برای مشاوره نحوه دریافت الکترونیکی مفاصاحساب مالیاتی
برای مشاوره نحوه دریافت الکترونیکی مفاصاحساب مالیاتی
مفاصا حساب در لغت به معنی جداکردن حساب یا به عبارتی همان تسویه حساب می باشد. در واقع کلیه مشاغلی که ملزم به پرداخت مالیات هستند، از جمله شرکت ها، مشاغل مرتبط با خودرو، سهام و ملک، ملزم به پرداخت مالیات و دریافت مفاصا حساب هستند.
برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی لازم است که شرایطی توسط متقاضی رعایت شود و مراحلی را مطابق قانون طی کند و بدون رعایت این شرایط، امکان صدور مفاصا حساب مالیاتی وجود ندارد. لذا ضروری است که متقاضی برای دریافت مفاصا حساب، از شرایط و مراحلی که پیش رو دارد، مطلع باشد.
بنابرهمین، در این مقاله، سعی شده است که پس از پاسخ به این سوال که مفاصا حساب مالیاتی چیست، به سامانه دریافت مفاصا حساب مالیاتی اشاره شود. در ادامه شرایط صدور مفاصا حساب الکترونیکی از سازمان امور مالیاتی و درخواست مفاصا حساب مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی مورد بررسی قرار می گیرد. سپس در مورد مراحل و نحوه گرفتن آنلاین مفاصا حساب مالیاتی و استعلام دریافت مفاصا حساب مالیاتی نظام مهندسی توضیحاتی ارائه می شود. در نهایت، برای استفاده کاربران نمونه ای از درخواست مفاصا حساب مالیاتی ماده 186 بارگذاری شده است که می توانند از آن استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
مفاصا حساب مالیاتی چیست
یکی از اصطلاحاتی که در قانون مالیات های مستقیم آمده است، مفاصا حساب مالیاتی می باشد و ممکن است برخی از اشخاص با مفهوم آن آشنایی نداشته باشند و این سوال برای آن ها مطرح شود که مفاصا حساب مالیاتی چیست، که پاسخ به این سوال به شرح زیر می باشد:
در پاسخ باید گفت که مفاصا حساب مالیاتی برگه ای است که از سوی سازمان امور مالیاتی کشور صادر می شود و نشان دهنده این است که شخص تمام مالیات های خود را پرداخت کرده و هیچ بدهی ای در این زمینه ندارد. به عبارتی این برگه به منزله تسویه حساب مالیاتی می باشد.
همچنین، در مورد مفاصا حساب مالیاتی باید به ماده 235 قانون مالیات های مستقیم اشاره کرد. ماده 235 بیان می کند: «اداره امور مالیاتی مکلف است نسبت به مودیانی که بدهی مالیاتی قطعی خود را پرداخت نموده اند، حداکثر ظرف پنج روز از تاریخ وصول تقاضای مودی مفاصا حساب مالیاتی تهیه و به مودی تسلیم کند.»
باید توجه داشت که مفاصا حساب انواع مختلفی دارد که شامل مفاصا حساب مالیاتی شرکت، خودرو، شهرداری، بیمه و . . . می باشد. به عنوان مثال؛ مفاصا حساب مالیاتی خودرو، برگه ای است که نشان می دهد صاحبان وسایل نقلیه مشمول مالیات، بدهی به سازمان امور مالیاتی ندارند.
سامانه دریافت مفاصا حساب مالیاتی
در بخش قبلی، توضیحاتی در خصوص چیستی مفاصا حساب مالیاتی ارائه شد و گفته شد که این برگه نشان می دهد؛ شخص بدهی مالیاتی ندارد. حال موضوعی که در این خصوص مطرح می باشد این است که آیا امکان دریافت مفاصا حساب به صورت آنلاین وجود دارد و اگر این امکان وجود دارد؛ اشخاص باید به چه سامانه ای برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی مراجعه کنند؟
لازم به ذکر است که در حال حاضر سامانه ای برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی موضوع ماده 235 قانون مالیات های مستقیم، راه اندازی نشده است و امکان ارائه درخواست به صورت آنلاین و از طریق سامانه دریافت مفاصا حساب مالیاتی وجود ندارد و اشخاص برای دریافت آن می بایست به صورت حضوری به اداره مالیات مراجعه کنند.
البته دریافت مفاصا حساب مالیاتی، مستلزم رعایت پیش نیاز هایی می باشد از جمله این که شخص در ابتدا می بایست بدهی خود را استعلام بگیرد و بعد این که از میزان بدهی مالیاتی خود مطلع شد، می تواند اقدام به پرداخت بدهی کند. در همین راستا اشخاص می توانند به سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی به نشانی tax.gov.ir مراجعه کنند و عملیات استعلام و پرداخت بدهی را به صورت آنلاین انجام بدهند.
