برای مشاوره نحوه پرداخت قبض مالیاتی
برای مشاوره نحوه پرداخت قبض مالیاتی
همواره در طول تاریخ یکی از منابع اصلی کسب درآمد حکومت ها، مالیاتی است که مردم به آن ها پرداخت می کنند. امروزه هم بدون پرداخت مالیات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی دولت ها امکان اداره کشور را ندارند. لازم است که اشخاص فرم اظهارنامه مالیاتی را به صورت سالانه برای خود اظهاری مالیاتی پر کنند؛ تا میزان مالیات پرداختی توسط ایشان مشخص شود.
پیش از این کاربران و متقاضیان پرداخت مالیات این امکان را داشتند تا برای صدور قبض مالیات عملکرد و حقوق خود از شناسه پرداخت و قبض استفاده کنند. در حال حاضر، دیگر قبض مالیات صادر نمی شود و تمامی کاربران این امکان را دارند که از روش هایی مانند پرداخت قبض مالیات با شناسه ۳۰ رقمی نسیم، بارکد یا مراجعه حضوری به سامانه امور مالیاتی استفاده نمایند. بنابراین، کسب اطلاع در این مورد می تواند به فرآیند پرداخت مالیات اینترنتی اشخاص کمک کند.
لذا؛ این مقاله، ابتدا به این سوال که قبوض مالیات چیست، پاسخ می دهد. پس از آن، در مورد سامانه صدور و پرداخت برخط قبض مالیاتی و مالیات مشاغل payments.tax.gov.ir و نحوه پرداخت برخط قبض مالیاتی جدید اطلاعاتی ارائه خواهد شد. سپس به موضوع پرداخت قبوض مالیات با شناسه 30 رقمی بانک ملی و پرداخت قبوض مالیات با شناسه پرداخت و شناسه واریز پرداخته می شود. در انتهای مقاله نیز، به پرداخت قبض مالیات مغازه از طریق عابر بانک ملی و پرداخت قبض مالیات بدون شناسه پرداخت اختصاص داده شده است.
قبض مالیاتی چیست
قانون مالیات های مستقیم، کلیه اشخاصی که مشمول پرداخت مالیات هستند، را مشخص کرده است. مشمولان پرداخت مالیات باید به طور سالانه، با پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی، اقدام به خود اظهاری مالیاتی بنمایند و پس از مشخص شدن میزان مالیاتی که باید پرداخت کنند، در زمان مقرر اقدام به پرداخت آن نمایند. در صورت تخلف از پرداخت مالیات با علم و عمد، جرم فرار مالیاتی یا سایر جرایم مالیاتی محقق خواهد شد.
به منظور ایجاد سهولت در امر پرداخت قبوض مالیاتی، روش های مختلف پرداخت الکترونیکی و اینترنتی ایجاد شده است. برای پاسخ به این سوال که قبض مالیاتی چیست؛ باید گفت که متقاضیان پرداخت مالیات به صورت اینترنتی می توانند پس از استعلام بدهی مالیاتی خود، اقدام به پرداخت این قبوض و بدهی ها نمایند. روش های پرداخت شامل پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی، پرداخت قبض مالیات با بارکد و پرداخت قبض مالیات از طریق سامانه پرداخت سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.
سازمان امور مالیاتی روش پرداخت قبض مالیاتی با شناسه ۳۰ رقمی را در اختیار کاربران و متقاضیان پرداخت اینترنتی مالیات قرار داده است. هدف سازمان امور مالیاتی از انجام این کار، سهولت در پرداخت قبض های مالیات افراد و یکسان سازی پرداخت انواع مالیات می باشد. با استفاده از این شناسه و قبوض مالیاتی اشخاص می توانند نسبت به دریافت مفاصاحساب مالیات اقدام کنند. مفاصا حساب برگه تسویه حسابی است که بیان کننده بدهی و یا عدم بدهی مالیاتی اشخاص است.
