برای مشاوره نحوه ثبت شرکت مواد غذایی
برای مشاوره نحوه ثبت شرکت مواد غذایی
شرکت های مواد غذایی در زمینه های تولید، بسته بندی و توزیع به فعالیت می پردازند. ثبت شرکت مواد غذایی مزایایی نظیر استفاده از حمایت های قانونی، کسب سود و درآمد، ارتباط گیری بهتر با مشتریان، افزایش اعتبار و.... برای افرادی که قصد تاسیس شرکت در این حوزه را دارند به همراه دارد.
امروزه بسیاری از افرادی که در رشته صنایع غذایی تحصیل کرده اند با هدف استفاده از مزایای ثبت شرکت مواد غذایی، به دنبال ثبت شرکت در این زمینه می باشند؛ اما در این راستا با چالش هایی نظیر شرایط، مدارک لازم جهت ثبت شرکت مواد غذایی و همچنین چگونگی ثبت و هزینه و درآمد این نوع از شرکت مواجه می شوند.
از این رو، در این مقاله، پس از پاسخ به این سوال که شرکت تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی چیست، درباره شرایط ثبت شرکت مواد غذایی بحث می شود و پس از شناخت مدارک لازم جهت ثبت شرکت مواد غذایی به این سوال پاسخ داده می شود که چگونه شرکت پخش مواد غذایی بزنیم و در نهایت پس از آموزش مراحل و نحوه ثبت شرکت تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی، درباره هزینه و درآمد شرکت پخش مواد غذایی و همچنین مجوز و جواز کسب تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی خانگی بحث می شود.
شرکت تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی چیست
صنعت غذا یکی از مهم ترین صنایع هر کشور محسوب می شود. تولید مواد غذایی یکی از فعالیت های صنایع غذایی محسوب می شود که این تولید می تواند در زمینه محصولات غذایی مختلفی از جمله محصولات لبنی، نانی، میوه و سبزیجات و... باشد. به طور کلی به شرکتی که با هدف کسب سود و رفع نیاز های مردم، مواد خام را تبدیل به محصول نهایی می کند، شرکت تولیدی گفته می شود.
امروزه موضوع فعالیت بسیاری از شرکت ها، تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی می باشد. لذا در این مقاله این شرکت ها بررسی می شوند و به این سوال پاسخ داده می شود که شرکت تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی چیست؟ شرکت ها در اساسنامه شرکت خود می توانند زمینه های مختلفی را به عنوان موضوع فعالیت خود قرار دهند. به طور کلی به شرکتی که زمینه فعالیتش تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی می باشد؛ شرکت تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی گفته می شود.
شرکت های تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی می توانند در هر یک از قالب های موضوع ماده 20 قانون تجارت تشکیل شوند. امروزه اغلب شرکت ها در قالب شرکت سهامی و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند که شرکت های تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی نیز از این قاعده مستثنی نمی باشند.
شرایط ثبت شرکت مواد غذایی
مطابق قانون تجارت، ثبت کلیه شرکت های تجاری الزامی تابع مقررات قانون ثبت شرکت ها می باشد. به ثبت رساندن شرکت مواد غذایی نیز مانند ثبت هر شرکت دیگری مستلزم وجود شرایطی است که در این قسمت از مقاله، شرایط ثبت شرکت مواد غذایی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
به طور کلی این مقررات راجع به مواد خوردنی و آشامیدنی در قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی بیان شده است. مطابق ماده 7 این قانون، از تاریخ تصویب این قانون، تاسیس هر گونه کارخانه یا کارگاه تهیه مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی منوط به تحصیل پروانه از وزارت بهداری و در مورد کارخانه ها پروانه تاسیس نیز از وزارت اقتصاد است.
همچنین مطابق تبصره ماده فوق الذکر: مسئولیت فنی کارخانه های مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به عهده افرادی خواهد بود که در فنون پزشکی، داروسازی، دامپزشکی، رشته های تغذیه، شیمی و علوم تجربی دارای درجه تحصیلی دانشگاهی از لیسانس به بالا باشند و با توجه به رشته های مربوط (مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی) درجه تحصیلی رشته تخصص و میزان تجربه لازم برای مسئولیت فنی مؤسسات فوق الذکر که به موجب آیین نامه ای که به وسیله وزارت بهداری تهیه می شود، تعیین خواهد شد.
