برای مشاوره نحوه ثبت شرکت انفورماتیک
برای مشاوره نحوه ثبت شرکت انفورماتیک
امروزه با توجه به پیشرفت گسترده تکنولوژی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، شرکت های بسیاری در زمینه انفورماتیک یا همان علم اطلاعات و پردازش اطلاعات به ثبت رسیده اند. این شرکت ها در زمینه هایی از قبیل طراحی سیستم های رایانه ای و اینترنتی، تجهیزات ماهواره ای، ایجاد کارخانه تولید کامپیوتر به فعالیت می پردازند.
ثبت شرکت انفورماتیک نیز مانند هر شرکت دیگری مستلزم وجود شرایط، تهیه مدارک، انجام مراحل، پرداخت هزینه ها و اخذ مجوز هایی می باشد. از این رو کسب اطلاعات لازم در این زمینه، برای افرادی که قصد تاسیس و ثبت این نوع از شرکت را دارند؛ امری ضروری و حائز اهمیت محسوب می شود.
لذا در این مقاله، پس از معرفی شرکت انفورماتیک و دلایل ثبت آن، شرایط و موضوع فعالیت ثبت شرکت انفورماتیک مورد مطالعه قرار می گیرد. سپس مدارک لازم برای ثبت شرکت انفورماتیک و نرم افزاری و همچنین مراحل و نحوه ثبت آن بررسی می شود و پس از آن، درباره هزینه ثبت شرکت انفورماتیک و فناوری اطلاعات بحث خواهد شد و بعد از پاسخ به این سوال که مجوز سایت های کامپیوتری و شرکت انفورماتیک چیست، در رابطه با منابع مورد نیاز جهت توسعه فعالیت های کامپیوتری مطالبی بیان می شود. در نهایت نمونه اساسنامه شرکت کامپیوتری و انفورماتیک ارائه خواهد شد.
معرفی شرکت انفورماتیک و دلایل ثبت آن
انفورماتیک یا همان علم اطلاعات، مطالعه، طراحی و توسعه فناوری اطلاعات به منظور تولید، ذخیره، پردازش و ارائه اطلاعات می باشد. در واقع هدف از انفورماتیک، بهینه سازی فرآیندهای ارتباطی و انتقال اطلاعات است. امروزه شرکت هایی تحت عنوان شرکت انفورماتیک به ثبت می رسند.
اما سوالی که برای بسیاری از افراد مطرح می شود، آن است که شرکت انفورماتیک چیست و اصلا به چه شرکتی شرکت انفورماتیک گفته می شود؟ از این رو در ادامه این مقاله، به معرفی شرکت انفورماتیک و دلایل ثبت آن پرداخته می شود. به طور کلی، به شرکتی که موضوع فعالیت آن در زمینه انفورماتیک باشد، شرکت انفورماتیک گفته می شود. شرکت انفورماتیک نیز مانند سایر شرکت ها باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسند.
اشخاصی که در زمینه انفورماتیک یا فناوری اطلاعات فعالیت می کنند به منظور توسعه فعالیت خود اقدام به ثبت شرکت انفورماتیک می نمایند. شرکت انفورماتیک نیز مانند سایر شرکت ها برای انعقاد قراردادهای دولتی و تایید صلاحیت نیاز به اخذ گواهی نامه رتبه بندی دارد.
رتبه بندی شرکت های انفورماتیک توسط شورای عالی انفورماتیک کشور یا معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور انجام می شود. نیروی انسانی، درآمد و رضایت مشتری سه معیار مهم در تعیین رتبه این شرکت ها محسوب می شود. شایان ذکر است در این رتبه بندی عدد 1 بالاترین رتبه و عدد 7 پایین ترین رتبه می باشد.
شرایط و موضوع فعالیت ثبت شرکت انفورماتیک
پس از شناخت شرکت انفورماتیک در قسمت پیشین مقاله، اکنون در این قسمت از مقاله؛ شرایط و موضوع فعالیت ثبت شرکت انفورماتیک مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. موضوع فعالیت شرکت های انفورماتیک، سازماندهی، بازیابی، ذخیره سازی و گسترش اطلاعات می باشد.
اموری مانند برنامه نویسی، طراحی سیستم های رایانه ای و اینترنتی، تجهیزات ماهواره ای، ایجاد کارخانه تولید کامپیوتر، تشکیل کلاس های آموزشی در زمینه رایانه در داخل و خارج کشور، تامین نیروی انسانی متخصص در زمینه موضوع فعالیت شرکت، خرید و فروش و صادرات و واردات تجهیزات کامپیوتری و مخابراتی، انجام فعالیت در زمینه تجارت الکترونیک، مطالعه و تحقیقات در زمینه ساخت و تعمیر و نگهداری رایانه از جمله مواردی است که می تواند به عنوان موضوع شرکت انفورماتیک در اساسنامه شرکت آن ذکر شود.
