برای مشاوره مدارک و مراحل ثبت شرکت در ارمنستان
برای مشاوره مدارک و مراحل ثبت شرکت در ارمنستان
ارمنستان در جنوب رشته کوه بزرگ قفقاز قرار دارد و از شمال با گرجستان، از شرق با جمهوری آذربایجان و قره باغ و از جنوب با ایران و از غرب با ترکیه هم مرز می باشد. همچنین؛ به دلیل نزدیکی این کشور با ایران، بسیاری از افراد به دنبال ثبت شرکت در ارمنستان هستند تا درآمد زیادی را از این طریق به دست بیاورند.
ثبت شرکت در ارمنستان از این حیث اهمیت دارد که شخص، تحت شرایطی می تواند اقامت این کشور را دریافت کند. از طرف دیگر، برای ثبت قانونی شرکت در ارمنستان، شخص لازم است که مدارکی را از پیش تهیه نموده و با میزان هزینه آن آشنایی داشته باشد. به همین دلیل؛ پرداختن به جزئیات ثبت شرکت در کشور ارمنستان از جمله مراحل و نحوه آن، امری ضروری به نظر می رسد.
از همین رو، در این مقاله، سعی شده است که در ابتدا به مزایا و معایب و مالیات ثبت شرکت در ارمنستان و انواع ثبت شرکت های ساختمانی در این کشور پرداخته شود. در ادامه، تجربه و شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت ایرانی در ارمنستان و همچنین مراحل آن مورد بررسی قرار می گیرد. سپس توضیحاتی در خصوص این پرسش که هزینه ثبت شرکت در ارمنستان چقدر است؛ ارائه شده و به امکان اقامت، مستر کارت و مهاجرت به ارمنستان از طریق ثبت شرکت پرداخته می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
مزایا، معایب و مالیات ثبت شرکت در ارمنستان
ارمنستان کشوری کوچک و در عین حال از نظر اقتصادی پایدار و باثبات است. امروزه بسیاری از سازمان ها، موسسات و جوامع جهانی، ارمنستان را در میان کشورهایی قرار میدهند که در آن تجارت و راه اندازی کسب و کار؛ سود و منفعت بسیاری را برای اشخاص ایجاد می کند. لذا، این بخش به بیان مزایا، معایب و مالیات ثبت شرکت در ارمنستان اختصاص پیدا کرده است و به شرح زیر می باشد:
ثبت شرکت در ارمنستان بسیار سریع و آسان و در کمتر از چند روز انجام می شود.
امکان ثبت شرکت در ارمنستان از طریق راه دور وجود دارد.
شرکت هایی که در این کشور غیر فعال هستند، الزامی به پرداخت مالیات ندارند.
سرمایه گذاران خارجی می توانند به طور کامل مالک شرکت باشند و در این خصوص هیچ الزامی برای اقامت در ارمنستان یا داشتن تابعیت وجود ندارد.
مشوق های مالیاتی برای مشاغل کوچک و متوسط در این کشور وجود دارد. در واقع شرکت های کوچک که درآمد آن ها کمتر از 240 هزار دلار در سال است، مالیات بر درآمد آن ها از 1.5٪ تا 5٪ می باشد و شرکت های موجود در مناطق آزاد و شهرهای مرزی نیز از پرداخت مالیات معاف هستند.
ارمنی ها از سرمایه گذرانی که در بخش فناوری اطلاعات تخصص دارند، استقبال ویژه ای می کنند، چرا که در حوزه فناوری اطلاعات کمبود نیرو وجود دارد و دولت برنامه های مختلفی را برای جذب آن ها از خارج در نظر گرفته است.
راه اندازی کسب و کار در ارمنستان از نظر موقعیت مکانی یک گزینه پرسود می باشد؛ زیرا امکان دسترسی به بازارهای جدید از جمله کشورهای خاورمیانه، اروپا و آسیا را فراهم می کند.
یکی دیگر از مزیت های جذاب جمهوری ارمنستان برای ثبت شرکت این است که به شخص این فرصت را می دهد تا در سریع ترین زمان ممکن مراحل تابعیت و اقامت را طی کند.
افراد خارجی و شهروندان ارمنستان از حقوق مساوی از لحاظ ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار برخوردارند.
راه اندازی شرکت در ارمنستان منجر به این می شود که از امتیازات توافقنامه مشارکت پیشرفته اتحادیه اروپا و ارمنستان بهره مند شد. این توافقنامه به شخص امکان ورود سریع به بازارهای جدید و همچنین فعالیت بدون پرداخت اجباری عوارض گمرکی را می دهد.
