برای مشاوره نحوه دریافت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی
برای مشاوره نحوه دریافت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی
مفاصا حساب انواع مختلفی دارد که شامل مفاصا حساب مالیاتی، مفاصا حساب شهرداری، مفاصا حساب نقل و انتقال سهام، مفاصا حساب خودرو، مفاصا حساب انواع ملک، مفاصا حساب پیمانکاری و . . . می شود. در این میان، مفاصا حساب بیمه اهمیت ویژه ای دارد؛ زیرا موجب شفاف سازی حساب ها می شود.
لذا به دلیل اهمیتی که مفاصا حساب بیمه دارد لازم است که اشخاص با ماهیت و فرمول محاسبه آن آشنایی داشته باشند. متقاضیان برای گرفتن این برگه، می بایست شرایط و ضوابطی را مورد رعایت قرار داده و مدارک و اسنادی را از پیش، تهیه نمایند. به همین دلیل، اطلاع از جزئیات مفاصا حساب بیمه، نظیر ضوابط و مراحل گرفتن آن، امری ضروری به نظر می رسد.
از همین رو، در این مقاله، سعی شده است که پس از پاسخ به این سوال که مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی چیست؛ به فرمول و نحوه محاسبه آن اشاره می شود. در ادامه شرایط و مدارک لازم برای دریافت اینترنتی مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی و نحوه مشاهده آن مورد بررسی قرار می گیرد. سپس توضیحاتی در خصوص صفر تا صد ثبت درخواست دریافت اینترنتی و غیرحضوری مفاصا حساب بیمه ارائه شده و نحوه استعلام درخواست مفاصا حساب آن بیان می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی چیست
مفاصا در لغت به معنای تسویه حساب کردن می باشد. بسیاری از شرکت ها دریافت مفاصا حساب بیمه را الزامی می دانند و ممکن است برای برخی از اشخاص این سوال مطرح شود که مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی چیست که پاسخ آن به شرح زیر می باشد:
مفاصا حساب بیمه برگه ای است که توسط سازمان بیمه تامین اجتماعی صادر می شود و به این معنا هست که شخص تسویه حساب کرده و هیچ بدهی به این سازمان ندارد. علاوه بر این یکی از موارد الزامی صدور مفاصا حساب بیمه مربوط به انتقال کارگاه می باشد. به عبارتی کارفرما در این فرض قصد دارد که کارگاه خود را به دیگری منتقل کند که این امر مستلزم پرداخت بدهی بیمه بوده و قبل از انتقال باید مفاصا حساب خود را از سازمان تامین اجتماعی دریافت کند. مورد دیگر در خصوص شرکت های پیمانکاری می باشد.
ماده 37 قانون تامین اجتماعی در این خصوص مقرر می دارد: «هنگام نقل و انتقال عین یا منافع موسسات و کارگاه های مشمول این قانون، اعم از این که انتقال به صورت قطعی، شرطی، رهنی، صلح حقوق یا اجاره باشد و اعم از اینکه انتقال به طور رسمی یا غیررسمی انجام بگیرد، انتقال گیرنده مکلف است گواهی سازمان را مبنی بر نداشتن بدهی معوق بابت حق بیمه و متفرعات آن از انتقال دهنده مطالبه نماید.
دفاتر اسناد رسمی مکلفند در موقع تنظیم سند از سازمان راجع به بدهی واگذارکننده استعلام نمایند. در صورتی که سازمان ظرف 15 روز از تاریخ ورود برگ استعلام به دفتر سازمان پاسخی به دفترخانه ندهد، دفترخانه معامله را بدون مفاصا حساب ثبت خواهد کرد. در صورتی که بنا به اعلام سازمان، واگذارکننده بدهی داشته باشد؛ می تواند با پرداخت بدهی معامله را انجام دهد، بدون این که پرداخت بدهی حق واگذارکننده را نسبت به اعتراض به تشخیص سازمان و رسیدگی به میزان حق بیمه ساقط کند.
در صورت انجام معامله بدون ارائه گواهی مذکور، انتقال دهنده و انتقال گیرنده برای پرداخت مطالبات سازمان دارای مسئولیت تضامنی خواهند بود. وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی همچنین شهرداری ها و اتاق های اصناف و سایر مراجع ذیربط مکلف اند در موقع تقاضای تجدید پروانه کسب یا هر نوع فعالیت دیگر مفاصا حساب پرداخت حق بیمه را از متقاضی مطالبه نمایند. در هر حال تجدید پروانه کسب موکول به ارائه مفاصا حساب پرداخت حق بیمه می باشد.»
