برای مشاوره مراحل و مدارک لازم برای ثبت شرکت بین المللی
برای مشاوره مراحل و مدارک لازم برای ثبت شرکت بین المللی
تاسیس شرکت یکی از راه هایی است که فرد از طریق آن می تواند کسب و کار خود را به طور رسمی به دیگران معرفی نموده و شروع به آغاز فعالیت نماید. در برخی مواقع پیش می آید که شرکت، علاوه بر فعالیت در حوزه داخلی، زمینه فعالیت خود را در عرصه بین المللی نیز گسترش داده و به امر تجارت، واردات و صادرات با سایر کشورها می پردازد. در چنین مواقعی نیاز است که شعبه یا نمایندگی شرکت مزبور با توجه به قوانین حقوق بین الملل خصوصی کشور مقصد، به ثبت برسد.
ثبت شرکت بین المللی، در ابتدا؛ نیازمند آشنایی متقاضی با تعریف و ماهیت این نوع شرکت می باشد، زیرا بسیاری از افراد، در چیستی و ماهیت ثبت شرکت به طور بین المللی دچار خطا گردیده و همین امر، پیامد های جبران ناپذیری را برای آنان به همراه داشته است. از طرف دیگر، ثبت شرکت بین المللی؛ مستلزم آشنایی با مراحل و نحوه ثبت و همچنین، مدارک لازم برای آن می باشد که این موضوع، پرداختن به جزئیات ثبت شرکت بین المللی را دارای اهمیت می سازد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که ثبت شرکت بین المللی چیست؛ به مراحل و نحوه ثبت این نوع شرکت بپردازیم. سپس در خصوص مدارک لازم برای ثبت شرکت بین المللی صحبت خواهیم کرد و هزینه آن را بیان خواهیم نمود. در انتها نیز، جزئیات اقامت و مهاجرت از طریق ثبت شرکت بین المللی ارائه خواهد شد. به جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
ثبت شرکت بین المللی چیست
در پاسخ به این پرسش که ثبت شرکت بین المللی چیست؛ در ابتدا لازم است که تعریفی از شرکت بین المللی یا شرکت چند ملیتی ارائه گردد. شرکت بین المللی به شرکتی گفته می شود که در یک کشور مستقر بوده و از آن جا امر واردات و صادرات به بازارهای بین المللی را انجام می دهد. بنابراین؛ شرکت تجاری بین المللی (در کنار سایر شرکت ها) نوع جداگانه از شرکت به حساب نمی آید؛ بلکه منظور از آن، این است که شرکت مزبور، موضوع فعالیت و محصولات تولیدی خود را به سایر کشور ها نیز گسترش داده و به امر صادرات و واردات با آن ها مشغول است.
از جمله روش های ارتباط این شرکت با سایر کشور ها، تاسیس شعبه یا نمایندگی در کشور مقصد می باشد. با این حال، برای این که، این شعبه یا نمایندگی بتواند در کشور مورد نظر به طور رسمی به فعالیت بپردازد، لازم است که بر طبق قوانین حقوق بین الملل خصوصی آن کشور به ثبت برسد. به منظور آشنایی علاقمندان با ماهیت ثبت شرکت بین المللی، در این قسمت به تعریف این شرکت ها پرداخته خواهد شد.
در پاسخ به این پرسش که ثبت شرکت تجاری بین المللی نظیر ثبت شرکت در روسیه چه می باشد، می توان بیان داشت که ثبت شرکت تجاری بین المللی؛ در واقع، انجام فرآیند قانونی ثبت، در نزد مرجع ثبت شرکت های هر کشور می باشد که به شعبه یا نمایندگی آن شرکت، اجازه فعالیت رسمی را داده و او را از حمایت قانونی در نظر گرفته شده در این زمینه بهره مند می سازد. نکته قابل توجه در این زمینه این است که شرکت مادر باید در کشور محل تاسیس خود به ثبت رسیده باشد تا بتواند برای ثبت شعبه یا نمایندگی در سایر کشور ها اقدام نماید. مزایای ثبت شرکت بین المللی به شرح زیر می باشد:
اخذ ویزا و اقامت دائم یا موقت کشور محل ثبت
افتتاح حساب بانکی بین المللی
برخورداری از معافیت های مالیاتی یا مشوق های مالی کشور مقصد بر حسب قوانین تشویق سرمایه گذاری آن کشور
ورود به بازارهای بین المللی و همکاری در زمینه صادرات و واردات کالا و خدمات
برخورداری از حمایت های قانونی کشور مقصد
کسب مشتریان بین المللی و انجام معاملات به ارزهای خارجی
توجه به این نکته ضروری است که شعبه یا نمایندگی شرکت بین المللی زمانی می تواند از مزایای فوق، بهره مند گردد که به طور رسمی به ثبت برسد و قوانین کشور مقصد را در این زمینه رعایت نماید. به منظور آشنایی داوطلبان با چگونگی ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های بین المللی، در قسمت بعدی مراحل و نحوه ثبت این شرکت ها بیان گردیده است.
