برای مشاوره زمان و شرایط تمدید کارت بازرگانی
برای مشاوره زمان و شرایط تمدید کارت بازرگانی
کارت بازرگانی هوشمند، جوازی است که به دارندگان خود (اعم از اشخاص حقیقی و یا حقوقی) اجازه می دهد که به فعالیت در حوزه صادرات و واردات اقدام نمایند. به منظور جلوگیری از سواستفاده از کارت های بازرگانی، این کارت ها دارای مدت زمان اعتبار مشخص بوده و بدیهی است که پس از پایان مهلت مذکور، امکان استفاده از کارت بازرگانی وجود نخواهد داشت.
اتمام مهلت اعتبار کارت بازرگانی و عدم تمدید آن، می تواند دارنده کارت را با مجازات تعیین شده در قانون برای آن، مواجه سازد. از این رو، کاربران می بایست بالافاصله پس از اتمام زمان اعتبار کارت بازرگانی، برای تمدید آن اقدام نمایند. با این حال، تمدید کارت بازرگانی، همانند صدور آن، مستلزم رعایت شرایطی می باشد. به همین دلیل، پرداختن به جزئیات تمدید کارت بازرگانی، همانند مراحل و مدارک لازمه برای آن، امری الزامی تلقی می گردد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به پرداختن به این موضوع که مدت زمان تمدید کارت بازرگانی چه تاریخی می باشد؛ به شرایط آن بپردازیم. سپس در خصوص مراحل و نحوه تمدید کارت بازرگانی در سامانه برای اشخاص حقوقی و حقیقی صحبت خواهیم کرد و راهنمای تصویری آن را ارائه خواهیم نمود. در انتها نیز به لیست مدارک لازم برای این امر پرداخته خواهد شد. در انتهای مقاله نیز، هزینه، قانون و تمدید کارت بازرگانی در تهران ارائه می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مدت زمان تمدید کارت بازرگانی
مطابق ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات، مبادرت به امر صادرات و واردات کالا، به صورت تجاری، مستلزم داشتن کارت بازرگانی می باشد که توسط اتاق بازرگانی و سازمان صنایع و معادن ایران، صادر و به تایید وزارت بازرگانی رسیده باشد. بنابراین کلیه افرادی که به امر صادرات و واردات اشتغال دارند، می بایست کارت بازرگانی دریافت نمایند.
همانطور که پش تر اشاره گردید، کارت های بازرگانی دارای مدت اعتبار محدود بوده و پس از آن، استفاده از کارت بازرگانی امکان پذیر نخواهد بود. در این میان، ممکن است این سوال در ذهن برخی افراد ایجاد شود که زمان تمدید کارت بازرگانی چه تاریخی است و به صورت کلی، کارت بازرگانی چه مدت اعتبار دارد تا پس از آن، برای تمدید کارت اقدام نمود.
در پاسخ به این پرسش که مدت زمان تمدید کارت بازرگانی چه تاریخی می باشد، می توان بیان نمود که دارنده کارت بازرگانی می بایست مدتی قبل از اتمام اعتبار کارت بازرگانی برای تمدید آن اقدام نماید. کارت های بازرگانی که توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در تهران یا شهرستان ها صادر می شود، اعتباری یک ساله دارد. تمدید كارت بازرگانی با ارائه مدارك لازم برای برای مدت مذكور انجام می گیرد و در دفعات بعد نیز به همین ترتیب ادامه می یابد. توجه به این نکته ضروری است که امکان تغییر کارت بازرگانی (منظور ویرایش مندرجات آن است) نیز وجود دارد.
همچنین، ذکر این نکته در این میان ضروری است که تمدید کارت بازرگانی دارای مزایای فراوانی برای دارنده آن می باشد که از جمله آن می توان به ادامه ارتباط با تجار خارجی، امكانات جهت شركت در نمایشگاه های داخلی و خارجی، امكان حل و فصل اختلافات با مراجع دولتی نظیر وزارت بازرگانی و... اشاره نمود.
شرایط تمدید کارت بازرگانی
در قسمت گذشته، پیرامون مدت زمان تمدید کارت بازرگانی هوشمند توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که دارندگان کارت بازرگانی می بایست با توجه به مدت اعتبار کارت خود، برای تمدید آن اقدام نمایند. برای این که با درخواست تمدید کارت بازرگانی شخص موافقت به عمل آید، فرد می بایست شرایط و ضوابطی را در این زمینه مورد رعایت قرار دهد. جهت آشنایی دارندگان کارت بازرگانی با این ضوابط، در این قسمت به بیان شرایط تمدید کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی اختصاص داده شده است.
