برای مشاوره شرایط دریافت و نحوه اخذ نمایندگی فروش بیمه
برای مشاوره شرایط دریافت و نحوه اخذ نمایندگی فروش بیمه
شرکت بیمه، شرکتی است که در ازاء پرداخت وجه یا وجوهی تعهد می نماید که در صورت وقوع یا بروز حادثه، خسارات وارده بر اشخاص یا اشیا را جبران نموده و وجه معینی را بپردازد. در همین راستا، شرکت های بیمه تلاش می نمایند که با تاسیس و ایجاد نمایندگی در نقاط مختلف، سطح کیفیت ارائه خدمات بیمه ای خود را افزایش داده و از این طریق، بر شمار تعداد بیمه گذاران شرکت خویش بیفزایند.
نکته قابل توجه در این زمینه این است که اخذ نمایندگی شرکت و دفتر بیمه، مانند دریافت هر نمایندگی و شعبه دیگری، مستلزم رعایت شرایط و ضوابطی بوده که فقدان آن، گرفتن نمایندگی را برای متقاضی با مشکل مواجه می سازد. از طرف دیگر؛ داوطلبان دریافت نمایندگی شرکت بیمه، لازم است که با مراحل و نحوه دریافت این نوع نمایندگی آشنا بوده و از مزایای آن مطلع باشند. به همین دلیل، اطلاع از جزئیات گرفتن نمایندگی شرکت بیمه مانند مدارک و اسناد لازم در این خصوص، برای متقاضیان آن امری ضروری به نظر می رسد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که سامانه ثبت اطلاعات متقاضیان اخذ نمایندگی بیمه و شرایط اخذ نمایندگی و دفتر فروش بیمه چه می باشد؛ به مراحل و نحوه دریافت و ثبت این نوع نمایندگی در سامانه بپردازیم. سپس در خصوص مدارک لازم برای اخذ نمایندگی فروش بیمه صحبت خواهیم کرد و در نهایت، مزایای آن را ارائه خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
سامانه ثبت اطلاعات متقاضیان اخذ نمایندگی بیمه
متقاضیان اخذ نمایندگی بیمه، می بایست به منظور دریافت نمایندگی، ابتدا، اطلاعات خود را در سامانه مربوطه وارد نموده و فرم ثبت نام را تکمیل نمایند. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی متقاضیان مطرح شود که سامانه ثبت اطلاعات متقاضیان اخذ نمایندگی بیمه چه می باشد و آدرس اینترنتی آن چیست؟
در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که سامانه ثبت اطلاعات متقاضیان اخذ نمایندگی بیمه یک سامانه واحد نبوده و افراد به منظور تکمیل فرم ثبت نام نمایندگی، می بایست به سایت شرکت بیمه ای که قصد دریافت نمایندگی آن را دارند، مراجعه نمایند. به طور مثال، متقاضیان اخذ نمایندگی بیمه ایران، می بایست به سامانه iraninsurance.ir مراجعه نمایند.
هم چنین، بر اساس ماده 3 آیین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه، شرکت بیمه موظف است شرایط اعطای نمایندگی بیمه را از طرق مقتضی، به ویژه درج در سامانه اینترنتی خود، به اطلاع عموم برساند. متقاضیان اخذ نمایندگی می توانند با ورود به سامانه شرکت بیمه موردنظر از شرایط و مدارک لازم دراین خصوص مطلع شده و فرم ثبت نام نمایندگی را تکمیل نمایند.
شرایط اخذ نمایندگی و دفتر فروش بیمه در سامانه
شورای عالی بیمه در اجرای بند 5 ماده 17 قانون تاسیس بیمه مرکزی و بیمه گری، آیین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه را با هدف تعمیم و توسعه بیمه در سال 1391 تصویب نمود. مطابق با ماده 1 این آیین نامه، نماینده بیمه، شخص حقیقی یا حقوقی است که با رعایت قوانین و مقررات مربوط، از جمله قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری، مفاد این آیین نامه و سایر مصوبات شورای عالی بیمه، مجاز به عرضه خدمات بیمه ای به نمایندگی از طرف یک شرکت بیمه طرف قرارداد می باشد.