مراحل و نحوه ثبت شرکت بین المللی
چگونگی و نحوه ثبت شرکت بین المللی از جمله شرکت بازرگانی، با توجه به نوع آن و همچنین، قوانین و مقررات کشور مقصد متفاوت بوده و می تواند مراحل و فرآیند هایی گوناگونی را شامل شود. مقررات و نحوه ثبت شرکت بین المللی، غالبا در قوانین حقوق بین الملل خصوصی کشور ها بیان گردیده و مورد اشاره قرار گرفته است. جهت آشنایی علاقمندان با مراحل و نحوه ثبت شرکت بین المللی در این قسمت، چگونگی و نحوه ثبت این شرکت ها به طور کلی ارائه گردیده است.
اولین و مهم ترین مرحله برای ثبت شرکت تجاری بین المللی این است که متقاضی، مدارک لازم در این زمینه را تهیه نموده و در صورت نقص در اسناد، آن ها را تکمیل نماید. از جمله مدارک لازم در این زمینه می توان به اساسنامه، شرکت نامه و مدارک هویتی اعضا اشاره نمود. پس از آن شخص لازم است که درخواست ثبت شرکت خود را در کشور مقصد مطرح نموده و فرم ها و مدارک لازم در این زمینه را به این اداره ثبت شرکت ها تحویل دهد.
در بسیاری از کشورها نظیر ثبت شرکت در اروپا، در صورتی با درخواست ثبت شرکت بین المللی فرد موافقت به عمل خواهد آمد که وی، مالیات های لازم برای ثبت شرکت را پرداخت نموده و مجوز های لازم را دریافت کرده باشد. همچنین، افتتاح حساب بانکی به نام شرکت بین المللی، از جمله مراحل لازم برای ثبت شرکت در هر کشور می باشد.
پس از انجام بررسی های لازم توسط کارشناسان اداره ثبت و تکمیل و ارائه اسناد و مدارک لازم، با درخواست متقاضی جهت ثبت شرکت بین المللی موافقت به عمل آمده و فرد می تواند به طور رسمی فعالیت خود را آغاز نماید. همانطور که پیش تر بیان شد، مراحل و نحوه ثبت شرکت بین المللی در کشورهای مختلف متفاوت بوده و هر کشوری می تواند با توجه به مقتضیات و شرایط خود، قانون جداگانه ای را در این زمینه وضع نماید.
مدارک لازم برای ثبت شرکت بین المللی بازرگانی
در قسمت های گذشته، پیرامون تعریف و ماهیت ثبت شرکت تجاری بین المللی و چگونگی و نحوه آن توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که یکی از مراحل ثبت شرکت بین المللی در سایر کشورها، تهیه و تنظیم مدارک لازم و تسلیم آن به اداره ثبت شرکت های کشور مزبور و مراجع ذی صلاح آن می باشد. در این میان ممکن است که عده ای از افراد از خود سوال نمایند که مدارک لازم برای ثبت شرکت بین المللی چه می باشد و چه اسنادی در این زمینه مورد نیاز است. به همین دلیل، در این بخش لیست اسناد مورد نیاز برای ثبت شرکت بین المللی بازرگانی ارائه گردیده که عبارتند از:
فرم مربوط به ثبت شرکت بین المللی با ترجمه انگلیسی آن
مدارک هویتی مدیران و صاحبان امضای مجاز در شرکت (از قبیل شناسنامه، کارت ملی، عکس و ...)
روزنامه آخرین تغییرات و تاسیس شرکت مادر
مدارک مثبت پرداخت هزینه ثبت شرکت بین المللی در کشور مقصد
وکالت نامه (در مواردی که برای پیگیری امور وکیل اخذ می گردد.)
مدارک مربوط به شرکت (من جمله اسناسنامه، شرکت نامه و...)
اسناد مربوط به افتتاح حساب بانکی در کشور مقصد
از آن جایی که ثبت شرکت در هر کشوری، قوانین و مقررات خاص خود را دارد، مدارک لازم در این زمینه نیز متفاوت است. به طور مثال، ثبت شرکت در کشور ترکیه مستلزم ارائه مدارک مثبت تمکن مالی برای ثبت شرکت در این کشور می باشد. این در حالی است که چنین اسنادی برای ثبت شرکت بین المللی در عمان مورد نیاز نمی باشد.
هزینه ثبت انواع شرکت بین المللی
با توجه به نوسات نرخ ارز در سال های گذشته و لزوم داشتن سرمایه برای تاسیس و ایجاد شرکت بین المللی در کشور های مختلف، بسیاری از افراد درصدد اطلاع از هزینه ثبت شرکت بین اللملی در کشورهای مختلف می باشند. به منظور آشنایی علاقمندان با مبلغ و انواع این هزینه ها، در این قسمت، جزئیات هزینه ثبت شرکت بین المللی ارائه گردیده است.