همچنین، لازم به ذکر است که به موجب ماده 38 این قانون، هنگام بستن هرگونه قرارداد، انتقال دهنده کارگاه وظیفه دارد که با پایان یافتن قرارداد، مفاصا حساب را دریافت کند و آن را به انتقال گیرنده تحویل دهد، این عملیات به معنای خاتمه قرارداد انتقال دهنده با بیمه است.
فرمول محاسبه مفاصا حساب بیمه
همانطور که گفته شد، یکی از مواردی که دریافت مفاصا حساب بیمه الزامی می باشد؛ در مورد شرکت های پیمانکاری خواهد بود. یعنی وقتی که قرارداد پیمانکاری به پایان می رسد، پیمانکار باید مفاصا حساب آن را نیز دریافت کند. همچنین فرمول خاصی برای محاسبه آن وجود دارد که به جهت آشنایی علاقمندان فرمول محاسبه مفاصا حساب بیمه به شرح زیر می باشد:
در ابتدا باید گفت که قرارداد پیمانکاری به سه نوع طرح های عمرانی، غیرعمرانی و موارد خاص تقسیم می شوند که هر کدام از آنها دارای نرخ خاصی هستند. قراردادهای عمرانی به دو دسته "قراردادهای مشاورهای" و "قراردادهای اجرایی" و همچنین قراردادهای غیر عمرانی نیز به دو دسته "قراردادهای با مصالح" و "قراردادهای بدون مصالح" تقسیم می شوند.
بنابراین کارفرما مکلف است پس از هر پرداختی حق بیمه را از آن کسر نماید و تا مادامی که پیمانکار مفاصا حساب را از سازمان تامین اجتماعی دریافت نماید؛ این مبلغ را نزد خود نگه داشته و پس از دریافت مفاصا حساب تامین اجتماعی به پیمانکار خود پرداخت نماید.
نرخ حق بیمه در صورتی که قرارداد غیر عمرانی بوده ۱۶.۶۷ درصد و اگر تهیه مواد و مصالح نیز با این فرد باشد؛ نرخ حق بیمه ۷.۸ درصد می باشد. در واقع نرخ قراردادهای مشاوره ای ۱۵٫۶ درصد است که ۳٫۶ درصد سهم پیمانکار و الباقی سهم کارفرما می باشد و قراردادهای پیمانکاری هم نرخ آن ۶٫۶ درصد که سهم ۱٫۶ درصد سهم پیمانکار و الباقی سهم کارفرما خواهد بود.
شرایط دریافت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی
در بخش های قبلی با ماهیت و مفهوم مفاصا حساب بیمه آشنا شدیم و گفته شد که در چه قراردادهایی دریافت آن الزامی می باشد. حال لازم به ذکر است که اخذ مفاصا حساب بیمه، مستلزم شرایط و ضوابطی است که به منظور آشنایی علاقمندان در این بخش، به شرایط و مدارک لازم برای دریافت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی اشاره می شود و به شرح زیر است:
اخذ کد کارگاهی و ردیف پیمان (برای اخذ کد کارگاهی و ردیف پیمان لازم است که اشخاص حقیقی کارت ملی و شناسنامه خود را ارائه دهند و در مورد اشخاص حقوقی هم تهیه اساسنامه شرکت و گواهی ثبت ارزش افزوده الزامی می باشد)
نامه معرفی کارفرما جهت اخذ مفاصا حساب بیمه و پرداخت اینترنتی مفاصا حساب تامین اجتماعی
صدور برگه مربوط به مبلغ بدهی کد کارگاهی و ردیف پیمان
تاریخ شروع و پایان قرارداد
اعلام مبلغ کل کارکرد طبق صورت وضعیت
همچنین یکی دیگر از شرایطی که برای دریافت مفاصا حساب بیمه الزامی می باشد؛ مربوط به نحوه تامین مصالح است. علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند که زمانی یک قرارداد به عنوان قرارداد عمرانی شناخته می شود که دو شرط اساسی در خصوص آن ها رعایت شده باشد. شرط اول این است که در قالب قراردادها پیمانکاری و مشاوره ای منعقد شود و بودجه عملیات نیز از محل اعتبارات عمرانی دولت تامین شده باشد.
نحوه مشاهده مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی
امروزه برای دریافت و مشاهده مفاصا حساب بیمه نیازی به مراجعه حضوری نیست و اشخاص به راحتی می توانند آن را از سایت تامین اجتماعی دریافت کنند. به همین خاطر، در این بخش به بیان نحوه مشاهده مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی اختصاص پیدا کرده است و به شرح زیر می باشد:
برای مشاهده مفاصا حساب بیمه لازم است که شخص در مرورگر خود سایت خدمات اینترنتی تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir را جستجو کرده و وارد سایت شود.
در مرحله بعد لازم است که کارفرما از بالای صفحه بر روی منوی کارفرمایان کلیک کرده و سپس از قسمت خدمات کارفرمایان، گزینه مشاهده فرم مبانی را انتخاب کند.