ثبت شرکت انفورماتیک نیز مانند سایر شرکت ها مستلزم وجود شرایطی است. تهیه مدارک مورد نیاز، تهیه اساسنامه برای شرکت، ثبت شرکت انفورماتیک در سامانه جامع ثبت شرکت ها، داشتن کد ثنا برای همه اعضا، تامین سرمایه اولیه، خط تلفن همراه به نام، تهیه مکان و انتخاب موضوع فعالیت شرکت از جمله شرایط لازم برای ثبت شرکت انفورماتیک می باشد.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
همچنین، شایان ذکر است در شرکت انفورماتیک مدیر عامل باید واجد شرایطی باشد. شرایط مدیر عامل شرکت انفورماتیک عبارت است از: دارا بودن مدرک تحصیلی لیسانس یا بالاتر در زمینه انفورماتیک (در صورتی که مدیر عامل دارای مدرک تحصیلی دیپلم باشد باید حداقل 8 تا 10 سال سابقه مدیریت یا فعالیت در زمینه فناوری اطلاعات را داشته باشد و چنانچه مدیر عامل دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم باشد، دارا بودن حداقل 4 سال سابقه مدیریت یا فعالیت در زمینه فناوری اطلاعات ضروری است.)، همچنین مدرک تحصیلی لیسانس مدیر عامل، می تواند در سایر رشته های فنی و مهندسی باشد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت انفورماتیک و نرم افزاری
در قسمت های پیشین مقاله بیان شد که به شرکتی که موضوع فعالیت آن در زمینه انفورماتیک باشد؛ شرکت انفورماتیک گفته می شود. همچنین شرایط و موضوع فعالیت ثبت این شرکت، مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به این که ثبت شرکت انفورماتیک مانند سایر شرکت ها الزامی است، اکنون در این قسمت از مقاله به بیان مدارک لازم برای ثبت شرکت انفورماتیک و نرم افزاری پرداخته می شود.
مدارک لازم برای ثبت شرکت انفورماتیک و نرم افزاری سهامی خاص عبارت است از: کپی اساسنامه شرکت، کپی برابر اصل مدارک احراز هویت مدیر عامل شرکت، کپی احراز صلاحیت مدیر عامل، کپی برابر اصل مدرک تحصیلی مدیر عامل، اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری، اقرارنامه امضا شده، اخد مجوز های لازم، ارائه وکالت نامه در صورت وجود وکیل برای امور ثبتی شرکت.
مدارک لازم برای ثبت شرکت انفورماتیک و نرم افزاری با مسئولیت محدود عبارت اند از: کپی برابر اصل مدارک شناسنامه و کارت ملی شرکا و مدیران، اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری، اقرارنامه امضا شده، دو نسخه نقاضا نامه، دو نسخه اساسنامه شرکت، دو نسخه شرکت نامه، اخذ مجوزهای لازم و ارائه وکالت نامه وکیل در صورت وجود وکیل.
مراحل و نحوه ثبت شرکت انفورماتیک
همانطور که بیان شد، به منظور ثبت شرکت انفورماتیک وجود شرایط، تهیه مدارک و انجام مراحلی لازم است. در قسمت های قبل، شرایط و مدارک لازم جهت ثبت شرکت انفورماتیک بیان شد. اکنون در این قسمت از مقاله، مراحل و نحوه ثبت شرکت انفورماتیک آموزش داده می شود.
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سامانه ثبت شرکتها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت انفورماتیک، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت انفورماتیک هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت انفورماتیک به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت انفورماتیک را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت انفورماتیک را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت انفورماتیک از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه شرکت و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت انفورماتیک را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت انفورماتیک را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت انفورماتیک می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت انفورماتیک برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت انفورماتیک نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت انفورماتیک را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت انفورماتیک به اتمام رسد.
هزینه ثبت شرکت انفورماتیک و فناوی اطلاعات
هزینه های لازم برای تاسیس و ثبت شرکت همواره یکی از دغدغه هایی است که در ذهن افراد را به مشغول می کند. ثبت شرکت انفورماتیک نیز مانند هر شرکت دیگری مستلزم پرداخت هزینه هایی است از این رو، در این قسمت از مقاله، درباره هزینه ثبت شرکت انفورماتیک و فناوری اطلاعات صحبت می شود.
هزینه حق الثبت شرکت، هزینه انتشار آگهی در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار، هزینه ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها، هزینه ورود سیستمی اوراق تنظیم شده، هزینه مالیاتی و ابطال تمبر، هزینه دریافت کد فراگیر در صورتی که متقاضی شخص ایرانی نباشد و حق الوکاله وکیل درصورت وجود وکیل، از جمله هزینه ثبت شرکت انفورماتیک و فناوی اطلاعات می باشد.
لازم به ذکر است به منظور ثبت شرکت انفورماتیک و فناوری اطلاعات در قالب سهامی خاص و یا شرکت با مسئولیت حداقل یک میلیون ریال سرمایه اولیه لازم است. همچنین حداقل سرمایه لازم برای ثبت این شرکت در قالب شرکت سهامی عام پنج میلیون ریال می باشد.
