برای مشاوره نحوه ثبت شرکت مهندسین مشاور
برای مشاوره نحوه ثبت شرکت مهندسین مشاور
شرکت مهندسین مشاور در زمینه های مختلفی از جمله قبیل صنعت آب و فاضلاب، گاز، نیرو، کشاورزی، راه و ترابری، ارتباطات، صنعت و معدن ارائه خدمت می کنند. ثبت شرکت مهندسین مشاور همانند سایر شرکت ها الزامی است و از ضوابط خاصی پیروی می کند. امروزه شرکت های مهندسین مشاور اغلب در قالب شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود به ثبت می رسند.
از آنجا که انجام بسیاری از فعالیت های فنی و مهندسی، ساخت و ساز، فعالیت های پیمانکاری، خدمات عمومی و .... با دشواری هایی رو به رو است؛ این فعالیت ها به شرکت های مهندسین مشاور سپرده می شود. از این رو افراد بسیاری تمایل به فعالیت و ثبت شرکت در این حوزه پیدا کرده اند. لذا آشنایی با شرکت مهندسین مشاور برای متقاضیان ثبت این نوع شرکت امری حائز اهمیت محسوب می شود.
از همین رو، در این مقاله، پس از پاسخ به سوال شرکت مهندسین مشاور چیست، موضوع فعالیت شرکت مهندسین مشاور مورد مطالعه قرار می گیرد. سپس شرایط مدیر عامل و ضوابط ثبت شرکت مهندسین مشاور و همچنین مدارک لازم برای ثبت شرکت مهندسین مشاور بررسی می شود و بعد از آن مراحل و نحوه ثبت شرکت مهندسین مشاور معماری آموزش داده می شود و در نهایت نمونه اساسنامه تاسیس شرکت مهندسین مشاور ساختمان و لیست شرکت مهندسین مشاور ارائه می شود.
شرکت مهندسین مشاور چیست
به طور کلی به مجموعه ای حقیقی یا حقوقی که در زمینه مطالعه، طراحی، ساخت و ساز و نظارت بر یک طرح عمرانی ارائه خدمت می کنند، مهندس مشاور می گویند. مهندسین مشاور در مقابل انجام وظایف خود، دستمزد دریافت می کنند. امروزه بسیاری از مهندسین مشاور به طور مشارکتی و در قالب شرکت ارائه خدمت می کنند، اما شرکت مهندسین مشاور چیست؟
شرکت مهندسین مشاور به شرکتی اطلاق می شود که وظیفه طراحی، ساخت و ساز و نظارت بر یک طرح عمرانی را بر عهده دارد. این شرکت نیز در ازای ارائه خدمات دستمزد دریافت می کند. برنامه ریزی، مدیریت پروژه، نظارت بر پروژه و ارائه گزارش های لازم از مراحل انجام و پیشرفت پروژه از جمله وظایف شرکت مهندسین مشاور محسوب می شود.
شرکت های مهندسین مشاور می توانند به صورت شرکت خصوصی یا دولتی باشند. مطابق قانون چنانچه بیش از 50 درصد سرمایه این شرکت ها متعلق به دولت باشد، شرکت دولتی محسوب می شود. همچنین شرکت مهندسین مشاور می تواند در زمینه های مختلفی ارائه خدمت کند که در قسمت بعدی این مقاله به طور مفصل موضوع فعالیت شرکت های مهندسین مشاور مورد مطالعه قرار می گیرد.
موضوع فعالیت شرکت مهندسین مشاور
پس از شناخت و آشنایی با شرکت مهندسین مشاور، ممکن است برای افراد این سوال مطرح شود که این شرکت در چه زمینه هایی می تواند فعالیت داشته باشد؟ به عبارت دیگر موضوع فعالیت شرکت مهندسین مشاور چیست؟ لذا در ادامه مقاله به این پرسش پاسخ داده می شود.
به طور کلی شرکت مهندسین مشاور در اساسنامه شرکت خود می تواند فعالیت هایی از قبیل انجام مشاوره و خدمات فنی و مهندسی در امور تحقیقات، طراحی تاسیسات ساختمانی و تاسیسات صنعتی، ساخت و ساز و نظارت بر حسن اجرای فعالیت های پیمانکاری، تاسیسات ساختمانی و صنعتی را موضوع فعالیت خود قرار دهد.