سامانه صدور و پرداخت برخط قبض مالیاتی و مالیات مشاغل payments.tax.gov.ir
قانون گذار در قانون مالیات های مستقیم، اشخاصی که مشمول پرداخت مالیات هستند و انواع آن را مشخص کرده است. طبق این قانون، مالیات ها به دو دسته مالیات مستقیم و غیرمستقیم، تقسیم می شوند که هر کدام، انواع مخصوص به خود را دارند. از انواع مالیات های مستقیم می توان به مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و حقیقی و مالیات بر دارایی اشاره کرد. مالیات بر واردات یا مالیات بر فروش کالا و خدمات مصرفی، از مصادیق مالیات های غیر مستقیم محسوب می شوند. اشخاص مشمول انواع مالیات باید به طور سالانه نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.
اخذ مالیات و صدور قبوض مالیاتی، از وظایف سازمان امور مالیاتی کشور می باشد. این سازمان امور مالیاتی به جهت تسهیل پرداخت قبض مالیاتی، سامانه صدور و پرداخت برخط قبض مالیاتی و مالیات مشاغل payments.tax.gov.ir را ایجاد نموده است. این امکان برای متقاضیان فراهم شده است تا با ورود به این سایت، از خدمات سامانه پرداخت قبض مالیاتی استفاده کرده و قبض مالیاتی خود را پرداخت نمایند. هم چنین، امکان پرداخت قبض مالیاتی از طریق سامانه tax.gov.ir نیز وجود دارد.
سامانه صدور و پرداخت برخط قبض مالیاتی و مالیات مشاغل payments.tax.gov.ir، علاوه بر پرداخت قبض مالیات، امکانات دیگری هم دارد که شامل خدمات اصلی مالیاتی و سایر خدمات مالیاتی می باشند. در بخش خدمات اصلی مالیاتی در این سامانه، خدماتی الکترونیکی مانند ثبت نام اظهارنامه مالیاتی عملکرد اشخاص حقیقی و حقوقی، خلاصه پرونده الکترونیکی، فهرست مالیات حقوق الکترونیکی، اظهارنامه مالیات اجاره املاک، در دسترس متقاضیان می باشد.
اشخاص پس از ورود به سامانه می توانند از خدمات آن، بهره مند شوند. در قسمت سایر خدمات مالیاتی، متقاضیان پس از ورود به سامانه می توانند از خدمات الکترونیکی مانند صدور صورت حساب الکترونیکی، جهت اطلاع از میزان مالیات متعلقه، درخواست ابلاغ الکترونیک، استعلام بدهی مالیاتی، استعلام وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی شرکت ها، نشانی ادارات امور مالیاتی و سایر موارد موجود، استفاده کنند.
نحوه پرداخت برخط قبض مالیاتی جدید
متقاضیان باید برای پرداخت قبض مالیات و مالیات ناشی از اظهارنامه برآوردی، از طریق سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir اقدام نمایند. سازمان امور مالیاتی کشور، علاوه بر راه اندازی سامانه مالیات ارزش افزوده، سامانه ای جهت پرداخت قبض مالیات و صدور آن، ایجاد نموده است. نحوه پرداخت برخط قبض مالیاتی جدید از طریق سامانه پرداخت قبض مالیات، به شرح ذیل است:
در مرحله اول، شخص باید آدرس tax.gov.ir را در مرورگر وارد نموده تا به صفحه زیر باز شود. پس از آن باید، در قسمت سایر خدمات مالیاتی، گزینه پرداخت الکترونیک مالیات را انتخاب شود.
در این مرحله، متقاضی باید سامانه الکترونیک پرداخت مالیات را انتخاب کند.
سپس شخص باید اقدام به وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود نماید.
در این قسمت، شخص باید از میان دو گزینه موجود، گزینه صدور قبض جدید را انتخاب کند.
پس از این که شخص متقاضی اطلاعات نمایش داده شده را تایید کرد، باید گزینه "ادامه" را انتخاب کند.
در این مرحله، متقاضی باید اقدام به انتخاب گزینه پرداخت آنلاین بنماید.
پس از انجام مراحل فوق اشخاص می توانند به صورت اینترنتی، اقدام به پرداخت قبض های مالیات خود نمایند. توجه به این نکته ضروری است که از طریق ورود مستقیم به سامانه payments.tax.gov.ir امکان پرداخت قبض مالیاتی نیز وجود دارد که توضیحات بیشتر در این خصوص در متن مقاله بیان شده است.
