برای مشاوره شرایط و مراحل دریافت وام برای شرکت
برای مشاوره شرایط و مراحل دریافت وام برای شرکت
برای اینکه شرکت های تجاری ثبت شده بتوانند به اهداف مهم اقتصادی و تجاری خود برسند و یا در شرایط نامناسب اقتصادی از فروپاشی و انحلال شرکت جلوگیری کنند، یکی از راه های سریع این است که نسبت به دریافت وام و تسهیلات بانکی اقدام کنند. دولت نیز جهت افزایش تولید و توسعه اقتصادی از این شرکت ها با ارائه وام حمایت می کند.
البته برای دریافت وام بانکی لازم است تا شرکت های تجاری مذکور در اداره ثبت شرکت ها ثبت شده و دارای طرح توجیهی و جواز باشند. بنابراین شرکت های تجاری متقاضی دریافت وام می توانند با کسب اطلاعات در این زمینه، پروسه دریافت تسهیلات را تسریع بخشند.
لذا در این مقاله، ابتدا به فواید و مزایای دریافت وام برای شرکت و انواع وام و تسهیلات برای شرکت ها پرداخته می شود. سپس شرایط درخواست وام برای شرکت و مدارک لازم برای دریافت تسهیلات برای شرکت تازه تاسیس مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در ادامه نحوه و مراحل اخذ وام برای شرکت بررسی خواهد شد. انتهای مقاله نیز به سقف دریافت وام برای شرکت اختصاص یافته است.
فواید و مزایای دریافت وام برای شرکت تازه تاسیس
هر فعالیت اقتصادی ممکن است به واسطه تلاطم بازار، معاملات و سرمایه گذاری های دیر بازده و ... دچار مشکلات مالی بشود و شرکت های تجاری نیز از این موضوع مستثنی نیستند. جهت رفع این مشکلات یکی از راه های موثر می تواند دریافت وام بانکی باشد. در بسیاری از موارد بخشی مهمی از وام های بانکی و تسهیلات و اعتبارات دولتی، به شرکت های تجاری اختصاص یافته و فقط به آن ها اعطا خواهد شد. به طور معمول این وام ها با سود بسیار کم بوده و زمان تنفس زیادی دارد و مدت زمان بازپرداخت آن ها بلند مدت است.
ممکن است که برخی از شرکت های تجاری پس از تاسیس و تشکیل شدن، با مشکلات و محدودیت منابع مالی رو به رو شوند. یکی از راه های پیش رو برای شرکت های تجاری این است که به سراغ وام های بانکی رفته تا با دریافت وام، این نیازها و مشکلات را مرتفع سازند.
یکی دیگر از فواید و مزایای دریافت وام برای شرکت های تازه تاسیس و سایر شرکت ها این است که می توانند با دریافت وام و تسهیلات بانکی باعث افزایش تولید و ایجاد اشتغال گردند. بنابراین حمایت از این شرکت ها و اعطای وام های مختلف به آن ها، می تواند باعث توسعه و رشد اقتصادی کشور نیز گردد.
انواع وام و تسهیلات برای شرکت های تازه تاسیس
این امکان برای شرکت های تجاری وجود دارد که با استفاده از مجوز خود اقدام به دریافت وام و تسهیلات بانکی بنمایند. بنابراین در این بخش از مقاله به انواع وام و تسهیلات برای شرکت های تازه تاسیس پرداخته می شود. وام های مربوط به شرکت های تجاری دارای انواع مختلفی است که به شرح ذیل است:
وام ایجادی همراه سرمایه اولیه: شرکت های تجاری می توانند برای هزینه هایی از قبیل خرید ماشین آلات و تجهیزات و ساخت و ساز اقدام به دریافت وام و تسهیلات سرمایه ثابت نمایند. این نوع وام به جهت این که در شروع فعالیت شرکت دریافت می شود برای شرکت های تجاری اهمیت فراوان دارد.
