برای مشاوره امکانات و نحوه ورود به سامانه ثبت شرکت ها
برای مشاوره امکانات و نحوه ورود به سامانه ثبت شرکت ها
اشخاص به طور کلی به دو دسته اشخاص حقیقی و حقوقی تقسیم بندی می شود. دسته ای از اشخاص حقوقی، شرکت ها هستند که با دارا بودن شخصیت حقوقی مستقل از اعضای خود، می توانند منشا حقوق و تعهدات قرار گیرند. هر شرکتی برای این که رسمیت یافته و بتواند به طور قانونی به فعالیت بپردازد، نیازمند طی نمودن مراحلی، به منظور ثبت شرکت می باشد. یکی از این مراحل، درخواست ثبت شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها است.
برای ورود به سامانه ثبت شرکتها کلیک کنید.
کاربران برای ورود به سامانه ثبت شرکتها باید به سایت irsherkat.ssaa.ir مراجعه کنند.
سامانه جامع ثبت شرکت ها سامانه ای است که از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک و تحت نظر قوه قضائیه کشور فعالیت می نماید. ثبت درخواست در این سامانه، اولین گام جهت تاسیس شخصیت حقوقی می باشد، به همین دلیل عدم آگاهی از جزئیات و امکانات این سامانه سبب می شود که افراد نتوانند شرکت خود را به طور قانونی ایجاد نموده و در این زمینه به فعالیت بپردازند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، به بیان و معرفی سامانه ثبت شرکت ها بپردازیم. سپس در خصوص امکانات سامانه irsherkat.ssaa.ir از جمله نحوه پیگیری درخواست ها از اداره ثبت شرکت ها و استعلام ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری صحبت خواهیم کرد و بخش های مختلف آن را توضیح خواهیم داد. در نهایت نیز به نحوه ورود به سایت ثبت شرکت ها، پیگیری درخواست از سامانه ثبت شرکتها و استعلام ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری پرداخته خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص وبسایت ثبت شرکت، با ما همراه باشید.
معرفی سامانه جامع اداره ثبت شرکتها irsherkat.ssaa.ir
در گذشته فرآیند ثبت شرکت، به صورت حضوری صورت گرفته و افراد ناگریز بودند که مراحل ثبت شرکت را با مراجعه به اداره ثبت شرکت های حوزه مربوطه طی نمایند. این روند، ضمن صرف هزینه و زمان بسیار، سبب می گشت که فرآیند ثبت شرکت به کندی صورت پذیرد. به منظور حل این مشکل، سایتی تحت عنوان سامانه جامع ثبت شرکت ها راه اندازی گردید، تا افراد بتوانند به راحتی، درخواست خود را برای ثبت شرکت در سامانه درج نمایند. در این ممکن است، میان عده ای از افراد با جزئیات این سایت آشنایی نداشته، به همین دلیل، در این بخش از مقاله؛ به معرفی سامانه جامع اداره ثبت شرکتها irsherkat.ssaa.ir پرداخته شده است.
همانطور که پیش تر اشاره گردید، اولین مرحله تاسیس شخصیت حقوقی، ثبت درخواست در سامانه اداره ثبت شرکتها به آدرس irsherkat.ssaa.ir می باشد. قانون راجع به ثبت شركت ها مصوب سال 1310 در این خصوص بیان می دارد که کلیه شرکت های ایرانی مذکور در قانون تجارت، می بایست مطابق قانون مذکور تقاضای ثبت نمایند. در غیر این صورت، محکمه به تقاضای مدعی العموم، مدیران آن ها را به جزای نقدی محکوم و حکم انحلال شرکت متخلف را نیز صادر خواهد کرد.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
همچنین، کلیه شرکت های خارجی برای این كه بتوانند به وسیله شعبه یا نماینده به امور تجارتی یا صنعتی یا مالی در ایران مبادرت نمایند، در ابتدا می بایست در مملكت اصلی خود شركت قانونی شناخته شده و سپس، برای فعالیت در داخل کشور، تقاضای ثبت خود را در سامانه اداره ثبت شرکتها پیگیری نمایند. علاوه بر موارد فوق، کلیه تغییرات حاصله در شرکت نیز می بایست در سامانه irsherkat.ir ثبت شرکت ثبت گردد. در قسمت بعدی به امکانات سایت ثبت شرکتها پرداخته خواهد شد.
امکانات سامانه اداره ثبت شرکتها و irsherkat.ssaa.ir
سامانه جامع ثبت شرکت ها تنها به منظور تاسیس و ایجاد انواع شخصیت های حقوقی نبوده بلکه این سایت، از امکانات دیگری نظیر ثبت تغییرات، درخواست اظهارنامه و... نیز برخوردار می باشد. به منظور آشنایی علاقمندان، در این قسمت از مقاله به امکانات سامانه اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری پرداخته و بخش های مختلف آن توضیح داده خواهد شد.
