برای مشاوره شرایط و مراحل ثبت شرکت در ایرلند
برای مشاوره شرایط و مراحل ثبت شرکت در ایرلند
ایرلند یکی از اعضای اتحادیه اروپا بوده و پایتخت آن دوبلین است. تا امروز، بیش از 1200 شرکت خارجی وجود دارد که تجارت خود را در ایرلند راه اندازی کردهاند که برخی از آن ها شامل شرکت های پیشرو جهان مانند اینتل، توییتر، فایزر، سیتی، هواوی و غیره می شوند.
شرایط ایده آل و فرصت های جذاب در این کشور باعث شده که سرمایه گذاران خارجی کسب و کار خود را در این کشور راه اندازی کنند. بنابراین افرادی که قصد سرمایه گذاری در ایرلند را دارند، در ابتدا؛ می بایست با شرایط و مدارک لازم برای این امر آشنا بوده و از مراحل و نحوه ثبت شرکت در ایرلند اطلاع داشته باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که مزایا و معایب و انواع ثبت شرکت در ایرلند چه می باشد؛ به بیان شرایط، مراحل و مدارک لازم برای آن بپردازیم. سپس در خصوص هزینه لازم ثبت شرکت در ایرلند صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ به مسئله اقامت و مهاجرت به ایرلند از طریق ثبت شرکت خواهیم پرداخت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مزایا و معایب ثبت شرکت در ایرلند
طی سال های اخیر، ایرلند به مکانی بسیار مناسب برای شروع یک تجارت تبدیل شده است و هدف دولت ایرلند این است که ایرلند را به ساده ترین مکان در جهان برای انجام تجارت تبدیل کند. از همین رو، اشخاص بسیار زیادی هستند که خواهان ثبت شرکت در این کشور هستند. بنابراین کسب اطلاع از مزایا و معایب ثبت شرکت در ایرلند بسیار مهم خواهد بود. از این رو، این بخش از مقاله به بیان مزایا و معایب و مشکلات ثبت شرکت در ایرلند پرداخته شده که به شرح زیر می باشد:
ثبت شرکت در ایرلند دسترسی به فرصت های اقتصادی متنوع و طیف متنوعی از بازارهای جهانی را فراهم می کند.
طبق گزارش صندوق بین المللی پول (IMF)، اقتصاد این کشور در سال 2014 با سریع ترین نرخ در سراسر منطقه اروپا رشد کرد و در چند سال آینده نیز به موفقیت های زیادی دست می یابد.
ایرلند نرخ مالیات شرکتی پایین 12.5 درصدی دارد که یکی از پایین ترین نرخ ها در جهان است.
سختی زبان معمولا یکی از مشکلات کار در منطقه یورو است؛ در حالی که در ایرلند این مشکل وجود ندارد؛ زیرا یکی از کشورهای انگلیسی زبان در اروپا است و به همین خاطر یک مکان ایده آل برای کسب و کارهای جدید می باشد. در واقع، بیش از 500,000 ساکن ایرلند توانایی صحبت کردن به یک زبان خارجی را دارند و این امر ارتباط موثری را با شرکت های خارجی فراهم می کند.
فرآیند شروع کسب و کار و ثبت رسمی شرکت در این کشور به راحتی و با سرعت انجام می شود.
ایرلند در میان 10 کشور برتر جهان برای انجام تجارت قرار گرفته است.
ایرلند نیروی کار تحصیل کرده و ماهر زیادی دارد.
با ثبت شرکت در ایرلند شخص می تواند تحت شرایطی اقامت دائم این کشور را به دست بیاورد.
این کشور زیرساخت های قوی در زمینه مخابرات و اینترنت را دارد.
علاوه بر مزایای ذکر شده، سرمایه گذاری و ثبت شرکت در این کشور می تواند معایبی نیز داشته باشد. در واقع یکی از معایب راه اندازی کسب و کار در ایرلند، جمعیت کم آن است. بر اساس گزارش اداره مرکزی آمار ایرلند، میزان جمعیت این کشور در سال 2021، 5 میلیون نفر بود و این یک بازار محلی نسبتا کوچک برای سرمایه گذاران خارجی محسوب می شود.
همچنین این کشور در حال حاضر با افزایش جمعیت سالخورده مواجه است و با افزایش جمعیت سالخورده، بودجه بیشتری برای حفظ هزینه های رفاه اجتماعی کشور اختصاص می یابد که این مسئله ممکن است پتانسیل رشد در سایر بخش های اقتصادی را مختل کند.