بنابراین، شرکت نمایندگی بیمه، شخص حقیقی یا حقوقی است که به موجب انعقاد قرارداد با شرکت بیمه، مجاز به عرضه خدمات بیمه ای آن شرکت می گردد. در این میان؛ ممکن است عده ای از افراد تمایل داشته باشند که نمایندگی یک شرکت بیمه را اخذ نموده، اما با شرایط و ضوابط آن آشنایی نداشته باشند. از این رو، این قسمت از مقاله به بیان شرایط اخذ نمایندگی و دفتر فروش بیمه در سامانه اختصاص داده شده که به شرح زیر می باشد:
تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
اعتقاد به اسلام یا یکی دیگر از ادیان رسمی کشور
عدم اعتیاد به مواد مخدر
نداشتن سـوء پیشینه کیفری و همچنین نداشتن سابقه محکومیت به جرایم نام برده شده در ماده 64 قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری
داشتن گواهی پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دایم
داشتن حداقل مدرك كارشناسی در رشته بیمه (و یا سایر رشته ها با گرایش بیمه) بدون نیاز به داشتن سابقه كار بیمه ای، یا حداقل مدرك كارشناسی در رشته های مرتبط با یك سال سابقه كار بیمه ای فنی و تخصصی، یا حداقل مدرك كارشناسی در سایر رشته ها با دو سال سابقه كار بیمه ای فنی و تخصصی، یا حداقل مدرك دیپلم با سه سال سابقه كار بیمه ای فنی و تخصصی. همچنین متقاضیان فاقد سابقه كار، باید دوره آموزشی مربوط را حداقل به مدت ۱۲۰ ساعت طبق دستورالعمل ابلاغی بیمه گذارنده و گواهی نامه قبولی را ارائه نمایند.
تشکیل نمایندگی حقوقی به شکل شرکت سهامی خاص با مسئولیت تضامنی یا شرکت تعاونی
تایید اساسنامه شرکت نمایندگی توسط شرکت بیمه
انحصار فعالیت به نمایندگی بیمه
وجود حداقل سه عضو هیئت مدیره
داشتن حداقل 500 میلیون ریال سرمایه
ارائه گواهی نامه بانک حاکی از تادیه قسمت نقدی سرمایه، حداقل به مقدار 50 درصد کل سرمایه نماینده حقوقی
صورت کامل اسامی سهامداران، مدیران و میزان سهام هر یک از آن ها
گواهی عدم سوء پیشینه کیفری مدیران
داشتن مدیر عامل و عضو بیمه ای هیئت مدیره طبق شرایط مندرج در ماده 9 این آییننامه
صورت جلسات مجمع عمومی موسس و هیئت مدیره
اظهارنامه ثبت نمایندگی حقوقی و تأییدیه نام آن
به موجب ماده 3 آیین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه، شرکت بیمه موظف است شرایط اعطای نمایندگی بیمه را از طرق مقتضی، به ویژه درج در سامانه اینترنتی خود، به اطلاع عموم برساند. همچنین به موجب تبصره دو ماده 4 همین آیین نامه، شرکت بیمه می تواند برای پذیرش نماینده، هر نوع شرایط رقابتی برای انتخاب نمایندگان برتر، از جمله برگزاری آزمون را تعیین و اعمال کند. مسئولیت احراز صحت شرایط لازم برای متقاضیان اخذ پروانه نمایندگی بیمه نیز، بر عهده شرکت بیمه مربوط می باشد.
همچنین به موجب تبصره ماده هفت آیین نامه مذکور، شرکت بیمه موظف است قبل از ثبت نمایندگی حقوقی بیمه و هرگونه تغییرات بعدی آن، نظر بیمه مرکزی ایران را استعلام نماید. عدم اعلام نظر بیمه مرکزی ایران در طی مدت 20 روز، به معنای موافقت با ثبت نمایندگی حقوقی یا تغییرات بعدی آن تلقی خواهد شد.
