برای مشاوره شرایط و مراحل ثبت شرکت در آفریقای جنوبی
برای مشاوره شرایط و مراحل ثبت شرکت در آفریقای جنوبی


آفریقای جنوبی کشوری مرفه با اقتصاد پر رونق است. آفریقای جنوبی، به دلیل تنوع فرهنگی غنی، ویژگی های طبیعی و جغرافیای منحصر به فردش گردشگران زیادی را به این کشور جذب می کند. همچنین زمانی که آفریقای جنوبی در سال 1994 به یک کشور دموکراتیک تبدیل شد، مرزهای خود را به روی دنیای تجارت بین المللی باز کرده و در نهایت، بخش خصوصی نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی این کشور ایفا نمود. زمانی که دولت متوجه شد که کشور از سرمایه گذاری های مستقیم خارجی سود می برد، شروع به وضع قوانین راحت تری در مورد سرمایه گذاری های خارجی و تجارت بین المللی نمود.
بنابرهمین، بسیاری افراد به دنبال تاسیس شرکت در این کشور می باشند که لازم است در این راستا، مدارکی را تهیه کرده و شرایط و ضوابطی را در این خصوص رعایت کنند. همچنین بدون اطلاع از این شرایط و مدارک، امکان ثبت شرکت در آفریقای جنوبی وجود ندارد، لذا ضروری است قبل از ثبت شرکت، افراد نسبت به این موارد آگاهی داشته باشند.
از همین رو، در این مقاله سعی شده است که در ابتدا، مزایا و معایب ثبت شرکت در آفریقای جنوبی و انواع ثبت شرکت در این کشور مورد اشاره واقع شود. سپس شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت در آفریقای جنوبی مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص مراحل و نحوه ثبت شرکت در آفریقای جنوبی توضیحاتی ارائه می گردد. در نهایت، هزینه ثبت شرکت در آفریقای جنوبی و امکان اقامت و مهاجرت به آفریقای جنوبی با ثبت شرکت مورد مطالعه قرار می گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص همراه ما باشید.
مزایا و معایب ثبت شرکت در آفریقای جنوبی
ثبت شرکت در آفریقای جنوبی مزایای متعددی دارد. در واقع با توجه به محیط تجاری و اقتصاد نوظهور و رو به رشدی که دارد، سرمایه گذاران از سراسر جهان به این کشور به عنوان یک گزینه عالی برای سرمایه گذاری نگاه می کنند. بنابراین، مزایا و معایب ثبت شرکت در آفریقای جنوبی به شرح زیر می باشد:
دسترسی راحت به بازارهای داخلی و بین المللی: آفریقای جنوبی دارای یک اقتصاد نو ظهور و جدید می باشد. در واقع زمانی که آفریقای جنوبی در سال 1994 دموکراتیک شد، فرصت های اقتصادی و تجاری رونق پیدا کرد. در نتیجه، با وجود گذشت 20 سال، این کشور هنوز در بسیاری از چیزها تازه وارد است. با این وجود این کشور فرصتی به سرمایه گذاران خارجی می دهد که می توانند از آن استفاده کنند. اگر آن ها بتوانند روی محصولات و خدمات جدید سرمایه گذاری کنند، مطمئنا یک بازار کاملا جدید را به دست خواهند آورد که برای آن ها مفید خواهد بود.
چندین شاخص وجود دارد که نشان می دهد یک کشور چقدر برای تجارت مناسب می باشد. شاخص هایی مانند گزارش رقابت پذیری و همچنین، شاخص سهولت انجام کسب و کار بانک جهانی، همگی نشان می دهند که آفریقای جنوبی مکانی بسیار مناسب برای انجام تجارت خواهد بود و آن ها در این شاخص ها و همچنین در جهان رتبه قابل توجهی خواهند داشت.
