برای مشاوره مهلت و مدت زمان ثبت شرکت
برای مشاوره مهلت و مدت زمان ثبت شرکت
اگرچه قانون گذار تعریف دقیقی از شرکت های تجاری ارائه نداده است؛ اما مطابق قانون تجارت، شرکت های تجاری بر هفت قسم می باشند. شرکت های تجاری دارای شخصیت حقوقی و دارایی مستقل می باشند. به ثبت رساندن این شرکت ها (برای آغاز فعالیت رسمی آن ها) و نیز بسیاری از تغیییرات آن ها؛ نه تنها الزامی است، بلکه مزایای متعددی به دنبال دارد.
از آنجا که مطابق قانون به ثبت رساندن شرکت و بسیاری از تغییرات در آن امری الزامی می باشد؛ لذا در این راستا، بسیاری از متقاضیان با این چالش مواجه می شوند که زمان ثبت شرکت و تغییرات آن چقدر طول می کشد و محدودیت و مهلت زمانی اداره ثبت شرکت ها در ثبت و تغییرات شرکت چقدر می باشد؟
از این رو، در این مقاله، ابتدا به دو پرسش مدت زمان ثبت شرکت چقدر طول می کشد و همچنین ثبت تغییرات شرکت چقدر زمان میبرد؟ پاسخ داده می شود. سپس محدودیت و مهلت و تاریخ زمانی اداره ثبت شرکت ها در ثبت و تغییرات شرکت مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
مدت زمان ثبت شرکت چقدر طول می کشد؟
مستند به ماده 20 قانون تجارت شرکت های تجارتی بر هفت قسمت است که شامل: 1- شرکت سهامی 2- شرکت با مسئولیت محدود 3- شرکت تضامنی 4- شرکت مختلط غیر سهامی 5- شرکت مختلط سهامی 6- شرکت نسبی 7- شرکت تعاونی تولید و مصرف می شود. همچنین قانون گذار در ماده 195 قانون فوق الذکر، ثبت کلیه شرکت های مذکور در این قانون را الزامی و تابع جمیع مقررات قانون ثبت شرکت ها دانسته است.
همچنین به ثبت رساندن شرکت مزایایی دارد که متقاضیان به منظور بهره مندی از این مزایا، اغلب تمایل به ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها دارند. رسمیت بخشیدن به فعالیت و کسب و کار، اخذ وام و تسهیلات، اخذ نمایندگی های داخلی و خارجی، امکان شرکت در حراج ها مزایده و مناقصات از جمله مزایای ثبت شرکت می باشد. مراحل ثبت شرکت به طور کلی عبارتند از:
ثبت درخواست در سامانه ثبت شرکت ها
تهیه مدارک لازم و ارسال آن به اداره ثبت شرکت ها پس از دریافت تایید نام شرکت از سوی مرجع ثبت شرکت ها
پرداخت هزینه های شرکت از جمله هزینه حق الثبت
درج آگهی تاسیس شرکت از جمله شرکت با نام در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار
طی نمودن کلیه مراحل و راهنمای قیده شده در قسمت فوق، برای انواع ثبت شرکت الزامی می باشد. پس از ثبت درخواست در سامانه ثبت شرکت ها، لازم است که فرد، روند بررسی تاسیس شخصیت حقوقی خود را از قسمت "پیگیری درخواست" دنبال نموده و در زمان مقرر، برای پیگیری مراحل بعدی اقدام نماید. عدم اقدام در زمان مقرر، ممکن است که منجر به رد درخواست گردد.
اما سوالی که در این راستا برای بسیاری از متقاضیان ثبت شرکت به وجود می آید این است که مدت زمان ثبت شرکت چقدر طول می کشد؟ در پاسخ به این سوال باید بیان کرد فرآیند ثبت شرکت شامل مراحل مختلفی است. در واقع متقاضی پس از درخواست ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت ها باید منتظر تاییدیه نام باشد که این فرایند حدود 2 الی 3 روز زمان می برد.
پس از تایید نام، متقاضی می بایست مدارک مربوطه را از طریق پست ارسال نماید که مدت زمان ارسال مدارک از طریق پست حدود 3 روز کاری می باشد. در نهایت؛ پس از چاپ آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار (مدت زمان فرآیند چاپ آگهی حدود 10 الی 14 روز کاری است) فرآیند ثبت شرکت به پایان می رسد. به طور کلی، اصولا مدت زمان ثبت شرکت، بین 15 تا 40 روز کاری به طول می انجامد. شایان ذکر است؛ رفع نقص از مدارک ارسال شده در صورت وجود نقص و همچنین، مهلت بررسی کارشناس؛ از جمله مواردی است که در مدت زمان ثبت شرکت تاثیر گذار می باشد.