شرکت های مهندسین مشاور می توانند در زمینه هایی از قبیل صنعت آب و فاضلاب، گاز، نیرو، کشاورزی، راه و ترابری، ارتباطات، صنعت و معدن، تعمیر و نگهداری عمومی و سایر خدمات عمومی، بسیاری از امور پیمانکاری مانند تجهیزات ساختمان و .... فعالیت داشته باشند.
شرایط مدیر عامل و ضوابط ثبت شرکت مهندسین مشاور
شرکت مهندسین مشاور نیز مانند سایر شرکت ها باید به ثبت برسد؛ اما این ثبت ضوابطی دارد. همچنین پس از تشکیل این شرکت لازم است مدیر عاملی برای انجام فعالیت های اجرایی آن تعیین شود. از این رو در این قسمت از مقاله، شرایط مدیر عامل و ضوابط ثبت شرکت مهندسین مشاور مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
به طور کلی مدیریت فعالیت های اجرایی شرکت با مدیر عامل آن شرکت می باشد. در واقع مدیر عامل هر شرکت، نماینده آن شرکت محسوب می شود. هیئت مدیره هر شرکت، مدیر عامل را انتخاب و حدود اختیارات او را مشخص می نمایند که این اختیارات لازم است در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد، اما شرایطی برای انتخاب مدیر عامل وجود دارد که در ادامه ی مقاله بیان می شود.
شرایط مدیر عامل شرکت مهندسین مشاور عبارت است از: تابعیت ایران، فقدان سابقه کیفری، ملتزم بودن به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان به رسمیت شناخته شده در کشور ایران، وجود حداقل 25 سال سن، مشغول نبودن به کار در سایر نهادهای دولتی و همچنین نداشتن سمت مدیر عاملی در شرکت دیگر، دارا بودن حداقل 3 سال سابقه کار مرتبط و چنانچه دارای مدرک تحصیلی دیپلم باشد، دارا بودن حداقل 5 سال سابقه کار مرتبط و ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت برای آقایان.
امروزه شرکت های مهندسین مشاور اصولا به صورت شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند که ضوابط تشکیل هر کدام در ادامه بیان می شود. شرکت سهامی خاص شرکتی است که سرمایه آن به قطعات سهم تقسیم می شود. در این قسم از شرکت، مسئولیت هر یک از شرکا محدود به مبلغ اسمی سهامشان است. همچنین سهام شرکت سهامی خاص قابلیت عرضه و خرید و فروش در بورس اوراق بهادار را ندارد. ضوابط تشکیل شرکت مهندسین مشاور در قالب سهامی خاص عبارت است از: وجود حداقل سه نفر عضو، وجود حداقل دو بازرس، حداقل یک میلیون ریال سرمایه اولیه و پرداخت حداقل 35 درصد سرمایه اولیه به صورت نقدی.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
مستند به ماده 94 قانون تجارت، شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هریک از شرکا بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تشکیل شده باشد، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است. ضوابط ثبت شرکت مهندسین مشاور با مسئولیت محدود عبارت اند از: وجود حداقل دو نفر عضو، حداقل یک میلیون ریال سرمایه اولیه که تمام این سرمایه می بایست در ابتدا پرداخت شود. هم چنین، ثبت نام ثنا، داشتن خط تلفن همراه و مدارک هویتی اعضا برای ثبت شرکت مهندس مشاور در هر قالبی، الزامی است.
مدارک لازم برای ثبت شرکت مهندسین مشاور
اگرچه در ماده 20 قانون تجارت هفت قسم برای شرکت های تجاری در نظر گرفته شده است، اما امروزه شرکت ها اغلب در قالب شرکت سهامی و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند. شرکت مهندسین مشاور نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. از این رو، در ادامه مقاله، مدارک لازم برای ثبت شرکت مهندسین مشاور بررسی می شود.
مدارک لازم برای ثبت شرکت مهندسین مشاور سهامی خاص عبارت اند از: کپی مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضا)، اصل گواهی عدم سو پیشینه کیفری (در صورت نیاز)، اقرارنامه امضا شده، اخذ مجوزهای لازم (چنانچه موضوع شرکت نیاز به مجوز داشته باشد) و ارائه وکالت نامه در صورت وجود وکیل برای امور ثبتی شرکت.
