برای مشاوره اطلاع از کاربرد و آموزش حسابداری مدیریت
برای مشاوره اطلاع از کاربرد و آموزش حسابداری مدیریت


حسابداری به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که برای ثبت، تحلیل و گزارش دادن اطلاعات مالی به تمامی مدیران و ذی نفعان اقتصادی انجام می شود. به عبارت دیگر به علم خلاصه، تجزیه و تحلیل و گزارش معاملات انجام شده در یک کسب و کار یا پروژه و... حسابداری می گویند و یکی از انواع مهم حسابداری مربوطه به حسابداری مدیریت است.
حسابداری مدیریت جزء ضروری هر سازمانی است و از این حیث اهمیت دارد که منجر به بهبود عملکرد شرکت می شود. به همین دلیل، پرداختن به جزئیات حسابداری مدیریت از جمله کاربرد، سرفصل ها و حوزه فعالیت این نوع از حسابداری، امری الزامی تلقی می گردد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ پرداختن به این موضوع که تعریف حسابداری مدیریت چیست و چه کاربردی دارد؛ به چهار فعالیت اصلی وظایف و سرفصل های این نوع از حسابداری بپردازیم. در نهایت در خصوص آموزش به صورت pdf و تفاوت حسابداری مالی و حسابداری مدیریت صحبت خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
تعریف حسابداری مدیریت چیست
حسابداری مدیریت دارای اهمیت است و بسیاری از شرکت ها و سازمان ها از آن استفاده می کنند. حال در این میان ممکن است این سوال در ذهن برخی افراد مطرح شود که تعریف حسابداری مدیریت چیست و این نوع حسابداری چه ماهیتی دارد که پاسخ آن به شرح زیر است:
حسابداری مدیریت یک کارکرد اساسی برای هر کسب و کار یا سازمان است. به عبارت دیگر، حسابداری مدیریت به این معنا است که حسابدار یک سری اطلاعات مالی را تجزیه و تحلیل کرده و آن را برای تصمیم گیری و بهبود عملکرد شرکت در اختیار مدیران قرار می دهد. در واقع این نوع حسابداری به دنبال بررسی و تحلیل اطلاعات مالی است تا بتواند به مدیران کمک کند تا تصمیمات بهتری در خصوص امور مالی شرکت بگیرند.
بنابراین هدف اصلی حسابداری مدیریت، بهبود عملکرد شرکت و افزایش سودآوری است. با استفاده از این نوع حسابداری، مدیران می توانند عملکرد شرکت را بررسی کرده و در صورت نیاز تغییرات لازم را در سیاست ها و روش های مدیریتی اعمال کنند. همچنین حسابداری مدیریتی به مدیران کمک می کند تا منابع سازمان را به بهترین شکل تخصیص دهند.
کاربرد و اهداف حسابداری مدیریت
در بخش قبلی به مفهوم و ماهیت حسابداری مدیریت پرداخته شد و بیان گردید که این نوع حسابداری به دنبال بهبود عملکرد شرکت و افزایش سودآوری است. حال این بخش از مقاله کاربرد و اهداف حسابداری مدیریت که یک نوع از حسابداری شرکت است، مورد مطالعه قرار می گیرد که به شرح زیر است:
تصمیم گیری درست: حسابداری مدیریتی به مدیران کمک می کند تا در تصمیم گیری های مالی، با توجه به اطلاعات دقیق و صحیح، تصمیمات درست و دقیق تری بگیرند.
کمک به برنامه ریزی: حسابداری مدیریت یک فرآیند مستمر و مداوم است. در واقع اطلاعات مالی در فواصل زمانی منظم مانند هفتگی، ماهانه یا حتی گاهی روزانه تجزیه و تحلیل شده و به مدیریت ارائه می شود. از این رو مدیران می توانند از تحلیل این داده ها برای برنامه ریزی فعالیت های شرکت استفاده کنند.
شناسایی مشکلات مرتبط با کسب و کار: اگر شرکت با زیان های غیرمنتظره مواجه شود، حسابداری مدیریت می تواند در شناسایی علت اصلی کمک کند. در واقع با شناسایی علت می توان از مشکلات بعدی جلوگیری کرد.
مدیریت استراتژیک بحران های احتمالی: حسابداری مدیریت می تواند ساختار خاص خود را با توجه به نیازهای شرکت داشته باشد. بنابراین اگر شرکت احساس کند که حوزههای خاصی نیاز به تحلیل یا بررسی بیشتری دارند، میتواند آزادانه این کار را انجام دهد. این به مدیران اجازه می دهد تا بر روی برخی از مناطق اصلی تمرکز کنند و بحران ها و مشکلات احتمالی را پیش بینی کرده و درمورد آن ها راهکار ارائه بدهند.
