برای مشاوره نحوه تاسیس و ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی
برای مشاوره نحوه تاسیس و ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی
امروزه در سراسر جهان اشخاص زیادی تمایل زیادی به خرید و استفاده از لوازم آرایشی دارند تا حدی که ایران در دنیا به عنوان دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در دنیا شناخته می شود. از همین رو، بسیاری از افراد به دنبال این هستند که شرکت آرایشی و بهداشتی تاسیس کنند و از این طریق، سود بسیار زیادی را به دست بیاورند.
ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی مستلزم رعایت شرایط و تهیه مدارکی می باشد. همچنین، پس از تهیه مدارک می بایست این شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها نیز به ثبت برسد و مراحلی را در این مورد طی کند. لذا بدون اطلاع از این شرایط، مدارک و مراحل، ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی امکان پذیر نمی باشد و اگر، شخص نتواند شرکت خود را به ثبت برساند، ممکن است حکم به انحلال آن شرکت داده شود.
از همین رو، در این مقاله، سعی شده است که پس از پاسخ به این سوال که چگونه یک شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی بزنیم؛ به شرایط و موضوع فعالیت شرکت آرایشی و بهداشتی اشاره شود. در ادامه، مدارک لازم و مراحل و نحوه ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی مورد مطالعه قرار می گیرد. سپس هزینه ثبت شرکت و تاسیس کارخانه لوازم آرایشی بیان شده و برای آشنایی علاقمندان، نمونه ای از اساسنامه شرکت آرایشی و بهداشتی آورده شده است. درنهایت، در مورد لزوم دریافت مجوز ثبت شرکت ساخت، تولید و پخش لوازم آرایشی بهداشتی و کرم گیاهی توضیحاتی ارائه می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
شرایط و موضوع فعالیت شرکت آرایشی و بهداشتی
شرکت های لوازم آرایشی و بهداشتی اغلب به صورت شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود به ثبت می رسند. برای ثبت این نوع از شرکت ها لازم است که شخص با شرایط و ضوابط ثبت شرکت و موضوع فعالیت آن آشنایی داشته باشد. بنابراین شرایط و موضوع فعالیت شرکت آرایشی و بهداشتی به شرح زیر می باشد:
شرایطی که برای ثبت شرکت لوازم آرایشی در نظر گرفته شده شامل ثبت اظهارنامه ثبت شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها، حداقل سن هیجده سال، افتتاح حساب به نام شرکت در نزد یکی از بانک ها و ارائه اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه، داشتن خط تلفن همراه به نام هر یک اعضا و داشتن حساب کاربری ثنا به نام هر یک از اعضا می باشد. همچنین باید توجه داشت که حداقل تعداد شرکا در سهامی خاص 2 نفر و در با مسئولیت محدود 3 نفر می باشد و حداقل سرمایه ای که برای تاسیس شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود لازم است مبلغ یک میلیون ریال می باشد.
باید توجه داشت که برای ثبت شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی در قالب شرکت با مسئولیت محدود یک نفر بازرس باید در شرکت وجود داشته باشد. در واقع برای ثبت این شرکت در قالب با مسئولیت محدود تمام سرمایه نقدی باید پرداخت شود و سهم الشرکه غیرنقدی نیز تقویم و تسلیم گردد. علاوه بر این مطابق ماده 97 قانون تجارت، در شرکت نامه ای که میان شرکا تنظیم می شود، باید به طور صریح قید گردد که سهم الشرکه های غیر نقدی هر کدام به چه میزان تقویم شده است.
هر شرکت با مسئولیت محدود که خلاف این مقررات تشکیل شده باشد، باطل و از درجه اعتبار ساقط است. با این حال، شرکا نمی توانند به این بطلان، در مقابل اشخاص ثالث استناد نمایند. همچنین، در نام این نوع شرکت، نباید اسم هیچ یک از شرکا قید گردد، وگرنه مسئولیت وی، حکم شریک ضامن را در شرکت های تضامنی خواهد داشت. همچنین موضوع فعالیت شرکت لوازم آرایشی بهداشتی می تواند تولید، ساخت و تولید، پخش و واردات لوازم آرایشی و بهداشتی باشد. البته لازم است که بر روی محصولات اطلاعاتی مانند مواد تشکیل دهنده، نام محصول، سری ساخت، تاریخ تولید و انقضا، وزن خالص و واژه ساخت ایران درج شود.