مجوز سایت های کامپیوتری و شرکت انفورماتیک چیست
در قسمت های قبلی این مقاله، راجع به موضوع شرکت انفورماتیک صحبت شد و بیان شد موضوع این نوع از شرکت می تواند اموری همانند برنامه نویسی، طراحی سیستم های رایانه ای و اینترنتی، تجهیزات ماهواره ای، ایجاد کارخانه تولید کامپیوتر، تشکیل کلاس های آموزشی در زمینه رایانه در داخل و خارج کشور و.... باشد.
تاسیس و ثبت شرکت کامپیوتری و انفورماتیک نیز مانند هر شرکت دیگری نیازمند اخذ مجوزهایی است که شرکت موظف است در راستای موضوع فعالیت خود، مجوزهای لازم را از مراجع ذی صلاح اخذ نماید. از همین رو در این قسمت از مقاله، درباره مجوز سایت های کامپیوتری و شرکت انفورماتیک بحث می شود و به این پرسش پاسخ داده می شود که مجوز سایت های کامپیوتری و شرکت انفورماتیک چیست؟
گواهی نامه انفورماتیک، مجوز افتا، گواهی نامه تایید صلاحیت ایمنی و گواهی نامه ایزو از مجوزهای سایت های کامپیوتری و شرکت انفورماتیک می باشد. برخی از مجوزهای لازم جهت ثبت شرکت کامپیوتری و انفورماتیک باید از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانی که قرار است، شرکت در آن به ثبت برسد، دریافت شود. شایان ذکر است مدت زمان اعتبار مجوز فعالیت برای این شرکت یک سال می باشد. همچنین ثبت شرکت کامپیوتری و انفورماتیک مستلزم دریافت مجوز از دبیرخانه شورای عالی انفورماتیک نمی باشد، اما بعد از ثبت شرکت و جهت احراز صلاحیت و رتبه بندی اخذ مجوز این نهاد لازم می باشد.
منابع مورد نیاز جهت توسعه فعالیت های کامپیوتری
شرکت ها پس از به ثبت رسیدن با هدف کسب سود، شهرت، پیشرفت و... به دنبال توسعه فعالیت های خود هستند و در این راستا به منابع و مهارت هایی نیاز دارند. از این رو در این بخش از مقاله، درباره منابع مورد نیاز جهت توسعه فعالیت های کامپیوتری بحث و مطالبی ارائه می شود.
مهارت های فنی، مهارت حل مسئله، خلاقیت، مدیریت زمان، مهارت های ارتباطی، انطباق پذیری، مهارت های انگیزشی، مهارت های استدلالی و تحلیلی، تجربه، مدیریت منابع، مهارت های برنامه نویسی، مهارت های کار تیمی و رهبری قوی از جمله منابع مورد نیاز جهت توسعه فعالیت های کامپیوتری می باشد.
همچنین توسعه نرم افزار و سخت افزار، مدیریت داده و شبکه و فناوری اطلاعات، سیستم های عامل، کد نویسی، امنیت فناوری اطلاعات، مدیریت توسعه وب و برنامه نویسی مدیریت شبکه ها از جمله مهارت های فنی در راستای توسعه فعالیت های کامپیوتری محسوب می شود.
نمونه فرم اساسنامه شرکت کامپیوتری و انفورماتیک
پس از معرفی شرکت انفورماتیک و دلایل ثبت آن، شرایط و موضوع فعالیت، مدارک، مراحل و هزینه ثبت این شرکت و همچنین مجوزهای سایت های کامپیوتری و شرکت انفورماتیک و منابع مورد نیاز جهت توسعه فعالیت های کامپیوتری در قسمت های قبلی این مقاله، در نهایت در قسمت پایانی، نمونه فرم اساسنامه شرکت کامپیوتری و انفورماتیک ارائه می شود. در جدول زیر، نمونه اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود ارائه شده که می توان در این اساسنامه، موضوع فعالیت شرکت را انفورماتیک یا شرکت کامپیوتری قرار داد.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 336 KB
- منبع: آشاثبت
همانطور که در قسمت های پیشین بیان شد؛ اموری مانند برنامه نویسی، طراحی سیستم های رایانه ای و اینترنتی، تجهیزات ماهواره ای، ایجاد کارخانه تولید کامپیوتر، تشکیل کلاس های آموزشی در زمینه رایانه در داخل و خارج کشور، تامین نیروی انسانی متخصص در زمینه موضوع فعالیت شرکت، خرید و فروش و صادرات و واردات تجهیزات کامپیوتری و مخابراتی، انجام فعالیت در زمینه تجارت الکترونیک می تواند موضوع اساسنامه شرکت کامپیوتری و انفورماتیک محسوب شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت شرکت انفورماتیک در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت شرکت انفورماتیک پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. ثبت شرکت انفورماتیک در سامانه جامع ثبت شرکت ها و داشتن کد ثنا برای همه اعضا از جمله شرایط لازم برای ثبت شرکت انفورماتیک می باشد که توضیحات بیشتر در این خصوص در متن مقاله بیان شده است.