برای مشاوره اطلاع از انواع حسابداری مالی
برای مشاوره اطلاع از انواع حسابداری مالی
علم حسابداری یکی از مهم ترین عناصر در هر تجارت و کسب و کاری محسوب می شود. امروزه افراد بسیاری به اهمیت وجود حسابداری در فعالیت های اقتصادی خود پی برده اند. علم حسابداری گستردگی بالایی دارد و به شاخه های حسابداری دولتی، حسابداری مدیریتی، حسابداری مالی و ... دسته بندی شده است.
حسابداری مالی یکی از شاخه های مهم حسابداری است که برای سنجش و بررسی تمامی امور مالی مربوط به کسب و کارها و فعالیت های اقتصادی، مورد استفاده قرار می گیرد. مدیران مشاغل با کمک اطلاعات استخراج شده و جمع آوری شده حسابداران خود می توانند چشم انداز روشنی از آینده تجارت خود داشته باشند و نقاط قوت و ضعف کار خود را بهتر بشناسند.
در همین راستا، ابتدا به این سوال که حسابداری مالی چیست؛ پاسخ داده خواهد شد. سپس اهداف و مزایای و انواع حسابداری مالی سنجیده می شود. پس از سنجش این موارد، وظایف حسابداری مالی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و تفاوت حسابداری مالی با حسابداری مدیریت و حسابداری صنعتی مورد مطالعه قرار می گیرد. در گام بعدی، آموزش رایگان حسابداری مالی و در انتها، خلاصه جزوه دروس حسابداری مالی pdf آورده خواهد شد.
حسابداری مالی چیست
یکی از انواع حسابداری شرکت که برای ثبت و ساماندهی اطلاعات مالی مجموعه ها و شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد، حسابداری مالی است. حسابداری مالی در واقع برای ثبت، جمع بندی و تنظیم گزارشات معاملات تجاری شرکت، در یک بازه زمانی مشخص استفاده می شود.
این نوع حسابداری اصطلاحا Financial Accountion نامیده می شود. در جواب این سوال که حسابداری مالی چیست و چه کاربردی دارد؛ باید گفت که طبق مطالب بیان شده، حسابداری مالی نوعی از حسابداری است که برای سنجش و تجزیه و تحلیل فعالیت های مالی کاربرد دارد. طی این تجزیه و تحلیل ها گزارشاتی از مسائل مالی شرکت ها ارائه می شود.
حسابداری مالی؛ شامل همه صورت های مالی شرکت از جمله ترازنامه، آمار سود و ضرر و سایر نکات مالی شرکت ها شده و باعث حرکت سازمان و شرکت در چهار چوب قوانین می گردد. در نتیجه مدیریت سازمان می تواند با کمک حسابداری مالی؛ سبب رشد و شکوفایی مجموعه شود.
اهداف و مزایای حسابداری مالی
شرکت ها از حسابداری مالی در کسب و کارهای تجاری، بازرگانی و خدماتی استفاده می کنند. اطلاعات مربوطه نیز به صورت ترازنامه شرکت، صورت سود و زیان و ... به سازمان های دولتی، سهامداران و مدیران شرکت ها ارائه می گردد. یکی از موارد حائز اهمیت برای موسسان شرکت ها اهداف و مزایای حسابداری مالی می باشد که به شرح زیر می باشد:
سنجش گزارشات مالی برای سنجش عملکرد سازمان
بررسی نقاط قوت و ضعف سازمان و ارائه راهکارهای جدید به مدیران مجموعه
ایجاد چشم انداز برای تعیین اهداف آینده مجموعه
سنجش هزینه ها و درآمد های شرکت که به رشد و برنامه ریزی شرکت کمک شایانی خواهد کرد
البته مهم ترین هدف حسابداری مالی، ایجاد و آماده کردن گزارشات مالی مجموعه بر اساس اطلاعات و جزئیات معاملات روزانه می باشد. منظور از این معاملات روزانه؛ فعالیت هایی مانند خرید و فروش کالا، هزینه های جاری، خرید تجهیزات و ماشین آلات و ... است. سهامداران از اطلاعات فوق جهت اطلاع از عملکرد مجموعه استفاده می کنند.