تاسیس شخصیت حقوقی:
اولین و مهم ترین بخش از امکانات سامانه اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری irsherkat.ssaa.ir، ثبت درخواست تاسیس شخصیت حقوقی می باشد. این درخواست علاوه بر این که می بایست برای انواع شرکت های داخلی اعم از شرکت های سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت نسبی و... صورت گیرد، لازم است که برای کلیه شعب یا نمایندگی شرکت های خارجی و موسسات غیر تجاری آن ها نیز انجام پذیرد. بدون ثبت درخواست در سامانه ثبت شرکتها، شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی حق فعالیت در ایران را نخواهد داشت، ولو این که در کشور خود به طور قانونی به ثبت رسیده باشد.
ثبت صورت جلسات تغییرات:
هرگونه تغییر در ساختار شرکت اعم از تغییر میزان سرمایه، عزل و نصب مدیران و... نیازمند تنظیم صورت جلسه و ثبت آن در سامانه جامع ثبت شرکت ها می باشد. برای ثبت صورت جلسه تغییرات در سایت ثبت شرکت ها، می توان به دو صورت اقدام نمود که شامل ثبت با شناسه ملی و ثبت بدون شناسه ملی می شود. در شیوه ثبت صورت جلسه با شناسه ملی، تنها درج شناسه ملی کفایت کرده، اما در شیوه بدون شناسه ملی، فرد باید نوع شخصیت حقوقی، واحد ثبتی، شماره ثبت و همچنین نام اداره کل استان مربوطه را وارد نموده تا مجاز به پیگیری مراحل گردد.
پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی:
بنابر ماده 6 قانون تجارت، کلیه تاجران به استثنای کسبه جزء، موظف بوده که دفاتر کل و روزنامه خود را پلمپ نمایند. پلمپ دفاتر از طریق ارائه اظهارنامه در سامانه جامعه ثبت شرکت ها صورت می گیرد. در صورت عدم درخواست اظهارنامه و پلمپ دفتر، تاجر توسط ممیز مالیاتی علی الراس شده و مشمول جریمه مالیاتی می گردد.
اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی:
اشخاص حقیقی و حقوقی ممکن است به منظور آغاز فعالیت خود با یک شرکت، اقدام به استعلام آن نمایند. استعلام شرکت در سازمان ثبت شرکتها غالبا به دلایلی نظیر آگاهی از قانونی بودن یا نبودن شرکت، سرمایه آن، اطلاع از فعال بودن یا نبودن و ... صورت می گیرد. یکی از روش های استعلام شرکت، مراجعه به سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir می باشد. استعلام شرکت در این سامانه نیز به دو صورت امکان پذیر است که شامل استعلام شرکت با شناسه ملی و بدون شناسه ملی می شود. در صورتی که شخص به شناسه ملی شرکت مورد نظر دسترسی ندارد، می بایست استان، واحد ثبتی، نوع شرکت و شماره ثبت را در قسمت مربوطه درج کرده تا اطلاعات عمومی شرکت برای وی به نمایش در بیاید.
اظهارنامه دفتر ثبت تجارتی:
دفتر ثبت تجاری، دفتری است که کلیه تجار و شرکت های تجاری داخلی و خارجی که در کشور ایران فعالیت داشته، موظف اند تا از طریق اطلاع به مرجع ثبت شرکت ها، نام و اطلاعات خود را در آن ثبت نمایند. در حال حاضر ثبت نام در این دفتر، به دو شیوه حضوری و غیر حضوری صورت گرفته که شیوه غیر حضوری آن، از طریق ثبت اظهارنامه دفتر ثبت تجارتی در سامانه ثبت شرکت ها می باشد. همچنین در این سامانه امکان تمدید، تغییر، ابطال، مشاهده آخرین وضعیت و شماره پیگیری اظهارنامه نیز وجود دارد.
پیگیری و انصراف از درخواست:
با ثبت هر یک از درخواست های فوق در سامانه irsherkat ssaa ir، یک کد پیگیری منحصر به فرد به هر شخص اختصاص داده می شود که از طریق آن می تواند روند درخواست خود را در سامانه ثبت شرکت ها، مشاهده نماید. در صورتی که فرد کد پیگیری خود را فراموش کرده و به آن دسترسی نداشته باشد، می تواند بر روی گزینه "شماره پیگیری خود را فراموش کرده ام" کلیک نموده و ادامه مراحل را به این روش دنبال نماید. همچنین، بخشی تحت عنوان انصراف از درخواست در سایت ایجاد گردیده تا افرادی که تمایل به پیگیری درخواست خود را ندارند، از این طریق از ادامه مراحل انصراف دهند.