میزان هزینه های مربوط به ثبت انواع شرکت بین المللی با توجه به قوانین و مراحل کشور مقصد تعیین می گردد. بدیهی است که هر چه ثبت شرکت بین المللی در کشور مزبور، مراحل و فرآیندهای طولانی تری داشته باشد، به همان میزان نیز مقدار هزینه های پرداختی آن نیز افزایش می یابد. یکی از انواع هزینه ای لازم برای ثبت شرکت بین المللی در اغلب کشورها، هزینه مالیات می باشد. توجه به این نکته ضروری است که کشورهای آسیایی غالبا دارای نرخ مالیات کمتری نسبت به کشورها اروپایی و آمریکایی، برای ثبت انواع شرکت بین المللی می باشند.
هزینه بعدی، هزینه مربوط به سفر و اقامت در کشور محل ثبت شرکت بین المللی می باشد. برای ثبت انواع شرکت در همه کشورها، لازم است که متقاضی به صورت حضوری به کشور مقصد مراجعه نموده و بخشی از فرآیند و مراحل ثبت شرکت را به صورت حضوری پیگیری نماید. علاوه بر هزینه های فوق، برخی کشورها به منظور ثبت انواع شرکت بین المللی، شرطی تحت عنوان "حداقل سرمایه" را نیز دارا می باشند، که این امر به نوبه خود، بر ملبغ پرداختی برای ثبت می افزاید.
با توجه به مطالب فوق می توان چنین نتیجه گیری نمود که رقم معینی برای هزینه های ثبت شرکت بین المللی وجود نداشته و هر کشوری می تواند رقم و مبالغ متفاوتی را برای ثبت شرکت در نظر گیرد. بنابراین، به داوطلبان پیشنهاد می شود که قبل از شروع مراحل ثبت شرکت بین المللی، به تامین هزینه و مبالغ مورد نظر اقدام نموده و سپس فرآیند ثبت را آغاز نمایند.
اقامت و مهاجرت از طریق ثبت شرکت بین المللی
تاکنون، راجع به چیستی ثبت شرکت بین المللی و مراحل، مدارک و هزینه های لازمه برای آن توضیحات کاملی ارائه گردید و بیان شد که ثبت شرکت بین المللی از جمله شرکت بازرگانی دارای مزایای بسیاری می باشد که از جمله آن می توان به اخذ ویزا و اقامت دائم یا موقت کشور محل ثبت اشاره نمود. یکی از سوال های پرتکراری که در این زمینه مطرح می شود، این است که آیا در کلیه کشورها می توان با تاسیس شرکت، به اخذ اقامت اقدام نمود یا خیر. به عبارت دیگر، امکان دریافت اقامت و مهاجرت از طریق ثبت شرکت بین المللی برای همه کشورها برقرار است یا نه.
در پاسخ به پرسش های فوق می توان بیان داشت که امکان مهاجرت به سایر کشورها به دلیل تاسیس شرکت و اخذ اقامت آن، به قوانین و مقرارت کشور مقصد بستگی دارد، اما به طور کلی می توان بیان داشت که با توجه به مقررات حمایت از سرمایه گذاری در بسیاری از کشورها، امکان دریافت ویزا و اقامت از طریق ثبت شرکت تجاری بین المللی فراهم می باشد.
با این حال، برخی کشور ها ممکن است که اعطای اقامت را تنها محدود به اقامت موقت نموده و از صدور اقامت دائم برای متقاضیان خودداری نمایند. به طور مثال، کشور عمان، در صورت رعایت تمام قوانین شهروندی این کشور و نداشتن تخلف مالیاتی، به صاحبان شرکت های بین المللی در این کشور اجازه می دهد که به اقامت سه ساله در این کشور بپردازند. این امر به این معنی است که امکان دریافت اقامت دائم کشور عمان با ثبت شرکت بین المللی وجود نخواهد داشت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل و مدارک لازم برای ثبت شرکت بین المللی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از مراحل و مدارک لازم برای ثبت شرکت بین المللی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام . میزان هزینه های مربوط به ثبت انواع شرکت بین المللی با توجه به قوانین و مراحل کشور مقصد تعیین می گردد. بدیهی است که هر چه ثبت شرکت بین المللی در کشور مزبور، مراحل و فرآیندهای طولانی تری داشته باشد، به همان میزان نیز مقدار هزینه های پرداختی آن نیز افزایش می یابد. یکی از انواع هزینه ای لازم برای ثبت شرکت بین المللی در اغلب کشورها، هزینه مالیات می باشد. توجه به این نکته ضروری است که کشورهای آسیایی غالبا دارای نرخ مالیات کمتری نسبت به کشورها اروپایی و آمریکایی، برای ثبت انواع شرکت بین المللی می باشند.