برای مشاوره نحوه ثبت نام مجوز کافی نت
برای مشاوره نحوه ثبت نام مجوز کافی نت
امروزه با اجرایی شدن دولت الکترونیک و ایجاد سامانه های دولتی، میزان حضور فیزیکی مردم در سازمان های دولتی به شدت کاهش یافته و حضور در سامانه های الکترونیکی بیشتر شده است. در نتیجه متقاضیان برای انجام امور اداری خود در اکثر مواقع باید به کافی نت ها مراجعه نمایند.
تاسیس واحد های صنفی نیازمند اخذ جواز کسب از سوی متقاضیان است، کافی نت ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. افراد برای دریافت جواز کسب کافی نت بایستی روند اداری مربوطه را طی کنند، لذا نیازمند داشتن دانش کافی و آشنایی با مراحل آن می باشند.
از این رو، در این مقاله، به ابتدا به بررسی شرایط و مدرک تحصیلی لازم برای دریافت مجوز کافی نت و سپس مدرک لازم برای اخذ مجوز کافی نت پرداخته خواهد شد. پس از آن مراحل و نحوه ثبت نام پروانه کسب کافی نت معرفی شده و در مورد هزینه جواز کسب کافی نت اطلاعاتی مطرح می شود. در ادامه، به متقاضیان اطلاعاتی در رابطه با وام جواز کسب خدمات کامپیوتری داده شده و نمونه جواز کسب کافی نت در مقاله قرار می گیرد. در انتها؛ نیز در مورد ثبت نام در کلاس صنفی و دوره آموزش کافی نت مطالبی بیان می شود.
شرایط و مدرک تحصیلی لازم برای دریافت مجوز کافی نت
قرن 21، عصر تکنولوژی و ارتباطات می باشد و دنیای پهناور امروز، به دهکده جهانی بدل شده است. امروزه اینترنت سراسر زندگی ها را در بر گرفته است و اکثر افراد به طور روزانه با آن ارتباط دارند. همچنین؛ به دلیل حرکت کشور به سمت پیشرفت و اجرا شدن دولت الکترونیک، هر روزه تمایل مردم و دولت به استفاده از خدمات اینترنتی و غیر حضوری بیشتر از قبل شده است.
به همین منظور، راه اندازی کافی نت به عنوان یک کسب و کار طرفداران زیادی پیدا کرده، اما یکی از سوالاتی که ذهن متقاضیان را به خود مشغول می کند، شرایط و مدرک تحصیلی لازم برای دریافت مجوز کافی نت می باشد که در ادامه، لیست شرایط مورد نیاز بر اساس مندرجات درگاه ملی مجوزهای کشور ذکر شده است که عبارتند از:
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: ثبت و ارسال و اطلاعات هویتی کاربران (مطابق با کارت ملی) و همچنین سایر اطلاعات کاربری شامل روز و ساعت و IP اختصاص یافته و فایل لاگ وب گاه ها و صفحات رویت شده در سامانه پلیس نظارت بر اماکن عمومی و نگهداری اطلاعات فوق حداقل به مدت
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: ضرورت حضور صاحب پروانه و یا مباشر قانونی وی در تمام ساعات فعالیت اماکن عمومی
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: عدم ارائه هرگونه خدمات غیرحضوری از طریق دفاتر خدمات اینترنت
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: عدم ارائه هرگونه خدمات (غیر از ارائه خدمات اینترنت به صورت حضوری) از قبیل فروش نرم افزار، تایپ، پرینت،راه اندازی سامانه بازی رایانه ای و...
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: عدم استفاده و در اختیار گذاشتن هرگونه ابزار دسترسی به وب گاه های فیلتر شده، مثل انواع فیلترشکن های قابل نصب بر روی رایانه یا معرفی وب گاه های فیلترشکن به خدمات گیرندگان و یا استفاده از هرگونه vpn بر روی سامانه های رایانه ای دفتر
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: عدم به کارگیری مشمولان غایب و فراری و اتباع خارجی غیرمجاز (بدون داشتن پروانه اقامت و کار معتبر)، تحت هر عنوان
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: عدم نگهداری، فروش و ورود هرگونه حیوانات اهلی و خانگی از قبیل سگ، گربه، میمون و ...
