برای مشاوره نحوه تاسیس و ثبت موسسه ترک اعتیاد
برای مشاوره نحوه تاسیس و ثبت موسسه ترک اعتیاد
موسسه ترک اعتیاد یک موسسه درمانی است که به افراد کمک می کند تا از اعتیاد به مواد مخدر، الکل و دخانیات نجات یابند. این موسسه از روش های مختلف درمانی استفاده می کند و بسیاری از افراد با هدف بهبود کیفیت زندگی افراد و کاهش خطرات و آسیب های ناشی از اعتیاد اقدام به تاسیس این موسسات می کنند.
برای این که موسسه ترک اعتیاد بتواند به طور رسمی به ثبت برسد، لازم است که شرایط و ضوابط قانونی در این زمینه را رعایت نموده وگرنه، امکان ثبت در اداره ثبت شرکت ها را نخواهد داشت. به همین دلیل، اطلاع از جزئیات ثبت موسسه ترک اعتیاد از جمله مدارک لازمه در این خصوص، امری الزامی تلقی می گردد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که سامانه ثبت نام موسسه ترک اعتیاد چه می باشد؛ به بیان شرایط و شرح وظایف مسئول فنی کلینیک ترک اعتیاد بپردازیم. سپس در مورد مدارک لازم و مراحل و چگونگی ثبت موسسه ترک اعتیاد صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ توضیحاتی در مورد هزینه و وام و دریافت مجوز تاسیس و ثبت کمپ ترک اعتیاد ارائه می دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سامانه ثبت نام موسسه ترک اعتیاد
در ابتدا باید گفت که اغلب موسسات از جمله موسسه ترک اعتیاد برای مقاصد غیر تجارتی تشکیل می شوند و زمانی شخصیت حقوقی پیدا می کنند که در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسند. تا پیش از راه اندازی سامانه ثبت نام موسسه ترک اعتیاد؛ لازم بود که اشخاص به صورت حضوری به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنند.
ولی امروزه با توجه به گسترش اینترنت و به منظور تسهیل در فرآیند تاسیس شرکت ها و موسسات غیرتجاری، سازمان ثبت اسناد و املاک سامانه ای را تحت عنوان سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir راه اندازی کرده تا افراد به راحتی و به صورت غیر حضوری موسسات خود را به ثبت برسانند و در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنند.
این سامانه، در حال حاضر زیر نظر قوه قضائیه است و علاوه بر ثبت شرکت و موسسه خدمات مختلف دیگری را در اختیار کاربران خود قرار می دهد که شامل ثبت تغییرات شرکت، پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی، ثبت نام اظهارنامه دفتر ثبت تجاری و پیگیری درخواست می شود.
ثبت موسسه ترک اعتیاد چه شرایطی دارد
در قسمت گذشته، در خصوص سامانه ثبت موسسه ترک اعتیاد توضیحاتی را ارائه کرده و بیان نمودیم که کمپ ترک اعتیاد باید در سامانه ثبت شرکت ها به ثبت برسد. حال ممکن است که برای عده ای این سوال مطرح شود که ثبت موسسه ترک اعتیاد چه شرایطی دارد؛ که پاسخ آن به شرح زیر می باشد:
هر پزشک می تواند به تنهایی متقاضی تاسیس مرکز ترک اعتیاد باشد، اما سایر متقاضیان باید حداقل 5 نفر باشند که 3 نفر از آن ها جز گروه پزشكی و پیراپزشكی جویای كار از مقطع كاردانی به بالا باشند.
دریافت مجوز از مراجع ذی صلاح برای ثبت موسسه ترک اعتیاد ضروری است.
ثبت موسسه ترک اعتیاد در سامانه جامع ثبت شرکت ها
این گونه موسسات باید دارای متخصص روانپزشکی یا پزشک دوره دیده، روانشناس بالینی یا مشاور و حداقل یک پرستار باشند.