شرایط دریافت مفاصا حساب مالیاتی آنلاین از سازمان امور مالیاتی
برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی لازم است که شرایط و ضوابطی توسط متقاضی رعایت گردد؛ زیرا بدون رعایت این شرایط امکان صدور مفاصا حساب وجود ندارد. لذا جهت اطلاع کاربران، شرایط صدور مفاصا حساب مالیاتی الکترونیکی از سازمان امور مالیاتی در قسمت زیر آمده و به شرح زیر می باشد:
مطابق با ماده 235 قانون مالیات های مستقیم، اداره امور مالیاتی می بایست برای مودیانی که بدهی مالیاتی قطعی خود را پرداخت نموده اند، حداکثر ظرف پنج روز از تاریخ ارائه تقاضای مودی، مفاصا حساب مالیاتی تهیه و به مودی تسلیم کند. بنابراین اولین شرط مهم برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی این است که شخص بدهی مالیاتی خود را از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی my.tax.gov.ir تسویه کند و گواهی پرداخت را به اداره مالیات تحویل دهد.
به عبارتی یکی از شرایط دریافت مفاصا حساب مالیاتی آنلاین از سازمان امور مالیاتی، پرداخت بدهی می باشد، زیرا اگر متفاضی دارای بدهی مالیاتی باشد، برای او مفاصا حساب صادر نمی شود. سپس متقاضی باید درخواست دریافت مفاصا حساب خود را به صورت کتبی به مراجع ذی صلاح یعنی اداره مالیات تحویل دهد.
در واقع تهیه و تسلیم مفاصا حساب موضوع ماده 235 قانون مالیات های مستقیم مقید به ارائه هیچ گونه استعلام از مراجع خاصی نمی باشد و صرفا با تقاضای کتبی مودی مفاصا حساب مزبور صادر (در صورت پرداخت بدهی قطعی) و به مودی تسلیم می گردد.
درخواست مفاصا حساب مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی
همانطور که گفته شد؛ یکی از شرایط لازم و اساسی برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی، ارائه درخواست کتبی به اداره امور مالیاتی می باشد. حال در این بخش، قصد داریم که در خصوص درخواست مفاصا حساب مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی توضیحاتی ارائه دهیم.
افراد می توانند درخواست خود را به صورت کتبی جهت صدور مفاصا حساب مالیاتی به اداره امور مالیاتی ارائه نمایند و بعد از ارجاع رئیس گروه مالیاتی،درخواست وی در دبیر خانه اداره مالیات ثبت می گردد. سپس درخواست متقاضی توسط کارشناس، رئیس گروه و رئیس امور مالیاتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
همچنین، درخواست مفاصا حساب مالیاتی اشخاص حقوقی باید در سربرگ و با امضا مدیرعامل شرکت باشد و مواردی مانند کد اقتصادی و شناسه ملی شرکت نیز قید شده باشد؛ زیرا داشتن کد اقتصادی شرکت، برای اظهارنامه مالیاتی و درخواست مفاصا حساب مالیاتی، ضروری است.
هر شرکتی موظف است که در موعد مقرر صورت حساب های مالی خود را به اداره دارایی تحویل بدهد. سپس کارشناس مربوط، صورت حساب و اسناد مالی را بررسی کرده و مبلغی را که به عنوان مالیات باید پرداخت شود، اعلام می کند . در نهایت پس از پرداخت بدهی، شخص می تواند برای دریافت مفاصا حسابی مالیاتی اقدام کند. در قسمت بعدی، نحوه دریافت مفاصا حساب مالیاتی ارائه خواهد گردید.
مراحل و نحوه گرفتن مفاصا حساب مالیاتی آنلاین
همانطور که در بخش های قبلی نیز اشاره شد؛ برای گرفتن مفاصا حساب، شخص باید در ابتدا بدهی مالیاتی خود را به صورت آنلاین پرداخت کند. حال به منظور آشنایی علاقمندان با مراحل و نحوه گرفتن مفاصا حساب مالیاتی آنلاین، این قسمت از مقاله به بیان چگونگی پرداخت بدهی مالیاتی آنلاین اختصاص داده شده است.
به منظور طی کردن مراحل استعلام و پرداخت بدهی مالیاتی شخص می بایست آدرس سامانه عملیات الکترونیک امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن، متقاضی می بایست بخش "سایر خدمات مالیاتی" را انتخاب نموده و از فهرست نمایش داده شده، بر روی گزینه "استعلام بدهی مالیاتی" کلیک نماید.
در مرحله بعدی، شخص به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیات هدایت گردیده که لازم است در این قسمت، فرد شناسه ملی شرکت، کلمه عبور حساب کاربری و همچنین، تصویر امنیتی را در قسمت های مشخص شده وارد نموده و سپس گزینه "ورود به درگاه ملی" را انتخاب نماید.
پس از آن شخص می بایست رمز یک بار مصرفی را که به شماره همراه ثبت شده در سامانه پیامک می گردد را در این قسمت وارد نموده و سپس گزینه ورود به سایت را انتخاب نماید.
پس از ورود به حساب کاربری در سامانه سازمان امور مالیات، داوطلب باید از منوی سمت راست گزینه درخواست را انتخاب نماید.