تسهیلات سرمایه در گردش: برای پرداخت هزینه مواد اولیه، پرسنل و ... از این قبیل موارد، تسهیلات سرمایه در گردش کاربرد دارد. تسهیلات سرمایه در گردش جهت پرداخت صورت حساب های کسب و کار و همچنین، برای ایجاد شرکت های تجاری و تولیدی دریافت می شود. میزان مبالغ این وام بسته به نوع تجارت و میزان بازدهی و … متغیر است.
شرایط درخواست و دریافت تسهیلات برای شرکت
شرکت های تجاری برای اخذ وام و تسهیلات بانکی لازم است تا دارای شرایطی باشند. از جمله شرایط درخواست و دریافت تسهیلات برای شرکت این است که شرکت تجاری مذکور در اداره ثبت شرکت ها ثبت شده باشد. بنابراین شرکتی که مراحل ثبت آن تکمیل نشده است، نمی تواند وام دریافت کند.
در صورتی که شرکت تجاری مذکور در اداره ثبت شرکت ها ثبت شده باشد، می تواند با ارائه جواز تاسیس کارخانه، کارگاه و یا واحدهای تولیدی به مرجع ارائه دهنده وام و تسهیلات بانکی، درخواست دریافت وام و تسهیلات دهد و به کسب و کار و فعالیت اقتصادی خود رونق ببخشد.
علاوه بر وجود دو شرط فوق؛ لازم است تا شرکت تجاری و واحدهای اقتصادی مذکور دارای طرح توجیهی باشند. این شرکت ها باید طبق اولویت بندی های استانی ایجاد شوند. همچنین باید گفت که شرکت های دارای کارت بازرگانی نیز می توانند تسهیلات و وام بانکی برای شرکت خود دریافت کنند.
مدارک لازم برای دریافت وام برای شرکت
شرکت های تجاری ثبت شده اگر بخواهند به منظور توسعه فعالیت های اقتصادی و یا رفع نیازهای مالی اقدام به دریافت وام و تسهیلات بانکی نمایند، باید مدارک لازم برای دریافت وام را دارا باشند. لذا در این بخش از مقاله؛ مدارک لازم برای دریافت وام برای شرکت بیان می شود که به شرح ذیل است:
ارائه فتوکپی کارت ملی و شناسنامه تمامی اعضای هیئت مدیره و سهامداران شرکت مذکور
ارائه مجوزهای تاسیس شرکت
انتشار آخرین آگهی آدرس شرکت در روزنامه رسمی
انتشار آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی
انتشار آگهی معرفی اعضای هیئت مدیره و دارندگان حق امضا
ارائه گواهی مالیاتی شرکت
ارائه صورت جلسه اعضای هیئت مدیره در مورد اخذ تسهیلات بانکی
ارائه تصویر اسناد مالکیت محل شرکت به عنوان وثیقه
کارشناس دادگستری گزارش معتبر ارائه دهد
گزارش حسابرسی شرکت که بازرس رسمی آن را ارائه می کند
ارائه رونوشت پروانه بهره برداری شرکت
البته در برخی از موارد ممکن است شرکت های تجاری برای دریافت وام و تسهیلات موظف باشند که مدارک اختصاصی دیگری را غیر از مدارک فوق ارائه دهند. برای مثال ممکن است که ارائه مجوزهایی برای دریافت وام لازم باشد. پس از احراز شرایط و ارائه مدارک، شرکت ها می توانند موفق به دریافت وام بشوند.
نحوه و مراحل اخذ وام برای شرکت
در مورد چگونگی و مراحل اخذ وام برای شرکت؛ ابتدا لازم است تا با تعریف شرکت ها آشنا شد. شرکت، شخصیت حقوقی است که میان دو یا چند شخص و برای انجام فعالیت های اقتصادی ایجاد شده است. در برخی شرکت ها سرمایه هر یک از شرکا به قطعات سهام تقسیم شده و هر شریک تنها به میزان مبلغ اسمی آورده خودش در برابر قروض و دیون شرکت مسئول است، اما در برخی شرکت ها، سرمایه به قطعات سهام تقسیم می شود.