انواع ثبت شرکت در ایرلند
سرمایه گذارانی که قصد دارند در ایرلند شرکتی را به ثبت برسانند؛ باید از این موضوع مطلع باشند که انواع مختلفی از شرکت ها در این کشور می توانند که به ثبت برسند. لذا، در این قسمت، قصد داریم به صورت جامع و کامل، در خصوص انواع ثبت شرکت در ایرلند توضیح دهیم که این انواع، شامل موارد زیر می شود:
شرکت سهامی خاص(Ltd): رایج ترین شکل شرکت در ایرلند، سهامی خاص است. یک شرکت سهامی خاص که نام شرکت آن با کلمه "Limited" یا پسوند "Ltd" یا در ایرلند "Teo" (teoranta) شناخته می شود، شرکتی است که در آن مسئولیت سهامدار در قبال بدهی های شرکت محدود به میزان سهم آن ها می باشد. یک شرکت سهامی خاص ممکن است فقط یک عضو داشته باشد. همچنین این نوع شرکت قادر خواهد بود هر گونه فعالیت تجاری را انجام بدهد.
شرکت با فعالیت های معین (Dac): این شرکت برای اولین بار در قانون شرکت ها ایرلند در سال 2014 معرفی شد. این نوع از شرکت فقط توانایی انجام کارهایی را دارد که در اساسنامه شرکت مقرر شده است. همچنین شرکت با فعالیت معین باید حداقل دو مدیر داشته باشد.
شرکت سهامی عام (Plc): شرکت های سهامی عام با پسوند "plc" یا به ایرلندی "cpt "(cuideachta phoibli theoranta) شناخته می شود و عموما برای کسب و کارهای بزرگ این نوع شرکت مناسب خواهد بود. همچنین سهام آن قابلیت عرضه عمومی در بورس اوراق بهادار را دارد. حداقل سرمایه قانونی 25000 یورو که حداقل 25٪ آن باید در هنگام انتشار سهام باید پرداخت شود. علاوه بر این یک شرکت سهامی عام باید حداقل 7 عضو داشته باشد، اما حداکثری برای آن تعیین نشده است.
شرکت تضامنی (Ulc): شرکت تضامنی می تواند یک شرکت خصوصی یا دولتی باشد. یک شرکت تضامنی در کنار نام آن باید پسوند "ULC" وجود داشته باشد. بر خلاف شرکت سهامی، اعضای شرکت تضامنی در برابر کلیه بدهی های شرکت مسئول می باشند.
شرکت با ضمانت محدود یا غیر انتفاعی (Clg): این نوع از شرکت برای خیریه ها، پروژه های اجتماعی، باشگاه ها، انجمن ها و سایر ارگان های مشابه استفاده می شوند. اکثر شرکت های clg شرکت های غیرانتفاعی هستند، یعنی سود خود را بین اعضای خود تقسیم نمی کنند و برای اهدافی که دارند؛ نگه می دارند.
علاوه بر این سرمایه گذاران می توانند شعبه شرکت خود را در ایرلند به ثبت برسانند. ثبت شعبه در این کشور به منظور توسعه فعالیت شرکت مادر است. اداره ثبت شرکت ایرلند برای ثبت شعبه شرکت خارجی مقرراتی را وضع کرده است مبنی بر اینکه شعب همانند شرکت های محلی باید مراحل ثبت را طی کند و اسناد و مدارک اولیه مانند نسخه های محضری اساسنامه شرکت مادر و اطلاعات مدیران باید به اداره ثبت شرکت ها ایرلند (CRO) ارائه شود.
شرایط ثبت شرکت در ایرلند
یکی از روش های سرمایه گذاری در ایرلند، ثبت انواع شرکت است. برای ثبت شرکت در این کشور لازم است که شرایط و ضوابطی توسط متقاضی رعایت گردد و بدون اطلاع از این ضوابط، ثبت شرکت میسر نخواهد بود. بنابراین شرایط ثبت شرکت در ایرلند به شرح زیر می باشد:
سرمایه گذار برای شرکت خود باید یک نام انتخاب کند، اما باید توجه شود که نام شرکت ایرلندی باید منحصر به فرد و متمایز از هر شرکت دیگری باشد که در ایرلند به ثبت رسیده است.