پرداخت قبوض مالیات با شناسه 30 رقمی بانک ملی
بر اساس قوانین کشوری همواره بخشی از درآمدهای مردم به عنوان مالیات و در جهت تامین هزینه های دولت و بهبود شرایط و زیر ساخت های کشور به حساب دولت واریز می گردد. تمامی مشمولان مالیات باید در موعد مقرر و به میزان مقرر مالیات خود را واریز کنند تا اختلالی در روند کاری دولت پیش نیاید. شهروندان در صورت عدم پرداخت به موقع مالیاتشان جریمه خواهند شد. برای پرداخت مالیات روش های گوناگونی وجود دارد که یکی از آن ها پرداخت قبوض مالیات با شناسه ۳۰ رقمی بانک ملی می باشد.
طبق ماده یک قانون مالیات های مستقیم، تمامی مشمولان پرداخت مالیات مشخص شده اند. این افراد باید سالیانه با پر کردن اظهارنامه مالیاتی خود به صورت حقوقی و یا حقیقی، اقدام به اظهار میزان تراکنش ها و سود دهی های خود کرده و میزان مالیات تعلق گرفته را در موعد مشخص شده واریز نمایند. به همین جهت و برای تسهیل در پرداخت مالیات توسط مشمولان، روشی تعبیه شده تا متقاضی بتواند با شناسه 30 رقمی بانک ملی خود مالیات را پرداخت نماید که روش انجام آن به این صورت است:
متقاضی ابتدا به سامانه پرداخت قبوض مالیاتی به آدرس payments.tax.gov.ir مراجعه کرده و در صفحه اصلی پورتال، مانند تصویر زیر، گزینه شناسه 30 رقمی را انتخاب نماید و با وارد کردن شناسه ۳۰ رقمی و کد امنیتی روی گزینه بررسی کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می تواند قبض خود را مشاهده کند، لذا با کلیک روی گزینه پرداخت و هدایت به درگاه پرداخت، با کمک شناسه 30 رقمی خود می تواند قبض مالیاتی را پرداخت کند.
طبق بخشنامه رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، صاحبان مشاغل می توانند، در صورت درخواست مودی و تایید سازمان مربوطه، امکان افزایش دو ماهه اقساط مالیات خود را داشته باشند. در نتیجه پرداخت مالیات آن ها به صورت قسطی از 4 ماه به 6 ماه افزایش می یابد.
پرداخت قبوض مالیات با شناسه پرداخت و شناسه واریز
یکی از روش های مدیریت بخش مالی کشور و پرداخت هزینه های جاری دولت، اخذ مالیات از شهروندان می باشد. دولت بر طبق قوانین مالیاتی شرکت و اشخاص حقیقی، مشمولان مالیاتی را مشخص کرده است. در نتیجه افرادی که مشمول پرداخت مالیات می باشند، باید به کمک روش های گوناگون موجود، مالیات خود را به موقع واریز کنند. آشنایی با این روش های برای مودیان مالیاتی اهمیت بالایی دارد.
پرداخت قبوض مالیات با شناسه پرداخت و شناسه واریز یکی از روش های معمول می باشد که توسط دولت برای سهولت مودیان در نظر گرفته شده و در این بخش مورد بررسی قرار گرفته است. برای پرداخت مالیات در موعد مقرر شده توسط دولت، مودیان باید از طریق سامانه tax.gov.ir اظهارنامه مالیاتی خود را پر کنند. پس از بررسی توسط سازمان مالیاتی و مشخص شدن میزان مالیات متعلقه برای پرداخت به روش زیر عمل می کنند.
در مرحله اول، مودیان باید به سامانه پرداخت قبوض مالیاتی به آدرس payments.tax.gov.ir مراجعه کنند و در صفحه اصلی پورتال، گزینه شناسه قبض را مانند تصویر زیر انتخاب نمایند.
در مرحله بعدی و پس از ورود شناسه مربوطه، استعلام قبض انجام گرفته و قبض مالیاتی به آن ها نشان داده می شود. در صورت تایید اطلاعات با کلیک روی گزینه پرداخت وارد درگاه پرداخت شده و قبض را پرداخت می کنند.
