برای مشاوره نحوه ثبت و بستن حساب ها در حسابداری
برای مشاوره نحوه ثبت و بستن حساب ها در حسابداری
علم حسابداری یکی مهم ترین بخش های کسب و کارها و مشاغل را شامل می شود. صاحبان کسب و کار، برای جمع بندی و محاسبه سود و زیان مجموعه، حقوق پرسنل، مالیات ها و... از کمک حسابداران زبده استفاده می کنند تا امکان خطا و اشتباه در مباحث مالی به صفر برسد، زیرا تمامی محاسبات و اعداد خروجی در نهایت توسط سازمان های نظارتی بررسی خواهند شد.
حسابداری بخش های گوناگونی را شامل می شود و اگر شخصی قصد انجام آن را داشته باشد؛ بایستی پروسه ای چند مرحله ای را طی کند که شامل جمع آوری اطلاعات تا بستن حساب و صدور سند اختتامیه، برای مجموعه، می باشد. بستن حساب ها در حسابداری یکی از مهم ترین پروسه های مذکور می باشد که به صاحبان مشاغل اطمینان می دهد سیستم مالی تجارت آن ها بر روی اصول و روال درست در حال پیشروی است. کسب اطلاعات توسط صاحبان مشاغل در رابطه با بستن حساب در حسابداری می تواند به پروسه حسابرسی مالی آن ها کمک کند.
از این رو، ابتدا به سوال بستن حساب ها در حسابداری چیست؛ پاسخ داده خواهد شد. پس از آن، تقسیم و طبقه بندی انواع حساب ها در حسابداری بررسی می شود. سپس دلایل لزوم و ضرورت بستن حسابها در حسابداری مطرح شده و در مورد زمان بستن حساب ها در حسابداری در پایان دوره مالی اطلاعاتی گفته خواهد شد. در گام بعدی آموزش گام به گام مراحل و نحوه بستن حساب ها در حسابداری در قالب pdf برای متقاضیان قرار گرفته است. در انتها ثبت و بستن حساب های دائمی، موقت، سرمایه و سود و زیان با مثال بیان خواهد شد.
بستن حساب ها در حسابداری چیست
حسابداری بخشی از علم ریاضی است که برای جمع بندی و محاسبات مربوطه به کسب و کارها و مجموعه های مختلف به کار می رود. عملیات حسابداری پروسه ای چند مرحله ای دارد که مرحله ابتدایی آن جمع آوری اطلاعات مالی مجموعه و پس از آن ثبت اطلاعات در دفاتر مالی می باشد. پس از ثبت اطلاعات در دفاتر مالی، دفاتر روزنامه و دفاتر کل، اطلاعات مربوطه تراز گیری می شود.
یکی از سوالات متقاضیان امر حسابداری شرکت، در رابطه با بستن حسابها می باشد. برای پاسخ به این سوال که بستن حساب ها در حسابداری چیست؛ باید گفت بستن حساب ها در حسابداری در واقع پروسه ای است که پس از گرفتن ترازهای مالی نهایی، انجام می شود. انجام این امر به طور سالانه باعث اطلاع مدیران مشاغل از شرایط مالی تجارت و در نتیجه سلامت مالی آن ها می شود.
انجام پروسه بستن حساب به صورت درست و اصولی، باعث تایید صحت سیستم حسابداری مجموعه و درج اعداد حقیقی در اظهارنامه مالیاتی مجموعه می شود. این بستن حساب در ابتدای امر به صورت موقت و پس از آن به صورت دائم به انجام می رسد.
تقسیم و طبقه بندی انواع حساب ها در حسابداری
علم حسابداری یکی از مهم ترین بخش های کاری شرکت ها و کسب و کارها محسوب می شود که مسئولیت محاسبه مواردی همچون حقوق، درآمد، مالیات شرکت، سود و زیان و... را عهده دار است. در امر حسابداری انواع گوناگونی از حساب ها تعریف شده است که هر کدام شرایط خاص خود را دارند.
این حساب ها گسترده بوده، اما به طور کلی به 4 دسته تقسیم بندی می شوند. تقسیم و طبقه بندی انواع حساب ها در حسابداری شامل حساب های بدهکار، حساب های بستانکار، حساب های خنثی و حساب های دوگانه می باشد که هر کدام تعاریف مربوط به خود را دارند.