سودآوری: حسابداری مدیریت به مدیران کمک می کند تا سودآوری شرکت را بررسی کنند و در صورت نیاز، اقدامات لازم برای بهبود وضعیت مالی انجام دهند.
بنابراین حسابداری مدیریت برای مدیران شرکت ها به منظور کمک به اتخاذ تصمیمات استراتژیک و تاکتیکی بسیار مفید است. به عبارت دیگر حسابداری مدیریت به مدیران کمک میکند تا با استفاده از اطلاعات مالی بهترین تصمیمات را بگیرند و عملکرد مالی و عملیاتی شرکت را بهبود ببخشند.
چهار فعالیت اصلی وظایف حسابداری مدیریت
در بخش قبلی توضیحاتی در خصوص مفهوم حسابداری مدیریت و کاربرد آن اشاره شد. حال در این میان ممکن است این سوال در ذهن برخی افراد مطرح شود که حوزه فعالیت حسابداری مدیریت در چه موارد می باشد. از همین رو این بخش از مقاله به بیان چهار فعالیت اصلی وظایف حسابداری مدیریت اختصاص پیدا کرده است که به شرح زیر می باشد:
تهیه تنظیم اطلاعات مالی برای استفاده مدیران در برنامه ریزی ها: یکی از فعالیت های حسابداری مدیریت جمع آوری اطلاعات مالی هم چنین تهیه صورت های مالی شرکت است. در واقع حسابدار صورت های مالی را برای اندازه گیری جریان های نقدی ورودی (درآمد) و جریان های نقدی خروجی (هزینه ها) شرکت را در یک دوره زمانی بررسی می کند.
همکاری با مدیران شرکت در زمینه کنترل و نظارت بر فرآیندهای مالی: حسابداری مدیریت با مدیران شرکت برای کنترل و نظارت بر فرآیند های مالی همکاری می کند تا از احتمال وقوع خطاهای مالی جلوگیری و به رشد و توسعه شرکت کمک کنند.
تعریف اهداف جدید و ایجاد انگیزه در مدیران و کارکنان برای پیگیری اهداف: حسابداری مدیریت می تواند با ارائه اطلاعات مالی به مدیران و کارکنان کمک کنند تا اهداف جدیدی را ایجاد کرده و انگیزه آن ها را برای پیگیری اهداف افزایش دهند.
نظارت بر مجموعه های شرکت و ارزیابی عملکرد آنان: نظارت حسابداری مدیریت بر همه اجزا و زیرمجموعه های شرکت و ارزیابی عملکرد آن ها به منظور اطمینان از صحت و صداقت اطلاعات مالی است تا مطمئن شود که شرکت به اهداف مالی خود می رسد.
علاوه بر این لازم به ذکر است که حسابداری مدیریت یک سری وظایف مهمی را در شرکت بر عهده دارند که شامل تهیه گزارشاتی در مورد خرید و فروش محصول و خدمات، ارائه نمودارهای مقایسه ای برای هر فعالیت، جمع کردن اطلاعات و گزارشات مالی مورد نیاز سازمان و . . . می شود.
سرفصل های حسابداری مدیریت
اطلاع از سر فصل های حسابداری مدیریت برای دانشجویان علاقه مند به حسابداری مدیریتی بسیار مهم است؛ زیرا با استفاده از این اطلاعات، آن ها می توانند تصمیمات بهتری در خصوص رشته خود بگیرند. لذا در این بخش از مقاله سرفصل های حسابداری مدیریت مورد بررسی قرار می گیرد که به شرح زیر است:
فصل اول: کلیات حسابداری مدیریت که شامل مفاهیم و کلیات حسابداری مدیریت، نقش حسابداری مدیریت در محیط اقتصادی، حسابداری مدیریت در عصر اطلاعات است.
فصل دوم: اقدامات مبتنی بر فعالیت که شامل هزینه یابی بر مبنای فعالیت، تخصیص هزینه و هزینه یابی بر مبنای فعالیت تکنیک های مبتنی بر فعالیت می شود.
فصل سوم: بهای تمام شده و تجزیه و تحلیل بها، حجم فعالیت و سود که شامل بهای تمام شده و گرایش ها و مدیریت آن ارتباط بهای تمام شده، حجم فعالیت و سود، تجزیه و تحلیل بهای تمام شده، حجم و سود، تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر است.
فصل چهارم: بودجه بندی سرمایه ای که شامل مفاهیم اصلی بودجه بندی، بودجه بندی سرمایه شرکت، تصمیمات بودجه بندی سرمایه ای می شود.
فصل پنجم: بودجه بندی و حسابداری سنجش مسئولیت که شامل بودجه، تجزیه و تحلیل انحرافات و حسابداری سنجش مسئولیت، مفاهیم اساسی حسابداری سنجش مسئولیت، حسابداری مسئولیت، هزینه یابی استاندارد و تسهیم هزینه ها است.