با سرمایه گذاری و ثبت شرکت در آفریقای جنوبی امکان دریافت وام با بهره اندک، دریافت اقامت و اخذ معافیت های مالیاتی وجود دارد. وضعیت اقتصادی یک کشور را می توان با رتبه بورس آن ها در بین بهترین های جهان مقایسه کرد. در حال حاضر، بورس ژوهانسبورگ (یکی از شهرهای بزرگ آفریقای جنوبی) در بین 20 بورس برتر جهان می باشد. هیچ روش پیچیده ای برای راه اندازی شرکت وجود ندارد.
پایین بودن هزینه های زندگی در آفریقای جنوبی نسبت به کشور های اروپایی و نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی از دیگر مزایای ثبت شرکت در این کشور می باشد. آفریقای جنوبی زیرساخت بسیار چشمگیر و قوی دارد. به عنوان مثال، بخش بانکداری، حمل و نقل و همچنین بخش انرژی در حال پیشرفت می باشد و این مسئله برای سرمایه گذاران حائز اهمیت است. همچنین؛ آفریقای جنوبی دارای امکانات مخابراتی است که می تواند عملکرد بسیار بالایی داشته باشد.
علاوه بر این؛ در این کشور، احترام و ارزش بسیاری به مالکیت خصوصی، اخلاق تجارت، پژوهش های علمی و حق اختراع گذاشته می شود. همچنین، درخواست ثبت شرکت به صورت آنلاین و غیر حضوری در این کشور وجود دارد. علاوه بر مزایای ذکر شده، سرمایه گذاری و ثبت شرکت در این کشور می تواند معایبی نیز داشته باشد. از جمله این معایب می توان به نرخ بالای جرم و جنایت، کمبود کارگر ماهر و در نتیجه پایین بودن بازده سرمایه، نرخ بیکاری بالا و تفاوت درآمدی اشاره کرد.
انواع ثبت شرکت در آفریقای جنوبی
در آفریقای جنوبی انواع مختلفی از شرکت ها وجود دارد که شخص می تواند با توجه به اهداف و نیازهای خود، یکی از آن ها را انتخاب کرده و اقدام به تاسیس شرکت کند. بنابراین به جهت آشنایی علاقمندان، انواع ثبت شرکت در آفریقای جنوبی به شرح زیر می باشد:
شرکت خصوصی (Private Company): این شرکت به اختصار pty نامیده می شود و یکی از رایج ترین و مناسب ترین گزینه ها برای سرمایه گذاران خارجی است که به دنبال راه اندازی تجارت در آفریقای جنوبی هستند. این شرکت شخصیت حقوقی مستقل از شرکای خود دارد، به این معنی که در قبال بدهی ها و تعهدات شرکت، سهامداران مسئول نیستند. برای تشکیل یک شرکت خصوصی، حداقل باید یک مدیر و سهامدار وجود داشته باشد و در مورد این دو لازم نیست که حتما ساکن آفریقای جنوبی باشند.
شرکت مسئولیت شخصی (Inc): این شرکت به طور مشترک توسط مدیران فعلی و قبلی اداره می شود. همچنین این شکل از نهاد تجاری اغلب توسط پزشکان، وکلا یا حسابداران راه اندازی می شود. برای تشکیل یک شرکت مسئولیت شخصی، باید حداقل یک مدیر در هیئت مدیره وجود داشته باشد و همه مدیران در طول مدت تصدی خود دارای مسئولیت نامحدود هستند. این شرکت نمی تواند سهم خود را به مردم عرضه کند.
شرکت انفرادی (Sole Proprietorship): این شرکت، یکی از ساده ترین انواع شرکت ها در آفریقای جنوبی است. معمولا شرکت انفرادی، یک شرکت کوچک است که تحت مالکیت و اداره یک نفر می باشد و در نتیجه، در چنین اشکالی از مشاغل، در آفریقای جنوبی، مالک و شرکت دارای شخصیت حقوقی مستقل نیستند. بنابراین هر گونه تعهدی که شرکت برعهده می گیرد، می تواند بر دارایی های مالک نیز تاثیر بگذارد.