حساب های بدهکار در واقع شامل دارایی ها، هزینه ها و تمامی حساب های زیر مجموعه آن ها می باشد. این در صورتی است که حساب های بستانکار شامل بدهی ها، سرمایه، حقوق صاحبان سهام و... می باشد. یکی از دسته بندی های دیگر، حساب های دوگانه می باشد که بسته به شرایط موجود، می توانند از نوع بدهکار یا از نوع بستانکار باشند. ضمنا حساب های فاقد ماهیت نیز حساب های خنثی نامیده می شوند.
لزوم و ضرورت بستن حسابها در حسابداری
در مبحث حسابداری، حساب ها در دسته بندی ها و انواع گوناگونی تقسیم بندی می شوند. به طور کلی این تقسیم بندی شامل حساب های بدهکار، بستانکار، دوگانه و خنثی می باشد. در این میان یکی از مباحث اصلی حسابداری بستن حساب ها می باشد. معمولا این امر در پایان سال مالی شرکت انجام می گیرد.
بستن حساب به معنای صفر کردن مانده هر حساب در پایان دوره مالی است. در نتیجه این امر وقتی انجام می گیرد که تکلیف باقی مانده همه حساب ها مشخص شود. بستن حساب ها در حسابداری در واقع آخرین اقدام حسابداران در پایان سال مالی است که در پس آن سند اختتامیه صادر می گردد.
انجام این امر، باعث تهیه صورت های مالی شرکت به صورت دقیق و بی نقص شده که در نتیجه آن، شرکت مذکور می تواند از نحوه عملکرد خود به دقت مطلع گردد. مهم ترین دلایل لزوم و ضرورت بستن حسابها در حسابداری شامل مواردی همچون صفر کردن حساب های درآمد و هزینه، پیشگیری از انباشته شدن اطلاعات حسابداری و مالی، سهولت در رسیدگی به حساب ها در دوره مالی، کنترل قطعی شدن کلیه اسناد در سیستم، تهیه صورت های مالی دقیق و کامل در پایان دوره مالی و... می باشد.
زمان بستن حسابها در حسابداری در پایان دوره مالی
مدیران شرکت ها و صاحبین مشاغل در پایان سال مالی خود، اقدام به بستن حساب های خود می کنند که این امر پس از گذراندن سلسله مراتبی مشخص و با رعایت استانداردهای حسابداری، به عنوان آخرین مرحله یعنی بستن حساب ها شناخته می شود. مسئول انجام این امر حسابدار مجموعه می باشد.
بستن حساب مالی همان صفر کردن مانده حساب های بدهکار، بستانکار، دوگانه و یا خنثی می باشد که همانطور که گفته شد؛ در پایان سال مالی مجموعه انجام می گیرد. بستن حساب ها این امکان را به مدیران کسب و کار می دهد که تا به طور دقیق از شرایط و عملکرد مجموعه اطلاع یابند.
بهترین زمان بستن حسابها در حسابداری در پایان دوره مالی مجموعه می باشد. در پایان سال مالی حساب های مالی موقت باید بسته شوند، زیرا امکان راه یافتن آن ها به سال مالی بعدی وجود ندارد. این حساب های موقت شامل درآمدها، هزینه ها و حساب برداشت می باشد که مورد توجه حسابداران قرار می گیرد.
آموزش گام به گام مراحل و نحوه بستن حساب ها در حسابداری pdf
عملیات حسابداری یکی از ملزومات کسب و کارها و مشاغل می باشد که طی آن به طور سالیانه اطلاعات مربوطه به کسب و کار جمع آوری شده و در دفاتر مالی ثبت می گردد. پس از گذراندن مراحل لازم، از اطلاعات مذکور، صورت های مالی تهیه شده و در انتها، اقدام به بستن حساب و صدور اختتامیه می شود.
بستن حساب در حسابداری pdf در واقع به معنای صفر کردن مانده تمامی حساب ها اعم از بدهکاری، بستانکاری و... می باشد. این امر با سرعت عمل بالا و به صورت سالیانه انجام می گیرد و مشاغل را در تهیه صورت های مالی و در نتیجه در اطمینان از سلامت مالی تجارتشان مطلع می کند. در این قسمت؛ آموزش گام به گام مراحل و نحوه بستن حساب ها در حسابداری pdf آمده است.
