برای مشاوره نحوه دریافت مجوز باشگاه ورزشی
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز باشگاه ورزشی
باشگاه ورزشی موسسه ای است که با هدف تعلیم و تقویت قوای جسمانی و روحانی افراد و سالم سازی جامعه و تعمیم یک یا چند رشته ورزشی مطابق ضوابط فنی و اصول و مقررات تعیین شده توسط سازمان تربیت بدنی اداره می شود. همچنین ورزش در بهبود سلامتی و کاهش وزن نقش به سزایی داشته و از همین رو؛ بسیاری از افراد درصدد تاسیس باشگاه ورزشی می باشند.
یکی از مراحلی که برای تاسیس باشگاه ورزشی باید طی شود، اخذ مجوز از مرجع ذی صلاح است. دریافت مجوز از این حیث اهمیت دارد که موجب می شود، فعالیت باشگاه قانونی باشد و با خطر پلمپ مواجه نگردد. همچنین شرایط و مدارکی برای اخذ این مجوز در نظر گرفته شده است که اطلاع از آن ضروری است.
از همین رو، در این مقاله سعی شده است که در ابتدا سامانه صدور مجوز فعالیت باشگاه ورزشی معرفی شود. سپس شرایط و مدارک لازم برای ثبت نام مجوز باشگاه بدنسازی آقایان و بانوان مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه توضیحاتی در خصوص این پرسش که چگونه باشگاه بدنسازی تاسیس کنیم، ارائه می گردد و با مراحل و نحوه دریافت این مجوز آشنا خواهیم شد. پس از آن به هزینه دریافت این مجوز و نحوه استعلام پروانه فعالیت باشگاه ورزشی پرداخته و در نهایت؛ به امکان دریافت وام برای تاسیس باشگاه و قانون اجازه تاسیس باشگاه ورزشی و ورزشگاه اشاره می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ماه همراه باشید.
سامانه صدور مجوز فعالیت باشگاه ورزشی
امروزه اشخاص می توانند به صورت اینترنتی اقدام به درخواست صدور مجوز فعالیت باشگاه ورزشی کنند. حال ممکن است که برخی از اشخاص اطلاعی از این سامانه نداشته باشند که به همین منظور در این بخش، سامانه صدور مجوز فعالیت باشگاه ورزشی معرفی می شود و به شرح زیر است:
به منظور تسهیل فرآیند صدور مجوزهای کسب و کار و رسمی شدن فعالیت ها، سامانه تحت عنوان درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به نشانی g4b.ir طراحی شده است. درگاه ملی مجوزهای کشور تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور مجوزهای کسب و کار و معرفی مرجع قانونی صادرکننده همه مجوزهای کسب وکارها در کشور محسوب می شود. بنابراین اشخاص امروزه می توانند بدون مراجعه حضوری درخواست صدور مجوز فعالیت خود را ثبت نمایند.
دبیرخانه «هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب وکار» در مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر است و راهبری و مدیریت "درگاه ملی مجوزهای کسب و کار کشور" را به عهده دارد. همچنین این سامانه علاوه بر صدور مجوز امکانات دیگری نیز دارد، مانند این که از طریق این درگاه می توان از شرایط تاسیس باشگاه ورزشی، مدارک لازم، هزینه ها و مدت زمان صدور مجوز مطلع شد.
شرایط دریافت مجوز فعالیت ورزشی
در بخش قبلی، در خصوص دریافت مجوز فعالیت ورزشی صحبت نموده و بیان کردیم که متقاضیان، به منظور دریافت این مجوز و موافقت اصولی، می بایست به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی g4b.ir مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایند. همچنین اشخاصی که متقاضی دریافت مجوز فعالیت ورزشی هستند، لازم است که یک سری شرایط را دارا باشند که به منظور آشنایی علاقمندان، با این ضوابط، در این بخش از مقاله به شرایط دریافت مجوز فعالیت ورزشی پرداخته شده است:
ثبت درخواست و ورود اطلاعات در سامانه صدور مجوز
معرفی مدیر (مرد یا زن) یا هر دو بر اساس جنسیت ورزشکاران
معرفی حداقل یک مربی ورزشی بر اساس رشته های ورزشی تحت پوشش باشگاه
دارا بودن حداقل درجه 3 گواهی مربی گری در رشته مورد نظر (برای مربی)
واریز هزینه صدور مجوز در درگاه بانکی
متدین به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور (شرایط موسس)
اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی (شرایط موسس)