فصل ششم: تصمیم گیری و اطلاعات مربوط که شامل مدل تصمیم، اجرای استراتژی و ارزیابی متوازن، اطلاعات هزینه در تصمیم گیری مدیریتی، تصمیمات قیمت گذاری و قابلیت سوددهی مشتریان می شود.
فصل هفتم: ارزیابی عملکرد، قیمت گذاری انتقالی و عدم تمرکز که شامل زیر فصل های سیستم های کنترل مدیریت اندازه گیری، جبران خدمت ارزیابی عملکرد و تمرکززدایی، قیمت گذاری انتقالی و ملاحظات بین المللی است.
فصل هشتم: مدیریت موجودی کالا و سیستم اقدام به هنگام که شامل طرح ریزی موجودی ها، ارزشیابی موجودی ها، اقدام به هنگام (JIT) و محدودیت های سیستم اقدام به هنگام است.
فصل نهم: تجزیه و تحلیل صورت های مالی، جریان نقدینگی و سود ناخالص که شامل تجزیه و تحلیل صورت های مالی، بازده سرمایه گذاری و جریانات نقدینگی و سود ناخالص است.
لازم به ذکر است که با توجه به اهمیت حسابداری مدیریت برای کسب و کارها، بازار کار حسابداری مدیریت نیز رو به رشد می باشد. افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند، باید دارای دانش و تجربه لازم در زمینه حسابداری، مالی و مدیریت باشند. همچنین آشنایی با نرم افزارهای حسابداری و تحلیل داده ها نیز از مهارت های لازم برای فعالیت در این رشته است.
آموزش حسابداری مدیریت pdf
همانطور که گفته شد؛ منظور از حسابداری مدیریت ارائه اطلاعات مالی به مدیران شرکت است. حال در این بخش به آموزش حسابداری مدیریت به صورت pdf پرداخته می شود که به همین منظور فایل آموزش حسابداری مدیریت pdf در قسمت زیر قرار داده شده که علاقمندان برای مطالعه می توانند به این فایل مراجعه کنند.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 72.5 KB
- منبع: آشاثبت
به طور خلاصه، حسابداری مدیریت فرآیندی است که اطلاعات مالی و تجزیه و تحلیل مورد نیاز برای تصمیم گیری آگاهانه، کنترل منابع و دستیابی به اهداف استراتژیک را در اختیار سازمان ها قرار می دهد. در واقع حسابداری مدیریت به عنوان پلی بین داده های مالی و مدیران شرکت محسوب می شوند.
تفاوت حسابداری مالی و حسابداری مدیریت
حسابداری مالی و حسابداری مدیریت دو نوع مختلف از حسابداری هستند که در زمینه های مختلفی از یک شرکت وظایف مختلفی را انجام می دهند. از همین رو، این بخش به بیان تفاوت حسابداری مالی و حسابداری مدیریت اختصاص پیدا کرده است که به شرح زیر می باشد:
همانطور که گفته شد که در حسابداری مدیریت، حسابدار یک سری اطلاعات مالی را تجزیه کرده و آن را برای تصمیم گیری و بهبود عملکرد شرکت در اختیار مدیران قرار می دهد. همچنین حسابداری مالی برای ارائه سلامت مالی یک شرکت استفاده می شود و این مسئله به هیئت مدیره، سهامداران، سرمایه گذاران بالقوه، اعتباردهندگان و موسسات مالی اجازه می دهد تا ببینند شرکت در یک دوره زمانی خاص در گذشته چگونه عمل کرده است. این گزارش ها به صورت سالانه ثبت می شوند.
چند تفاوت اصلی بین حسابداری مالی و مدیریتی وجود دارد. اولین تفاوت این است که حسابداری مدیریت به مدیران شرکت ارائه می شود، در حالی که حسابداری مالی برای صاحبان سهام، بانک ها و سایر نهادهای مالی تهیه می شود. تفاوت دوم این است که حسابداری مالی دقیق است و باید از اصول پذیرفته شده حسابداری پیروی کند، در حالی که حسابداری مدیریت می تواند بر اساس حدس یا تخمین باشد. همچنین حسابداری مالی برای کسب و کارها الزامی است؛ در حالی که اعمال حسابداری مدیریت اختیاری است. علاوه بر این حسابداری مالی بر گذشته تمرکز دارد؛ ولی نگاه حسابداری مدیریت به آینده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کاربرد و آموزش حسابداری مدیریت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون کاربرد و آموزش حسابداری مدیریت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. تهیه تنظیم اطلاعات مالی برای استفاده مدیران در برنامه ریزی ، همکاری با مدیران، تعریف اهداف و نظارت بر مجموعه