کلیه اعضای هیات مدیره در سامانه ثنا ثبت نام نموده و دارای حساب کاربری باشند.
حداقل سطح كلی زیربنا ساختمان باید 70 مترمربع و شامل اتاق معاینه پزشک، اتاق روانشناس، اتاق دارو، اتاق مراقبت های پرستاری و احیا و اتاق انتطار با قابلیت استفاده جهت گروه درمانی باشد.
وجود دو نفر عضو بالای 18 سال برای تعیین به عنوان هیئت مدیره الزامی است.
موسسان باید پس از به ثبت رساندن موسسه نسبت به اخذ مجوز بهره برداری اقدام کنند.
مسئول فنی و سایر پزشکانی که در مراکز ترک اعتیاد کار می کنند؛ باید دوره های آموزشی روانشناسی بالینی و مشاوره را سپری کنند.
موسسه باید به وسایل كامل احیاء مجهز باشد.
علاوه بر این؛ به موجب ماده 10 آیین نامه راه اندازی مركز درمان سوء مصرف مواد، بیمارستان های عمومی، بیمارستان های تخصصی، اعصاب و روان، درمانگاه های عمومی، مراكز جامع توانبخشی و درمانگاه های تخصصی مغز اعصاب و روان هم می توانند بخش ترک اعتیاد داشته باشند و تاسیس آن را از مرجع ذی صلاح درخواست کنند.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
افراد باید به این نکته توجه داشته باشند که پرداخت حداقل سرمایه اولیه، تعیین روزنامه کثیر الانتشار موسسه برای انتشار آگهی ها و تعیین اساسنامه و مدیران جز شرایط ضروری برای ثبت موسسه ترک اعتیاد در سامانه جامع ثبت شرکت ها خواهد بود.
شرح وظایف مسئول فنی کلینیک ترک اعتیاد
مسئول فنی در موسسه ترک اعتیاد کسی است که امور فنی و تامین ضروریات لازم انسانی و تجهیزاتی این مراکز را به عهده دارد و این فرد می تواند از موسسان انتخاب شود. همچنین وظایف مسئول فنی؛ مطابق با آیین نامه تاسیس درمانگاه ها خواهد بود که به منظور آشنایی علاقمندان، این بخش به بیان شرح وظایف مسئول فنی کلینیک ترک اعتیاد اختصاص پیدا کرده است.
مسئول فنی وظیفه نظارت بر پزشكان و پیراپزشكان و سایر كاركنان کلینیک ترک اعتیاد را به عهده دارد تا به شیوه صحیح خدمات را ارائه دهند و در صورت لزوم به آن ها تذکر می دهد و اگر مرتکب خطایی شوند؛ به مراجع ذیربط اعلام می کند.
صلاحیت كاركنان شاغل در کلینیک را بررسی و اعلام می کند.
برنامه كاری قسمت های مختلف کلینیک را تهیه و تنظیم می کند.
بر نحوه تامین، كیفیت، قابل استفاده و مصرف بودن تجهیزات و ملزومات هر بخش و نیز داروهای موجود در کلینیک نظارت می کند.
بر چگونگی تهیه، تنظیم و نگهداری پرونده كلیه مراجعه كنندگان نظارت می کند.
هماهنگی كلی بین مسئولان فنی هر یك از بخش های پیراپزشكی کلینیک در چارچوب ضوابط و شرایط آیین نامه های مربوطه.
حضور مستمر و فعال در ساعات تصدی مسئولیت فنی و پاسخگویی در قبال اقدامات انجام شده
لازم به ذکر است که مسئول فنی مركز باید متخصص روانپزشكی یا پزشك دوره دیده باشد. همچنین مسئول فنی در دوره های بازآموزی که هر 5 سال یک بار برگزار می شود؛ باید حداقل نیمی از آن را به برنامه های آموزشی در مورد اعتیاد، روانپزشكی و عفونی (ایدزو هپاتیت) اختصاص دهد.