مراحل و نحوه دریافت و ثبت نمایندگی فروش بیمه
راه اندازی و تاسیس نمایندگی شرکت بیمه، از جمله کسب و کارهایی است که متقاضیان زیادی را به خود جلب نموده و مزایای بسیاری دارد.. در واقع می توان بیان داشت که نماینده بیمه، یک واسط بین بیمه گر و بیمه گذار می باشد که از طریق فروش بیمه نامه به متقاضیان آن کسب درآمد می کند. به جهت آشنایی علاقمندان با مراحل و نحوه دریافت و ثبت نمایندگی فروش بیمه، در این قسمت، چگونگی اخذ این نمایندگی ارائه گردیده است.
به منظور دریافت نمایندگی فروش و دفتر بیمه، متقاضی می بایست با دارا بودن شرایط لازم به سایت شرکت بیمه ای مورد نظر مراجعه نموده و فرم مربوط به منظور گرفتن نمایندگی را تکمیل کرده و پس از ضمیمه نمودن مدارک لازم و پرداخت هزینه آن، اقدام به ثبت نام نمایندگی فروش و دفتر بیمه نماید. انواع شرکت های بیمه پس از اخذ درخواست متقاضی، اقدام به بررسی صلاحیت داوطلب نموده و اقدامات لازم را در این زمینه انجام خواهد داد. تایید صلاحیت متقاضی، غالبا از طریق، برگزاری مصاحبه و شرکت داوطلب در آن صورت می گیرد.
پس از بررسی و احراز شرایط هر یک از متقاضیان و کسب موفقیت آنان در مصاحبه، افراد جهت طی دوره آموزش رشته های بیمه ای و کسب و کار بیمه به مراکز آموزشی معرفی می گردند. پس از آن، متقاضیان می بایست در آزمون بیمه مرکزی شرکت نموده و این امتحان را نیز با موفقیت پشت سر گذارند. پس از موفقیت در آزمون، لازم است که شخص حقیقی یا حقوقی به تکمیل مدارک لازم، انعقاد قرارداد نمایندگی و ارائه تضامین مورد نیاز شركت بیمه اقدام نموده و كد و پروانه فعالیت نمایندگی فروش بیمه و دفتر بیمه را دریافت نماید. پس از آن شخص می تواند به عنوان نمایندگی فروش بیمه مشغول به فعالیت شده و از مزایای آن استفاده نماید.
مدارک لازم برای اخذ نمایندگی و دفتر فروش بیمه
در قسمت های گذشته، پیرامون شرایط و نحوه اخذ نمایندگی فروش و دفتر بیمه توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که یکی از مراحل دریافت این نوع نمایندگی، تهیه و ارسال مدارک لازم به شرکت بیمه می باشد. یکی از سوالات پر تکرار در این زمینه این است که مدارک لازم برای اخذ نمایندگی فروش بیمه چه می باشد و چه اسنادی در این زمینه مورد نیاز است. به همین دلیل، در این بخش، لیست مدارک لازم برای دریافت نمایندگی فروش بیمه بیان گردیده که به شرح زیر می باشد:
مدارک هویتی متقاضی (کپی شناسنامه - کارت ملی - کارت پایان خدمت یا معافیت دائم)
تصویر آخرین مدارک تحصیلی
گواهی مربوط به گذراندن دوره های اعلام شده از طرف بیمه
اسناد مثبت عدم سوء پیشینه کیفری و اعتیاد به مواد مخدر
گواهی نامه بانک حاکی از تادیه قسمت نقدی سرمایه حداقل به مقدار 50 درصد کل سرمایه (ویژه نمایندگان حقوقی)
مدارک کامل در رابطه با اسامی سهامداران، مدیران و میزان سهام هر یک از آن ها (ویژه نمایندگان حقوقی)
صورت جلسات مجمع عمومی موسس و هیئت مدیره (ویژه نمایندگان حقوقی)
اظهارنامه ثبت نمایندگی حقوقی و تأییدیه نام آن (ویژه نمایندگان حقوقی)
علاوه بر موارد فوق، نماینده حقوقی بر طبق ماده 8 آیین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه، موظف است ترازنامه و حساب سود و زیان خود را طبق فرم نمونه ای كه بیمه مركزی جمهوری اسلامی ایران تهیه و به شركت های بیمه ابلاغ می نماید، تنظیم كرده و پس از تصویب در مجمع عمومی سهامداران خود، نسخه ای از آن را برای بررسی و تائید به شركت بیمه طرف قرارداد ارسال نماید.