شرکت با مسئولیت محدود (Ltd): یکی از انواع شرکت ها در آفریقای جنوبی است که سهام آن قابل عرضه در بورس می باشد. این نوع از شرکت باید با حداقل سه مدیر و هفت سهامدار تشکیل شوند. در صورت انحلال چنین شرکتی، مسئولیت سهامداران به ارزش سرمایه گذاری اولیه آن ها محدود می شود و آن ها به طور جداگانه در قبال تعهداتی که توسط شرکت ایجاد می شود، پاسخگو نخواهند بود.
شرکت مشارکتی (partnership): شرکت مشارکتی از 2 یا چند شریک برای تشکیل شده است. سه نوع مشارکت وجود دارد که عبارتند از: مشارکت تضامنی، مشارکت ناشناس و مشارکت فرماندهی. شرکت تضامنی همه شرکا را در قبال کلیه بدهی ها و سود، متضامنا مسئول می باشند. مشارکت ناشناس اجازه می دهد تا هویت یکی از شرکا ناشناس باقی بماند و فقط نسبت به سهم خود مسئول است. در یک مشارکت فرماندهی، نقش شرکا مشابه یک سهامدار معمولی خواهد بود.
شرکت غیر انتفاعی (Non-Profit Company): به این شرکت ها (NPC) نیز گفته می شود. شرکت غیر انتفاعی با اهدافی غیر از تولید سود تاسیس شده اند و برای ثبت باید حداقل از سه موسس و سه مدیر تشکیل شده باشند.
شرکت دولتی (sos): این شرکت ها تاثیر زیادی بر اقتصاد آفریقای جنوبی دارند و به طور کامل یا جزئی، توسط دولت کنترل می شوند. شرکت های دولتی در آفریقای جنوبی تابع قوانین خاصی هستند و در بخش ها و مشاغل مختلف فعالیت می کنند. لازم به ذکر است که شعبه یک شرکت خارجی نیز در این کشور قابل ثبت می باشد. در واقع شرکت های مادر می توانند شعبه تجاری خارجی خود را در حوزه آفریقای جنوبی تاسیس کنند و اگر شعبه خارجی در حوزه آفریقای جنوبی قصد انجام فعالیت های تجاری را دارد، باید به عنوان یک شرکت خارجی ثبت گردد.
شرایط ثبت شرکت در آفریقای جنوبی
یکی از روش های سرمایه گذاری در آفریقای جنوبی، ثبت شرکت می باشد. برای ثبت شرکت در این کشور لازم است که شرایط و ضوابطی توسط متقاضی رعایت گردد و بدون اطلاع از ضوابط، ثبت شرکت میسر نخواهد بود. بنابراین شرایط ثبت شرکت در آفریقای جنوبی به شرح زیر می باشد:
همه شرکت ها باید دارای یک آدرس دفتر ثبت شده باشند.
یک شخص با اقامت آفریقای جنوبی باید در شرکت وجود داشته باشد.
متقاضی برای ثبت شرکت باید یک حساب تجاری افتتاح کند.
شخص باید در اداره مالیات و دارایی آفریقای جنوبی ثبت نام کند.
فرد باید تمکن مالی خود را برای اجرای برنامه و طرح اقتصادی خود ثابت کند.
داوطلب باید حداقل 18 سال سن داشته باشد.
ارائه مدارک لازم از جمله بیزینس پلن شرکت.
تامین سرمایه اولیه شرکت.
