برای مشاوره نحوه ثبت شرکت در اسلواکی
برای مشاوره نحوه ثبت شرکت در اسلواکی


اسلواکی یک کشور در قاره اروپاست و پایتخت آن براتیسیلا می باشد. همچنین از غرب با جمهوری چک و اتریش، از شمال با لهستان، از شرق با اوکراین و از جنوب با مجارستان هم مرز است. زبان رسمی آن اسلواکیایی و جمعیت آن حدود 4/5 میلیون نفر می باشد. بخش های مهم اقتصادی اسلواکی شامل تولید خودرو، الکترونیک، فلزات و ماشین آلات هستند و به دلیل موقعیت جغرافیایی این کشور سرمایه گذاران زیادی به دنبال راه اندازی کسب و کار خود در این کشور می باشند.
یکی از راه های اخذ اقامت اسلواکی، ثبت شرکت بوده و لازم است که اشخاص در این مسیر از شرایط، مدارک و مراحلی که در نظر گرفته شده آگاهی داشته باشند؛ چرا که بدون اطلاع از این شرایط و مدارک، امکان ثبت شرکت در این کشور وجود ندارد و در نهایت، افراد نمی توانند اقامت اسلواکی را از این طریق به دست بیاورند.
از همین رو، در این مقاله، سعی شده است که در ابتدا به مزایا، معایب و مشکلات زندگی و ثبت شرکت در اسلواکی اشاره شده و با انواع ثبت شرکت در این کشور آشنا شویم. سپس شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت در اسلواکی مورد بررسی قرار می گیرد و توضیحاتی در خصوص مراحل و نحوه ثبت شرکت در اسلواکی و هزینه آن ارائه می گردد. در نهایت، در مورد موضوع امکان اقامت و مهاجرت به اسلواکی از طریق ثبت شرکت و تمکن مالی پرداخته می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
مزایا، معایب و مشکلات زندگی و ثبت شرکت در اسلواکی
سرمایه گذاری و ثبت شرکت در جمهوری اسلواکی یکی از راه های مهاجرت به این کشور می باشد. از آن جایی که در اسلواکی میزان سرمایه گذاری، نرخ مالیات و هزینه های ثبت شرکت پایین است، تعداد بازرگانانی که به این کشور سفر می کنند به تدریج در حال افزایش می باشد. از همین رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم که به صورت مفصل در خصوص مزایا، معایب و مشکلات زندگی و ثبت شرکت در اسلواکی صحبت کرده و توضیحاتی ارائه دهیم.
اسلواکی دارای ثبات سیاسی است و اقتصاد آن به سرعت در حال پیشرفت می باشد. این عوامل باعث احترام جامعه بین المللی به اسلواکی شده و تعدادی از سرمایه گذاران خارجی را به این کشور جذب می کند.
اخذ اقامت قانونی از طریق ثبت شرکت در این کشور به هیچ وجه کار سختی نیست و با داشتن آن، سرمایه گذار تقریبا یک شهروند اسلواکی محسوب می شود.
تجار و سرمایه گذاران خارجی از حمایت قانونی یکسانی برخوردارند. یعنی اسلواکی های بومی و سرمایه گذاران خارجی به یک اندازه خدمات پزشکی، مشوقهای مالیاتی و . . . دریافت می کنند.
امکان افتتاح حسابی بانکی در این کشور وجود دارد.
در دسترس بودن نیروی کار با مهارت و تحصیلات بالا
موقعیت جغرافیایی آن به گونه ای است که در قلب اروپا قرار دارد و آن را به یک نقطه استراتژیک برای کسب و کار تبدیل می کند.
قانون کار منعطف
یک سیستم مالیاتی نسبتا ساده در اسلواکی وجود دارد.
از آن جایی که این کشور عضو اتحادیه اروپا می باشد، امکان سفر به تمامی کشورهای حوزه شنگن بدون نیاز به ویزا وجود دارد.
هزینه های زندگی در کشور اسلواکی نسبت به دیگر کشورهای اروپایی پایینتر است.
با این حال، ممکن است معایب و مشکلات زندگی هم در این مسیر وجود داشته باشند؛ مانند این که زبان اسلواکی در عین زیبایی که دارد می تواند چالشی مهم برای سرمایه گذاران باشد، زیرا اکثرا در این کشور به زبان اسلواکی صحبت می کنند و این مسئله می تواند کارهای روزمره مانند رسیدگی به مراحل اداری را دچار مشکل و معایب کند. باید توجه داشت که بازار کار اسلواکی ممکن است به اندازه برخی دیگر از کشورهای اروپایی متنوع و گسترده نباشد. همچنین اسلواکی مدت طولانی است که با فساد دست و پنجه نرم می کند و در واقع این یکی از معایب برای انجام تجارت در اسلواکی می باشد.