مدارک لازم برای ثبت شرکت مهندسین مشاور با مسئولیت محدود عبارت اند از: کپی برابر اصل مدارک شناسنامه و کارت ملی شرکا و مدیران، اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری (در صورت نیاز)،، اقرارنامه امضا شده، دو نسخه نقاضا نامه، دو نسخه اساسنامه شرکت، دو نسخه شرکت نامه، اخذ مجوزهای لازم و ارائه وکالت نامه وکیل در صورت وجود وکیل.
مراحل و نحوه ثبت شرکت مهندسین مشاور معماری
همانگونه که بیان شد؛ امروزه شرکت ها اصولا در قالب شرکت سهامی و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند و شرکت مهندسین مشاور نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. از این رو، در این قسمت از مقاله، مراحل و نحوه ثبت شرکت مهندسین مشاور معماری آموزش داده می شود.
متقاضیان به منظور ثبت شرکت مهندسین مشاور معماری با مسئولیت محدود؛ ابتدا می بایست به سامانه ثبت شرکتها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نمایند. سپس مطابق تصویر بر قسمت تاسیس شخصیت حقوقی کلیک و نوع شخصیت حقوقی (شرکت با مسئولیت محدود) را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت مهندسین مشاور، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت مهندسین مشاور، هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت مهندسین مشاور به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت مهندسین مشاور را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت مهندسین مشاور را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت مهندسین مشاور از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت مهندسین مشاور را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت مهندسین مشاور را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت مهندسین مشاور، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت مهندسین مشاور برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت مهندسین مشاور نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت مهندسین مشاور را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت مهندسین مشاور به اتمام رسد.
نمونه فرم اساسنامه تاسیس شرکت مهندسین مشاور ساختمان
اساسنامه هر شرکت قانون اداره آن شرکت محسوب می شود. اموری مانند موضوع فعالیت شرکت، نحوه اداره شرکت، اهداف شرکت، چگونگی روابط بین شرکا، نحوه تقسیم سود و زیان، مدت شرکت، نحوه انتخاب و تعداد مدیران و بازرسان شرکت، تعیین سال مالی و... در اساسنامه تعیین می شود. در واقع اساسنامه هر شرکت از مهم ترین اسناد آن شرکت محسوب می شود. لذا در این قسمت از مقاله نمونه فرم اساسنامه تاسیس شرکت مهندسین مشاور ساختمان ارائه می شود.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 1.01 MB
- منبع: آشاثبت
همانطور که در قسمت های قبلی این مقاله بیان شد؛ اموری مانند انجام مشاوره و خدمات فنی و مهندسی در امور تحقیقات، طراحی تاسیسات ساختمانی و تاسیسات صنعتی، ساخت و ساز و نظارت بر حسن اجرای فعالیت های پیمانکاری، تاسیسات ساختمانی و صنعتی را می تواند موضوع فعالیت شرکت های مهندسین مشاور قرار گیرد.
لیست شرکت های مهندسین مشاور
پس از شناخت شرکت مهندسین مشاور و موضوع فعالیت آن، شرایط مدیر عامل و ضوابط ثبت شرکت مهندسین مشاور، معرفی مدارک لازم برای ثبت شرکت مهندسین مشاور، آشنایی با مراحل و نحوه ثبت و همچنین ارائه نمونه اساسنامه این قسم از شرکت در قسمت های پیشین مقاله، اکنون در این قسمت از مقاله لیست شرکت های مهندسین مشاور ارائه می شود.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 103 KB
- منبع: آشاثبت
نظارت بر نصب و راه اندازی تجهیزات صنعتی، ارائه مشاوره های مالی جهت هزینه های پروژه، نظارت بر ساخت و ساز و حسن اجرای پروژه ها، ارائه گزارش های لازم از مراحل انجام و پیشرفت پروژه و توجه به استانداردها در طراحی و اجرای پروژه ها از جمله وظایف شرکت مهندسین مشاور محسوب می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت شرکت مهندسین مشاور در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت شرکت مهندسین مشاور پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. این فرم در متن مقاله آمده است.