مدارک لازم برای ثبت موسسه و کلینیک ترک اعتیاد
همانطور که بیان شد؛ به منظور ثبت موسسه ترک اعتیاد شرایط و ارائه مدارکی لازم است. پس از بررسی شرایط لازم برای ثبت موسسه ترک اعتیاد، اکنون در این قسمت از مقاله، مدارک لازم برای ثبت موسسه و کلینیک ترک اعتیاد بررسی می شود. برخی مدارک لازم برای ثبت موسسه و کلینیک ترک اعتیاد عبارت است از:
تکمیل فرم تقاضا نامه ثبت
کپی برابر اصل مدارک احراز هویت
ارائه اساسنامه شرکت و موسسه ترک اعتیاد
ارائه مجوز از مراجع ذی صلاح برای ثبت موسسه در اداره ثبت شرکت ها
ارائه گواهی دوره های آموزشی
شماره تلفن به نام
توجه به این نکته ضروری است که شخص در تهیه مدارک فوق؛ باید دقت کافی داشته باشد. به این خاطر که اگر مدارک متقاضی ناقص باشد؛ برای او اخطار رفع نقص صادر می شود و در صورتی که این اخطار رفع نگردد، کارشناسان درخواست ثبت موسسه ترک اعتیاد را رد نموده و شخص می بایست مجددا کلیه مراحل را از ابتدا آغاز نماید.
مراحل و چگونگی ثبت موسسه ترک اعتیاد
در بخش های قبلی گفته شد که زمانی موسسه ترک اعتیاد شخصیت حقوقی پیدا می کند که در سامانه ثبت شرکت ها به ثبت برسد. به منظور آگاهی متقاضیان در این بخش از مقاله، مراحل و چگونگی ثبت موسسه ترک اعتیاد به همراه راهنمای تصویری آن ارائه گردیده است.
به منظور ثبت کلیه موسسات من جمله ثبت موسسه ترک اعتیاد، شخص در ابتدا می بایست آدرس سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد شود. پس از آن، داوطلب لازم است که بر روی گزینه تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نماید.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که بر روی گزینه پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نموده و گزینه ادامه که در پایین صفحه قرار گرفته را انتخاب نماید.
پس از آن، نوبت به انتخاب نوع شخصیت حقوقی می رسد. در صورتی که داوطلب تمایل به ثبت موسسه ترک اعتیاد را دارد، می بایست از میان گزینه های نمایش داده شده؛ بر روی گزینه "موسسه غیر تجاری" کلیک نماید.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی موسسه هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات موسسه ترک اعتیاد وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه ها به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات داوطلب است.
درگام بعدی، فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای موسسه ترک اعتیاد را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام موسسه لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت موسسه ترک اعتیاد را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه شرکت و مبلغ آن معین شود. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می گردد. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در قسمت مربوطه وارد گردد.
پس از آن در مرحله بعدی، شخص لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت موسسات غیرتجاری به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد. همچنین در صورتی که مدیران شرکت در این قسمت حساب کاربری ثنا نداشته باشند، امکان ورود به مرحله بعد برای متقاضی امکان پذیر نخواهد بود.
پس از درج اطللاعات مدیران، شخص لازم است که اطلاعات مربوط به شعب، نام روزنامه کثیرالانتشار و اساسنامه شرکت را نیز تکمیل نموده و به اداره ثبت شرکت ها ارسال دارد. با ارسال اطلاعات، سامانه جامع ثبت موسسات غیر تجاری، یک کد پیگیری منحصر به فرد به درخواست متقاضی اختصاص داده که می توان از طریق آن، برای پیگیری امور اقدام نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت موسسات غیر تجاری فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت موسسه ترک اعتیاد را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. به موجب ماده 7 آیین نامه اصلاحی ثبت تشكیلات و موسسات غیر تجاری، در صورتی كه ظرف 15 روز بعد از وصول اظهارنامه معلوم گردد كه تقاضای ثبت دارای نواقصی می باشد، دفتر اداره ثبت موسسات به متقاضی اخطار می دهد كه نواقص را ظرف مدت پانزده روز رفع كند.