در همین راستا پیمانکاران نیز می توانند که مفاصا حساب خود را مشاهده کنند و برای این امر، باید از منوی کارفرمایان، گزینه مطالبات کارگاهی را انتخاب کرده و سپس بر روی مفاصا حساب ماده 38 کلیک کنند.
سپس شخص به صفحه جدیدی منتقل می شود که لازم است نام کاربری و گذر واژه خود را در کادر مربوط وارد کند.
در نهایت پس از انتخاب گزینه ورود، شخص می تواند مفاصا حساب خود را مشاهده کند. همچنین کارفرمایان از این طریق می توانند از تاریخ و شماره صدور مفاصا حساب، مبلغ ناخالص کارکرد، شماره برگه پرداخت بدهی قطعی و شماره برگه پرداخت بدهی برآوردی نیز می توانند که مطلع شوند. علاوه بر این، اشخاص در صورت نیاز می توانند فایل مفاصا حساب خود را دانلود کنند.
دریافت اینترنتی مفاصا حساب بیمه
همانطور که در بخش قبلی نیز گفته شد؛ اشخاص می توانند به صورت الکترونیکی در خواست صدور مفاصا حساب خود را در سایت تامین اجتماعی ثبت نمایند. به دلیل اهمیت این موضوع در این بخش قصد داریم که به بیان صفر تا صد ثبت درخواست دریافت اینترنتی و غیرحضوری مفاصا حساب بیمه بپردازیم.
برای ثبت درخواست صدور مفاصا حساب بیمه غیرحضوری لازم است که شخص در مرورگر خود سایت خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir را جستجو کرده و وارد سایت شود.
در مرحله بعدی لازم است که شخص مطابق تصویر زیر، بر روی منوی کارفرمایان کلیک کرده و سپس از قسمت واگذارندگان، گزینه درخواست صدور مفاصا حساب را انتخاب نماید.
سپس شخص به صفحه جدیدی منتقل می شود که می بایست نام کاربری و گذر واژه خود را در کادر مربوط وارد نموده و به طی نمودن مراحل اقدام کند و پس از پرداخت اینترنتی مفاصا حساب تامین اجتماعی، نسبت به دریافت آن اقدام نماید.
علاوه بر این افراد باید به این موضوع توجه داشته باشند که ثبت درخواست صدور مفاصا حساب به صورت الکترونیکی و غیرحضوری مستلزم ثبت نام در سایت تامین اجتماعی و داشتن حساب کاربری است. همچنین اگر شخصی گذر واژه خود را فراموش کرده باشد؛ می تواند از طریق همین سایت آن را بازیابی کند.
استعلام مفاصا حساب تامین اجتماعی
به منظور بهرهگیری از خدمات الکترونیکی در تسهیل فضای کسب و کار، تامین نیازهای عمومی و کاهش مراجعات حضوری مردم، این امکان فراهم شده است که به صورت آنلاین افراد بتوانند میزان بدهی کارگاه را استعلام نمایند. حال به جهت آشنایی کاربران مراحل استعلام مفاصا حساب تامین اجتماعی به صورت غیرحضوری به شرح زیر می باشد:
برای استعلام مفاصا حساب بیمه لازم است که شخص در مرورگر خود سایت خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir را جستجو کرده و وارد سایت شود.
سپس داوطلب باید از قسمت کارفرمایان، بر روی مطالبات کارگاهی و سپس استعلام بدهی کارگاه کلیک کند.
در نهایت پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور شخص می تواند از مفاصا حساب استعلام گرفته و از میزان بدهی خود مطلع شود.
همچنین لازم به ذکر است در لیستی که برای شخص به نمایش گذاشته می شود کد کارگاه، کد شعبه، فعالیت و . . . ذکر شده است و در توضیح کد کارگاهی باید گفتی که یک کد 10 رقمی می باشد و از طرف اداره بیمه برای یک کارگاه صادر می شود. همانطور که گفته شد؛ یکی از مدارک اساسی برای دریافت مفاصا حساب بیمه هم می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. نرخ حق بیمه در صورتی که قرارداد غیر عمرانی بوده ۱۶.۶۷ درصد و اگر تهیه مواد و مصالح نیز با این فرد باشد؛ نرخ حق بیمه ۷.۸ درصد می باشد. در واقع نرخ قراردادهای مشاوره ای ۱۵٫۶ درصد است که ۳٫۶ درصد سهم پیمانکار و الباقی سهم کارفرما می باشد و قراردادهای پیمانکاری هم نرخ آن ۶٫۶ درصد که سهم ۱٫۶ درصد سهم پیمانکار و الباقی سهم کارفرما خواهد بود.