مدارک لازم برای ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی
یکی از پرسش های متداولی که در هنگام انجام مراحل ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی برای افراد مطرح می شود این است که چه اسناد و مدارکی می بایست در این زمینه، تهیه و تنظیم گردد؟ به منظور آشنایی علاقمندان، در این بخش از مقاله، اسناد و مدارک لازم برای ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی بیان گردیده که به شرح زیر می باشد:
شخص باید مدارکی مانند دو نسخه اظهارنامه تکمیل شده، دو نسخه اساسنامه شرکت که به تصویب مجمع عمومی موسس رسیده باشد، تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت موسسان، اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد، تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی و همچنین فیش واریزی مربوطه، دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسان متضمن تصویب اساسنامه، تعیین اعضاء هیئت مدیره، انتخاب بازرسان و روزنامه های کثیرالانتشار، دو نسخه صورت جلسه هیات مدیره و در مواردی که برای ثبت شرکت وکیل هم اخذ شده باشد، وکالت نامه نیز باید ارائه دهد.
لازم به ذکر است که مدارک ذکر شده در شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود مشترک می باشد. تنها باید به این نکته توجه شود که اگر شخص قصد داشته باشد، شرکت آرایشی و بهداشتی را در قالب سهامی خاص به ثبت برساند، باید اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت نیز باید ارائه دهد، ولی اگر ساختار با مسئولیت محدود را انتخاب کرده باشد، علاوه بر مدارک فوق می بایست 2 نسخه از شرکت نامه و تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه شرکاء، مدیران و هیات نظار (درمواردی که تعداد شرکاء بیش از 12 نفر باشند) را نیز ارائه کند.
چگونه یک شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی بزنیم
صنعت آرایشی و بهداشتی یکی از سودآورترین صنایع در جهان است و استقبال از محصولات آرایشی رو به افزایش است. بنابر همین، برای بسیاری از افراد این سوال مطرح شود که چگونه یک شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی بزنیم؛ به همین منظور پاسخ به این سوال مورد بررسی قرار می گیرد.
در ابتدا باید گفت که شرکت لوازم آرایشی در قالب تمام شرکت های تجاری می تواند که به ثبت برسد، اما رایج ترین قالب در این زمینه شرکت های سهامی و شرکت با مسئولیت محدود می باشد و همچنین، یکی از مراحل ثبت شرکت لوازم آرایشی تامین سرمایه اولیه می باشد که با توجه به ساختار شرکت ممکن است که این سرمایه اولیه متفاوت باشد. پس از تنظیم اساسنامه و تهیه مدارک، باید شرکت لوازم آرایشی در سامانه جامع ثبت شرکت ها به ثبت برساند و مراحل مربوط به آن را طی کند.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
پس از ثبت شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها، متقاضی باید مدارک لازم را حداکثر ظرف سه روز کاری از طریق باجه های پست به صورت سفارشی به آدرسی که در تاییدیه پذیرش درج شده ارسال کرده و هزینه پست را پرداخت کند. در نهایت کارشناس مربوطه مدارک را بررسی می کند و اگر ایرادی وجود نداشته باشد، آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و منتشر می شود.
مراحل و نحوه ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی
همانطور که در بخش های قبلی نیز اشاره شد؛ امروزه ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی به صورت غیرحضوری بوده و از طریق سامانه جامع ثبت شرکت ها صورت می گیرد. حال به جهت آگاهی داوطلبان، در این قسمت، مراحل و نحوه ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی به همراه راهنمای تصویری آن ارائه شده است که به شرح زیر می باشد:
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سامانه ثبت شرکتها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت آرایشی و بهداشتی هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت آرایشی و بهداشتی را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت آرایشی و بهداشتی را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت آرایشی و بهداشتی، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت آرایشی و بهداشتی برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت آرایشی و بهداشتی نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی به اتمام رسد.
