برای مشاوره نحوه ثبت نام و تمدید پروانه فعالیت ناوگان
برای مشاوره نحوه ثبت نام و تمدید پروانه فعالیت ناوگان
اشتغال به هر نوعی از کسب و کار، نیازمند اخذ مجوز آن فعالیت شغلی می باشد. به همین علت، اشخاصی که می خواهند در زمینه حمل و نقل بار و مسافر فعالیت کنند، ابتدا باید مجوز پروانه اشتغال رانندگان را دریافت کنند. رانندگان فاقد پروانه فعالیت نمی توانند، اقدام به جابه جایی مسافر و کالا نمایند.
دریافت پروانه فعالیت رانندگان ناوگان صرفا با دارا بودن شرایط، ارائه مدارک لازم و پرداخت هزینه ممکن است. همچنین باید گفت پروانه صادر شده برای شخص متقاضی، برای مدت زمان محدودی اعتبار دارد و پس از آن، لازم است شخص اقدام به تمدید مجوز خود نماید. به همین علت کسب اطلاع از جزئیات پروانه اشتغال برای رانندگان ضروری است.
لذا، در این مقاله، ابتدا به این سوال پاسخ داده می شود که پروانه فعالیت ناوگان چیست؛ پس از آن، سامانه پروانه فعالیت رانندگان ناوگان utcms.ir مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه، به شرایط و مدارک درخواست ثبت نام پروانه فعالیت ناوگان و مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت پروانه فعالیت ناوگان حمل و نقل پرداخته خواهد شد. سپس مطالبی در مورد هزینه صدور پروانه فعالیت رانندگان ناوگان و استعلام و پیگیری آن، ارائه خواهد شد. انتهای مقاله نیز به تمدید پروانه اشتغال رانندگان حمل و نقل شهری اختصاص یافته است.
پروانه فعالیت ناوگان چیست
تمامی فعالان اقتصادی، شرکت های تجاری و صاحبان کسب و کارها برای این که بتوانند به طور قانونی و مجاز اقدام به فعالیت اقتصادی کنند؛ باید مجوزهای مربوطه را کسب کنند. یکی از این مجوزها پروانه فعالیت ناوگان می باشد. در این بخش از مقاله، به پاسخ این سوال که پروانه فعالیت ناوگان چیست؛ پرداخته خواهد شد.
در تعریف پروانه اشتغال ناوگان باید گفت که این پروانه مجوزی است که از سوی شهرداری ها برای اشتغال رانندگان ارائه خواهد شد. با اخذ پروانه فعالیت ناوگان، راننده با ناوگانی که دارنده پروانه فعالیت می باشد، می تواند در حوزه حمل و نقل درون شهری و و حومه و در مدت مشخصی که تعیین شده است؛ فعالیت نماید.
نکته دیگری که در مورد پروانه فعالیت ناوگان وجود دارد این است که اگر فردی فاقد پروانه اشتغال رانندگان باشد، ابتدا به ساکن و پیش از شروع فعالیت خود می بایست که برای دریافت مجوز مربوطه اقدام کند. برای دریافت پروانه فعالیت ناوگان لازم است که شخص متقاضی شرایط آن را دارا باشد که در ادامه مقاله به آن پرداخته خواهد شد.
سامانه پروانه فعالیت رانندگان ناوگان utcms.ir
تمامی رانندگان وسایل نقلیه باری و مسافری درون شهری و حومه صرف نظر از این که راننده اصلی یا کمکی باشند، برای حمل و نقل انواع بار و مسافر موظف هستند که پروانه اشتغال به حمل و نقل بار و یا مسافردرون شهری و حومه را از شهرداری ها دریافت کنند. متقاضیان باید برای دریافت مجوز مذکور، ابتدا در سامانه مربوطه اقدام به ثبت نام نمایند و سپس باید با ارائه مدارک مورد نیاز به شهرداری مجوز خود را دریافت کنند.
سامانه utcms.ir برای ثبت نام پروانه فعالیت رانندگان ناوگان در نظر گرفته شده است و متقاضیان می توانند به این سامانه مراجعه کرده و برای دریافت پروانه اقدام کنندکه این سامانه متفاوت از سامانه بهین یاب می باشد. در سامانه مذکور متقاضیان می توانند علاوه بر ثبت نام اخذ پروانه اشتغال رانندگان؛ اطلاعات ثبت نامی خود را ویراش کنند، پروانه خود را تمدید کنند، پروانه را ابطال کرده و یا مراحل آن را پیگیری کنند. به عبارت دیگر سامانه پروانه فعالیت رانندگان ناوگان utcms.ir وظیفه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه را برعهده دارد.
البته باید به این نکته توجه داشت که سامانه ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان از سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور متفاوت می باشد. درخواست هایی که در سامانه ثبت نام پروانه اشتغال رانندگان به ثبت می رسد و در مرحله بررسی قرار دارد، فقط به مدت سه ماه اعتبار دارند و پس از آن، اگر متقاضی برای دریافت مجوز به شهرداری مراجعه نکند، درخواست به صورت خودکار و از سامانه مذکور حذف می شود.