در مرحله بعد و برای مشاهده سوابق بدهی های مالیاتی، داوطلب باید گزینه مشخص شده در تصویر یعنی گزینه "استعلام بدهی مالیاتی" را انتخاب کند.
پس از انتخاب این گزینه، صفحه ای بر روی نمایشگر برای داوطلب نمایش داده می شود که وی، از طریق آن می تواند بدهی های مالیاتی خود را به سازمان امور مالیات مشاهده نموده و نسبت به پرداخت آن اقدام نماید.سپس اداره امور مالیاتی مکلف است نسبت به مودیانی که بدهی مالیاتی قطعی خود را پرداخت نموده اند؛ با درخواست وی، حداکثر ظرف 5 روز از تاریخ وصول تقاضای مودی مفاصا حساب مالیاتی تهیه و به صورت حضوری به مودی تسلیم کند.
پیگیری و استعلام مفاصا حساب مالیات
در بخش های قبلی در خصوص چیستی مفاصا حساب مالیاتی توضیحاتی ارائه گردید و گفته شد که دریافت این مفاصا حساب، صرفا به صورت حضوری می باشد. حال در این بخش قصد داریم نحوه پیگیری و استعلام مفاصا حساب مالیات را بیان کنیم که به مراحل آن به شرح زیر می باشد:
شخص در ابتدا می بایست در مرورگر خود درگاه خدمات ملی به آدرس my.tax.gov.ir را جستجو کند و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کند و بعد از درج کد امنیتی گزینه ورود به پنل کاربری را انتخاب کند. البته در صورتی که فرد قبلا در این سامانه ثبت نام نکرده باشد، پس از ورود به صفحه درگاه ملی خدمات الکترونیک شخص باید بر روی گزینه "ثبت نام" کلیک کرده و مراحل ثبت نام را طی کند.
پس از آن شخص می بایست رمز یک بار مصرفی را که به شماره همراه ثبت شده در سامانه پیامک می گردد را در این قسمت وارد نموده و سپس گزینه ورود به سایت را انتخاب کند.
پس از ورود به پنل کاربری شخص می بایست ،بر روی گزینه درخواست ها کلیک کند.
پس از ورود به صفحه درخواست ها، شخص باید گزینه فهرست گواهی های ماده 186 را انتخاب کند.
در این صفحه، شخص می تواند فهرست درخواست های صدور گواهی موضوع ماده 186 که توسط مراجع صدور مجوز برای شخص ثبت گردیده است را مشاهده کند. خلاصه اطلاعات مربوط به هر درخواست داخل کادری جداگانه نمایش داده می شود.
لازم به ذکر است که عبارت «اعلام وجود بدهی و تعیین مهلت واکنش مودی» در کادر سبز رنگ گویای این موضوع است که درخواست متقاضی، دارای بدهی است و در مهلت مقرر که همان 10 روز از زمان درخواست می باشد؛ باید بدهی خود را پرداخت نماید و در غیر این صورت، امکان صدور گواهی موضوع ماده 186 قانون مالیات های مستقیم برای وی وجود ندارد.
عبارت «در حال بررسی» در کادر سبز رنگ به این منظور است که استعلام بدهی به صورت کامل صورت نگرفته است و نیاز است در قسمت نمایش بدهی، از گزینه به روزآوری وضعیت درخواست استفاده شود. همچنین منظور از عبارت «عدم امکان صدور گواهی به علت بدهی و مختومه شدن درخواست» در کادر سبز رنگ این است که مهلت مقرر به پایان رسیده است و به دلیل وجود بدهی عدم امکان صدور گواهی و درخواست مختوم شده است. در نهایت؛ «عبارت صدور گواهی ماده 186» نیز به این معنی است که برای درخواست ارائه شده، گواهی صادر می شود.
نمونه فرم درخواست مفاصا حساب مالیاتی ماده 186
برای دریافت مفاصا حساب ماده 186 قانون مالیات مستقیم، ارائه درخواست الزامی می باشد و ممکن است برخی از اشخاص با نمونه فرم درخواست مفاصا حساب مالیاتی ماده 186 آشنایی نداشته باشند که به همین منظور، در قسمت زیر، نمونه ای از درخواست مفاصا حساب بارگذاری شده است که اشخاص در صورت تمایل می توانند از آن استفاده کنند.
- نویسنده: سازمان امور مالیاتی کشور
- حجم: 429 KB
- منبع: سایت سازمان امور مالیاتی کشور
توجه به این نکته ضروری است که گواهی ماده 186 با ماده 235 قانون مالیات های مستقیم متفاوت می باشد. حکم ماده 186 قانون مالیات های مستقیم؛در خصوص صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی و پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی یا حقوقی بوده که منوط به ارائه گواهی از اداره امور مالیاتی ذی ربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده گردیده است. امکان دریافت این گواهی به صورت آنلاین و از طریق سامانه سازمان مالیات برای افراد فراهم گردیده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت الکترونیکی مفاصا حساب مالیاتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت الکترونیکی مفاصا حساب مالیاتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. از سایت تکس اقدام کنید.