انواع ثبت شرکت در اسلواکی
در اسلواکی انواع مختلفی از شرکت ها وجود دارد که شخص بسته به هدف و نوع کسب و کار خود می بایست یکی از قالب ها را انتخاب کرده و اقدام به ثبت و تاسیس شرکت کند. لذا این بخش به بیان انواع ثبت شرکت در اسلواکی اختصاص پیدا کرده است و به شرح زیر می باشد:
شرکت با مسئولیت محدود Spoločnosť s Ručením Obmedzeným (S.R.O): این شرکت به اختصار s.r.o نیز شناخته می شود. برای ثبت این نوع شرکت حداقل سرمایه 5000 یورو لازم می باشد. شرکت با مسئولیت محدود می تواند توسط یک یا چند نفر شریک و حداکثر 50 نفر تشکیل شود. همچنین کلیه شرکا به طور محدود در قبال تعهدات شرکت تا میزان سرمایه خود مسئول هستند.
شرکت مشارکت محدود (k.s) Komanditná Spoločnosť: این شرکت بر اساس قرارداد مشارکت بین دو یا چند شریک به نام شرکای ضامن و شرکای با مسئولیت محدود ایجاد می شود. حداقل میزان سرمایه شرکای با مسئولیت محدود باید 250 یورو باشد و مسئولیت آن ها تا میزان سرمایه آن ها خواهد بود. شرکای تضامنی دارای مسئولیت و قدرت تصمیم گیری نامحدود هستند. یعنی در قبال بدهی های شرکت کاملا مسئول خواهند بود.
شرکت تضامنی (v.o.s) Verejná Obchodná Spoločnosť: در شرکت تضامنی اعضا به طور کامل و یکسان در قبال بدهی ها و سود شرکت مسئول هستند. تمام تصمیمات در شرکت تضامنی اسلواکی توسط آن ها اتخاذ می شود و در صورتی که شرکت نتواند بدهی های خود را پرداخت کند، دارایی های شخصی آنها قابل مطالبه است.
شرکت سهامی (a.s) Akciová spoločnosť: شرکت سهامی بهترین گزینه برای شرکت های بزرگ خواهد بود و حداقل سرمایه مورد نیاز برای تشکیل این شرکت 25000 یورو است و با توجه به قابلیت انتقال سهام شرکت می تواند به دو شکل باشد: خصوصی یا عمومی. یک شرکت سهامی خاص برخلاف شرکت سهامی عام (که در بازار سهام اروپا نیز موجود است) نمی تواند سهام خود را آزادانه معامله کند. همچنین مدیریت شرکت سهامی متشکل از مجمع عمومی، هیئت مدیره و هیئت نظارت است. مسئولیت سهامداران محدود به ارزش سهام آن هاست.
شرکت مالکیت انحصاری (SZCO): یکی از محبوب ترین قالب های شرکت در اسلواکی می باشد. ایجاد مالکیت انحصاری برای شهروندان اسلواکی یا شهروندان دارای اقامت دائم اسلواکی یا اتحادیه اروپا ساده است و فرآیند پیچیده ای ندارد. این شرکت توسط یک نفر با مسئولیت نامحدود اداره می شود و هزینه ثبت این نوع شرکت چندان زیاد نیست.
علاوه بر این سرمایه گذاران می توانند شعبه یک شرکت خارجی را در اسلواکی ثبت و تاسیس کنند و این شعبه مجاز به انجام فعالیت های دیگری غیر از فعالیت های شرکت مادر نیست. همچنین، شرکت خارجی کلیه تصمیمات مدیریتی در رابطه با فعالیت شعبه در اسلواکی را اتخاذ خواهد کرد. افراد باید بدانند که شعبه، شخصیت حقوقی مستقلی ندارد و شرکت اصلی مسئول تعهدات مالی و غیرمالی شعبه خواهد بود. همچنین، شرکت خارجی مسئولیت تکمیل مراحل ثبت نام و صدور مجوز را بر عهده خواهد داشت و پس از آن باید نماینده ای را تعیین کند که با مقامات اسلواکی در تماس باشد.