در صورت نیاز شخص باید برای دریافت مجوز از مراجع ذی صلاح در ایرلند اقدام نماید.
هر شرکت ایرلندی باید یک آدرس رسمی در این کشور داشته باشد.
سرمایه گذار باید حداقل 18 سال سن داشته باشد.
هر شرکت در ایرلند باید یک منشی و حسابدار برای امور شرکت استخدام کند. منشی شرکت می تواند یکی از مدیران شرکت، یا به طور کلی یک فرد جداگانه باشد.
تعیین مدیران در شرکت الزامی است.
ثبت نام در اداره مالیات ایرلند و دریافت شناسه مالیاتی
تهیه و ارائه مدارک مورد نیاز (نظیر مدارک هویتی متقاضی و شرکت و...)
متقاضی باید سرمایه شرکت را در یک حساب بانکی واریز کند.
علاوه بر این؛ ارائه بیزینس پلن برای ثبت شرکت در ایرلند ضروری است. در واقع بیزینس پلن یک طرح کسب و کار است که اهداف شرکت و چگونگی دستیابی به آن را مشخص می کند. درنهایت در صورت احراز شرایط فوق، شرکت در طی چند روز به ثبت می رسد.
مراحل و نحوه ثبت شرکت در ایرلند
در قسمت های گذشته، در خصوص مزایا، شرایط و انواع ثبت شرکت در ایرلند صحبت نموده و توضیح دادیم که انواع مختلفی از شرکت ها در این کشور می توانند که به ثبت برسند. در این میان ممکن است که برخی افراد با مراحل و نحوه ثبت شرکت در ایرلند آشنایی نداشته؛ به همین دلیل، در این قسمت، مراحل و نحوه ثبت شرکت در ایرلند به طور کامل توضیح داده شده است که به شرح زیر می باشد:
در گام اول شخص باید بیزینس پلن شرکت را ارائه بدهد و معین کند که از تاسیس کسب و کار خود چه هدفی دارد.
سپس باید یک نام برای شرکت خود انتخاب کرده و آن را در اداره ثبت شرکت های ایرلند (CRO) به ثبت برساند. باید توجه شود که اداره ثبت شرکت ها در مورد نام شرکت ها سخت گیری می کند. در واقع نام پیشنهادی بررسی می شود و در صورت شباهت با نام سایر شرکت ها، شخص مجدد باید نام دیگری را انتخاب کند که این امر باعث تاخیر در فرآیند تشکیل شرکت می شود.
در ایرلند، انواع مختلفی از شرکت ها وجود دارند که شخص باید ساختار و قالبی را که برای کسب و کار خود مناسب می داند را از بین آن ها انتخاب کند.
سپس شخص باید اسناد شرکت را تهیه و امضا کند.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که شماره بیمه ملی دریافت نماید. دریافت این شماره، برای ثبت شرکت در سامانه مالیاتی و سازمان بیمه ملی الزامی می باشد.
پس از آن، نوبت به ثبت اطلاعات شرکت، در اداره ثبت شرکت ها ایرلند(CRO) می رسد.
شرکت های جدید در ایرلند باید قبل از شروع تجارت برای دریافت کد مالیاتی اقدام کنند.
پس از این که شرکت به ثبت رسید؛ شخص باید یک حساب بانکی افتتاح کند.
سپس برای انجام امور اداری شرکت باید یک منشی استخدام شود.
همچنین برای ثبت شرکت در ایرلند می توان از وام و کمک های مالی این کشور استفاده کرد. در واقع این وام ها با هدف حمایت از کسب و کارهای جدید است که با استفاده از آن، کارآفرینان می توانند با اطمینان فرآیند ثبت شرکت را طی کنند و شانس موفقیت خود را در چشم انداز تجاری پر جنب و جوش ایرلند افزایش دهند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در ایرلند
علاوه بر احراز شرایط لازم برای ثبت شرکت در ایرلند، متقاضی می بایست اسناد و مدارک مربوط به ثبت را نیز تهیه نموده و به مراجع ذی صلاح آن ارائه دهد. در این میان، ممکن است که عده ای از علاقمندان به ثبت شرکت در این کشور، با مدارک لازم برای ثبت شرکت در ایرلند آشنایی نداشته و از خود سوال نمایند که چه اسنادی در این زمینه، مورد نیاز است. به همین جهت، در این قسمت؛ فهرست مهم ترین اسناد و مدارک لازم برای ثبت شرکت در ایرلند معرفی گردیده که به شرح زیر می باشد:
اصل و کپی مدارک هویتی نظیر شناسنامه، پاسپورت معتبر و عکس متقاضی و کلیه شرکا شرکت
اسناد و مدارک دال بر تمکن مالی برای راه اندازی و اداره شرکت
ارائه اطلاعات مدیران و منشی شرکت
ارائه بیزینس پلن
گواهی پرداخت سرمایه شرکت
گواهی تعیین نام شرکت
ارائه اساسنامه به عنوان قوانین داخلی شرکت الزامی می باشد.