علاوه بر موارد فوق الذکر، همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد؛ امروزه شرکت های مواد غذایی اصولا در قالب شرکت سهامی و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند. لذا در ادامه شرایط ثبت شرکت مواد غذایی در قالب هریک از این شرکت ها بیان خواهد شد.
شرکت سهامی خاص به شرکتی گفته می شود که مسئولیت هر یک از شرکا محدود به مبلغ اسمی سهامشان است و سهام شرکت سهامی خاص قابلیت عرضه و خرید و فروش در بورس اوراق بهادار را ندارد. شرایط ثبت شرکت مواد غذایی سهامی خاص عبارت اند از: 1- وجود حداقل سرمایه 100 هزار تومان سرمایه اولیه 2- پرداخت حداقل 35 درصد مبلغ تعهد تعهد شده به صورت نقدی 3- وجو حداقل سه نفر عضو 4- وجود حداقل 2 نفر بازرس
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هریک از شرکا بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تشکیل شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است. شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود مواد غذایی عبارت اند از: 1- وجود حداقل سرمایه 100 هزار تومان سرمایه اولیه 2- پرداخت تمام سرمایه اولیه 3- وجود حداقل دو نفر عضو. داشتن حساب کاربری ثنا، خط تلفن همراه، ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت ها و تهیه مدارک شرکت، از جمله شرایط دیگر ثبت شرکت مواد غذایی است.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت مواد غذایی
در قسمت های پیشین مقاله بیان شد که، به شرکتی که زمینه فعالیتش تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی می باشد؛ شرکت تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی گفته می شود. همچنین شرایط ثبت شرکت مواد غذایی مورد مطالعه قرار گرفت. اکنون در این قسمت از مقاله، مدارک لازم جهت ثبت شرکت مواد غذایی ارائه می شود.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت مواد غذایی سهامی خاص عبارت اند از: 1- کپی شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضا 2- گواهی عدم سوء پیشینه 3- کپی اقرار نامه که به امضا سهامداران شرکت رسیده باشد 4- ارائه مجوز فعالیت شرکت از مراجع ذی صلاح چنانچه عنوان مربوطه مستلزم اخذ مجوز باشد 5- ارائه وکالت نامه در صورت وجود وکیل.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت مواد غذایی با مسئولیت محدود عبارت اند از: 1- کپی شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضا 2- گواهی عدم سوء پیشینه 3- کپی اقرار نامه که به امضا شرکا شرکت رسیده باشد 4- ارائه دو نسخه از فرم تقاضا نامه که به امضا شرکا رسیده باشد 5- ارائه دو نسخه از فرم اساسنامه که به امضا شرکا رسیده باشد 6- ارائه مجوز از مراجع ذی صلاح چنانچه عنوان مربوطه مستلزم اخذ مجوز باشد 7- ارائه وکالت نامه در صورت وجود وکیل.
چگونه شرکت پخش مواد غذایی بزنیم
در قسمت های پیشین مقاله راجع به شرایط ثبت و مدارک لازم جهت ثبت شرکت مواد غذایی بحث شد و اما سوالی که در این قسمت برای بسیاری از افراد متقاضی ثبت شرکت مواد غذایی مطرح می شود؛ آن است که چگونه شرکت پخش مواد غذایی بزنیم؟ لذا در ادامه این مقاله به این سوال پاسخ داده می شود.
به منظور ایجاد و ثبت شرکت مواد غذایی متقاضی لازم است که شخص، پس از اخذ مجوزهای لازم و تهیه مدارک مورد نیاز به سامانه ثبت شرکتها مراجعه نمایند. پس از مراجعه به سامانه مذکور به نشانی irsherkat.ssaa.ir و انجام مراحل مقتضی در این سامانه، شخص می تواند شرکت پخش مواد غذایی را به ثبت رساند.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
لازم به ذکر است پس از انجام مراحل مقتضی در سامانه فوق الذکر و تایید نام توسط کارشناسان مربوطه، متقاضی می بایست مدارک را به از طریق پست به آدرس مذکور در سامانه ارسال و پس از تایید این مدارک، آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار منتشر می شود و در نهایت شرکت پخش مواد غذایی به ثبت می رسد.
مراحل و نحوه ثبت شرکت تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد؛ امروزه شرکت تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی اصولا در قالب شرکت سهامی یا شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند. از این رو، در این قسمت از مقاله، مراحل و نحوه ثبت شرکت تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی آموزش داده می شود.