انواع حسابداری مالی
همانطور که بیان شد، کار حسابداری مالی سنجش فعالیت های شرکت در دوره قبلی مالی بر مبنای استانداردهای موجود می باشد. طی این پروسه یک تصویر کلی از عملکرد کسب و کار در بازه زمانی مشخص به دست می آید که نتیجه آن، ثبت و تجزیه و تحلیل رویدادهای مالی است. با سنجش انواع حسابداری مالی می توان نتیجه گرفت این نوع حسابداری در دو حالت موجود می باشد:
حسابداری مالی نقدی: که وظیفه آن شناسایی رویدادها در زمان دریافت یا پرداخت وجوهات نقد می باشد.
حسابداری مالی تعهدی: که وظیفه آن شناسایی و ثبت رویدادهای مالی به محض وقوع آن رویداد می باشد.
در حسابداری مالی نقدی؛ همانطور که بیان شد، اطلاعاتی در مورد درآمدها و هزینه ها ثبت می گردد و درآمدها را در هنگام دریافت وجوهات نقد و هزینه ها را هنگام پرداخت وجوهات نقد ثبت می کنند. در صورتی که در حسابداری بر مبنای تعهدی درآمدها در زمان تحقق شناسایی خواهند شد.
وظایف حسابداری مالی
یکی از پر طرفدارترین رشته های حسابداری، حسابداری مالی می باشد. وظیفه اصلی حسابدار مالی، خلاصه نویسی و تهیه گزارش کامل معاملات تجاری و اقتصادی شرکت ها است که توسط حسابداران مالی ایجاد می شود. یکی از مواردی که مورد توجه علاقه مندان می باشد، شناخت وظایف حسابداری مالی است. این وظایف در ادامه ذکر شده اند:
حسابداری مالی باید مدارک و اسناد موجود را تهیه کرده و ثبت نماید.
حسابداری مالی باید کنترلی دقیق و اصولی بر شرایط مالی داشته باشد.
همچنین حسابداری مالی بایستی مطالبات انجام شده در شرکت را کنترل و پیگیری کند.
از دیگر وظایف حسابداری مالی تهیه و ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی، حقوق و مالیات پرسنل می باشد.
این حسابداری باید گزارشات کاملی به صورت روزانه و ماهانه از حساب ها، هزینه ها و سودهای بدست آمده، تهیه کند.
همچنین ارائه گزارشات در مورد شرایط مالی شرکت جهت اخذ تصمیمات صحیح تر برای آینده شرکت به مدیریت از دیگر وظایف حسابداری مالی است.
حسابداران مالی باید اطلاعات دقیقی از گزارشات مالی شرکت تهیه کرده و آن ها را فایل بندی نمایند.
لازم به ذکر است یکی از مهم ترین وظایف حسابداری مالی گزارش گیری از میزان فروش و سود و زیان های شرکت و رسیدگی به امور اقتصادی آن می باشد. مدیران و سهامداران شرکت ها با کمک اطلاعات ساماندهی شده که توسط حسابداری مالی تهیه و تنظیم شده است؛ می توانند نظارت صحیح تری بر اموری اقتصادی مجموعه خود داشته باشند و تصمیمات سازنده تری اخذ نمایند.
تفاوت حسابداری مالی با حسابداری مدیریت و حسابداری صنعتی
علم حسابداری برای محاسبه اعداد و ارقام، نسبت ها و مواردی از این دست، سال هاست که در دنیا گسترش یافته و امروزه تقریبا تمامی مشاغل به نحوی از آن استفاده می کنند. حسابداری زیر شاخه های متعددی دارد و در این قسمت از مقاله، تفاوت حسابداری مالی با حسابداری مدیریت و حسابداری صنعتی که دو نوع دیگر از حسابداری می باشند؛ بیان خواهد شد.
در ابتدا و پیش از مقایسه، تعریفی جامع از حسابداری مالی، حسابداری صنعتی و حسابداری مدیریتی ارائه می شود. حسابداری مالی همانطور که بیان شد؛ یکی از شاخه های اصلی حسابداری است که مشاغل و شرکت ها در قسمت مالی مجموعه خود از آن بهره می برند. در واقع حسابداری مالی نوعی محاسبات است که برای ثبت، جمع بندی و تنظیم گزارش تعاملات تجاری مورد استفاده قرار می گیرد، اما حسابداری صنعتی به محاسبه بهای تمام شده کالا ها می پردازد. این محاسبات در حسابداری صنعتی جهت افزایش سود شرکت و بدست آمدن یک دید مالی به آینده آن انجام می شود.