لازم به ذکر است که پس از تشکیل شرکت در ایرلند، باید به مقامات محلی یک آدرس ثبت شده ارائه شود. آدرس دفتر ثبت شده جایی است که شخص اخطار تجاری قانونی را از اداره ثبت شرکت (CRO) دریافت خواهد کرد. به همین خاطر این آدرس یکی از مهم ترین اطلاعات مورد نیاز برای راه اندازی یک شرکت در ایرلند محسوب می شود.
هزینه ثبت شرکت در ایرلند
پس از بررسی مزایا، شرایط و مدارک لازم برای شرکت هایی که در ایرلند به ثبت می رسند، اولین پرسشی که ممکن است برای افرادی که قصد ثبت شرکت در ایرلند را دارند، مطرح شود این است که هزینه ثبت شرکت در این کشور به چه نحوی می باشد. از آن جایی که لازم است، پیش از اقدام به ثبت، از هزینه های آن آگاه بود، این قسمت از مقاله، به بیان هزینه ثبت شرکت در ایرلند اختصاص داده شده است.
هزینه ثبت شرکت در ایرلند بستگی به نوع شرکت دارد، ولی به طور کلی هزینه ثبت شرکت در این کشور 15930 یورو است که شامل هزینه های ثبت شرکت، حقوق منشی، افتتاح حساب بانکی، حق الوکاله وکیل، اخذ مهر شرکت و ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده می شود.
همچنین یکی از هزینه های ضروری برای ثبت شرکت در ایرلند، درخواست ثبت شرکت است. اداره ثبت شرکت ایرلند (CRO) برای ثبت درخواست ثبت شرکت جدید تقریبا 50 یورو کارمزد دریافت می کند. البته باید توجه شود که هزینه های مذکور به صورت تقریبی بوده و ممکن است که بخاطره شرایط اقتصادی تغییر پیدا کند.
اقامت و مهاجرت به ایرلند از طریق ثبت شرکت
یکی از سوالات متداولی که ممکن است، برای متقاضیان ثبت شرکت در ایرلند مطرح شود؛ این است که آیا امکان اخذ اقامت موقت و دائم با ثبت شرکت در ایرلند وجود دارد یا خیر. به منظور پاسخگویی به این پرسش، این قسمت از مقاله، به بیان امکان اخذ اقامت و مهاجرت به ایرلند از طریق ثبت شرکت پرداخته شده است.
در ابتدا؛ سرمایه گذار پس از ثبت شرکت در ایرلند یک اقامت موقت ۲ ساله دریافت می کند. حال اگر شخص حداقل به مدت پنج سال (60 ماه) در ایرلند اقامت داشته باشد و کسب و کار مورد نظر او رو به رشد بوده و مالیات های خود را به موقع پرداخت کرده باشد؛ می تواند که برای مجوز اقامت طولانی مدت درخواست دهد.
لازم به ذکر است که اگر کشور ایرلند، با درخواست شخص موافقت کنند؛ همسر و یا افراد تحت تکفل او نیز می توانند که برای اقامت دائم درخواست دهند. البته این امر منوط به شرایطی است یعنی همسر متقاضی نیز باید به طور قانونی به مدت 60 ماه در ایالت اقامت داشته باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مراحل ثبت شرکت در ایرلند در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و مراحل ثبت شرکت در ایرلند پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: این شرکت برای اولین بار در قانون شرکت ها ایرلند در سال 2014 معرفی شد. این نوع از شرکت فقط توانایی انجام کارهایی را دارد که در اساسنامه شرکت مقرر شده است. همچنین شرکت با فعالیت معین باید حداقل دو مدیر داشته باشد.