متقاضیان به منظور ثبت شرکت تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی با مسئولیت محدود ابتدا می بایست به سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نمایند. پس از مراجعه به این سامانه، متقاضی می بایست مطابق تصویر گزینه تاسیس شخصیت حقوقی را انتخاب و نوع شخصیت حقوقی (شرکت با مسئولیت محدود) را در سامانه اداره ثبت شرکت ها مشخص نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت مواد غذایی، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت مواد غذایی هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت مواد غذایی به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت مواد غذایی را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت مواد غذایی را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت مواد غذایی از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت مواد غذایی را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت مواد غذایی را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت مواد غذایی، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت مواد غذایی برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت مواد غذایی نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت مواد غذایی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت مواد غذایی به اتمام رسد.
هزینه و درآمد شرکت پخش مواد غذایی
هزینه و درآمد پخش مواد غذایی یکی از چالش های پر اهمیت برای متقاضیانی است که که قصد تاسیس شرکت پخش مواد غذایی را دارند. از این رو، در این قسمت از مقاله درباره هزینه و درآمد شرکت پخش مواد غذایی بحث می شود. ثبت شرکت پخش مواد غذایی نیز مانند هر شرکت دیگری مستلزم پرداخت هزینه هایی است. هزینه ورود سیستمی اوراق تنظیم شده، هزینه حق الثبت شرکت، هزینه های مالیاتی و ابطال تمبر، هزینه انتشار آگهی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشار، هزینه ارسال مدارک از طریق پست و حق الوکاله وکیل در صورت وجود وکیل از جمله هزینه هایی است که به منظور ثبت شرکت پخش مواد غذایی لازم است.
علاوه بر این موارد، در صورتی که متقاضیان قصد تاسیس شرکت پخش مواد غذایی در قالب شرکت سهامی یا شرکت با مسئولیت محدود را داشته باشند، می بایست حداقل مبلغ صد هزار تومان را به عنوان سرمایه شرکت در نظر داشته باشند که در شرکت با مسئولیت محدود باید تمام سرمایه اولیه در ابتدا پرداخت و در شرکت سهامی لازم است حداقل 35 درصد آن در زمان تاسیس پرداخت شود. همچنین تاسیس شرکت پخش مواد غذایی مستلزم فراهم نمودن تجهیزاتی همانند ماشین حمل و نقل مناسب، نیروی انسانی و... می باشد که متقاضیان هنگام تاسیس این شرکت باید این هزینه ها را هم در نظر داشته باشند.
در رابطه با درآمد شرکت پخش مواد غذایی باید بیان کرد از آنجا که مواد غذایی از اساسی ترین نیاز مردم جهان محسوب می شود و مردم در هیچ برهه ای از زمان بی نیاز از دریافت مواد غذایی نیستند، صنعت مواد غذایی یکی از سود آورترین صنایع در جهان تلقی می شود. این شرکت ها می توانند با روش هایی نظیر ایجاد رضایت در مشتری، بازاریابی مناسب و... کسب و کار خود را گسترش و به سود بیشتری برسند.
مجوز و جواز کسب تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی خانگی
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد؛ مطابق ماده 7 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی، از تاریخ تصویب این قانون تاسیس هر گونه کارخانه یا کارگاه تهیه مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی منوط به تحصیل پروانه از وزارت بهداری و در مورد کارخانه ها پروانه تاسیس نیز از وزارت اقتصاد است.
تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی خانگی نیز مانند هر کسب و کاری نیازمند اخذ مجوزهایی نظیر جواز تاسیس می باشد. از این رو در این قسمت از مقاله، مجوز و جواز کسب تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی خانگی بررسی می شود. به طور کلی نهادهایی مانند سازمان صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو، سازمان جهاد کشاورزی، اتحادیه های صنفی، وزارت کار و ادارات مربوط به صنایع دستی و گردشگری حسب مورد مجوز و جواز کسب تولید، بسته بندی و پخش مواد غذایی خانگی را صادر می نمایند.
همچنین متقاضیان جهت ثبت شرکت بسته بندی مواد غذایی لازم است مجوز بهداشت از وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو، پروانه تاسیس از وزارت جهاد کشاورزی، پروانه بهره برداری از صنایع و معادن، معرفی نامه مسئول فنی واجد شرایط و پروانه شخص معرفی شده را ارائه دهند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت شرکت مواد غذایی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت شرکت مواد غذایی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.