شرایط ثبت شرکت در اسلواکی
در قسمت گذشته، در رابطه با مزایا و مشکلات زندگی و ثبت شرکت در کشور اسلواکی توضیحاتی ارائه نمودیم. حال به منظور ثبت شرکت در اسلواکی شخص می بایست، ضوابط لازم در این زمینه را دارا باشد. به منظور آشنایی علاقمندان، شرایط ثبت شرکت در اسلواکی، در قسمت زیر بیان گردیده که به شرح زیر می باشد:
طبق مقررات قانون اسلواکی، یکی از مدیران کل شرکت باید مقیم کشور باشد یا دارای مجوز اقامت باشد.
متقاضی باید دارای شرایط سنی بالاتر از 18 سال باشد.
متقاضی نباید سابقه محکومیت کیفری داشته باشد
سرمایه گذار باید تمکن مالی خود را برای راه اندازی کسب و کار خود در اسلواکی ثابت کند
برای ثبت شرکت لازم است که در یکی از بانک های اسلواکی یک حساب به نام شرکت افتتاح شود.
متقاضی باید سرمایه شرکت را در یک حساب بانکی واریز کند
پس از ثبت شرکت لازم است که متقاضی اقدام به دریافت شناسه مالیاتی کند
یکی از شرایط ثبت شرکت در اسلواکی تعیین یک نام منحصر به فرد برای شرکت می باشد.
تهیه و ارائه مدارک مورد نیاز (نظیر مدارک هویتی متقاضی و شرکت و...)
لازم به ذکر است که بسته به نوع فعالیت شرکت، ممکن است نیاز به دریافت مجوزهای لازم باشد. علاوه بر این، برای شروع فعالیت، متقاضی باید شرکت خود را در سازمان تجارت اسلواکی به ثبت رسانده و یک بیزینس پلن تنظیم کند؛ زیرا که مشخص کننده هدف سرمایه گذار از تاسیس شرکت می باشد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در اسلواکی
برای ثبت کردن کلیه شرکت ها در کشور اسلواکی، مانند سایر کشورها، لازم است که متقاضی مدارک مورد نیاز در این زمینه را تهیه و ارائه نماید. در این میان ممکن است عده ای از متقاضیان از خود سوال نمایند که مدارک لازم برای ثبت شرکت در اسلواکی شامل چه مواردی می شود و چه اسنادی در این زمینه، می بایست ارائه گردد. اسناد و مدارک لازم برای ثبت شرکت در این کشور به شرح زیر می باشد:
کلیه اطلاعات و مدارک هویتی مربوط به سهامداران و مدیران شرکت باید ارائه شود.
اطلاعات مربوط به آدرس قانونی شرکت در اسلواکی باید ارائه شود.
ارائه گواهی عدم سوپیشینه
5 نام توصیه شده به عنوان نام شرکت.
مدارک و مشخصات مربوط به شرکت (من جمله اسناسنامه شرکت، تفاهم نامه، طرح تجاری و...)
ارائه بیزینس پلن
اطلاعات مربوط به سرمایه شرکت و نحوه و میزان تقسیم آن بین سهامداران
می بایست فهرستی از فعالیت هایی که قرار است در شرکت انجام شود ارائه گردد
گواهی از اداره مالیات مبنی بر عدم وجود بدهی مالیاتی
گواهی و مدارکی که اثبات کننده افتتاح حساب و واریز سرمایه اولیه باشد
لازم به ذکر است که شخص در تهیه این مدارک باید دقت کافی داشته باشد؛ زیرا در صورتی که مدارک متقاضی کامل نباشد، ممکن است که درخواست وی برای ثبت شرکت در اسلواکی رد گردد. همچنین، بیشتر فعالیت ها در اسلواکی نیازی به مجوز ندارند. در صورت نیاز به مجوز، باید مدرکی مبنی بر سابقه کار و تحصیلات برای هر نوع فعالیت ارائه شود.
مراحل و نحوه ثبت شرکت در اسلواکی
ثبت شرکت در اسلواکی دارای مراحلی می باشد که لازم است شخص از این مراحل اطلاعات کافی داشته باشد. بنابراین جهت آشنایی علاقمندان با مراحل و نحوه ثبت شرکت در اسلواکی، این روند، در این قسمت مورد بررسی قرار می گیرد که به شرح زیر می باشد:
سرمایه گذار باید در ابتدا قالب و نوع شرکت مدنظر خود را تعیین کند.
در مرحله بعد لازم است که شخص برای شرکت خود یک نام منحصر به فرد انتخاب کند.
سپس فرد باید، مدارک لازم برای ثبت شرکت را تهیه کند که یکی از این مدارک اساسنامه می باشد. شرکت به موجب اساسنامه ای که به امضای موسسان می رسد، تشکیل می شود و امضاها باید به طور رسمی در دفتر اسناد رسمی تایید گردد.
