برای مشاوره نحوه گرفتن مجوز کافه و کافی شاپ
برای مشاوره نحوه گرفتن مجوز کافه و کافی شاپ
امروزه، تقاضا برای تاسیس کافه و کافی شاپ بیشتر از گذشته است. کافی شاپ ها مکانی مناسب برای صرف قهوه و انواع نوشیدنی ها و همچنین برگزاری قرارهای دوستانه و کاری است. تاسیس آن می تواند حاشیه سود بالایی برای متقاضیان داشته باشد، اما این امر، نیازمند داشتن اطلاعاتی به خصوص در حوزه کسب مجوز، است.
متقاضیان این امر، پس از گذراندن دوره های آموزشی و کارآموزی خود، بایستی سرمایه های اولیه خود را فراهم نموده و اقدام به دریافت مجوز تاسیس کافی شاپ نمایند. این مجوز از طریق اتحادیه صنف بستنی، آبمیوه و کافی شاپ صادر می گردد و اساس و بنیاد تاسیس کافه محسوب می گردد. به همین دلیل بهتر است متقاضیان پیش از هر اقدامی، اطلاعاتی در این رابطه اخذ کنند.
لذا در این مقاله، در ابتدا؛ شرایط دریافت مجوز کافه و کافی شاپ بیان می شود. پس از آن، مدارک لازم برای اخذ کافه و کافی شاپ بانوان و آقایان معرفی شده و در این مورد توضیحاتی بیان گردیده است. در مرحله بعدی، در مورد مراحل و نحوه دریافت پروانه کسب کافه و کافه رستوران اطلاعاتی ارائه شده و در انتها؛ به هزینه گرفتن جواز کافه و کافی شاپ پرداخته شده است.
شرایط دریافت مجوز کافه و کافی شاپ
با توجه به علاقه مردم نسبت به گذراندان وقت در کافه و کافی شاپ ها و کافه رستوران ها؛ بسیاری از افراد ترغیب به راه اندازی این نوع از کسب و کار شده اند، اما پیش از هر اقدام دیگری، متقاضیان باید با شرایط دریافت مجوز کافه و کافی شاپ آشنا بوده و سپس برای دریافت مجوز اقدام کنند.
این نوع کسب و کار همانند تمامی مشاغل برای تاسیس، نیازمند دریافت مجوزهایی از سوی علاقه مندان می باشد. مجوز راه اندازی یا همان پروانه کسب سندی جهت تایید صلاحیت صاحبان کافی شاپ می باشد و نشان دهنده توانمندی و صلاحیت آن ها در امر ارائه خدمات و پذیرایی از میهمانان است. برخی از شرایط اخذ این مجوز عبارت است از:
آگهی ثبت و آخرین تغییرات در روزنامه رسمی (و اقامتگاه شرکت برای اشخاص حقوقی)
ارائه رضایت نامه رسمی و محضری (شرکا برای مشارکت های مدنی و قهری)
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: ضرورت حضور صاحب پروانه و یا مباشر قانونی وی در تمام ساعات فعالیت اماکن عمومی
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: عدم به کارگیری مشمولان غایب و فراری و اتباع خارجی غیرمجاز (بدون داشتن پروانه اقامت و کار معتبر)، تحت هر عنوان
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: عدم نگهداری، فروش و ورود هرگونه حیوانات اهلی و خانگی از قبیل سگ، گربه، میمون و ...
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: قبول مسئولیت نظارت بر حسن رفتار و فعالیت مدیران و شاغلان و رعایت شئون اخلاقی و حجاب (پوشش متعارف) شاغلان و مراجعان (خدمات دهندگان و خدمات گیرندگان) بر اساس موازین قانونی توسط صاحب مجوز
قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی: معرفی کلیه کارکنان (اعم از ایرانی و خارجی) به پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا برای دریافت پروانه خدمتگزاری
ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی (سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی (موضوع ماده 10 قانون مدنی) در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است.)
طبق مصوبه های اتحادیه بستنی، آبمیوه و کافی شاپ متقاضیان تاسیس کافی شاپ بایستی مجوز لازم را کسب کنند. برای کسب مجوز مذکور نیز شرایط گفته شده باید رعایت گردد. این شرایط برای تمامی افراد و متقاضیان یکسان می باشد و چنانچه موردی نقص شود، مجوز مذکور صادر نمی گردد.
مدارک لازم برای اخذ جواز کافه و کافی شاپ بانوان و آقایان
چنانچه متقاضیان تاسیس کافی شاپ بتوانند شرایط اخذ مجوز آن را فراهم کنند، اجازه تاسیس به آن ها داده خواهد شد. پس از آن باید مدارک لازم برای اخذ جواز کافه و کافی شاپ بانوان و آقایان را طبق قوانین آماده کرده و در سایت درگاه ملی مجوزهای کشور ثبت نمایند. لیست مهم ترین مدارک لازم برای تاسیس کافه در زیر آمده است:
کارت معاینه بهداشتی
گواهی مهارت فنی از سازمان فنی و حرفهای کشور یا تصویر دیپلم فنی یا مدرک دانشگاهی مرتبط برای فرد متقاضی یا برای فرد واجد شرایط شاغل در واحد صنفی
گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی (موضوع ماده 10 قانون مدنی) در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است
گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش (موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی)
رضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب بنام یکی از شرکاء
اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
کارت پایان خدمت برای آقایان (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
عکس 4*3 به تعداد 12 عدد
ارائه کارت بهداشت
اصلی صادرکننده این مجوز، موظف است مدارک احتمالی لازم برای دریافت پاسخ استعلام ها را در درگاه تخصصی خود یعنی درگاه ملی مجوزهای کشور، به طور دقیق و شفاف اعلام و به صورت الکترونیکی از متقاضی دریافت و طی زمان تعیین شده برای صدور این مجوز، پاسخ این استعلام ها را نیز اخذ نماید.