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: عدم وجود هرگونه معبر ارتباطی اعم از موقت یا دائم به منازل مسکونی و اماکن عمومی همجوار
آگهی تاسیس شرکت و آخرین تغییرات در روزنامه رسمی (و اقامتگاه شرکت برای اشخاص حقوقی)
ارائه رضایت نامه رسمی و محضری (شرکا برای مشارکت های مدنی و قهری)
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: استفاده از پنجره های ثابت و شیشه های مشجر در صورت اشراف به منازل مسکونی
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: استفاده از قفل و حفاظ مناسب (کرکره گردان یا درب آکاردئونی یا هرگونه تجهیزاتی که موجب ارتقاء ضریب امنیت و جلوگیری از سرقت شود)
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: استقرار در حریم اماکن طبقه بندی
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: تامین پهنای باند مورد نیاز از طریق شرکت های دارای پروانه ارائه کنندگان خدمات اینترنتی (isp) و عدم تامین پهنای باند از ارائه دهندگان غیرمجاز و از طریق ماهواره که مطابق قانون ممنوعیت استفاده از تجهیزات دریافت از ماهواره اکیدا ممنوع
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: فراهم کردن شرایط جهت از بین رفتن اطلاعات کاربر پیشین (شامل وب گاه ها، ID ها، نشانی های ایمیل و...) به محض قطع استفاده کاربر و غیر قابل بازیابی کردن صفحات دیده شده برای کاربران بعدی که از آن رایانه استفاده می کنند.
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: قبول مسئولیت نظارت بر حسن رفتار و فعالیت مدیران و شاغلین و رعایت شئون اخلاقی و حجاب (پوشش متعارف) شاغلین و مراجعین (خدمات دهنده گان وخدمات گیرندگان) بر اساس موازین قانونی توسط صاحب مجوز
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: مشخص بودن نام واحد صنفی برای عموم با استفاده از نام و خط فارسی و مضامین موافق عفت عمومی
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: نصب دوربین مداربسته توسط شرکت ها و واحدهای صنفی دارای مجوز
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: کسب مجوز مربوطه جهت ارائه خدمات ارتباطی دیگر
ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی (سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی (موضوع ماده 10 قانون مدنی) در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است)
الزامات اماکن عمومی: تاییدیه اماکن عمومی
الزامات اماکن عمومی: ثبت مکانیزه مشخصات مراجعین برابر مدرک هویتی از قبیل نام و نام خانوادگی، کد ملی، تاریخ و ساعت ورود و خروج الزامی
الزامات اماکن عمومی: داشتن مجوز از مبادی ذیربط در صورت نصب و استفاده از تجهیزات دریافت شبکه های ماهواره ای
داشتن محدودیت سنی (حداقل 18 سال)
ارائه گواهی دوره آموزشی (احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش (موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی))
گواهی (گواهی کار اتباع خارجی)
شرایط تعلیق (لغو موقت) پروانه کسب واحد صنفی: در صورت گرانفروشی، کم فروشی و تقلب برای بار پنجم (پس از طی ترتیبات لازم در مراتب قبلی توسط مراجع ذیربط)، به مدت شش ماه پروانه کسب تعلیق و محل کسب تعطیل می شود (طبق ماده 57، 58 و 59 قانون نظام صنفی)
شرایط ابطال (لغو دائم) پروانه کسب واحد صنفی: 1- در صورت عدم فعالیت بیش از 6 ماه، تغییر محل کسب، تغییر نوع فعالیت، واگذاری محل صنفی دارای پروانه کسب به غیر (تبصره 5 ماده 12 قانون نظام صنفی) 2- در صورت انقضای تاریخ پروانه کسب (تبصره 2 ماده 5 قانون نظام صنف)
متقاضیان راه اندازی کافی نت پس از اینکه شرایط فوق را فراهم نمودند، می توانند از طریق مراجع ذیربط اقدام به اخذ مجوز مربوطه نمایند. لازم به ذکر است برای راه اندازی کافی نت نیاز به مدرک تحصیلی خاصی نمی باشد و تنها داشتن دیپلم برای متقاضیان در این امر کفایت می کند.
مدرک تحصیلی و اسناد لازم برای اخذ مجوز کافی نت و خدمات کامپیوتری
امروزه با نیاز مردم به راهی مناسب برای دسترسی به فضای اینترنت و انجام اموری همچون تایپ، چاپ، ویرایش متون و ثبت نام و ورود به سامانه های دولتی، بهانه ای شده تا بسیاری از افراد به دنبال راه اندازی کافی نت باشند. کافی نت یکی از مشاغلی است که برای تاسیس نیاز به اخذ مجوز دارد و مدرک تحصیلی و اسناد لازم برای اخذ مجوز کافی نت و خدمات کامپیوتری عبارتند از:
گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی (موضوع ماده 10 قانون مدنی) در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است.
گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش (موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی)
رضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب به نام یکی از شرکاء
متقاضیان برای شروع و یا ادامه روند فعالیت کسب و کار خود، نیازمند اخذ پروانه کسب می باشند. این الزام بر اساس ماده 5 قانون نظام صنفی ایران استوار است. علاقه مندان به تاسیس کافی نت همانند تمامی اصناف بایستی برای راه اندازی کسب و کار خود پروانه کسب مربوطه را اخذ نمایند.
مراحل و نحوه ثبت نام پروانه کسب کافی نت
در سال 1350 قانونی موسوم به قانون نظام اصناف در کشور به تصویب رسید که مطابق مواد این قانون (ماده 5 و 12) تمامی اصناف برای تاسیس نیازمند داشتن پروانه کسب می باشند. در نتیجه این قانون، اخذ مجوز برای تاسیس کافی نت نیز الزامی می باشد، اما مراحل و نحوه ثبت نام پروانه کسب کافی نت چگونه است؟
در ابتدا متقاضیان باید به سامانه g4b.ir وارد شده و بر روی گزینه صدور پروانه های صنفی کلیک کنند.
سپس در قسمت جست و جو عبارت مجوز کافی نت را تایپ و جستجو می نمایند.
پس از آن صفحه مربوط به اخذ مجوز کافی نت باز می شود که در آن راهنمایی های لازم برای اخذ مجوز مذکور درج شده است.
در ادامه متقاضیان می توانند در انتهای صفحه با کلیک بر روی گزینه درخواست مجوز، درخواست خود را ثبت کنند.
پس از درخواست صدور پروانه از سوی متقاضیان، سازمان مربوطه درخواست ایشان را بررسی می کند. چنانچه تمامی شرایط از سوی متقاضیان رعایت شده باشد و مدارک لازم جهت اخذ مجوز کامل باشد، با درخواست ایشان موافقت می گردد. در غیر این صورت درخواست ایشان مردود می شود.
هزینه جواز کسب کافی نت
تاسیس کافی نت به عنوان یک واحد صنفی، امروزه طرفداران خاص خود را دارد و با در نظر گرفتن این نکته که کشور در راستای محقق شدن دولت الکترونیک در حال حرکت است، می توان گفت تاسیس این کسب و کار می تواند سود دهی مناسبی برای موسسان ایجاد کند. در همین راستا؛ متقاضیان باید بدانند برای راه اندازی چنین کسب و کاری نیازمند اخذ جواز کسب می باشند، اما هزینه جواز کسب کافی نت چگونه است؟
به طور کلی؛ هزینه های جواز کسب کافی نت در دو وجه مجزا، یعنی هزینه صدور پروانه و پرداخت حق عضویت از متقاضیان اخذ می گردد. طبق بیان درگاه ملی مجوزها: «براساس ماده 9 آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 31 قانون نظام صنفی، چهار میلیون ریال در کلان شهرها، سه میلیون ریال در سایر مراکز استان ها، دو میلیون ریال در سایر شهرها و برای پروانه موقت یک ساله، هزینه صدور به میزان 50 درصد ارقام مذکور می باشد.»
همچنین «پرداخت حق عضویت به اتحادیه براساس مقررات آیین نامه اجرایی تبصره (1) ماده (31) قانون نظام صنفی به شرح ذیل برای سال اول در کلان شهرها حداکثر تا 20 میلیون ریال، در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال برای متقاضیان پروانه کسب موقت به میزان 50 درصد حق عضویت سال اول بوده و در صورت تبدیل پروانه کسب موقت به دائم مکلف به پرداخت مابقی حق عضویت سال اول می باشد. حق عضویت واحدهای صنفی مستقر در روستاها اعم از سال اول و سال های بعد معادل 50 درصد شغل مشابه در شهرستان ذیربط می باشد.»
وام جواز کسب کافی نت
همانطور که بیان شد، واحد های صنفی طبق قوانین کشوری، برای شروع فعالیت خود، نیازمند اخذ مجوز یا همان پروانه کسب می باشند. پروانه های کسب معمولا به صورت دائم و موقت صادر می گردد. به دلیل اعتبار بالای جواز مذکور، کسب و کارها می توانند با کمک آن وام دریافت کنند. در واقع جواز خود را به عنوان ضمانت در بانک قرار می دهند.
حال برای بررسی این که وام جواز کسب کافی نت و سایر اصناف چگونه است؛ باید گفت این وام معمولا با بهره 18 درصدی به مشاغل دارای پروانه کسب اعطا می گردد. وام مذکور نوعی بسته حمایتی است که دولت برای بهبود شرایط کسب و کارها به ایشان اعطا می کند.
برای درخواست این وام؛ متقاضیان ابتدا باید به وب سایت رسمی سامانه ایرانیان اصناف به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه نمایند و وارد بخش ورود به سامانه شوند.