همچنین، سرمایه گذار باید شرکت خود را در CIPC به ثبت برساند که در واقع کمیسیون شرکت ها و مالکیت فکری و یکی از آژانس های وزارت تجارت و صنعت در آفریقای جنوبی می باشد. همچنین این امکان وجود دارد که اشخاص از طریق سایت cipc.co.za شرکت خود را به ثبت برسانند و از طریق پورتال خود مدارک لازم برای ثبت شرکت را ارسال کنند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در آفریقای جنوبی
علاوه بر احراز شرایط لازم برای ثبت شرکت در آفریقای جنوبی، متقاضی می بایست اسناد و مدارک مربوط به ثبت شرکت را نیز تهیه نموده و به مراجع ذی صلاح آن ارائه دهد. در این میان، ممکن است که عده ای از علاقمندان به ثبت شرکت در این کشور، با مدارک لازم برای ثبت شرکت در آفریقای جنوبی آشنایی نداشته و از خود سوال نمایند که چه اسنادی در این زمینه، مورد نیاز است. به همین جهت، در این قسمت؛ فهرست مهم ترین اسناد و مدارک لازم برای ثبت شرکت در آفریقای جنوبی معرفی گردیده که به شرح زیر می باشد:
مدارک شناسایی تمامی اعضا که میتواند کارت شهروندی، کارت شناسایی، پاسپورت معتبر و یا مجوز اقامت افراد باشد.
فرم های تکمیل شده برای ثبت شرکت
اگر متقاضی قبلا برای شرکت خود نامی را رزرو کرده باشد، باید این مدرک را ارائه دهد
آدرس ثبت شده شرکت
شناسه مالیاتی
مدارکی که نشان می دهد که سرمایه اولیه شرکت واریز شده است
ارائه فرم های درخواست ثبت شرکت که توسط متقاضی تکمیل شده است
همچنین شخص باید بیزینس پلن خود را نیز ارائه بدهد. بیزینس پلن سندی می باشد که اهداف، خدمات، محصولات، جایگاه صنعتی، اهداف بازاریابی و پیش بینی های مالی آن کسب و کار را توصیف می کند. علاوه بر این شخص باید در تهیه این مدارک دقت کافی را داشته باشد؛ زیرا، در صورتی که مدارک وی ناقص باشد، ممکن است که درخواست ثبت شرکت توسط دولت آفریقا جنوبی رد شود.
مراحل و نحوه ثبت شرکت در آفریقای جنوبی
در قسمت های گذشته، در خصوص مزایا، شرایط، مدارک ثبت شرکت در آفریقای جنوبی صحبت شد. حال در این میان، ممکن است که برخی افراد با مراحل و نحوه ثبت شرکت در این کشور آشنایی نداشته باشند؛ به همین دلیل، در این قسمت، فرآیند، مراحل و نحوه ثبت شرکت در آفریقای جنوبی، به طور کامل توضیح داده شده است که به شرح زیر می باشد:
یکی از اولین قدم ها برای ثبت شرکت در آفریقای جنوبی، رزرو نام کسب و کار می باشد. نام شرکت باید اصلی، جدید و متمایز از نام هر شرکت دیگری باشد که قبلا وجود داشته است. شخص می تواند 4 نام را برای شرکت خود ارائه دهد. پس از ارائه اسامی، کمیسیون شرکت ها و مالکیت معنوی (CIPC) اسامی را بررسی می کند و در صورت تایید آن نام را تا 60 روز به نام شخص در حالت رزرو باقی نگه می دارد.
مرحله بعدی ثبت شرکت در آفریقای جنوبی، انتخاب ساختار شرکت می باشد. ساختارهای تجاری مختلفی که می توان در آفریقای جنوبی انتخاب کرد؛ شامل شرکت های دولتی و خصوصی، شرکت های مسئولیت شخصی، شرکت های دولتی، شرکت های خارجی و شرکت های غیرانتفاعی می باشند.
قانون شرکت های آفریقای جنوبی را الزام می کند که همه مشاغل و شرکت ها، دارای یک آدرس دفتر ثبت شده باشند که به آن آدرس، تمام اسناد رسمی و سایر نامه های مربوط به شرکت ارسال می گردد.