اولین و مهم ترین شرط برای تمدید کارت بازرگانی آن است که متقاضی، دارای پرونده مالیاتی در سازمان امور مالیاتی کشور باشد. ماده 3 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، ارائه گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی آخرین سالی که تا آن زمان اظهارنامه مالیاتی داوطلب پذیرفته شده، را برای تمدید کارت بازرگانی الزامی می داند.
همچنین مطابق همین ماده، شرط دیگر تمدید کارت بازرگانی آن است که داوطلب، کد اقتصادی خود را ارائه نماید. منظور از کد اقتصادی، شماره ای دوازده رقمی است که نشان می دهد، شخص در اداره مالیاتی حوزه مربوطه، پرونده مالیاتی تکشیل داده است. بنابراین، فقدان کد مربوط، نشان دهنده این امر است که شخص برای ایجاد پرونده مالیاتی در اداره مالیات اقدام ننموده است.
علاوه بر موارد فوق، در مواردی که داوطلب شخص حقوقی می باشد، لازم است که آگهی تغییرات در مدیریت و سایر تغییرات مربوط در شرکت را به همراه داشته و آن را به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و یا اتاق تعاون، حسب مورد، تحویل دهد. همچنین، کلیه اشخاص (اعم از حقیقی یا حقوقی) به منظور تمدید کارت بازرگانی خود می بایست دارای حساب جاری با دسته چک صیادی باشند. در غیر این صورت، در زمان انجام مراحل تمدید کارت بازرگانی در سایت، سامانه به طور خودکار فرد را با خطا مواجه خواهد ساخت.
از دیگر شرایط تمدید کارت بازرگانی آن است که شخص، از مدارک لازم در این زمینه برخوردار باشد، زیرا یکی از مراحل تمدید کارت بازرگانی آن است که شخص اسناد مربوطه را در سامانه جامع تجارت بارگذاری نماید. از جمله این اسناد می توان به مواردی همچون تصویر گواهی عدم سوپیشینه، کد کارگاه تامین اجتماعی، گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم و ... اشاره نمود. علاوه بر این، متقاضی می بایست نسبت به انجام خدمت نظام وظیفه نیز اقدام کرده باشد.
مراحل تمدید کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت
بر طبق ماده 3 آیین نامه مواد 5 و 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به منظور یکپارچه سازی اطلاعات و کاهش زمین های بروز قاچاق، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با همکاری دستگاه های مرتبط، سامانه جامع تجارت را به گونه ای تهیه و اجرا نموده و مورد بهره برداری قرار دهد که متضمن کلیه فرآیندهای تجارت داخلی و خارجی از جمله تمدید کارت بازرگانی باشد. به جهت آشنایی علاقمندان با مراحل و نحوه تمدید کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت، در این بخش از مقاله راهنمای تصویری چگونگی و مراحل تمدید کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت آورده شده است.
به منظور تمدید کارت بازرکانی، دارنده کارت بازرگانی در ابتدا می بایست به آدرس سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir مراجعه کرده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن شخص می بایست نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد کرده و با درج نمودن عبارت امنیتی به حساب کاربری خود وارد شود.
در مرحله بعدی، نوبت به انتخاب نقش می رسد. در این صفحه، متقاضیان تمدید کارت بازرگانی حقیقی، می بایست نقش پایه حقیقی را انتخاب نمایند و کلیه شرگت ها نیز باید گزینه نقش پایه حقوقی را انتخاب نموده و بر روی گزینه ورود کلیک نمایند.
پس از آن، داوطلب می بایست از صفحه نمایش داده شده، گزینه بارگذاری صلاحیت ها را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی، شخص می بایست از میان گزینه های نمایش داده شده بر روی گزینه درخواست تمدید کارت بازرگانی کلیک نماید. کاربران توجه داشته باشند که داشتن حساب جاری با دسته چک صیاد، برای تمامی متقاضیان الزامی است. لذا پس از کلیک بر روی تمدید کارت بازرگانی، سامانه به صورت برخط از بانک مرکزی استعلام گرفته و پس از باز شدن فرم، در صورت نداشتن حساب جاری با دسته چک صیاد، در فیلد شماره شبا حساب جاری، کاربر با خطا مواجه خواهد شد. همچنین داشتن پرونده مالیاتی در سازمان امور مالیاتی برای تمامی متقاضیان الزامی است و در صورت نداشتن پرونده مذکور، فرد در هنگام انجام روند تمدید کارت بازرگانی با خطا مواجه خواهد شد.
درمرحله بعدی شخص لازم است که تعهد نامه کارت بازرگانی را مطالعه نموده و گزینه مرحله بعد را انتخاب نماید.