در مرحله بعد باید یک حساب در یکی از بانک های اسلواکی افتتاح شود
پس از آن، سرمایه اولیه باید به حساب بانکی واریز و همراه با مجوزهای تجارت، گواهی سپرده بانکی برای ثبت به دادسرای ناحیه تحویل داده شود و اطلاعات را به اداره ثبت شهرستان تحویل می دهد. حداکثر ظرف مدت 5 روز کاری پس از دریافت فرم ثبت نام تکمیل شده، شرکت به ثبت می رسد. در نتیجه، شرکت یک شماره شناسایی تجاری دریافت می کند.
درنهایت، شخص باید برای دریافت شماره مالیاتی و بیمه کارکنان خود اقدام کند.
لازم به ذکر است که کل فرآیند تاسیس یک شرکت در اسلواکی معمولا 10-14 روز کاری طول می کشد. افراد باید بدانند که میزان مالیات پس از ثبت شرکت در اسلواکی به میزان درآمد و نوع فعالیت شرکت بستگی دارد. مثلا مالیات بر ارزش افزوده 20 درصد و مالیات بر درآمد شرکت حدود 21 درصد می باشد.
هزینه ثبت شرکت در اسلواکی
یکی از مسائلی که برای ثبت شرکت در اسلواکی اهمیت به سزایی دارد، اطلاع از هزینه های مربوط به آن می باشد. حال ممکن است که برخی از اشخاص به دنبال اطلاع از این هزینه ها باشد. لذا در این بخش هزینه ثبت شرکت در اسلواکی مورد بررسی قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد؛ راه اندازی یک شرکت در هر کشوری مستلزم پرداخت مالیات و هزینه های مختلف است و در اسلواکی نیز برای ثبت شرکت باید هزینه هایی پرداخت شود. با این حال، این هزینه ها معمولا کم هستند و به همین دلیل برای کسانی که میخواهند شرکتی راه اندازی کنند، مشکلی ایجاد نمی شود.
بنابراین هزینه های اصلی برای ثبت شرکت در اسلواکی شامل ترجمه و تایید اساسنامه و مدارک در دفتر اسناد رسمی، هزینه های ثبت نام و صدور شناسنامه مالیاتی، هزینه صدور مجوز، هزینه افتتاح حساب در بانک، هزینه مربوط به پرداخت مالیات، حق الوکاله وکیل، حقوق کارکنان و . . . می باشد. همچنین باید توجه داشت که هزینه های راه اندازی در اسلواکی بسته به نوع شرکتی که شخص تصمیم دارد در این کشور تاسیس کند، متفاوت خواهد بود.
اقامت و مهاجرت به اسلواکی از طریق ثبت شرکت و تمکن مالی
همانطور که در بخش های قبلی نیز اشاره شد؛ شخص با ثبت شرکت در اسلواکی مزایای بسیاری را می تواند به دست بیاورد که یکی از این مزایا، امکان اقامت در این کشور می باشد. در این بخش، امکان اقامت و مهاجرت به اسلواکی از طریق ثبت شرکت و تمکن مالی مورد مطالعه قرار می گیرد و به شرح زیر می باشد:
ثبت شرکت در اسلواکی به سرمایه گذاران خارجی امکان درخواست اجازه اقامت در این کشور را می دهد. یعنی آن ها پس از ثبت شرکت در اسلواکی مجوز اقامت موقت 2 ساله از اسلواکی دریافت میکنند. این نوع مجوز برای یک دوره 3 ساله نیز قابل تمدید خواهد بود.
با تمدید ویزا و پس از مدت 5 سال اقامت از طریق ثبت شرکت در اسلواکی؛ شخص می تواند برای اقامت دائم در اسلواکی در خواست دهد. البته این امر منوط به شرایطی می باشد مانند این که احراز شود، فرد در مدت این 5 سال تمام مالیات ها را پرداخت کرده و سابقه کیفری نداشته است و از همه مهم تر؛ فعالیت اقتصادی او برای کشور اسلواکی سود آور تلقی می شود. گفتنی است که در کشور اسلواکی امکان به دست آوردن اقامت از طریق تمکن مالی وجود ندارد و سرمایه گذاران که دارای تمکن مالی هستند و تقاضای اخذ اقامت دائم در اسلواکی را دارند؛ باید از طریق سرمایهگذاری و ثبت شرکت مجوز اقامت دریافت کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت شرکت در اسلواکی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه ثبت شرکت در اسلواکی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام. بله.