متقاضی باید حساب بانکی در آفریقای جنوبی افتتاح کرده و سرمایه اولیه لازم را به آن واریز کند. در مرحله بعد، متقاضی باید اساسنامه، نمونه امضا و برخی فرم های خواسته شده را تهیه کند. پس از آن، اساسنامه در دفتر اسناد رسمی محضری می شود و در آن اطلاعاتی شامل نام، نوع و آدرس ثبت شده، نوع فعالیت تجاری، میزان سرمایه، مشخصات شرکا، مدیران و میزان سهام درج می شود.
سپس برای ثبت شرکت در آفریقای جنوبی می توان از طریق کمیسیون شرکت ها و مالکیت معنوی (CIPC) و ارائه مدارک لازم، اقدام کرد. فرد باید پس از تاسیس و فعالیت شرکت خود، به اداره مالیات (SARS) مراجعه کرده و شناسه مالیاتی دریافت کند .
لازم به ذکر است که فرآیند ثبت شرکت ممکن است 10 تا 15 روز طول بکشد. البته باید توجه داشت که برخی از صنایع خاص ممکن است مقررات خاصی داشته باشند که ثبت و تاسیس آن ها زمان بیشتری ببرد. درنهایت پس از طی مراحل و تایید مدارک متقاضی برای او گواهی ثبت شرکت صادر می شود که پس از آن ثبت شرکت به پایان می رسد.
هزینه ثبت شرکت در آفریقای جنوبی
یکی از مهم ترین مسائل برای کسانی که قصد ثبت شرکت در آفریقای جنوبی دارند، اطلاع از هزینه ثبت شرکت در این کشور می باشد؛ زیرا این امر مستلزم پرداخت هزینه هایی است. به جهت آشنایی کاربران، هزینه ثبت شرکت در آفریقای جنوبی به شرح زیر می باشد:
همانطور که گفته شد، انواع مختلفی از شرکت ها در این کشور وجود دارد و هزینه ثبت شرکت در آفریقای جنوبی بر اساس نوع شرکت و سایر عوامل مانند اندازه شرکت و هزینه های قانونی متفاوت است. به طور کلی، هزینه ثبت شرکت بسته به نوع شرکت می تواند از 2000 تا 5000 رند (واحد پول آفریقای جنوبی) باشد.
به طور دقیق تر باید گفت که این هزینه ها شامل درخواست رزرو نام شرکت، تامین سرمایه اولیه، هزینه افتتاح حساب در بانک، هزینه ثبت شرکت در CIPC، هزینه ثبت نام در اداره مالیاتی، حق الوکاله وکیل، هزینه اخذ اقامت موقت برای ثبت شرکت و . . . می باشد که می بایست توسط شخص پرداخت شود.
اقامت و مهاجرت به آفریقای جنوبی با ثبت شرکت
همانطور که در بخش های قبلی نیز اشاره شد؛ یکی از مزایای ثبت شرکت در آفریقا جنوبی، امکان به دست آوردن اقامت دائم در این کشور می باشد. حال ممکن است برای برخی از اشخاص این سوال مطرح شود که اقامت و مهاجرت به آفریقای جنوبی با ثبت شرکت چگونه می باشد که پاسخ به این سوال در این بخش مورد بررسی قرار می گیرد.
در ابتدا، شخص باید برای اقامت موقت (ویزای تجاری) اقدام کند که معمولا مدت آن یک سال می باشد. پس از دریافت اقامت موقت، شخص می تواند برای اقامت دائم (مجوز تجاری) درخواست دهد. البته در صورتی به فرد ویزای موقت اعطا می شود که اثبات شود، فرد تمکن مالی دارد و برای کشور آفریقا جنوبی مفید می باشد.
در واقع شخص زمانی می تواند برای اقامت دائم درخواست دهد که حداقل پنج سال بر اساس مجوز تجاری خود در آفریقای جنوبی زندگی کرده باشد. همچنین در صورت احراز شرایط فوق شخص متقاضی می تواند برای همسر و فرزندان خود نیز اقامت دائم را دریافت نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مراحل ثبت شرکت در آفریقای جنوبی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و مراحل ثبت شرکت در آفریقای جنوبی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. خیر.