ثبت شرکت در ارمنستان ممکن است چالش و مشکلاتی نیز در کنار مزایا، به همراه داشته باشد. اولین مشکل این است که زیرساخت های تجاری در این کشور در سطح پایینی قرار دارد و همچنین رشد اقتصادی در ارمنستان کم است و این مسئله می تواند باعث شود که برخی از کسب و کارها برای کسب سود با مشکل مواجه شوند.
انواع ثبت شرکت های ساختمانی در ارمنستان
شرکت های با مسئولیت محدود یکی از متداول ترین نوع شرکت در ارمنستان است؛ زیرا رویههای سازمانی پیچیدهای ندارد و برای مشاغل کوچک و متوسط مناسب است. از آن جایی که انواع شرکت ها می توانند در ارمنستان به ثبت برسند، در این بخش از مقاله به انواع ثبت شرکت های ساختمانی در ارمنستان پرداخته شده است:
شرکت انحصاری sole proprietorship: شرکت انحصاری ارمنی اساسا یک شرکت انفرادی بوده و این ساده ترین نوع شرکت برای راه اندازی کسب و کار می باشد. ویژگی اصلی شرکت انحصاری این است که هیچ تمایزی بین مالک و شرکت او وجود ندارد. این بدان معنی است که مالک به طور کامل در قبال بدهی ها و تعهدات شرکت به میزان دارایی های شخصی خود مسئول می باشد.
شرکت سهامی joint stock (JSC): شرکت سهامی در ارمنستان، یک شخص حقوقی است که در آن، سرمایه شرکت، به تعداد مشخصی سهام تقسیم می شود و موسسین ارزش اسمی سهام را تعیین می کنند. همچنین مسئولیت اعضا محدود به ارزش سهم آن هاست. قبل از تاسیس JSC، موسسان باید حداقل سرمایه مورد نیاز را به طور کامل پرداخت کنند.
شرکت تضامنی general partnership: شرکت تضامنی در ارمنستان می تواند توسط حداقل دو نفر که نماینده نهاد تجاری و به عنوان صاحبان شرکت هستند؛ ایجاد شود. کلیه شرکای این شرکت دارای مسئولیت نامحدود هستند یعنی نسبت به بدهی ها و تعهدات شرکت به میزان دارایی شخصی خود مسئولیت کامل دارند.
علاوه بر این؛ امکان ثبت شرکت تعاونی هم در ارمنستان وجود دارد و این نوع شرکت بیشتر برای کسب و کارهای کوچک مناسب بوده و توسط کارگران و کارمندان تاسیس و اداره می شود. همچنین باید به این نکته توجه داشت که افراد می توانند شعبه یک شرکت خارجی را در ارمنستان تحت شرایطی به ثبت برسانند.
تجربه و شرایط ثبت شرکت در ارمنستان
در بخش های قبلی؛ به مزایا و معایب ثبت شرکت در ارمنستان اشاره شد و بیان گردید که در کشور ارمنستان انواع مختلفی از شرکت ها وجود دارند که می توانند توسط سرمایه گذاران به ثبت برسند. همچنین برای ثبت شرکت در این کشور، متقاضی باید ضوابط و شرایطی را رعایت کند که لازم است نسبت به این شرایط اطلاعات کافی داشته باشد. بنابراین تجربه و شرایط ثبت شرکت در ارمنستان به شرح زیر می باشد:
ثبت شرکت در ارمنستان فقط با مجوز اولیه از مقامات امکان پذیر است.
برای شرکت باید یک نام تعیین شود. نام شرکت ها نباید حاوی نام ارگانهای دولتی ارمنستان، نام سازمان های بین المللی، توهین و مغایر با ارزش های ملی و معنوی باشد.
در طول ثبت شرکت، موسسین باید آدرس شرکت را نیز ارائه کنند.
برای تشکیل شرکت باید مدیر تعیین شود و در ارمنستان شرکت ها می تواند تنها یک مدیر داشته باشد. بنابراین امکان شرکت با چند مدیر وجود ندارد. البته شخص خارجی هم می تواند مدیر شرکت باشد.
متقاضی می بایست که مدارک هویتی (نظیر پاسپورت با ویزای معتبر، عکس و ..) و اسناد تحصیلی خود ارائه دهد.
افتتاح حساب در یکی از بانک های ارمنستان.
برخواردی از سن هجده سال تمام.
تهیه مهر شرکت در ارمنستان الزامی می باشد.