شرایط و مدارک درخواست ثبت نام پروانه فعالیت ناوگان
رانندگان برای فعالیت خود نیازمند دریافت مجوزی به نام پروانه اشتغال یا پروانه فعالیت ناوگان می باشند. این پروانه از سوی شهرداری صادر می گردد و به واسطه آن رانندگان می توانند در حوزه حمل و نقل درون شهری و حومه شهر، در زمانی معین با ناوگان دارای پروانه فعالیت داشته باشند. آن ها برای اخذ مجوز مربوطه ابتدا بایستی شرایطی را فراهم کنند و مدارک لازم را تهیه نمایند. شرایط و مدارک درخواست ثبت نام پروانه فعالیت ناوگان به شرح زیر است:
داشتن کارت پایان خدمت آقایان (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی، نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
عدم سوء پیشینه
عدم اعتیاد به مواد مخدر
داشتن حداقل گواهی ابتدایی
داشتن گواهی نامه
داشتن تابعیت ایرانی یا در صورت اتباع بودن داشتن مجوز کار
گواهی پایان دوره ابتدایی
کارت پایان خدمت
گواهینامه رانندگی
تابعیت ایرانی (مدارک شناسایی ایرانی) و یا مجوز کار برای اتباع
کارت سلامت و عدم اعتیاد به مواد مخدر
تعهد نامه حسن انجام کار
رانندگانی که تمامی شرایط و مدارک ذکر شده را دارا باشند؛ می توانند در سامانه پروانه فعالیت رانندگان ناوگان به نشانی utcms.ir ثبت نام کنند. پس از ثبت نام در سامانه مذکور باید برای دریافت پروانه فعالیت اقدام نمایند. لازم به ذکر است؛ داشتن گواهی عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد برای ثبت نام ضروری نیست، ولی در مراجعه به شهرداری باید ارائه گردد.
مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت پروانه فعالیت ناوگان حمل و نقل
پس از اینکه متقاضیان دریافت پروانه اشتغال رانندگان شرایط لازم را فراهم کرده و مدارک مورد نیاز را آماده نمودند، باید طی مراحلی ثبت نام در سامانه مذکور را انجام دهند تا بتوانند با شرکت های حمل و نقل، فعالیت داشته باشند. سوالی که در این قسمت برای علاقه مندان ایجاد می شود؛ این است که مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت پروانه فعالیت ناوگان حمل و نقل به چه صورتی می باشد.
متقاضیان برای رسیدن به پاسخ این سوال، باید مراحلی را طی کنند. در ابتدا بایستی وارد سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه به نشانی utcms.ir شوند. با ورود به سامانه و انجام ثبت نام، کد رهگیری به آنان داده خواهد شد و با در دست داشتن کد رهگیری و مدارک لازم باید به شهرداری مراجعه نمایند. در صورت احراز مدارک در شهرداری، پروانه مربوطه برای شخص صادر می گردد. مراحل ثبت نام و دریافت کد رهگیری در ادامه با راهنمای تصویری آمده است.
در ابتدا متقاضی باید به سامانه مربوطه به نشانی utcms.ir مراجعه کرده و بر روی گزینه ثبت درخواست پروانه فعالیت ناوگان کلیک نماید.
در صفحه باز شده، شخص باید اولین گزینه یعنی ثبت درخواست پروانه اشتغال را انتخاب کند.
پس از مطالعه مدارک و شرایط مورد نیاز و پذیرش آن ها توسط متقاضی، باید بر روی گزینه شروع ثبت نام کلیک شود. به منظور آشنایی علاقمندان با مراحل و نحوه ثبت نام و دریافت پروانه فعالیت ناوگان حمل و نقل؛ فایل راهنما در جدول زیر قرار گرفته است که متقاضیان می توانند به دانلود و مطالعه آن اقدام نمایند.
- نویسنده: سازمان مدیریت مرکزی حمل ونقل درون شهری و حومه ای
- حجم: 1.83 MB
- منبع: سامانه مدیریت مرکزی حمل ونقل درون شهری و حومه ای
پس از انجام تمامی مرحل و بررسی مجدد اطلاعات وارد شده در سامانه، در صورت صحیح بودن اطلاعات وارد شده توسط متقاضی، با کلیک بر روی گزینه ثبت نهایی، کد رهگیری برای متقاضی صادر می گردد. کاربر به کمک کد رهگیری خود می تواند پیگیری روند کاری ثبت درخواست خود را در سامانه مذکور به انجام رساند.
هزینه صدور پروانه فعالیت رانندگان ناوگان
متقاضیان دریافت پروانه فعالیت رانندگان ناوگان پس از فراهم کردن مدارک و شرایط مورد نیاز باید در سامانه utcms.ir ثبت نام نمایند. پس از ثبت نام یک کد رهگیری به آن ها داده می شود که به کمک آن بایستی پیگیری درخواست خود را به انجام رسانند. طبیعتا انجام ثبت نام و دریافت پروانه اشتغال مانند دریافت هر پروانه یا مجوزی نیازمند پرداخت هزینه هایی است.