نداشتن هرگونه سابقه سوء در امور سیاسی، اعتقادی، اخلاقی (شرایط موسس)
نداشتن محکومیت های موثر کیفری (شرایط موسس)
دارا بودن مالکیت بر اعیانی یا منافع مکان باشگاه و داشتن توان تامین فضا و امکانات لازم متناسب با رشته یا رشته های ورزشی مورد تقاضا مطابق ضوابط اختصاصی رشته های مورد درخواست
نداشتن هرگونه اعتیاد به مواد مخدر (شرایط موسس)
شرایط مدیر (بانوان/آقایان) متدین به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور
شرایط مدیر (بانوان/آقایان) اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی
شرایط مدیر (بانوان/آقایان) نداشتن هرگونه سابقه سوء در امور سیاسی، اعتقادی، اخلاقی
شرایط مدیر (بانوان/آقایان) نداشتن محکومیت های موثر کیفری
شرایط مدیر (بانوان/آقایان) گذراندن دوره خدمت نظام وظیفه یا داشتن معافیت برای آقایان
شرایط مدیر (بانوان/آقایان) نداشتن هرگونه اعتیاد به مواد مخدر
شرایط مدیر (بانوان/آقایان) دارا بودن مدرک تحصیلی دیپلم یا عناوین قهرمانی (در سطح ملی یا کشوری) یا گواهی مربی گری حداقل درجه سه ( 3)
گذراندن دوره خدمت نظام وظیفه یا داشتن معافیت برای آقایان (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
لازم به ذکر است که شرایط دریافت مجوز باشگاه بدنسازی نیز همانند موارد فوق می باشد، اما باید توجه شود که این شرایط برای درخواست هایی که متقاضی زمین دارد و می خواهد در آن ساختمان باشگاه را بسازد یا متقاضی، زمین هم ندارد و می خواهد برای احداث باشگاه از دولت زمین بگیرد؛ ممکن است کمی متفاوت باشد، زیرا این دسته از متقاضیان اول باید موافقت اصولی بگیرند و سپس برای مجوز تاسیس باشگاه درخواست دهند.
مدارک لازم برای ثبت نام مجوز باشگاه بدنسازی آقایان و بانوان
اشخاصی که برای دریافت مجوز بدنسازی اقدام می کنند؛ علاوه بر این که می بایست شرایط مقرر قانونی را داشته باشند، لازم است که مدارک لازم برای دریافت این مجوز را نیز تهیه نمایند. حال به منظور آشنایی علاقمندان، در این بخش به بیان مدارک لازم برای ثبت نام مجوز باشگاه بدنسازی آقایان و بانوان پرداخته می شود، که به شرح زیر می باشد:
فرم تکمیل شده اطلاعات مربوط به مجوز در سامانه
تکمیل فرم اطلاعات مدیر و بارگذاری مستندات بند (ب)
تکمیل فرم اطلاعات مربی و استعلام هویت ورزشی از سامانه مبین
بارگذاری تصویر کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت از نظام وظیفه برای آقایان
بارگذاری عکس
بارگذاری تصویر گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
بارگذاری تصویر گواهی عدم اعتیاد
بارگذاری تصویر برابر اصل سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی
بارگذاری تصویر مدرک تحصیلی دیپلم یا عناوین قهرمانی (در سطح ملی یا کشوری) یا گواهی مربی گری حداقل درجه سه (برای مدیر)
بارگذاری تصویر آگهی تاسیس مندرج در روزنامه رسمی (برای اشخاص حقوقی)
بارگذاری تصویر اساسنامه شرکت مندرج در روزنامه رسمی (برای اشخاص حقوقی)
توجه به این نکته ضروری است که صادرکنندگان مجوز باید دقیقا همان مدارکی که درگاه ملی مجوزهای کسب و کار آمده است را از شخص مطالبه کنند و اگر صادرکننده مجوز مدرک اضافی دیگری را طلب کند؛ مرتکب تخلف شده است. همچنین مجری صدور این مجوز وزارت ورزش و جوانان می باشد.
چگونه باشگاه بدنسازی تاسیس کنیم
باشگاه بدنسازی بر زیبایی اندام تاثیر به سزایی دارد و از همین رو؛ عده ای از اشخاص در صدد تاسیس آن هستند و این سوال برای آن ها مطرح می شود که چگونه باشگاه بدنسازی تاسیس کنیم. لذا در این بخش قصد داریم که به چگونگی تاسیس یک باشگاه بپردازیم.
اولین گام برای تاسیس باشگاه این است که شخص برای دریافت کارت مربیگری اقدام کند و از همین رو باید در کلاس های خاصی ثبت نام کرده و مراحل آموزشی را طی کند. در ادامه، انتخاب یک مکان مناسب برای تاسیس باشگاه ضروری می باشد و پس از آن باید به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار مراجعه کرده و شرایط و مدارک لازم را مطالعه نماید و درخواست مجوز خود را ثبت کند.
