برای مشاوره شرایط تاسیس و ثبت شرکت گارانتی
برای مشاوره شرایط تاسیس و ثبت شرکت گارانتی
شرکت های متعددی اقدام به تولید و واردات کالا در کشور می کنند. کیفیت، اصالت و قابلیت تعویض کالا از مواردی است که امروزه برای تمامی افراد جامعه دارای اهمیت می باشد. به دلیل وجود کیفیت های مختلف از هر کالایی، بدیهی است که مردم به دنبال کالا های اصل و با کیفیت باشند.
برای این که تضمینی در اصل بودن کالا یا امکان تعویض آن وجود داشته باشد، شرکت هایی موسوم به شرکت های گارانتی در کشور مشغول فعالیت هستند. افرادی که قصد تاسیس یک شرکت گارانتی را داشته باشند، باید پیش از هر اقدامی در رابطه با شرایط تاسیس آن اطلاعات جامعی کسب نمایند.
بنابراین، ابتدا؛ به این سوال که شرکت گارانتی چیست؛ پاسخ داده خواهد شد و سپس سامانه ثبت نام و تاسیس شرکت گارانتی موبایل و گوشی بررسی می گردد. پس از آن، در مورد شرایط ثبت و تاسیس شرکت گارانتی و مدارک لازم برای ثبت شرکت گارانتی اطلاعاتی بیان می شود. در مرحله بعد؛ مراحل و نحوه ثبت شرکت گارانتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و هزینه ثبت شرکت گارانتی درج می شود. همچنین برای استعلام شرکت گارانتی در سایت اطلاعاتی مطرح می گردد. در انتها؛ نیز در مورد اخذ مجوز ثبت و تاسیس شرکت گارانتی و خدمات پس از فروش مطالبی بیان خواهد شد.
شرکت گارانتی چیست
با گستردگی صنعت و تکنولوژی و با گسترش تنوع محصولات موجود در بازار، اهمیت موضوع گارانتی و خدمات پس از فروش امروزه بیش از پیش مورد توجه مردم قرار گرفته است. علاقمندان برای بهره مندی صحیح از گارانتی بایستی با شرکت های گارانتی آشنا شوند.
پیش از پاسخ به این سوال که شرکت گارانتی چیست، بهتر است کلیت موضوع گارانتی مورد بررسی قرار گیرد. گارانتی یا ضمانت نامه نوعی تعهد است که شخص وارد کننده و یا تولید کننده کالا نسبت به کیفیت کالای مورد نظر به مشتریان خود ارائه می دهد. گارانتی ها انواع مختلفی مانند گارانتی تعویض، گارانتی اصل بودن کالا، گارانتی صحت و سلامت کالا و ... را شامل می شوند.
شرکت های گارانتی به شرکت هایی گفته می شود که به عنوان وارد کننده یا تولید کننده محصولات، برای مدت زمان مشخصی تضمین کیفیت و تضمین تعویض را به مشتریان شرکت مربوطه می دهند. این دست از شرکت ها مورد تایید وزارت صنعت معدن و تجارت بوده و تحت نظارت سازمان مذکور مشغول خدمات رسانی هستند.
سامانه ثبت نام و تاسیس شرکت گارانتی موبایل و گوشی
شرکت های تولید کننده و یا وارد کننده معمولا برای جلب رضایت و اطمینان مشتریان خود از کیفیت محصولات، تولیدات خود را گارانتی می کنند. در نتیجه مشتریان با خریداری محصولات گارانتی شده از بابت مسائلی مانند صحت و سلامت کالا، اصل بودن کالا، تعویض کالا و... اطمینان حاصل می کنند.
علاقه مندان به تاسیس چنین شرکتی، باید در ابتدا سامانه ثبت نام و تاسیس شرکت گارانتی موبایل و گوشی را بشناسند و سپس اقدام به ثبت شرکت مورد نظر خود نمایند. سامانه مذکور در واقع همان سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir می باشد که در دسترس کاربران قرار گرفته است.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
این سامانه تحت نظارت سایت ثبت اسناد و املاک کشور در حال خدمت راستی به علاقه مندان ثبت شرکت قرار دارد. متقاضیان جهت این امر می توانند شرکت مورد نظر خود را برای گارانتی موبایل و گوشی با توجه به شرایط موجود و مدارک مورد نیاز ثبت نمایند.
شرایط ثبت و تاسیس شرکت گارانتی
ثبت شرکت گارانتی برای متقاضیان و نیز مشتریان مزایای زیادی در بر خواهد داشت، لذا افراد بسیاری که در حوزه گارانتی و خدمات پس از فروش فعالیت می کنند و تمایل به ثبت چنین شرکتی دارند. از مزایای ثبت شرکت در حوزه گارانتی می توان به امکان بالا بردن سطح کیفی محصولات و کالاهای تولیدی و وارداتی، رضایت کاربران، امکان فعالیت تجاری در چهارچوب قانون و ... اشاره کرد.