سپس شخص مطابق تصویر زیر با ورود اطلاعات وارد حساب کاربری خود شود.
در انتها؛ فرد در پنل کاربری خود برای درخواست وام ثبت نام می کند و برای وی یک کد رهگیری صادر می گردد. این کد به منظور اطلاع متقاضیان از وضعیت وام درخواستی مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که میزان اعتبار و توانایی کسب و کار در بازپرداخت اقساط وام و همچنین میزان کارکرد حساب ایشان می تواند رقم قابل پرداخت از سوی بانک را تعیین کند.
در انتها؛ فرد در پنل کاربری خود برای درخواست وام ثبت نام می کند و برای وی یک کد رهگیری صادر می گردد. این کد به منظور اطلاع متقاضیان از وضعیت وام درخواستی مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است میزان اعتبار و توانایی کسب و کار در بازپرداخت اقساط وام و همچنین میزان کارکرد حساب ایشان می تواند رقم قابل پرداخت از سوی بانک را تعیین کند.
نمونه جواز کسب کافی نت
مشاغل آزاد و واحد های صنفی و همچنین تولیدی ها برای شروع فعالیت تجاری خود نیازمند جواز کسب از مراجع مربوطه می باشند. هر صنف برای اخذ مجوز مربوطه به خود، می تواند از طریق اتحادیه صنفی خود اقدام نماید. در مورد صنف کافی نت نیز این مجوز را اتحادیه صنف فناوری و رایانه ای صادر می کند.
به طور کلی؛ متقاضیان (اعم از افراد حقیقی و شرکت ها) دریافت جواز کسب کافی نت چنانچه شرایط بیان شده در قسمت های قبلی مقاله را دارا باشند، می توانند برای دریافت مجوز درخواست دهند. باید خاطر نشان کرد که ایشان نباید به موارد مخدر اعتیاد داشته و یا سوء سابقه کیفری داشته باشند. برای این که افراد با جواز کسب کافی نت بیشتر آشنا شوند، یک نمونه جواز کسب کافی نت در زیر آمده است.
وقتی متقاضیان توانستند شرایط و مدرک لازم جهت اخذ مجوز کافی نت را فراهم کنند، می توانند با مراجعه به صنف مورد نظر اقدام به درخواست مجوز کسب نمایند و پس از صدور، مغازه خود را تاسیس کنند. همانطور که مشاهده می شود، بر روی این مجوز، اطلاعاتی نظیر نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کدملی، نام پدر، تاریخ تولد و.... درج شده است.
ثبت نام در کلاس صنفی و دوره آموزش کافی نت
در دنیای امروز، بیش از پیش نیاز به اینترنت و فضای مجازی احساس می شود و با وجود طرح ها و ثبت نام های متعددی که ماهانه از سوی سامانه های دولتی و خصوصی ایجاد می شود، وجود کافی نت ها به امری بدیهی تبدیل شده است. به همین جهت، تقاضا برای تاسیس این واحد صنفی گسترش یافته است.
امروزه تقریبا تمامی افراد برای ثبت نام خودرو، کتب درسی، تعویض پلاک، مسکن ملی، سهمیه سوخت، تسهیلات بانکی، خرید لاستیک، بورس، سهام عدالت، یارانه و... به کافی نت مراجعه می کنند. در نتیجه دیدن آموزش حرفه ای و گذراندن دوره های مربوطه برای هر متقاضی تاسیس کافی نت خدمات کامپیوتری الزامی به نظر می رسد. ایشان با ثبت نام در کلاس صنفی و دوره آموزش کافی نت و خدمات کامپیوتری می توانند تمامی اطلاعات مورد نیاز برای رفع نیاز های جامعه را به دست آورند.
هم چنین؛ همانطور که پیش تر بیان شد، ارائه گواهی دوره آموزشی برای دریافت مجوز کافی نت الزامی می باشد. منظور از گواهی دوره آموزشی همان گواهی مربوط به احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش (موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی) می باشد.
مهارت هایی که بهتر است هر فردی برای راه اندازی کافی نت و خدمات کامپیوتری آن ها را بیاموزد، شامل مواردی مانند آشنایی کامل با مجموعه Office، مبانی کامپیوتر، مهارت تایپ، وبگردی، فتوشاپ و... می باشد. همچنین بهتر است موسسان با جستجو در سایت هایی مانند سایت سنجش، نظام وظیفه، ثبت نام کتب درسی، بیمه، مالیات و... آشنایی اجمالی با آن ها پیدا کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت نام مجوز کافی نت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت نام مجوز کافی نت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.