البته توجه به این نکته ضروری است که متقاضیان بدون داشتن زمین و ساختمان نیز تحت شرایطی می توانند درخواست مجوز بدهند. همچنین ماده 21 آیین نامه اجرایی قانون اجازه تاسیس باشگاه ورزشی و ورزشگاه توسط مردم با نظارت دولت مقرر می دارد: «متقاضیان ایجاد و احداث ورزشگاه یا باشگاه موظفند ابتدا مجوز لازم را بر اساس این آیین نامه از سازمان تربیت بدنی اخذ و سپس نسبت به تحصیل پروانه ساخت از شهرداری اقدام نمایند.»
همچنین لازم است که شخص، تجهیزاتی را برای باشگاه تهیه کند که این تجهیزات شامل وزنه ها، تردمیل، وزنه های صفحه ای و . . . می شود. علاوه بر این، برای اداره و اجرای یک باشگاه بدنسازی نیاز به استخدام پرسنل متخصص و متعهد خواهد بود. در نهایت با اتمام این مراحل؛ می توان یک باشگاه بدنسازی را تاسیس کرد.
مراحل و نحوه دریافت مجوز تاسیس باشگاه ورزشی
همانطور که پیش تر اشاره گردید، افراد به منظور دریافت مجوز تاسیس باشگاه ورزشی می بایست به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا مراحل و نحوه دریافت مجوز تاسیس باشگاه ورزشی را در این سامانه، به همراه راهنمای تصویری آن ارائه نماییم.
در مرحله اول شخص باید در مرورگر خود درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به نشانی g4b.ir را جستجو کرده و وارد سایت شود.
پس از آن شخص باید در کادر مربوطه عبارت باشگاه ورزشی را وارد کرده و سپس گزینه جستجو را انتخاب نماید.
در مرحله بعد شخص به صفحه جدیدی منتقل می شود که فرد باید از میان گزینه های نمایش داده شده، بر روی گزینه باشگاه ورزشی کلیک کند.
اگر باشگاه ورزشی دارای ساختمان باشد؛ باید مطابق تصویر گزینه تاسیس و فعالیت باشگاه ورزشی را انتخاب شود.
در مرحله بعدی، شخص می بایست بر روی گزینه درخواست مجوز که در قسمت پایین صفحه قرار گرفته است، کلیک کند.
پس از آن، فرد باید با توجه به نوع شخصیت خود، یکی از دو گزینه نمایش داده شده را انتخاب نموده و به طی نمودن مراحل اقدام کند.
بنابراین، همانطور که مشاهده می شود؛ دریافت کننده این مجوز می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد. علاوه بر این برای اخذ این مجوز استعلاماتی از اداره ثبت احوال استان برای احراز هویت، از سازمان وظیفه عمومی ناجا برای وضعیت خدمت نظام وظیفه از نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد. سایر استعلامات بین دستگاهی شامل عدم اعتیاد از مراکز بهداشتی و درمانی معتمد، عدم سوء پیشینه کیفری و اتصال به درگاه بانکی در سامانه برای واریز هزینه صدور مجوز می باشد. همچنین افراد باید بدانند که مدت اعتبار این مجوز حداکثر 3 سال برای باشگاه های با مالکیت استیجاری و 5 سال برای باشگاه های با مالکیت شخصی خواهد بود.
هزینه مجوز تاسیس باشگاه ورزشی
در قسمت های گذشته در مورد شرایط و مدارک لازم برای دریافت مجوز تاسیس باشگاه ورزشی توضیحاتی ارائه گردید و همچنین با مراحل و نحوه دریافت مجوز از طریق سامانه درگاه ملی مجوزها آشنا شدیم. حال در این بخش به بیان هزینه مجوز تاسیس باشگاه ورزشی اختصاص پیدا کرده است.
برای دریافت مجوز باشگاه ورزشی، شخص می بایست مبلغی را برای صدور مجوز به مرجع صادر کننده پرداخت نماید. بنابراین هزینه صدور مجوز تاسیس باشگاه ورزشی برای کلان شهرها که شامل تهران (کل مناطق 22 گانه تهران)، مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم و اهواز می باشد، ۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال و برای سایر شهرها ۴٬۰۰۰٬۰۰۰ ریال است .
البته باید توجه داشت که ممکن است هزینه های جانبی دیگری برای صدور مجوز وجود داشته باشد که این هزینه ها شامل هزینه دریافت گواهی عدم سوء پیشینه، حق الوکاله وکیل، مکان تاسیس باشگاه، تجهیزات و تاسیسات و . . . می باشد. گفتنی است که با مدیریت صحیح هزینه ها و جلب تعداد زیادی از افراد به باشگاه می توان سود قابل توجهی را از فعالیت باشگاه ورزشی کسب نمود.