از آنجایی که شرکت های مربوط به گارانتی عموما به صورت سهامی خاص و مسئولیت محدود ثبت می شوند، می توان شرایط ثبت و تاسیس شرکت گارانتی را همچون شرایط ثبت و تاسیس عموم شرکت های سهامی و غیر سهامی در نظر گرفت. شرایط شرکت گارانتی در هر یک از این قالب ها به شرح زیر است:
چنانچه شرکت مربوطه به گارانتی به صورت سهامی خاص ثبت گردد شرایط آن عبارتند از: 1- وجود حداقل سه عضو 2- وجود حداقل دو بازرس 3- حداقل یک میلیون ریال سرمایه 4- پرداخت حداقل 35 درصد سرمایه اولیه به صورت نقدی. در صورتی که شرکت مذکور به صورت مسئولیت محدود ثبت گردد، شرایط آن این گونه خواهد بود: 1- وجود حداقل دو عضو 2- حداقل یک میلیون ریال سرمایه اولیه 3. پرداخت کل سرمایه در ابتدای امر. لازم به ذکر است شرایطی عمومی نیز برای متقاضیان وجود دارد که عبارتند از: 1- ثبت نام در سامانه ثنا 2- دارا بودن خط تلفن همراه 3- افتتاح حساب به نام شرکت 4- مدارک هویتی اعضا 5- تهیه مدارک شرکت (از قبیل اساسنامه، صورت جلسه و..) 6- ثبت نام در سامانه جامع ثبت شرکت ها.
مدارک لازم برای ثبت شرکت گارانتی
متقاضیان ثبت شرکت های گارانتی همچون باقی انواع شرکت ها، برای ثبت شرکت خود نیازمند ایجاد شرایط مورد نیاز و فراهم کردن مدارک لازم هستند. شرایط مورد نیاز در تیتر قبلی مورد بررسی قرار گرفت، اما مدارک لازم برای ثبت شرکت گارانتی در این قسمت بررسی خواهد شد.
شرکت های گارانتی معمولا به دو صورت شرکت های سهامی و شرکت های مسئولیت محدود ثبت می گردند. بنابراین مدارک مورد نیاز ثبت این شرکت ها همان مدارک عمومی مورد نیاز برای ثبت شرکت های سهامی و مسئولیت محدود می باشد. البته ممکن است در شرایط خاص؛ مدارک دیگری نیز مورد نیاز باشد.
چنانچه شرکت گارانتی به صورت سهامی خاص ثبت گردد، مدارک مورد نیاز این موارد خواهد بود: 1- کپی شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضا 2- گواهی عدم سوء پیشینه (در صورت نیاز) 3- کپی اقرار نامه که به امضا سهامداران شرکت رسیده باشد 4- ارائه مجوز از مراجع ذی صلاح چنانچه عنوان مربوطه مستلزم اخذ مجوز باشد 5- ارائه وکالت نامه در صورت وجود وکیل.
چنانچه این شرکت در نوع مسئولیت محدود ثبت شود؛ مدارک این موارد می باشد: 1- کپی شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضا 2- گواهی عدم سوء پیشینه (در صورت نیاز) 3- کپی اقرار نامه که به امضا شرکا شرکت رسیده باشد 4- ارائه دو نسخه از فرم تقاضا نامه که به امضا شرکا رسیده باشد 5- ارائه دو نسخه از فرم اساسنامه که به امضا شرکا رسیده باشد 6- ارائه مجوز از مراجع ذی صلاح چنانچه عنوان مربوطه مستلزم اخذ مجوز باشد 7- ارائه وکالت نامه در صورت وجود وکیل.
مراحل و نحوه ثبت شرکت گارانتی لوازم خانگی
همانطور که در قسمت های پیشین بیان شد، شرکت های گارانتی، در اداره ثبت شرکت ها معمولا به دو صورت سهامی خاص و مسئولیت محدود به ثبت می رسند. لذا مراحل و نحوه ثبت شرکت گارانتی لوازم خانگی به این صورت انجام می گیرد که متقاضیان باید در ابتدا به سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه کنند که به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان، مراحل و نحوه ثبت آن در قسمت زیر آمده است:
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت گارانتی، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت گارانتی هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت گارانتی به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت گارانتی را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت گارانتی را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت گارانتی از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه شرکت و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکای شرکت گارانتی را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت گارانتی را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت گارانتی، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت گارانتی برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت گارانتی نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت گارانتی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت گارانتی به اتمام می رسد.
هزینه ثبت شرکت گارانتی
یکی از پروسه های قابل توجه در روند ثبت شرکت، خصوصا شرکت های گارانتی، مبحث هزینه ثبت شرکت گارانتی می باشد که بهتر است علاقه مندان تاسیس این نوع از شرکت ها، در مورد آن اطلاعاتی کسب کنند. پرداخت هزینه برای ثبت شرکت امری بدیهی و اجتناب ناپذیر است و به طور کلی شامل موارد زیر می شود:
هزینه صدور گواهی عدم سوء پیشینه برای موسسان
هزینه های ثبت شرکت از طریق سامانه irsherkat.ssaa.ir
هزینه ابطال حق تمبر سرمایه شرکت
هزینه پست مدارک شرکت
هزینه چاپ آگهی در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار
هزینه های اجاره یا خرید مکان تاسیس شرکت
هزینه های اجاره یا خرید تجهیزات مورد نیاز
هزینه حقوق و بیمه پرسنل
مواردی که بیان شد، هزینه های اصلی ثبت شرکت گارانتی می باشد که متقاضیان باید پرداخت نمایند. به غیر از این هزینه ها که تقریبا در ثبت تمامی انواع شرکت ها مشترک است، ممکن است تاسیس شرکت خاصی مانند شرکت گارانتی شامل حال هزینه های مازادی شود که متقاضیان در حین انجام پروسه ثبت باید پرداخت نمایند.