شخص باید بودجه کافی برای راه اندازی کسب و کار خود در ارمنستان را داشته باشد.
گفتنی است که دریافت کد مالیاتی شرکت الزامی است. البته افراد باید توجه داشته باشند که در لحظه ثبت به صورت خودکار این کد صادر می شود و نیاز به درخواست جداگانه نمی باشد، ولی اگر شرکتی بخواهد از سیستم های مالیاتی خاص مانند مالیات شرکت های خرد استفاده کند، باید ظرف 20 روز پس از ثبت، اظهارنامه ای را به سازمان مالیاتی ارائه کند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت ایرانی در ارمنستان
برای این که شخص بتواند مراحل و فرآیند ثبت انواع شرکت در ارمنستان را با موفقیت به اتمام برساند، لازم است که مدارک و اسنادی را نیز تهیه نماید. به جهت اطلاع علاقمندان، از مدارک لازم برای ثبت شرکت ایرانی در ارمنستان در این قسمت، لیست این اسناد و مدارک ارائه داده شده و به شرح زیر می باشد:
اصل و کپی مدارک هویتی نظیر شناسنامه، پاسپورت معتبر و عکس متقاضی و کلیه شرکا شرکت
سهامداران و مدیران شرکت باید کپی قانونی از اسناد شرکتی مربوطه از جمله گواهی ثبت و اساسنامه شرکت ارائه دهند. این اصل یا کپی های قانونی برای ترجمه محضری بعدی به زبان ارمنی مورد نیاز است.
رسید پرداخت هزینه های مورد نیاز
فرم و درخواست نامه ثبت شرکت
درصورت وجود وکیل ارائه وکالت نامه الکترونیکی امضا شده ضروری می باشد
ارائه مجوز مربوطه مبنی بر تایید دولت ارمنستان برای تشکیل شرکت
موافقت نامه کتبی محل کار (مغازه، خانه و غیره) از طریق ثبت در محضر در صورت استیجاری بودن مکان
همچنین در صورت وجود شخص حقوقی در بین موسسان شرکت، شماره ثبت آن نیز باید ارائه شود. شخص باید در تهیه مدارک فوق دقت کافی داشته باشد؛ زیرا در صورت نقص مدارک، درخواست وی توسط دولت ارمنستان رد می شود و اگر درخواست فرد رد شد، باید ظرف 2 روز به اطلاع او برسد.
مراحل و نحوه ثبت شرکت ایرانی در ارمنستان
ثبت شرکت در ارمنستان دارای مراحلی می باشد که لازم است، اشخاص نسبت به این مراحل اطلاع داشته باشند. بنابراین جهت آشنایی علاقمندان با مراحل و نحوه ثبت شرکت ایرانی در ارمنستان، در این قسمت فرآیند ثبت شرکت در این کشور، مورد بررسی قرار می گیرد که به شرح زیر می باشد:
در ابتدا متقاضی ثبت شرکت بایستی مکانی جهت انجام فعالیت اقتصادی خویش، انتخاب نماید که باید به صورت توافق نامه محضری میان شخص صاحب شرکت و مالک یک ملک خصوصی تنظیم شده و به نام آدرس مورد نظر مکانی استیجاری، ثبت شرکت انجام پذیرد. آدرس محل به عنوان آدرس حقوقی در اسناد شرکت ثبت می شود.
پس از آن، شخص برای ثبت نام شرکت، به اداره ثبت دولتی (رجیستر) مراجعه کرده و تعداد 5 الی 6 نام مورد نظر می بایست ارائه شود که پس از کنترل و بررسی نام های موجود (در صورت نبود نام مشابه در سیستم نامگذاری شرکتی سراسری ارمنستان) یکی از نام ها انتخاب و ثبت می گردد.
برای ثبت نام شرکت مبلغ حدود 5000 درام (واحد پول ارمنستان) به عنوان عوارض دولتی به حساب بانکی مربوطه واریز می شود.
تنظیم اساسنامه شرکت نیز با مشاوره و درخواست صاحب شرکت در اداره ثبت دولتی انجام می پذیرد.
پس از آن، شخص باید برای گشایش حساب بانکی به اسم شرکت بایستی به بانک مورد نظر اعم از بانک های ارمنستان و بانک های خارجی و نیز شعبه بانک ملت ایران در ایروان مراجعه کند. پس از آن، از بانک تقاضای صدور برگ گواهی می شود، مبنی بر این که شخص، سرمایه اولیه که حداقل آن 50,000 درام می باشد را پرداخت کرده است.