برای دریافت وام و تسهیلات بانکی، شرکت تجاری متقاضی، ابتدا باید درخواست کتبی خود را ارائه و مطرح نماید. پس از آن شرکت متقاضی می بایست به بانک مراجعه کرده و تقاضای دریافت وام می کند. در قدم بعدی نیز شرکت متقاضی دریافت وام باید توسط شرکت مهندسی مشاوری که بانک تعیین می کند، گزارش طرح توجیهی را تنظیم کند.
پس از آن، باید گزارش طرح توجیهی و مدارک لازم برای دریافت وام به شعبه بانک مورد نظر ارائه گردد. پس از این که، مراحل فوق مورد بررسی قرار گرفت و طرح توجیهی توسط بانک تایید شد، پرداخت وام تایید خواهد شد و قرارداد دریافت وام فی ما بین بانک و شرکت متقاضی منعقد می گردد. دریافت وام از شرکت های خصوصی شامل مراحل مخصوص به خود شرکت وام دهنده می باشد.
سقف دریافت وام برای شرکت سهامی خاص
تمامی شرکت های تجاری می توانند برای توسعه فعالیت اقتصادی یا رفع مشکلات مالی اقدام به دریافت وام نمایند. برای اخذ وام، شرکت ها، باید دارای حساب جاری پر گردش در بانک باشند یا حساب متقاضی یا مدیرعامل شرکت اعتبار لازم را داشته باشد.
در خصوص، سقف دریافت وام برای شرکت سهامی خاص درابتدا می بایست به این نکته اشاره نمود که، در شرکت های سهامی خاص، باید ابتدا به ساکن، ۳۵ درصد از سرمایه لازم برای تاسیس در بانک سپرده شود. شرکت های سهامی خاص این امکان را دارند که تا ۱۰ برابر سرمایه خود وام یا تسهیلات بانکی دریافت کنند. بنابراین اخذ وام در شرکت سهامی خاص از سایر شرکت ها راحت تر است.
سهامداران شرکت های سهامی خاص می توانند با ایجاد تغییرات در اساسنامه و تنظیم صورتجلسه تغییرات شرکت، سرمایه شرکت را افزایش دهند. به سبب افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص، سقف دریافت وام برای شرکت سهامی خاص و میزان سقف وام دریافتی آن شرکت نیز به نسبت افزایش خواهد یافت.
دریافت وام بدون ضامن برای شرکت
با وجود این که غالبا، وام های دریافتی توسط شرکت های تجاری با معرفی ضامن است، اما دریافت وام بدون ضامن برای شرکت ها نیز امکان پذیر است. این امر هم از طریق بانک های ارائه دهنده این خدمت و هم از طریق شرکت های خصوصی ارائه دهنده وام صورت می گیرد.
مبلغ و سقف این وام ها می تواند با یکدیگر متفاوت باشد. در حال حاضر، مبلغ وام بدون ضامن بیشتر بانک ها مانند بانک صادرات و ملت و تجارت در بازه ۵۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان می باشد. با این که از شرکت های تجاری ضامن گرفته نمی شود، اما بانک های ارائه دهنده وام، به طور معمول برای اطمینان از بازگشت مبلغ وام توسط شرکت مذکور، اقدام به دریافت سفته یا چک از متقاضی خواهند کرد.
البته ممکن است برخی از بانک ها برای اعطای وام بدون ضامن شرایط به خصوصی را تعیین کنند. به عنوان مثال بانک ملت نیاز به قراردادی لازم الاجرا و احراز توان بازپرداخت تسهیلات در مورد چک و سفته دارد، اما بانک صادرات برای دریافت چک و سفته شرایط خاصی در نظر نگرفته است. امکان دریافت وام از شرکت های خصوصی نیز وجود دارد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مراحل دریافت وام برای شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و مراحل دریافت وام برای شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام. بله.