چنانچه در ظرف مدت مذكور، متقاضی اقدامی برای رفع نواقص نكند و یا اصولا تقاضای ثبت غیر قابل قبول باشد، رئیس اداره ثبت شركت ها اقدام به رد آن خواهد كرد در شهرستان ها این اقدام بر عهده ادارات ثبت می باشد. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت موسسات غیر تجاری را طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی موسسه ترک اعتیاد در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب صفر تا صد مراحل ثبت موسسه ترک اعتیاد به اتمام می رسد.
هزینه و وام تاسیس کمپ ترک اعتیاد
در بخش های قبلی، در خصوص شرایط و مدارک لازم و نحوه ثبت کمپ ترک اعتیاد توضیحاتی ارائه گردید. حال باید گفت که ثبت این شرکت مستلزم پرداخت هزینه هایی می باشد که ضروری است متقاضی از این هزینه ها و تسهیلاتی که در این مورد وجود دارد؛ مطلع باشد. بنابراین، در این بخش از مقاله، به بیان هزینه و وام تاسیس کمپ ترک اعتیاد پرداخته می شود.
بسته به مکان و شرایط مختلف، هزینه تاسیس کمپ ترک اعتیاد ممکن است که متفاوت باشد. هزینه های مربوط به تاسیس کمپ ترک اعتیاد شامل هزینه های مربوط به اجاره مکان، پرداخت دستمزد کارکنان، خرید تجهیزات و مواد دارویی، هزینه های مرتبط با انتشار آگهی تاسیس موسسه در روزنامه رسمی، هزینه حق الثبت، حق تمبر و حق الوکاله وکیل می شود.
همانطور که در بخش های قبلی نیز گفته شد، پزشک به تنهایی می تواند کمپ ترک اعتیاد تاسیس کند. حال شخص پزشک می تواند از وام خرید تجهیزات پزشکی از بانک های مختلف برای تاسیس و خرید تجهیرات کمپ اعتیاد استفاده کند تا بتواند سرمایه لازم، جهت تاسیس این نوع موسسه را فراهم آورد.
اخذ مجوز تاسیس و ثبت کمپ ترک اعتیاد
اولین گام برای تاسیس کمپ ترک اعتیاد، دریافت مجوز از مراجغ ذی صلاح است و اگر کمپی مجوز نداشته باشد؛ ممکن است که با خطر پلمب مواجه شود. لذا، به دلیل اهمیت این موضوع، در این بخش از مقاله، اخذ مجوز تاسیس و ثبت کمپ ترک اعتیاد بررسی می شود.
افراد باید باید توجه داشته باشند که فعالیت کمپ ترک اعتیاد شامل مراکز سرپایی، مرکز سوء مصرف مواد مخدر، مراکز اقامتی میان مدت و بلند مدت، مراکز درمان با داروهای متادون و بوپرنورفین و مراکز بستری و کلینیک های مثلثی آموزش های می شود که فقط مجوز کلینیک های مثلثی و مراکز بستری توسط وزارت بهداشت صادر میشود و صدور مجوز برای سایر مراکز ترک اعتیاد بر عهده سازمان بهزیستی است.
همچنین، لازم به ذکر است که مدت اعتبار مجوز کمپ ترک اعتیاد یک سال است و تمدید آن منوط به اجرای دقیق مفاد پروتكل درمان وابستگی به مواد افیونی با داروهای آگونیست و رعایت ضوابط آیین نامه تاسیس درمانگاه، از طریق دانشگاه مربوطه خواهد بود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تاسیس و ثبت موسسه ترک اعتیاد در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه تاسیس و ثبت موسسه ترک اعتیاد پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.