سپس شخص باید با در دست داشتن مدارک ذکر شده به اداره ثبت دولتی مراجعه کند و در آن جا تعداد و مشخصات سهامداران و میزان سهام شرکت، هر کدام از آنان را اعلام کند. تنظیم اساسنامه شرکت نیز در این اداره صورت می پذیرد که در این مرحله، مدیر شرکت نیز بایستی مشخص شود (چنانچه مدیر، شهروند خارجی باشد؛ بایستی ترجمه رسمی گذرنامه ارائه شده و همچنین ترجمه گذرنامه های سهامداران اتباع خارجی لازم است).
متقاضی ثبت شرکت پس از آن، باید به اداره مالیات منطقه ای که شرکت در آن ثبت شده است؛ مراجعه و با تکمیل فرم مربوطه، کد مالیاتی دریافت می کند. پس از ارائه مدارک، شخص باید ظرف مهلت 30 روز، برای باز کردن پرونده به اداره تامین اجتماعی مراجعه کند و در صورت دیرکرد، متقاضی به پرداخت جریمه ملزم می گردد.
پس از دریافت کد مالیاتی، داوطلب باید جهت سفارش ساخت مهر، اقدام کرده و به دنبال آن، برای تکمیل حساب بانکی به منظور انجام برداشت های مورد نظر، به بانک مراجعه نماید.
در نهایت پس از دریافت دفتر ثبت مالیاتی (ماشین صندوق حساب) از اداره مالیات، جهت دایر کردن پرونده و ثبت در سیستم گمرکی سراسری به منظور صادرات واردات کالاها و ترخیص آن ها، می بایست به اداره گمرک مراجعه شود. همچنین برای انجام امور مالی شرکت شخص می تواند یک حسابدار ارمنی را در شرکت خود استخدام کند.
هزینه ثبت شرکت در ارمنستان چقدر است
ثبت شرکت در ارمنستان مستلزم پرداخت هزینه هایی می باشد و این امر، یک مسئله مهم برای اشخاص، قبل از سرمایه گذاری است. حال ممکن است برای برخی از اشخاص این پرسش مطرح شود که هزینه ثبت شرکت در ارمنستان چقدر است که پاسخ آن به شرح زیر می باشد:
در ابتدا باید گفت که هزینه ثبت شرکت در ارمنستان بسته به نوع شرکت متفاوت است، ولی لازم است که برای افتتاح حساب بانکی شخص مبلغ ۵۰,۰۰۰ درام در حساب خود داشته باشد. بنابراین در حالت کلی برای ثبت یک شرکت در ارمنستان نیاز به پرداخت مبالغ زیادی نیست.
اما باید توجه داشت که یک سری هزینه های جزئی نیز وجود دارد که اطلاع از آن ضروری است. این هزینه ها شامل حق الوکاله وکیل، پرداخت مالیات شرکت، هزینه ساخت مهر شرکت و هزینه های ترجمه سند و تایید دفتر اسناد رسمی می باشد.
اقامت، مستر کارت و مهاجرت به ارمنستان از طریق ثبت شرکت
همانطور که گفته شد؛ ثبت شرکت در ارمنستان مزایای ویژه ای دارد که یکی از این مزیت ها، دریافت اقامت و مستر کارت می باشد. از همین رو، تعداد کسانی که به این کشور مهاجرت می کنند، روز به روز بیشتر می شود. بنابراین، برای آشنایی کاربران، در این قسمت؛ اقامت، مستر کارت و مهاجرت به ارمنستان از طریق ثبت شرکت مورد مطالعه قرار می گیرد.
برای اقامت و دریافت مستر کارت در ارمنستان، ثبت یک شرکت می تواند یک راه بسیار موثر باشد. در واقع با ثبت شرکت در ارمنستان، شخص می تواند اقامت دائمی در این کشور را دریافت کند و از امکانات مختلف مالی و اجتماعی بهره مند شود. همچنین از این طریق، شخص می تواند به راحتی مستر کارت بانکی اخذ نماید و از امکانات بانکی محلی نیز بهره ببرد.
هم چنین، شخص با ثبت شرکت در ارمنستان یک اقامت موقت دریافت می کند و مدت اقامت موقت هم تا یک سال و قابل تمدید است. همچنین طبق قانون ارمنستان در صورتی که شخص حداقل 3 سال در ارمنستان زندگی کرده باشد؛ می تواند برای اقامت دائم درخواست دهد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مدارک و مراحل ثبت شرکت در ارمنستان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از مدارک و مراحل ثبت شرکت در ارمنستان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام. بله.