توجه به این نکته ضروری است که در صورتی که متقاضی نمایندگی فروش بیمه، شخصیت حقوقی می باشد؛ لازم است که مدارک مربوط به نماینده نیز ضمیمه مدارک فوق گردد. همچنین مطابق ماده 2 آیین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه، مدت اعتبار قرارداد و پروانه نمایندگی سه سال است. بیمه می تواند با رعایت مفاد این آیین نامه و احراز شرایط مربوط و گذراندن دوره های آموزشی لازم توسط نماینده پروانه وی را تمدید نماید.
مزایای دریافت و ثبت نمایندگی فروش بیمه
بسیاری از افراد معتقدند که نمایندگی فروش بیمه یکی از کم خطرترین و پردرآمد ترین کسب و کارها می باشد و تاثیر قابل توجهی در رشد اقتصادی کشورها می گذارد. از طرف دیگر، اشخاصی که در حوزه این نوع نمایندگی فعالیت می نمایند، از مزایای بسیاری بهره مند خواهند شد که به جهت آشنایی علاقمندان، در قسمت زیر به مزایای دریافت نمایندگی فروش بیمه پرداخته شده که این مزایا عبارتند از:
شروع به کار با سرمایه اولیه اندک
دریافت کد رسمی نمایندگی بیمه
اعطای وام و تسهیلات به نمایندگان فروش بیمه
بهره مندی از پشتیبانی و همچنین آموزش های تخصصی و کارگاهی
قرار گرفتن نماینده فروش بیمه تحت پوشش بیمه تکمیلی
فروش بیمه بدون محدودیت جغرافیایی در کل کشور
توجه به این نکته ضروری است که مطابق ماده 9 آیین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه، نماینده حقیقی و مدیر عامل شرکت، اعضای هیئت مدیره، مسئول شعبه و سهامداران نماینگی حقوقی نمی توانند در وزارتخانه ها، موسسات، شركت های دولتی و غیر دولتی، نهادهای عمومی و غیر دولتی، نیروهای نظامی و انتظامی و كلیه دستگاه هایی كه به نحوی از بودجه عمومی استفاده می نمایند، شاغل (اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی و ساعتی) باشند یا به عنوان نماینده شركت بیمه دیگر یا كارگزار بیمه فعالیت كنند.
علاوه بر این، به موجب تبصره دو ماده 5 آیین نامه مذکور، در صورتی كه شركت بیمه، پیشنهاد نماینده ای را رد كند، نمی تواند همان پیشنهاد را از طریق دیگری اعم از مستقیم یا غیر مستقیم قبول نماید. همچنین، ذکر این نکته نیز در این میان حائز اهمیت است که پروانه نمایندگی فروش بیمه می تواند در مواردی لغو گردد که از جمله آن می توان به ورشكستگی نماینده حقوقی و از دست دادن شرایط مذکور در آیین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه اشاره نمود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط دریافت و نحوه اخذ نمایندگی فروش بیمه در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط دریافت و نحوه اخذ نمایندگی فروش بیمه پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. خیر نمایندگی برای کارمندان دولتی امکان پذیر نیست.