ثبت تغییرات شرکت چقدر زمان میبرد؟
مطابق ماده 200 قانون تجارت، در هر موقع که تصمیماتی برای تغییر اساسنامه شرکت یا تمدید مدت شرکت زائد بر مدت مقرر یا انحلال شرکت (حتی در مواردی که انحلال به واسطه انقضای مدت شرکت صورت می گیرد) و تعیین کیفیت تفریغ حساب یا تبدیل شرکاء یا خروج بعضی از آن ها از شرکت یا تغییر اسم شرکت اتخاذ شود، باید این تصمیمات به ثبت برسند. همچنین مستند به ماده 106 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت، در مواردی که تصمیمات مجمع عمومی متضمن یکی از امور ذیل باشد؛ یک نسخه از صورتجلسه مجمع باید به جهت ثبت به مرجع شرکت ها ارسال گردد:
انتخاب مدیران و بازرس یا بازرسان.
تصویب ترازنامه.
کاهش یا افزایش سرمایه و هر نوع تغییر در اساسنامه.
انحلال شرکت و نحوه تصفیه آن.
سوالی که در این راستا برای بسیاری از متقاضیان ثبت تغییرات شرکت مطرح می شود، آن است که ثبت تغییرات شرکت چقدر زمان میبرد؟ در پاسخ به این سوال باید کرد اعضای هیئت مدیره مکلفند از تصمیمات اتخاذ شده راجع یه تغییرات صورت جلسه ای تنظیم نمایند.
فرآیند ثبت تغییرات، زمانی آغاز می شود که مدیران شرکت به یکی از اعضای شرکت به منظور انجام پیگیری قانونی روند ثبت تغییرات وکالت دهند. لازم به ذکر است شخصی که به عنوان وکیل هیئت مدیره انتخاب شده است؛ معمولا ظرف یک ماه از تاریخ امضای صورتجلسه، آن را به اداره ثبت شرکت ها تحویل می دهد.
به طور کلی، به منظور ثبت تغییرات شرکت، متقاضیان لازم است به سامانه جامع ثبت شرکت مراجعه و پس از انجام مراحل مقتضی در این سامانه اقدام به ثبت تغییرات شرکت نمایند. اصولا مدت زمان ثبت تغییرات شرکت حدود 20 الی 30 روز کاری و به طور میانگین حدود 25 روز کاری زمان می برد.
محدویت، مهلت و تاریخ زمانی اداره ثبت شرکتها در ثبت و تغییرات شرکت
پس از پاسخ به دو سوال مدت زمان ثبت شرکت چقدر طول می کشد و ثبت تغییرات شرکت چقدر زمان میبرد؛ در قسمت های پیشین مقاله، اکنون در این قسمت از مقاله محدودیت و مهلت زمانی اداره ثبت شرکت ها در ثبت و تغییرات شرکت مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. محدویت و مهلت زمانی اداره ثبت شرکتها در ثبت و تغییرات شرکت بدین شرح می باشد:
مهلت زمانی پذیرش موقت ثبت تاسیس و یا صورت جلسه تغییرات تا پذیرش نهایی 18 روز
مهلت زمانی پذیرش نهایی صورت جلسه تغییرات تا ورود کد مرسوله پستی 5 روز
مهلت زمانی ورود کد مرسوله پستی تا پذیرش و ایجاد صورت جلسه در مرجع ثبت شرکت ها 8 روز
مهلت زمانی از تایید نقص توسط مدیر تا پذیرش رفع نقص در مرجع ثبت شرکت ها 15 روز
مهلت زمانی از تایید آگهی توسط مدیر تا تایید آگهی توسط ذی سمت در مرجع ثبت شرکت ها 15 روز
همانطور که بیان شد؛ افراد باید مهلت و محدودیت زمانی ذکر شده برای ثبت شرکت و تغییرات آن را رعایت نموده و در بازه زمانی اعلام شده، نسبت به ثبت شرکت و تغییرات آن اقدام نمایند. به متقاضیان توصیه می شود که از کامل بودن مدارک و اسناد مورد نیاز اطمینان حاصل نموده تا فرآیند ثبت، با تاخیر و مشکل مواجه نشود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اطلاع از مهلت و مدت زمان ثبت شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون مهلت و مدت زمان ثبت شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. 15 روز