استعلام شرکت گارانتی در سایت
شرکت های گارانتی، همانطور که بیان شد، شرکت هایی می باشند که خودشان تولید کننده و یا وارد کننده محصولات و کالا ها بوده و برای ضمانت کیفیت، اصالت و سلامت کالا ها آن ها را گارانتی می کنند. در همین راستا؛ برای برخی از افراد صحت شرکت های مذکور دارای اهمیت است، لذا به دنبال استعلام شرکت گارانتی در سایت های مربوطه می باشند.
برای استعلام شرکت گارانتی از طریق سایت ثبت شرکت ها، فرد در ابتدا می بایست سایت این اداره به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر بر روی گزینه "اطلاعات شخصیت حقوقی" کلیک نماید.
پس از آن فرد، می بایست شناسه ملی شرکت گارانتی مورد نظر را در بخش مربوطه وارد نموده یا در صورت عدم دسترسی به شناسه ملی، اطلاعات قید شده در تصویر نظیر نوع شرکت، واحد ثبتی و ... را درج نماید.
روش دوم برای استعلام شرکت گارانتی، مراجعه به سامانه استعلام شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور می باشد. در این روش شخص لازم است که در ابتدا نشانی ilenc.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر یکی از سه اطلاعات شناسه ملی یا شماره ثبت و یا نام شخصیت را وارد کند. توجه به این نکته ضروری است که تکمیل کلیه اطلاعات، ضروری نیست و یک قلم نیز کفایت می کند. پس از آن، شخص لازم است با وارد نمودن کد امنیتی و فشردن گزینه جستجو، اطلاعات شرکت را مشاهده نماید.
آخرین روش استعلام شرکت گارانتی و مشاهده آگهی تاسیس شرکت، ورود به سامانه روزنامه رسمی کشور است. در این شیوه، شخص لازم است که با وارد نمودن نشانی rrk.ir در مرورگر خود، به صفحه اصلی سایت وارد شده و گزینه "جستجو در آگهی های قانونی" را انتخاب کند.
پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر برای کاربر به نمایش در می آید.
در این قسمت، تنها وارد نمودن فیلد ستارده دار یعنی نام شرکت یا متن آگهی، کفایت کرده و نیازی نیست که سایر اطلاعات شرکت وارد شود. پس از آن می بایست بر روی گزینه جستجو کلیک نمود تا آگهی های شرکت گارانتی مورد نظر برای فرد به نمایش درآید. همچنین، امکان دانلود فایل آگهی به صورت پی دی اف نیز برای کاربر فراهم شده است.
اخذ مجوز ثبت و تاسیس شرکت گارانتی و خدمات پس از فروش
امروزه تاسیس شرکت گارانتی به دلیل گستردگی امر صادرات و تولید کالا طرفداران خود را دارد. شرکت های گارانتی با تضمین کیفیت، اصالت و... محصولات موجود در بازار، بخش بزرگی از دغدغه های مردم را مرتفع می کنند. به همین جهت علاقه مندان پیش از اقدام برای تاسیس چنین شرکت هایی، لازم است در مورد شرایط آن اطلاعات کسب کنند.
متقاضیان تاسیس این نوع شرکت ها بایستی پس از فراهم کردن شرایط و آماده سازی مدارک مورد نیاز، مجوز ثبت و تاسیس شرکت گارانتی و خدمات پس از فروش را دریافت نمایند. با داشتن مجوز تاسیس شرکت گارانتی، علاقه مندان می توانند در زمینه مدنظر خود اقدام به تاسیس شرکت نمایند.
دریافت مجوز ثبت و تاسیس شرکت گارانتی و خدمات پس از فروش از طریق درگاه ملی مجوزها به نشانی mojavez.ir انجام می گیرد. متقاضیان با مراجعه به این سامانه و ثبت اطلاعات مربوطه به شرکت گارانتی و زمینه فعالیت گارانتی خود، مجوز تاسیس را دریافت نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط تاسیس و ثبت شرکت گارانتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط تاسیس و ثبت شرکت گارانتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. چنانچه شرکت گارانتی به صورت سهامی خاص ثبت گردد، مدارک مورد نیاز این موارد خواهد بود: 1- کپی شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضا 2- گواهی عدم سوء پیشینه (در صورت نیاز) 3- کپی اقرار نامه که به امضا سهامداران شرکت رسیده باشد 4- ارائه مجوز از مراجع ذی صلاح چنانچه عنوان مربوطه مستلزم اخذ مجوز باشد 5- ارائه وکالت نامه در صورت وجود وکیل.