در مبحث پر کردن اظهارنامه مالیاتی در سامانه tax.gov.ir، مودیان بایستی پیش از ورود به سامانه، نام کاربری و رمز عبور خود را از پست دریافت کرده باشند. پس از ورود نام کاربری و رمز عبور خود و پس از نمایش اطلاعات مربوطه، باید صحت آن را بررسی نموده و در صورت تایید اطلاعات، در مراحل بعدی، قبض مالیاتی برای آن ها نمایش داده می شود.
پرداخت قبض مالیات مغازه از طریق عابر بانک ملی
پرداخت مالیات یکی از ملزومات هر کسب و کار و یا هر شخصی می باشد و باید در موعد مقرر پرداخت گردد. کسب و کارها و مغازه ها باید در موعد مقرر شده اظهارنامه مالیاتی خود را در سامانه tax.gov.ir پر کرده و پس از تعیین میزان مالیاتی پرداختی از سوی دولت، با یکی از روش های موجود اقدام به پرداخت آن نمایند.
در تعیین میزان مالیات تعلق گرفته به کسبه این نرخ با در نظر گرفتن اطلاعات و جزئیات دقیق تراکنش ها و خرید و فروش های آن مجموعه تعیین می شود و عدد ثابت و مشخصی در نظر گرفته نمی شود. برای پرداخت نرخ مالیات تعیین شده توسط مودیان مالیاتی، دولت روش های گوناگونی فراهم کرده است که یکی از این روش ها، پرداخت قبض مالیات مغازه از طریق عابر بانک ملی می باشد.
چنانچه سایت و یا اینترنت در دسترس نبود و متقاضیان به دنبال راهی برای پرداخت مالیات خود بودند، پرداخت مالیات با کمک دستگاه عابر بانک ملی راهکاری مناسب می باشد. به طوری که مودی مالیاتی در ابتدا پس از گذاشتن کارت در دستگاه عابر بانک، باید گزینه "پرداخت قبوض و دیگر پرداخت ها" را انتخاب کرده و سپس وارد قسمت "پرداخت وجوه دولتی" شود. در این قسمت، شخص باید کد 42 رقمی موجود در قبض خود را وارد کرده و مبلغ را واریز کند.
پرداخت قبض مالیات بدون شناسه پرداخت
پرداخت مالیات یکی از قوانین مهم دولت می باشد که شهروندان و صاحبان مشاغل ملزم به پرداخت درست و به موقع آن، هستند. البته پس از پرداخت مالیات، متقاضیان بایستی اقدام به پر کردن اظهارنامه مالیاتی خود از طریق سامانه tax.gov.ir کرده و پس از صدور قبض مالیاتی مراحل پرداخت را انجام دهند.
دولت برای سهولت پرداخت مالیات روش های متعددی تعبیه کرده است. یکی از بهترین روش های پرداخت قبض مالیاتی، پرداخت قبض مالیات بدون شناسه پرداخت از طریق سامانه پرداخت قبض مالیات به آدرس tax.gov.ir می باشد. مراحل پرداخت مالیات بدون شناسه از طریق سامانه مذکور به صورت زیر است:
مودیان باید ابتدا، وارد سامانه tax.gov.ir شده و گزینه سایر خدمات مالیاتی را انتخاب کنند.
سپس باید از سمت راست صفحه، گزینه پرداخت مالیات را انتخاب شود.
در این مرحله، فرد بایستی بر روی گزینه سامانه پرداخت الکترونیک مالیات کلیک کند.
سپس شخص باید نام کاربری و رمز خود را وارد نماید.
در این قسمت، با کلیک روی قبض جدید، شخص می تواند قبض را انتخاب و پرداخت را انجام دهد.
البته لازم به ذکر است سامانه مذکور علاوه بر پرداخت قبض مالیات امکانات دیگری نیز در اختیار کاربران و مودیان قرار می دهد. به طور مثال، مودیان مالیاتی می توانند از طریق این سامانه اظهارنامه مالیاتی خود را ثبت نمایند، به فهرست حقوق الکترونیکی دسترسی یابند و یا خلاصه پرونده الکترونیکی خود را مشاهده کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه پرداخت قبض مالیاتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه پرداخت قبض مالیاتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.