اما حسابداری مدیریتی یکی دیگر از انواع حسابداری است که راهکارهای عملی برای بهبود عملکرد شرکت ارائه می دهد. در واقع این نوع از حسابداری باعث آینده نگری در روند فعالیت شرکت می باشد و دید روشنی از آن ارائه می کند. موارد گفته شده تفاوت های کلی حسابداری مالی با حسابداری مدیریت و حسابداری صنعتی می باشد، اما این حسابداری ها در موارد جزئی مانند نوع نگاه، نوع ابزار قابل استفاده، گزارشات و الزامات قانونی نیز تفاوت هایی دارند.
آموزش رایگان حسابداری مالی
حسابداری یکی از مهم ترین بخش های هر تجارت و کسب و کاری است که بسیار مورد توجه مدیران و مجریان کسب و کارها قرار دارد. این علم از زیر شاخه های متعددی مانند حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری مدیریتی و... تشکیل شده است. طبیعتا داشتن بخش حسابداری در کسب و کارها از اهمیت بالایی برخوردار است، اما برخی از مشاغل، خصوصا مشاغل نوپا و تازه تاسیس نمی خواهند برای استخدام حسابدار هزینه کنند.
برای افراد و مشاغلی که شرایط پرداخت هزینه های حسابداری را ندارند، امکاناتی برای آموزش رایگان حسابداری مالی به وجود آمده است تا بتوانند با آسودگی خاطر از پس آموزش های لازم در این بخش برآیند، اما به طور کلی روند حسابداری مالی این گونه است که در ابتدا حسابداران اطلاعات مربوطه را گرد آوری می کنند. در این مرحله اطلاعات مالی مثل معاملات، خرید و فروش ها و... جمع آوری می شود.
در مرحله بعدی حسابداران مالی باید به تجزیه و تحلیل رویدادهای مالی ذکر شده بپردازند. در واقع در این مرحله، میزان بدهکار و بستانکار حساب های شرکت سنجیده می شود. پس از آن حسابداران رویدادها و معاملات را ثبت می نمایند. در واقع اطلاعات مالی با توجه به تاثیری که بر روی معادله ترازنامه می گذارند، تحلیل و در دفتر روزنامه ثبت می شوند.
پس از ثبت اطلاعات در دفتر روزنامه، در طول دوره مالی، اطلاعات مذکور به دفتر کل منتقل می شود. در حین این انتقال اطلاعات به دفتر کل، حساب ها طبقه بندی می شوند. سپس با توجه به اطلاعات موجود تراز آزمایشی تهیه می شود. در واقع تراز آزمایشی امکان مقایسه بدهکار و بستانکار را برای حسابداران مالی فراهم می کند. در ادامه نیز، مراحلی مانند اصلاح حساب های دفتر کل، تهیه صورت های سود و زیان، بستن حساب ها و... طی می شود.
خلاصه جزوه دروس حسابداری مالی pdf
همانطور که بیان شد؛ علم حسابداری در شاخه های مختلفی تقسیم بندی شده است و هر یک از این شاخه ها کاربردها و شرایط خاص خود را دارند. حسابداری دولتی، حسابداری های مالیاتی، حسابداری های مدیریتی و... هر یک اهداف خود را دنبال می کنند.
اما یکی از مهم ترین این شاخه بندی ها، حسابداری مالی محسوب می شود که یکی از پرکاربردترین و اصلی ترین زیر شاخه های حسابداری نیز محسوب می شود. وظیفه حسابداران مالی ثبت و گزارش فعالیت های مالی مجموعه ها و شرکت ها و گزارش اطلاعات ثبت شده به سهامداران می باشد.
یکی از موارد مهم که از سوی صاحبان مشاغل و مدیران شرکت ها مورد توجه قرار گرفته است، آموزش حسابداری مالی و اهمیت آموزش اصولی آن از طریق جزوه حسابداری مالی pdf می باشد. از آنجایی که برخی مشاغل به خصوص مشاغل تازه تاسیس برای صرفه جویی در هزینه ها و پیشبرد بهتر فعالیت های خود علاقه مند به یادگیری حسابداری مالی می باشند، خلاصه جزوه دروس حسابداری مالی pdf در زیر قرار گرفته است. افراد می توانند با خلاصه حسابداری مالی pdf با جزئیات این امر آشنا شوند.
- نویسنده: ثبت آشا
- حجم: 1.49 MB
- منبع: ثبت آشا
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اطلاع از انواع حسابداری مالی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از انواع حسابداری مالی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. این جزوه در متن مقاله موجود است.