برای مشاوره اطلاع از انواع استانداردهای حسابداری ۱۴۰۳
برای مشاوره اطلاع از انواع استانداردهای حسابداری ۱۴۰۳
به منظور شفافیت در تنظیم و ارزیابی و ارائه اطلاعات مالی، ارائه قالب های یکسان برای صورت های مالی، در نظر گرفتن استاندارد هایی برای ارزش گذاری دارایی ها و اندازه گیری دقیق امور مالی و مشخص کردن زمان انجام آن، مراجع و سازمان ها، استانداردهایی را تحت عنوان استانداردهای حسابداری در نظر گرفته اند.
شناخت استاندارد های حسابداری و انواع آن، نه تنها برای شرکت ها و ادارات و مراجع لازم است، بلکه اطلاع از این استانداردها برای شرکا و معامله کنندگان با شرکت ها جهت اطلاع از صورت های مالی و به طور کلی وضعیت مالی آن شرکت و اداره ضروری به نظر می رسد.
لذا، در این مقاله، پس از پاسخ به این سوال که استاندارد های حسابداری ۱۴۰۳ به زبان ساده چیست، سایت اسانداردهای حسابداری ایران audit.org.ir معرفی می شود. سپس به این سوال پاسخ داده می شود که مهم ترین استانداردهای حسابداری پر کاربرد کدام اند؟ و بعد از آن، انواع استانداردهای حسابداری ایران و همچنین خلاصه استانداردهای حسابداری بین المللی مطالعه می شود. در نهایت، پس از بحث درباره استانداردهای حسابداری بخش عمومی، امکان دانلود pdf لیست کامل 42 استاندارد حسابداری ایران 1403 و استاندارد های حسابداری pdf فراهم می گردد.
استاندارد های حسابداری به زبان ساده چیست
حسابداری علمی است که در آن اطلاعات مالی یک واحد تجاری شناسایی، اندازه گیری و ثبت می شود. در مراجع و سازمان ها استانداردهایی برای حسابداری در نظر گرفته می شود که این استانداردها باعث شفافیت گزارش های مالی می شود. از آنجا که استانداردهای حسابداری نقشی مهم در شفاف سازی تنظیم و ارزیابی و ارائه اطلاعات مالی دارد؛ در ادامه استانداردهای حسابداری مورد مطالعه قرار می گیرد و به این سوال پاسخ داده می شود که استاندارد های حسابداری به زبان ساده چیست.
به منظور شفافیت در تنظیم و ارزیابی و ارائه اطلاعات مالی، مراجع و سازمان ها استانداردهایی را برای حسابداری در نظر گرفته اند. در واقع استانداردهای حسابداری به زبان ساده، مجموع قواعد و اصولی هستند که سازمان ها و مراجع حسابرسی با هدف تعیین سیاست های مالی یک سازمان معین می نمایند.
استانداردهای حسابداری با تعیین چارچوب برای حسابداران، ارائه قالب های یکسان برای صورت های مالی، در نظر گرفتن استانداردهایی برای ارزش گذاری دارایی ها، ارائه تصمیمات در تعیین درآمد و تعیین شیوه عملکرد حسابداران کمک شایانی را به یکسان سازی داده ها و ایجاد شفافیت در علم حسابداری و عملکرد حسابداران می نماید. همچنین تعیین این استانداردها باعث افزایش اعتماد سرمایه گذاران از سلامت مال می شود.
سایت استانداردهای حسابداری ایران audit.org.ir
در قسمت پیشین مقاله بیان شد؛ استانداردهای حسابداری به زبان ساده، مجموع قواعد و اصولی هستند که سازمان ها و مراجع حسابرسی با هدف تعیین سیاست های مالی یک سازمان معین می نمایند. در واقع یکی از اهداف اساسی در تعیین استانداردهای حسابداری، شفافیت در تنظیم و ارزیابی و ارائه اطلاعات مالی انواع شرکت ها است.
سازمان حسابرسی که زیر مجموعه وزارت امور اقتصاد و دارایی می باشد اقدام به راه اندازی سایتی تحت عنوان سایت استانداردهای حسابداری ایران audit.org.ir نموده است. با ورود به سایت استانداردهای حسابداری ایران به نشانی audit.org.ir و همچنین وارد کردن مستندات استاندارد، نظیر پروژه های در جریان، شماره استاندارد و عنوان استاندارد، می توان استانداردهای حسابرسی را مشاهده نمود.
در حال حاضر 42 استاندارد حسابرسی تدوین شده است. این استانداردها در زمینه هایی مانند مفاهیم نظری گزارشگری مالی، درآمد مالیاتی، حسابداری موجودی مواد و کالا، حسابداری پیمان های بلند مدت و... تدوین شده است و مورد استفاده حسابداران شرکت ها قرار می گیرد.