پس از آن، شخص به صفحه تکمیل فرم نام نویسی انتقال داده شده و می بایست مطابق اطلاعات شخصی خود، فرم مذکور را تکمیل نماید و سپس گزینه "ذخیره اطلاعات" و سپس "ثبت درخواست" را که در انتهای فرم ثبت نام قرار گرفته را انتخاب نماید.
در قسمت پر کردن اطلاعات فرم، امکان ویرایش اطلاعات از پیش تکمیل شده وجود نداشته و در صورتی که فرد قصد ویرایش اطلاعات خود را دارد، لازم است که بخش مدیریت حساب کاربری مراجعه نمایند. طبق ماده 10 آیین نامه قانون مقررات صادرات و واردات، پروانه بهرداری و گواهی فعالیت تجاری می تواند جایگزین مدرک تحصیلی شود و بر همین اساس از بین سه فیلد مدرک تحصیلی، پروانه بهره برداری و گواهی فعالیت تجاری، تکمیل حداقل یک فیلد اجباری است.
پس از این مرحله، شخص لازم است، جهت ادامه درخواست خود، به سامانه کارت بازرگانی هوشمند، به آدرس cscs.chambertrust.ir مراجعه کرده و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، درخواست تمدید کارت بازرگانی را تکمیل کند.
پس از تایید فرم، درخواست تمدید کارت بازرگانی هوشمند داوطلب به اداره صمت استان ارسال شده و مورد بررسی قرار می گیرد. در صورت تایید سازمان صمت، پرونده جهت بررسی به اتاق بازرگانی ارسال شده و در صورت تایید اتاق بازرگانی، نیز پرونده برای چاپ ارسال می گردد، در غیر این صورت، جهت تکمیل نقص به متقاضی عودت داده می شود.
پس از ثبت درخواست، داوطلب می تواند روند تمدید کارت بازرگانی هوشمند، را در صفحه درخواست های خود مشاهده نماید. توجه به این نکته ضروری است که کاربر تنها در وضعیت "پیش نویس" و وضعیت "نیازمند رفع نقص" می تواند به ویرایش اطلاعات بپردازد و دسترسی ویرایش اطلاعات برای وی فعال می باشد. در باقی وضعیت ها، امکان ویرایش اطلاعات برای فرد وجود نخواهد داشت.
مدارک لازم برای تمدید کارت بازرگانی
در قسمت های گذشته، به زمان، شرایط، مراحل و نحوه تمدید کارت بازرگانی پرداخته شد و بیان گردید که افراد به منظور تمدید کارت بازرگانی خود می بایست تصویر مدارک لازم را در سامانه جامع تجارت بارگذاری نمایند. در این میان ممکن است برخی دارندگان کارت بازرگانی از لیست اسناد ضروری در این خصوص اطلاع نداشته به همین دلیل، در این قسمت از مقاله، فهرست مدارک لازم برای تمدید کارت بازرگانی ارائه گردیده که به شرح زیر می باشد:
گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی آخرین سالی که تا آن زمان اظهارنامه مالیاتی پذیرفته شده است.
کد اقتصادی
آگهی تغییرات در مدیریت و سایر تغییرات مربوط در صورتی که دارنده کارت شخص حقوقی باشد.
گواهی عدم سو پیشینه
مدارک مربوط به اطلاعات هویتی فرد نظیر شناسنامه، کارت ملی و....
مدارک مربوط به دفتر مرکزی و یا شرکت از قبیل کد پستی، آدرس و...
کارت پایان خدمت
تصویر مدرک تحصیلی یا پروانه بهره برداری و یا گواهی فعالیت تجاری
تصویر سند مالکیت دفتر مرکزی
گواهی پلمپ دفاتر قانونی
گواهی اظهارنامه ثبت دفتر بازرگانی
مفاصاحساب مالیاتی
تصویر گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم
شماره حساب جاری
کد کارگاه تامین اجتماعی
توجه به این نکته ضروری است که ارائه و بارگذاری کلیه مدارک فوق در فرم تمدید کارت بازرگانی سامانه جامع تجارت، الزامی می باشد. در صورت فقدان مدارک لازم، ثبت درخواست در سایت با خطا مواجه شده و امکان ارسال فرم برای داوطلب وجود نخواهد شد. به همین دلیل، به متقاضیان توصیه می شود که مدتی قبل از آغاز فرآیند تمدید کارت بازرگانی برای تهیه مدارک و اسناد لازم، اقدام نمایند.