استعلام پروانه فعالیت باشگاه ورزشی
در حال حاضر این امکان برای اشخاص وجود دارد که بتوانند از اصالت مجوز باشگاه ورزشی مطلع شوند و برای این امر لازم است که مراحلی را طی نمایند. لذا به منظور آشنایی علاقمندان در این بخش نحوه استعلام پروانه فعالیت باشگاه ورزشی مورد بررسی قرار می گیرد و به شرح زیر است:
به منظور آگاهی از اصالت مجوز فعالیت باشگاه ورزشی اشخاص لازم است که اشخاص در مرورگر خود آدرس سایت پنجره واحد وزارت ورزش و جوانان به نشانی sso.msy.gov.ir را جستجو کرده و وارد سایت شود.
پس از آن لازم است که شخص از قسمت راست صفحه، گزینه خدمات مشترک را انتخاب کند.
سپس شخص به صفحه جدیدی منتقل می شود که لازم است بر روی گزینه "پاسخگویی به استعلامات حوزه ورزش و جوانان" کلیک کند.
در مرحله بعد، متقاضی باید از میان گزینه های نمایش داده شده، بر روی گزینه "پاسخگویی به استعلام مجوز باشگاه ورزشی" کلیک کند.
در این مرحله شخص باید شماره تلفن همراه و کد ملی خود را در کادر مربوطه وارد نماید و در صورتی که برای بار اول شخص قصد ورود به سامانه را دارد، باید با استفاده از روش "ورود از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند" فرآیند احراز هویت و ورود را انجام دهد. از آن پس می تواند با شماره همراه و کد ملی وارد سامانه شود.
پس از ورود به سامانه می بایست از پایین صفحه گزینه پاسخگویی به استعلامات حوزه ورزش و جوانان کلیک کند.
در نهایت باید شماره مجوز را وارد کرده و گزینه ارسال اطلاعات را انتخاب کند.
بنابراین لازم به ذکر است که اشخاص بدون مراجعه حضوری و به صورت آنلاین نیز می توانند فرایند استعلام اصالت مجوز باشگاه ورزشی را انجام بدهند و در همان لحظه نتایج برای متقاضی نمایش داده می شود. همچنین برای این استعلام نیاز به پرداخت هزینه ای نخواهد بود و رایگان می باشد.
وام برای تاسیس باشگاه بدنسازی
همانطور که گفته شد؛ تاسیس باشگاه بدنسازی نیاز به سرمایه دارد و شخص باید این سرمایه را تامین کند و به همین منظور می تواند از تسهیلات بانکی استفاده کند. لذا در این بخش قصد داریم که توضیحاتی در خصوص امکان دریافت وام برای تاسیس باشگاه بدنسازی ارائه دهیم.
پرداخت وام برای تاسیس باشگاه بدنسازی بستگی به طرح های تشویقی بانک ها دارد و برخی از بانک ها ممکن است که تسهیلاتی را برای تاسیس باشگاه بدنسازی در نظر گرفته باشند. همچنین شخص می تواند برای اطلاع از این موضوع به اداره ورزش منطقه خود مراجعه کند و اگر بودجه ای در نظر گرفته شده باشد؛ تقاضای وام دهد.
با این وجود، بانک شهر برای نوسازی باشگاه های ورزشی در شهرهای مختلف کشور، طرح به نام طرح «تندرستی» را در نظر گرفته و در قالب آن به صاحبان باشگاه ها وام اعطا میکند. مبلغ و شرایط این تسهیلات با توجه به وضعیت دریافت کنندگان منعطف است، اما مدت زمان بازپرداخت اقساط این تسهیلات بین 24 تا 36 ماه می باشد.
قانون اجازه تاسیس باشگاه ورزشی و ورزشگاه
در خصوص تاسیس باشگاه قانون و آیین نامه ای وجود دارد که لازم است اشخاص از مفاد و محتوای آن اطلاع داشته باشند. لذا در قسمت زیر به منطور آشنایی کاربران، فایلی از قانون اجازه تاسیس باشگاه ورزشی و ورزشگاه بارگذاری شده است که برای مطالعه می توان به این فایل مراجعه کرد.
- نویسنده: مجلس شورای اسلامی
- حجم: 328 KB
- منبع: سایت مجلس
لازم به ذکر است که افراد باید دقت و توجه کافی به مفاد این قانون داشته باشند؛ چرا که در صورت تخلف موسسان باشگاه های ورزشی و ورزشگاه ها از ضوابط و مقررات سازمان تربیت بدنی، سازمان می تواند پروانه فعالیت باشگاه ها و ورزشگاه ها را به طور موقت یا دائم لغو کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت مجوز باشگاه ورزشی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت مجوز باشگاه ورزشی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: طبق مندرجات سایت درگاه ملی مجوزها، زمین تنها باید متناسب با رشته ورزشی باشد و اشاره ای به نوع کاربری نشده است. به نظر نمی رسد ممنوعیتی در این خصوص وجود داشته باشد.