مهم ترین استانداردهای حسابداری پر کاربرد کدام اند؟
استفاده از استانداردهای حسابرسی تنها مختص به ایران نیست و در جهان نیز استانداردهایی برای حسابرسی در نظر گرفته شده است. استفاده از استانداردهای حسابرسی موجب می شود، معیار یکسانی برای تنظیم گزارش های مالی در سراسر کشور وجود داشته باشد و در نتیجه کلیه این گزارشات به طور مشابه انجام شوند.
اما سوال پر اهمیتی که در این قسمت مطرح می شود آن است که مهم ترین استانداردهای حسابداری پر کاربرد کدام اند؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد تا به امروز 42 استاندارد حسابرسی تدوین شده است که مهم ترین استانداردهای حسابداری پر کاربرد عبارت اند از:
نحوه ارائه صورت های مالی شرکت
صورت جریان های نقدی
درآمد عملیاتی
ذخایر، بدهی ها و دارایی های احتمالی
حسابداری موجودی مواد و کالا
حسابداری پیمان های بلند مدت
دارایی های ثابت مشهود
حسابداری مخارج تامین مالی
حسابداری سرمایه گذاری ها
آثار تغییر در نرخ ارز
گزارشگری مالی میان دوره ای
سود هر سهم
رویه های حسابداری، تغییر در برآوردهای حسابداری و اشتباهات
مالیات بر درآمد
ابزارهای مالی و افشا
به طور کلی استانداردهای حسابرسی نه تنها باعث شفافیت کار حسابداران می شود؛ بلکه به اشخاص شریک یا معامله کنندگان با شریک نیز کمک می کند تا از وضعیت مالی شرکت آگاه شوند. شایان ذکر است با مراجعه به سایت استانداردهای حسابداری ایران به نشانی audit.org.ir می توان تمام این استانداردها را مشاهده و فایل دانلود pdf آن را دریافت نمود.
انواع و تعداد استانداردهای حسابداری سازمان حسابرسی ایران
پس از شناخت استانداردهای حسابداری به زبان ساده، سایت استانداردهای حسابداری ایران و همچنین مهم ترین استانداردهای حسابداری پر کاربرد در قسمت های پیشین مقاله، اکنون در این قسمت، به معرفی انواع و تعداد استانداردهای حسابداری سازمان حسابرسی ایران پرداخته می شود.
به طور کلی استانداردهای حسابرداری به 3 دسته تقسیم می شوند. استانداردهای عمومی، استانداردهای حسابداری میدانی و استانداردهای حسابرسی گزارشگری از انواع استانداردهای حسابداری ایران محسوب می شوند که در ادامه هر یک از این انواع مورد بررسی قرار می گیرد.
استانداردهای عمومی: گزارش های مالی مطابق استانداردهای عمومی شامل صورت های مالی و همچنین سایر اطلاعات مقتضی حسابداران می باشد. در استانداردهای عمومی نیازهای اطلاعاتی تعداد زیادی از استفاده کنندگان تامین می شود. در این نوع از استاندارد، حسابدار به طور کاملا مستقل عمل می کند.
استانداردهای حسابداری میدانی: اصولا در پرونده هایی که شبهه در آن زیاد است و همچنین ریسک، اهمیت و حساسیت بالایی دارد از استانداردهای حسابداری میدانی استفاده می شود. کامل نبودن اسناد و مدارک یا عدم ارائه آن ها برای بررسی فعالیت های مجموعه، عدم مراجعه مودی در زمان تعیین شده و همچنین صلاحدید حسابرس از علل استفاده از حسابرسی میدانی محسوب می شود. شایان ذکر است این قسم از حسابداری از روش های حسابداری پر هزینه می باشد. بخشی از استانداردهای حسابداری میدانی عبارت اند از:
در حسابداری میدانی لازم است نسخه اصلی گزارشات به همراه مستندات آن به مودی مالیاتی و نسخه دوم گزارشات به حسابرس تحویل داده شود.
در حسابرسی میدانی، حسابدار مکلف است تاریخ های مراجعه به محل تعیین شده را کتبا به مودی ابلاغ نماید. فاصله های ابلاغ نباید کمتر از 7 روز و بیشتر از 15 روز باشند و در صورتی که مودی درخواست افزایش تاریخ را داشته باشد و مسئول حسابرس نیز موافقت کند، مهلت مراجعه تا 10 روز قابل افزایش می باشد.
در حسابرسی های میدانی مودی موظف است دفاتر و مدارک درخواستی را در مدت زمان تعیین شده ارائه دهد.
