقل گردیده و متقاضیان مجوز صنفی یا پروانه کسب به سامانه نوین اصناف هدایت می گردند و لازم است که باقی مراحل را از درگاه جدید پیگیری نمایند.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که برخی مجوزها فقط به اشخاص حقیقی تعلق گرفته و برخی نیز تنها برای اشخاص حقوقی صادر می شود. با این حال، برخی مجوزها هم برای اشخاص حقیقی و هم برای اشخاص حقوقی و هم اتباع خارجی صادر می شود. احراز هویت هرسه نوع شخصیت، در درگاه ملی مجوزها و به صورت آنلاین انجام می شود و ثبت درخواست آنها هم به صورت غیرحضوری است.
امکانات سامانه صدور مجوز کسب و کار g4b.ir
همانطور که در قسمت های قبلی مقاله به آن اشاره شد، سایت درگاه ملی مجوزهای کشور g4b.ir بر اساس ماده 7 قانون اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی مصوب 1387 و اصلاحات بعدی آن طراحی و راه اندازی شده و مرجع رسمی مجوزهای کسب و کار کشور محسوب می شود. به جهت آشنایی هر چه بیشتر علاقمندان با سامانه ملی مجوزها، این قسمت از مقاله به بیان امکانات سامانه صدور مجوز کسب و کار g4b.ir اختصاص داده شده که به شرح زیر می باشد:
یکی از امکانات سایت درگاه ملی مجوزهای کشور، بیان کلیه شرایط، مراحل، هزینه های صدور مجوزهای کسب و کار و همچنین، ثبت نام از متقاضیان دریافت مجوز، راهنمایی و هدایت آن ها به درگاه تخصصی صادرکننده مجوز می باشد. یکی دیگر از امکانات این سامانه، پیگیری شکایت متقاضیان دریافت مجوز می باشد. درگاه ملی مجوزها موظف است شرایط صدور همه مجوزها را معرفی و امکان درخواست و صدور غیرحضوری آنها فراهم کند. هم چنین، امکان ثبت درخواست تمدید، اصلاح و توسعه در درگاه ملی مجوزهای کشور فراهم گردیده است و متقاضیان می توانند درخواست های تمدید، اصلاح و توسعه مجوز خود را از درگاه ملی g4b.ir ثبت و از طریق همین سایت پیگیری نمایند.
صادرکننده مجوز حق ندارد متقاضی را به صورت حضوری فرابخواند یا به او کاغذ استعلام بدهد یا شرط، مدرک و هزینه ای مطالبه کند که در صفحه مربوطه در درگاه ذکر نشده است. اگر متقاضی، همه شرایط و مدارک تعیین شده در درگاه ملی مجوزها را دارد، باید مجوزش در زمان تعیین شده صادر شود، در غیر این صورت، متقاضی می تواند از دستگاه صادر کننده مجوز شکایت نموده و درگاه ملی مجوزها نیز موظف است که به شکایت او رسیدگی نماید.
همچنین این سامانه، امکانی را با عنوان "اخبار مجوزها" ایجاد نموده که در آن، آخرین اطلاعیه های مربوط به صدور مجوز نمایش داده می شود. علاوه بر امکانات فوق، در بخش فهرست مجوزها، میتوان لیست و شرایط همه مجوزهای مصوب کشور را به تفکیک مرجع صادر کننده آن مشاهده نمود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ورود به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ورود به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.
پاسخ مشاور: باسلام. فیلتر شکن خود را خاموش کنید.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.
پاسخ مشاور: باسلام. ثبت نام در درگاه ملی مجوزهای کشور همراه با مراحل ثبت درخواست مجوز صورت می گیرد.
پاسخ مشاور: باسلام. خیر. g4b.ir
پاسخ مشاور: باسلام. درگاه ملی
پاسخ مشاور: باسلام. بله.
پاسخ مشاور: باسلام. به سایت درگاه ملی مجوزا مراجعه کنید و پروانه رسته موردنظر خود را جست و جو نمایید.