هزینه صدور پروانه فعالیت رانندگان ناوگان با توجه به نوع کاربری متفاوت می باشد. اگر دریافت پروانه برای ناوگان مسافربری باشد، با توجه به تعداد ظرفیت مسافران، هزینه ای بین 25,000 تومان تا 150,000 تومان در بر خواهد داشت. در نتیجه تعداد ظرفیت ناوگان هر چقدر بالاتر باشد، هزینه اخذ پروانه نیز بیشتر می شود.
حال اگه ناوگان باری باشد، هزینه به میزان دیگری در زمان صدور مجوز دریافت می گردد. البته این هزینه نیز همانند هزینه ناوگان مسافربری بر اساس ظرفیت ناوگان دریافت می شود. این هزینه در بازه قیمتی 50,000 تومان تا 100,000 تومان متغیر است. همانند حالت مسافربری، ظرفیت بیشتر ناوگان نشان دهنده هزینه بالاتر می باشد.
استعلام و پیگیری پروانه اشتغال رانندگان
همانطور که گفته شد، متقاضیان برای عضویت در ناوگان حمل و نقل درون شهری و حومه کشور، بایستی پروانه اشتغال داشته باشند. برای کسب پروانه اشتغال نیز نیازمند ثبت نام در سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه به نشانی utcms.ir می باشند. پس از ثبت نام نیز یک کد رهگیری به آن ها اعطا می شود که برای پیگیری و استعلام کارایی دارد.
حال که مراحل ثبت نام در سامانه مربوطه به پایان رسیده است، متقاضیان می توانند در همان سامانه و با کمک گزینه پیگیری، از وضعیت ثبت نام خود مطلع شوند. استعلام و پیگیری پروانه اشتغال رانندگان در سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه به نشانی utcms.ir طبق مراحل زیر صورت می گیرد.
متقاضی باید به سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه به نشانی utcms.ir مراجعه کرده و بر روی گزینه ثبت درخواست کلیک کند.
پس از آن شخص باید در صفحه مربوطه، گزینه پیگیری درخواست باید انتخاب گردد.
در صفحه باز شده مطابق تصویر زیر، متقاضی با وارد کردن کد ملی خود می تواند روند ثبت نام و درخواست خود را بررسی نماید.
البته لازم به ذکر است که برای پیگیری و استعلام از وضعیت ثبت نام و درخواست پروانه اشتغال رانندگان در سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه به نشانی utcms.ir سه روش قابل اجرا برای متقاضیان وجود دارد. روش اول طبق مراحل گفته شده و با کمک کد ملی انجام می گردد، اما روش دوم طبق همان مراحل اما با وارد کردن کد پیگیری انجام می شود و روش سوم نیز با استفاده از نوع کاربری ناوگان است.
تمدید پروانه اشتغال رانندگان حمل و نقل شهری
یکی از اقدامات مهم رانندگان برای عضویت در ناوگان حمل و نقل درون شهری و حومه داشتن مجوزی به نام پروانه اشتغال رانندگان می باشد. این مجوز طی مراحلی و با توجه به مناسب بودن شرایطی خاص به آن ها اعطا می شود. دریافت و یا استعلام عملیات دریافت آن نیز در سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهری و حومه به آدرس utcms.ir توسط متقاضیان انجام می گیرد.
اما یکی از موارد حائز اهمیت برای متقاضیان، تمدید پروانه اشتغال رانندگان حمل و نقل شهری می باشد. با وجود این گزینه نیازی نیست رانندگان پس از پایان اعتبار پروانه اشتغال خود مراحل ثبت نام را مجدد تکرار نمایند. کافی است با مراجعه به سامانه مذکور و از قسمت مدت اعتبار پروانه، طبق مراحلی که در ادامه آمده است، عملیات تمدید را انجام دهند.
متقاضیان ابتدا به سامانه utcms.ir مراجعه کرده و بر روی گزینه ثبت درخواست پروانه فعالیت ناوگان کلیک کنند.
سپس در صفحه باز شده باید، سومین گزینه یعنی تمدید پروانه اشتغال باید توسط متقاضی انتخاب شود.
در انتها نیز در صفحه وب سایت مطابق تصویر زیر، کاربر با انتخاب درخواست تمدید پروانه اشتغال می تواند عملیات را به جریان بیندازد.
البته متقاضیان باید در نظر داشته باشند تمدید پروانه اشتغال رانندگان، شامل حال هزینه تمدید می باشد. میزان هزینه تمدید پروانه مذکور به مقدار نیمی از هزینه پرداخت شده در زمان صدور پروانه اشتغال می باشد که باید در زمان تمدید واریز گردد. لذا متقاضیان هر مبلغی را که در زمان ثبت نام واریز نمودند، باید نیمی از آن را در زمان تمدید واریز کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت نام و تمدید پروانه فعالیت ناوگان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت نام و تمدید پروانه فعالیت ناوگان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. utcms.ir