مطابق تبصره 2 ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات، مرجع رسیدگی و اظهار نظر قطعی هنگام بروز اختلاف بین متقاضی کارت و اتاق، وزارت بازرگانی می باشد. بنابراین، در صورتی که میان متقاضی تمدید کارت بازرگانی و اتاق اختلافی به وجود آید، طرفین می بایست برای رفع اختلاف خود به وزارت بازرگانی مراجعه و به حل آن اقدام نمایند.
هزینه تمدید کارت بازرگانی
در قسمت های پیشین مقاله، به این موضوع که مدت زمان تمدید کارت بازرگانی چه تاریخی می باشد، پرداخته و شرایط، مدارک و مراحل تمدید این کارت را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح این موضوع بپردازیم که هزینه تمدید کارت بازرگانی به چه صورتی می باشد و در این مسیر، می بایست چه مبالغی پرداخت شود.
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که در فرآیند تمدید کارت بازرگانی، علاوه بر پرداخت حق عضویت (به ازای هر سال مبلغ 2 میلیون تومان) طبق اظهارنامه مالیاتی، مبالغ سه در هزار و چهار در هزار نیز دریافت می شود. محاسبه این مبالغ بر عهده اتاق متولی شخص می باشد.
علاوه بر این، برای کارت های بازرگانی و عضویت صدوری و کارت هایی که بیش از دو سال از انقضا آن ها می گذرد، مبلغ یک میلیون تومان مبلغ ورودی دریافت می گردد.هم چنین، هزینه صدور هر فرم گواهی مبدا صرف از مبالغ اظهارنامه جهت هر فرم مبلغ 6,050,000 ریال می باشد.
قانون جدید تمدید کارت بازرگانی
در توضیح قانون جدید تمدید کارت بازرگانی، می بایست بیان نمود که این قانون در واقع همان "قانون پرداخت حق صدور و تمدید کارت بازرگانی" مصوب سال 1367 می باشد که توسط مجلس شورا به تصویب رسیده است. این قانون مشتمل به یک واحده می باشد که در آن، هزینه تمدید کارت بازرگانی بیان شده است.
علاوه بر قانون فوق الذکر، آیین نامه مربوط به صدور کارت بازرگانی از دیگر قوانین و مقررات مرتبط با این موضوع می باشد که در برخی مواد آن، ضوابط تمدید کارت بازرگانیز نیز شرح داده شده است. یکی از مهم ترین مواد این قانون، ماده 5 می باشد که به بیان موارد عدم تمدید کارت بازرگانی اختصاص داده شده است.
مطابق با این ماده " در صورت تشخیص عدم صلاحیت دارنده کارت اعم از حقیقی و حقوقی از تمدید کارت بازرگانی خودداری و در صورت لزوم از ادامه فعالیت آنان نیز جلوگیری خواهد شد." علاوه بر این بر اساس بند 10 ماده 1 این آیین نامه، ارائه رسید تسلیم اظهارنامه مالیاتی سال قبل برای متقاضیان تمدید کارت بازرگانی ضروری است.
تمدید کارت بازرگانی تهران
تمدید کارت بازرگانی تهران یکی از مراحل ضروری برای فعالان اقتصادی و بازرگانان به شمار رفته و به آن ها اجازه می دهد تا به فعالیت های تجاری خود ادامه دهند. کارت بازرگانی به عنوان یک مجوز رسمی از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی صادر شده و به افراد این امکان را می دهد که در زمینه صادرات و واردات کالا فعالیت کنند. تمدید این کارت معمولا به صورت سالانه انجام شده و نیازمند ارائه مدارک و مستندات خاصی از سوی متقاضیان است.
برای تمدید کارت بازرگانی، متقاضیان باید ابتدا به سامانه جامع تجارت ایران مراجعه کرده و مطابق با راهنمای موجود در قسمت های قبلی، به تکمیل اطلاعات اقدام کنند. همچنین، ارائه مدارکی نظیر اظهارنامه مالیاتی، صورت های مالی و گواهی عدم سوء پیشینه از جمله الزامات این فرآیند است. پس از بررسی مدارک و تایید اتاق بازرگانی، کارت بازرگانی جدید صادر خواهد شد.
عدم تمدید به موقع کارت بازرگانی می تواند منجر به مشکلات قانونی و عدم امکان انجام فعالیت های تجاری توسط شخص شود. بنابراین، بازرگانان باید به زمان تمدید کارت خود و الزامات آن توجه داشته تا از بروز اختلال در فعالیت های اقتصادی خود جلوگیری به عمل آورند. جهت کسب اطلاع در خصوص سود بازرگانی مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد زمان و شرایط تمدید کارت بازرگانی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون زمان و شرایط تمدید کارت بازرگانی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: گواهی عدم سو پیشینه هم برای تمدید کارت بازرگانی لازم است.