- نویسنده: ثبت آشا
- حجم: 566 KB
- منبع: ثبت آشا
مشاغل کوچک عموما ترازنامه و صورت سود و زیان را در انتهای سال مالی خود تعیین می کنند تا در زمان آماده سازی، وضعیت مالی تجارت خود را برای سال آینده بررسی کنند. یکی دیگر از دلایل بستن حساب ها در مشاغل خرد و کوچک تر، ثبت درستی اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص می باشد.
ثبت و بستن حساب های دائمی، موقت، سرمایه و سود و زیان با مثال
در پروسه ثبت و بستن حساب های دائمی و موقت در سیستم های حسابداری، مراحل گوناگونی وجود دارد که یکی از آن مراحل، ثبت اطلاعات در دفتر کل شرکت است. این اطلاعات به طور کلی به سه دسته بندی حساب های دائمی، حساب های موقتی و حساب های مختلط تقسیم بندی تقسیم می شوند. البته حساب های مختلط در نهایت خودشان به دو قسمت دائمی و موقت تقسیم تقسیم بندی می شوند. با توجه به همین نکته، مطالبی در مورد ثبت و بستن حساب های دائمی، موقت، سرمایه و سود و زیان با مثال آورده شده است.
در انتهای سال مالی، بعد از اصلاحات حسابداران، در نهایت تمامی حساب ها به دو دسته دائمی یا موقتی تقسیم بندی می شوند. حساب های موقتی در پایان سال بسته می شوند، اما حساب های دائمی در ترازنامه وارد شده و با کمک سند اختتامیه به حساب های سال بعد منتقل می گردند. بستن حساب های موقتی طبق مراحل زیر انجام می شود:
مرحله 1) بستن حساب درآمدها که در آن، حسابدار باید حساب درآمدها را بدهکار و حساب خلاصه سود و زیان را بستانکار کنند.
مرحله 2) بستن حساب هزینه ها که در آن حساب خلاصه سود و زیان در واقع معادل جمع هزینه های بدهکار و تک تک حساب های مرتبط به هزینه ها بستانکار می شود.
مرحله 3) بستن حساب خلاصه سود و زیان که مانده گیری می شود. اگر مانده آن بستانکار بود، معادل مبلغ مانده را باید بدهکار و حساب سرمایه را بستانکار نمایند، اما چنانچه حساب خلاصه سود و زیان مانده بدهکار بود، این حساب بستانکار و حساب سرمایه باید بدهکار شود. برای مثال و درک بهتر موضوع، تراز آزمایشی یک موسسه در اینجا آمده است:
الف) جدول هزینه ها: در جدول هزینه ها باید حساب خلاصه سود و زیان را معادل جمع هزینه ها بدهکار و تک تک حساب های مربوط به هزینه ها را بستانکار کنند.
ب) جدول درآمدها: در جدول درآمدها باید حساب درآمدها را بدهکار و حساب خلاصه سود و زیان را بستانکار کنند.
پ) جدول سود و زیان: متقاضیان ابتدا باید حساب خلاصه سود و زیان را مانده گیری کنند. چنانچه مانده آن بستانکار باشد، مطابق مانده، آن را بدهکار و حساب سرمایه را بستانکار کنند، اما اگر حساب خلاصه سود و زیان مانده بدهکار باشد، باید این حساب را بستانکار و حساب سرمایه را بدهکار نمایند.
در یک جمع بندی کلی؛ می توان نتیجه گرفت حساب های موقت شامل حساب های سود و زیان و برداشت مالک می باشد و در انتهای سال مالی باید بسته شود، اما حساب های دائمی به دوره های مالی بعد مرتبط است و شامل ترازنامه می شود و باقی مانده حساب آن به سال مالی بعدی انتقال می یابد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت و بستن حساب ها در حسابداری در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت و بستن حساب ها در حسابداری پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. مرحله اول بستن حساب های موقتی در حسابداری شرکت، بستن حساب درآمدهاست که در آن، حسابدار باید حساب درآمدها را بدهکار و حساب خلاصه سود و زیان را بستانکار کنند که توضیحات بیشتر در این خصوص در متن مقاله بیان شده است.