مراحل و نحوه دریافت مجوز کسب کافه و کافه رستوران
امروزه یکی از مشاغل پر طرفدار که افراد زیادی تمایل به تاسیس آن دارند، راه اندازی کافی شاپ و کافه رستوران می باشد. برای تاسیس کافی شاپ همانند هر شغل دیگری هماهنگ بودن یک سری شرایط و فراهم بودن مدارک مورد نیاز امری ضروری است. پس از این که متقاضیان مدارک خود را آماده کردند، بایستی برای ثبت آن ها و دریافت مجوز کافه اقدام نمایند.
برای این امر متقاضیان در ابتدا باید وارد درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی g4b.ir شوند که سایتی جداگانه از سامانه ایرانیان اصناف است. این سامانه از سوی دبیرخانه هیات مقررات زدایی و بهبود کسب و کارها اداره و پشتیبانی می گردد. متقاضیان باید تمامی اطلاعات زمان صدور، مدارک، هزینه ها، شرایط و استعلام ها را در سامانه مذکور ثبت نمایند. مراحل و نحوه دریافت مجوز کسب کافه و کافه رستوران برای بانوان و آقایان به صورت زیر می باشد.
در ابتدا متقاضیان با ورود به سامانه g4b.ir و کلیک بر روی گزینه صدور پروانه های صنفی به صفحه زیر هدایت می شوند.
سپس، فرد باید در قسمت جست و جو عبارت پروانه کسب کافی شاپ را سرچ کرده و بر روی گزینه کافی شاپ کلیک می کند.
پس از آن صفحه مربوط به اخذ مجوز کافی شاپ باز می شود که در آن راهنمایی های لازم برای اخذ مجوز درج شده است.
در ادامه متقاضیان می توانند به انتهای صفحه بروند و گزینه درخواست مجوز را انتخاب کنند.
شخص متقاضی درخواست مجوز می بایست که در این سامانه ثبت نام کرده باشد. پس از طی مراحل فوق شخص می تواند درخواست صدور مجوز خود را ثبت نماید. مدت اعتبار این مجوز 5 سال می باشد و فرد باید پس از پایان یافتن مهلت، اقدام به تمدید پروانه خود نماید.
هزینه گرفتن جواز کافه و کافی شاپ
یکی از مواردی که برای متقاضیان و علاقه مندان تاسیس کافه و کافی شاپ دارای اهمیت است، هزینه گرفتن جواز کافه و کافی شاپ برای بانوان و آقایان می باشد، اما باید به این نکته توجه شود که علاوه بر هزینه جواز، تاسیس یک کافه هزینه های جانبی بسیاری دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره شده است.
پیش از هر هزینه ای متقاضیان باید مجوز تاسیس کافه را از مراجع قانونی اخذ کنند که شامل هزینه هایی است. این هزینه ها به این صورت است که مبلغ 4,000,000 ریال بابت صدور پروانه پرداخت خواهد شد. در کلان شهرها، سه میلیون ریال در سایر مراکز استان ها، دو میلیون ریال در سایر شهرها و برای پروانه موقت یک ساله، هزینه صدور به میزان 50 درصد ارقام مذکور می باشد.
همچنین برای حق عضویت اتحادیه مبلغ 20,000,000 ریال باید پرداخت گردد. این مبلغ برای سال اول در کلان شهرها حداکثر تا 20 میلیون ریال و در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال می باشد.
به طور کلی هزینه های تاسیس کافه و کافی شاپ و کافه رستوران در وهله اول به طرح تجاری آن مرتبط است. علاوه بر طرح تجاری، لوکیشن تاسیس کافی شاپ بر روی هزینه ها تاثیر مستقیم می گذارد که علاوه بر پول پیش و پول اجاره ماهیانه در صورت استیجاری بودن مکان، مبلغ آب و برق و گاز نیز به آن اضافه می گردد.
همچنین هر کافی شاپی در زمان تاسیس نیازمند وجود تجهیزاتی است که بر روی مبلغ تاثیر مستقیم می گذارد. علاوه بر هزینه های مطرح شده، متقاضیان باید برای شروع فعالیت خود موارد خوراکی اولیه را فراهم کرده و نیرو هایی ماهر استخدام نمایند. باید هزینه های تبلیغات و بازاریابی را نیز به این هزینه های جاری اضافه کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه گرفتن مجوز کافه و کافی شاپ در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه گرفتن مجوز کافه و کافی شاپ پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. پیش از هر هزینه ای متقاضیان باید مجوز تاسیس کافه را از مراجع قانونی اخذ کنند که شامل هزینه هایی است. این هزینه ها به این صورت است که مبلغ 4,000,000 ریال بابت صدور پروانه پرداخت خواهد شد. در کلان شهرها، سه میلیون ریال در سایر مراکز استان ها، دو میلیون ریال در سایر شهرها و برای پروانه موقت یک ساله، هزینه صدور به میزان 50 درصد ارقام مذکور می باشد. همچنین برای حق عضویت اتحادیه مبلغ 20,000,000 ریال باید پرداخت گردد. این مبلغ برای سال اول در کلان شهرها حداکثر تا 20 میلیون ریال و در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال می باشد.