استانداردهای حسابرسی گزارشگری: استانداردهای حسابرسی گزارشگری استانداردهایی می باشند که به حسابدار کمک می کند، بتواند گزارش نهایی خود را بر مبنای مدارک و مستندات موجود ارائه دهد. در استانداردهای گزارشگری باید حسابدار به این موضوع که صورت های مالی طبق اصول حسابداری تنظیم شده یا خیر، اظهار نظر نماید. همچنین گزارش باید شامل اصولی روشن باشد که این اصول در دوره جاری نسبت به دوره قبل به طور یکنواخت رعایت نشده است. علاوه بر این موارد در گزارش باید یک اظهار نظر کلی در رابطه با صورت های مالی وجود داشته باشد. به طور کلی، تعداد استانداردهای حسابداری 42 مورد است.
خلاصه استانداردهای حسابداری بین المللی
استانداردهایی برای حسابرسی در نظر گرفته شده است. استانداردهای حسابداری بین المللی نه تنها باعث شفافیت در عملکرد حسابداران می شوند، صورت های مالی نظیر ترازنامه شرکت در سطح جهان به شیوه هماهنگی تنظیم شوند. لذا در این قسمت از مقاله، خلاصه استانداردهای حسابداری بین المللی مورد بحث قرار می گیرد.
به طور خلاصه، استانداردهای حسابداری بین المللی یا IRFS یک زبان مشترک در علم حسابداری است. این استانداردها از اصول و دستور العمل هایی تشکیل شده است که بیانگر عوامل موثر در تنظیم و ارائه صورت های مالی می باشد. هیئت استاندارد بین المللی، استانداردهای حسابداری بین المللی را تعیین می کنند. در ایران نیز سازمان حسابرسی ایران، استانداردهای بین المللی را ترجمه و از آن استفاده می نماید.
به طور کلی استانداردهای حسابداری بین المللی مشتمل بر استاندارد بین المللی حسابداری ارائه صورت های مالی، استاندارد های بین المللی حسابداری موجودی ها، استاندارد بین المللی حسابداری صورت جریان های نقدی، استاندارد بین المللی حسابداری مالیات بر درآمد، پیمان های سخت، املاک، ماشین آلات و تجهیزات، رویدادهای پس از دوره گزارشگری، مخارج تامین مالی، روش های حسابداری و تغییر در برآوردهای حسابداری و اشتباهات، آثار تغییر در نرخ ارز، درآمد عملیاتی، مزایای کارکنان، درآمد عملیاتی، اجاره ها، املاک، ماشین آلات و تجهیزات و... می باشد.
آموزش استانداردهای حسابداری بخش عمومی
پس از ارائه خلاصه استانداردهای حسابداری بین المللی در قسمت پیشین مقاله، اکنون در این قسمت، استانداردهای حسابداری بخش عمومی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. فایل pdf استانداردهای حسابداری بخش عمومی در سایت استانداردهای حسابداری ایران به نشانی audit.org.ir قابل مشاهده می باشد.
اما استانداردهای حسابداری بخش عمومی چیست؟ به مجموعه ای از روش ها و دستورالعمل هایی که در حسابداری شرکت های دولتی استفاده می شود، استانداردهای حسابداری بخش عمومی گفته می شود. استانداردهای حسابداری بخش عمومی برای تمامی شرکت ها مناسب نمی باشد و این استانداردها، اغلب در شرکت های دولتی مورد استفاده قرار می گیرد.
در بیان آموزش استانداردهای حسابداری بخش عمومی شامل اهداف گزارشگری مالی، واحد گزارشگر، عناصر صورت های مالی، ویژگی های کیفی اطلاعات مندرج در گزارش های مالی با مقاصد عمومی، نحوه ارائه صورت های مالی، نحوه ارائه اطلاعات بودجه ای در صورت های مالی، درآمد حاصل از عملیات غیر مبادله ای، درآمد های حاصل از عملیات مبادله ای، دارایی های ثابت مشهود، موجودی ها، دارایی های نامشهود، ذخایر، بدهی های احتمالی و دارایی های احتمالی، حسابداری مخارج تامین مالی، رویه های حسابداری، تغییر در برآوردهای حسابداری و اشتباهات و... می باشد. در قسمت بعدی مقاله، امکان دانلود جزوه خلاصه استانداردهای حسابداری فراهم می شود.
دانلود pdf لیست کامل 42 استاندارد حسابداری ایران 1403
پس از شناخت استانداردهای حسابداری به زبان ساده، معرفی سایت استانداردهای حسابداری ایران و مهم ترین استانداردهای حسابداری پر کاربرد، اکنون در این قسمت از مقاله، امکان دانلود pdf لیست کامل 42 استاندارد حسابداری ایران ۱۴۰۳ فراهم می شود. لیست کامل 42 استاندارد حسابداری ایران در سال گذشته در جدول زیر آمده است و افراد می توانند برای دانلود خلاصه استانداردهای حسابداری pdf به جدول مراجعه نمایند.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 20.8 MB
- منبع: آشاثبت
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع استانداردهای حسابداری ۱۴۰۳ در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع استانداردهای حسابداری 1403 پاسخ دهند.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
پاسخ مشاور: باسلام. بله این فایل در متن مقاله موجود است.