راهنمای سایت:
به منظور آشنایی افراد با نحوه طی نمودن مراحل ثبت درخواست در سایت اداره ثبت شرکتها، قسمتی تحت عنوان راهنما در سایت ثبت شرکت ها قرار داده شده که نکات لازم را در اختیار داوطلبان قرار می دهد. در این راهنما، مراحل ثبت و تاسیس شخصیت حقوقی، مدارک لازم، ثبت صورت جلسه و پیگیری درخواست به صورت راهنمای تصویری در سامانه جامع ثبت شرکتها قرار گرفته است.
ورود به سایت جامع ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری irsherkat.ssaa.ir
در قسمت های گذشته، پیرامون معرفی سامانه اداره ثبت شرکتها و امکانات آن توضیحاتی ارائه گردید. مهم ترین نکته در رابطه با ثبت درخواست در سامانه، آشنایی با نحوه به ورود به سایت ثبت شرکت ها می باشد. در این میان برخی افراد ممکن است که با چگونگی ورود به سایت جامع ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری irsherkat.ssaa.ir آشنایی نداشته، به همین منظور، این بخش از مقاله به بیان این موضوع اختصاص داده شده است.
برای ورود به سامانه ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری، برخلاف اغلب سایت ها، نیازی به ایجاد حساب کاربری وجود ندارد و افراد می توانند تنها با وارد نمودن آدرس ثبت شرکتها سامانه به امکانات آن دسترسی داشته باشند. برای ورود به سایت ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری، در ابتدا می بایست نشانی سایت با عنوان irsherkat.ssaa.ir در مرورگر خود جست و جو نموده و به این طریق به صفحه اصلی سامانه ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری راه یافت.
در این قسمت، هفت گزینه برای فرد به نمایش در می آید که شامل تاسیس شخصیت حقوقی، صورتجلسه تغییرات، پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی، اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی، اظهارنامه دفتر ثبت تجارتی، پیگیری و انصراف از درخواست می شود. افراد می توانند مطابق با نیاز خود، به ثبت و پیگیری مراحل درخواست های فوق اقدام نمایند. همچنین، میتوان از قسمت بالای سامانه، بر روی گزینه راهنمای سایت کلیک کرده و با مراحل ثبت درخواست آشنا گردید.
علاوه بر این، در قسمت پایین این صفحه، امکان دسترسی به سایت اطلاع رسانی قوانین، مقررات، بخشنامه و اطلاعیه های ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری که در واقع همان سایت اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری می باشد، فراهم شده است. سایت پنجره واحد سازمان امور مالیاتی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و شکایت از شرکت های دانش بنیان نیز به طور مستقیم از صفحه اصلی سایت ثبت شرکت ها امکان پذیر است.
پیگیری درخواست از سامانه ثبت شرکتها
همانطور که در قسمت پیشین مقاله، توضیح داد شد، سامانه اداره ثبت شرکتها، دارای خدمات و امکانات متنوعی می باشد که از جمله آن می توان به پیگیری درخواست های ثبت شده اشاره نمود. به منظور آشنایی متقاضیان این قسمت از مقاله بیان مراحل و نحوه پیگیری درخواست از سامانه ثبت شرکتها اختصاص داده شده است.
به این منظور شخص لازم است که نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و وارد صفحه اصلی این سایت شود.
پس از آن، کاربر لازم است که از منوی بالای صفحه گزینه پیگیری درخواست را وارد نموده و پس از درج نوع درخواست و شماره پیگیری، اقدام به پیگیری درخواست خود (اعم از ثبت شرکت، ثبت تغییرات، پلمب دفاتر و...) از سامانه ثبت شرکتها irsherkat.ssaa.ir نماید.
استعلام ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری
در قسمت های پیشین مقاله، به معرفی سامانه ثبت شرکت ها و امکانات آن پرداخته و مراحل و نحوه ورود به سامانه ثبت شرکتها را توضیح دادیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به منظور آشنایی متقاضیان مراحل و نحوه استعلام ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری در سامانه ثبت شرکت ها بپردازیم.
برای استعلام ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری از ادراه ثبت شرکتها، شخص لازم است که در ابتدا، نشانی الکترونیکی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و گزینه "اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی" را برگزیند.
در قسمت بعدی، شخص باید اطلاعات خواسته شده را وارد نموده و گزینه "مشاهده اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی" را برگزیند.
در این قسمت درج شناسه ملی شرکت الزامی است. در صورتی که شخص به شناسه ملی شرکت یا موسسه موردنظر دسترسی ندارد؛ می بایست استان، واحد ثبتی، نوع شرکت و شماره ثبت را وارد کرده تا بتواند نسبت به استعلام شخص حقوقی در سامانه ثبت شرکت ها اقدام کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد امکانات و نحوه ورود به سامانه ثبت شرکت ها در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون امکانات و نحوه ورود به سامانه ثبت شرکت ها پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.