هزینه ثبت شرکت و تاسیس کارخانه لوازم آرایشی
در بخش های قبلی در خصوص موضوع، شرایط و مدارک لازم و نحوه ثبت شرکت آرایشی بهداشتی توضیحاتی ارائه گردید. حال باید گفت که ثبت این شرکت مستلزم پرداخت هزینه هایی می باشد که ضرورری است شخص از این هزینه ها مطلع باشد. بنابراین هزینه ثبت شرکت و تاسیس کارخانه لوازم آرایشی به شرح زیر می باشد:
به دلیل تغییر دائم تعرفه ها، نمی توان بهطور دقیق به هزینه ثبت شرکت لوازم آرایشی اشاره کرد، اما به طور کلی این هزینه ها شامل سرمایه اولیه شرکت، هزینه روزنامه رسمی و چاپ آگهی تاسیس شرکت، پاکت پستی و تحویل مدارک به اداره پست، حق الثبت و حق الوکاله وکیل می باشد.
در خصوص هزینه های تاسیس کارخانه لوازم آرایشی باید گفت که مهم ترین هزینه مربوط به خرید دستگاه و تجهیزات تولید لوازم آرایشی می باشد و همچنین، هزینه تاسیس کارخانه برای تولید لوازم آرایشی به تعداد و نوع ماشین آلات، هدف گذاری شخص برای حجم تولید سالانه و مواد اولیه بستگی دارد.
نمونه فرم اساسنامه شرکت آرایشی و بهداشتی
در بخش های قبلی بیان شد، که یکی از شرایط ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی این است که اساسنامه تنظیم شود. حال ممکن است برخی از اشخاص با شکل ظاهری اساسنامه و بندهای آن آشنایی نداشته باشند که به همین منظور، فایل و نمونه فرم اساسنامه شرکت آرایشی و بهداشتی در قسمت زیر بارگذاری شده است که علاقمندان در صورت تمایل می توانند برای مطالعه، به این فایل مراجعه کنند.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 405 KB
- منبع: آشاثبت
بنابراین اساسنامه مجموعه شرایط و قوانینی می باشد که برای تشکیل شرکت تنظیم می شود و حاوی بندهایی است که شامل نام شرکت، موضوع شرکت، مدت شرکت، مرکز اصلی شرکت، میزان سرمایه، ذکر تعداد سهام بی نام و با نام و مبالغ اسمی آن ها و . . . می باشد.
مجوز ثبت شرکت ساخت، تولید و پخش لوازم آرایشی بهداشتی و کرم گیاهی خانگی
یکی از مهم ترین سوالاتی که ممکن است برای متقاضی ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی مطرح می شود این است که آیا برای ثبت شرکت آرایشی، باید اقدام به اخذ مجوز کرد؟ به منظور پاسخگویی به این پرسش، در این بخش، مجوز ثبت شرکت ساخت، تولید و پخش لوازم آرایشی بهداشتی و کرم گیاهی خانگی مورد مطالعه قرار می گیرد.
باید توجه داشت که این شرکت برای تاسیس نیازی به مجوز ندارد، ولی برای تولید یا پخش محصولات این نوع از شرکت ها ضروری است که شخص مجوزهایی از قبیل مجوز بهداشت، پروانه مسئول فنی، پروانه تاسیس و بهره برداری ساخت، مجوز صادرات و واردات و ترخیص را داشته باشد. البته مجوز صادرات و واردات برای زمانی می باشد که شخص قصد صادرات محصولات خود و یا واردات مواد اولیه را داشته باشد.
به طور دقیق تر اگر شرکت قصد داشته باشد که لوازم آرایشی تولید کند، می بایست پروانه تاسیس را از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کند و اگر که امکانات و تجهیزات لازم برای تولید لوازم آرایشی را داشته باشد، باید اقدام به اخذ پروانه بهره برداری کند. همچنین شرکت های پخش لوازم آرایشی و بهداشتی نیز باید از معاونتهای غذا و دارو مجوز دریافت کنند و در این غیر این صورت، مرتکب تخلف شده اند و در نهایت پس از تایید فرمول و شیوه ساخت لوازم آرایشی مورد نظر توسط سازمان غذا و دارو، پروانه ساخت به شرکت داده میشود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تاسیس و ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه تاسیس و ثبت شرکت آرایشی و بهداشتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. در متن مقاله این نمونه قرار داده شده است.