برای مشاوره نحوه تغییر کارت بازرگانی
برای مشاوره نحوه تغییر کارت بازرگانی
کارت بازرگانی برای فعالیت در عرصه تجارت خارجی صادر می شود و در واقع با وجود این کارت، فعالیت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی در عرصه تجارت بین الملل تسهیل می شود. کارت بازرگانی از طریق اتاق بازرگانی صنایع، معادن، کشاورزی صادر می شود. کارت بازرگانی تجاری، کارت بازرگانی موردی، کارت بازرگانی خدماتی، کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی، کارت بازرگانی شرکت های تعاونی، کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و کارت بازرگانی اشخاص حقوقی از انواع کارت بازرگانی می باشد.
ممکن است اشخاص به دلایلی، قصد ایجاد تغییر و ویرایش اطلاعات در کارت بازرگانی خود را داشته و در این راستا با چالش هایی نظیر این که در کدام موارد امکان تغییر کارت بازرگانی وجود دارد؟ در کجا و به چه نحو می توانند این تغییرات را ایجاد و اطلاعات خود را ویرایش نمایند؟ و سوالاتی از این قبیل؛ مواجه شوند.
از این رو، در این مقاله، ابتدا سامانه تغییر و ویرایش اطلاعات کارت بازرگانی معرفی می شود. سپس موارد قابل عوض کردن در کارت بازرگانی بیان می شود. پس از آن، آموزش مراحل و نحوه ثبت تغییر مدیرعامل در کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت ارائه می شود و در نهایت؛ نحوه انتقال کارت بازرگانی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
سامانه تغییر و ویرایش اطلاعات کارت بازرگانی
کارت بازرگانی هوشمند مجوزی است که با دریافت آن، تاجر می تواند اقدام به تجارت و واردات و صادرات کالا نماید. وجود کارت بازرگانی از الزامات واردات و صادرات می باشد و این کارت به عنوان شناسنامه تجاری شناخته می شود. کارت بازرگانی از طریق اتاق بازرگانی صنایع، معادن، کشاورزی صادر می شود.
صدور کارت بازرگانی هم برای اشخاص حقیقی و هم برای اشخاص حقوقی امکان پذیر است. کارت بازرگانی در صورتی قابل صدور است که بازرگانان موسسه یا شرکت خود را در دفتر ثبت تجارتی به ثبت رسانده باشند. همچنین افرادی که تابعیت ایرانی ندارند، تنها به عنوان شخص حقوقی می توانند این کارت را دریافت نمایند.
کارت بازرگانی تجاری، کارت بازرگانی موردی، کارت بازرگانی خدماتی، کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی، کارت بازرگانی شرکت های تعاونی، کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و کارت بازرگانی اشخاص حقوقی از انواع کارت بازرگانی می باشد. اطلاعات مندرج در کارت بازرگانی در مواردی قابل ویرایش و تغییر می باشد، اما ویرایش این اطلاعات در کجا امکان پذیر است؟ و سامانه تغییر و ویرایش اطلاعات کارت بازرگانی کدام است؟ متقاضیان به منظور تغییر و ویرایش اطلاعات کارت بازرگانی لازم است به سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir مراجعه نمایند و پس از ورود به این سامانه و انجام مراحل لازم، اقدام به تغییر و ویرایش اطلاعات کارت بازرگانی نمایند.
موارد قابل عوض کردن در کارت بازرگانی
در قسمت پیشین مقاله بیان شد؛ کارت بازرگانی مجوزی است که با دریافت آن، تاجر می تواند اقدام به تجارت و واردات و صادرات کالا نماید. همچنین ذکر شد که اطلاعات مندرج در کارت بازرگانی در مواردی قابل تغییر و عوض کردن می باشد، اما چه اطلاعاتی در این کارت قابل تغییر و ویرایش می باشد؟ به عبارت دیگر موارد قابل تغییر در کارت بازرگانی چیست؟
موارد قابل ویرایش در اطلاعات کارت بازرگانی عبارت است از: 1- تغییر مدیرعامل، 2- تغییر نام و نام خانوادگی مدیرعامل فعلی، 3- تغییر کد پستی و سایر اطلاعات مربوط به دفتر مرکزی شرکت، 4- عوض کردن اطلاعات لاتین 5- تغییر رشته فعالیت کارت بازرگانی. شایان ذکر است تغییر و ویرایش اطلاعات کارت بازرگانی تنها در صورتی امکان پذیر است که کارت مذکور، فعال و دارای اعتبار باشد.
در صورتی که متقاضی قصد عوض کردن هر یک از موارد فوق الذکر را داشته باشد، در سامانه تنها همان قسمت، قابل ویرایش می باشد و فیلدهای مختص به سایر قسمت ها غیر فعال می شود. به عنوان مثال؛ چنانچه متقاضی قصد تغییر در کد پستی را داشته باشد، در این صورت؛ فیلدهای مختص به تغییر مدیرعامل و... غیر فعال می باشد.
آموزش مراحل و نحوه ثبت تغییر مدیرعامل در کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت
پس از معرفی سامانه تغییر و ویرایش اطلاعات کارت بازرگانی و همچنین شناخت موارد قابل تغییر در کارت بازرگانی نظیر تغییر رشته فعالیت کارت بازرگانی؛ در قسمت های پیشین مقاله، اکنون در این قسمت از مقاله، آموزش مراحل و نحوه ثبت تغییر مدیرعامل در کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت برای متقاضیان ارائه می شود.
به منظور ثبت تغییر مدیرعامل در کارت بازرگانی، ابتدا می بایست به سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir مراجعه شود. پس از آن، لازم است مدیرعامل جدید در این سامانه ثبت نام و به عنوان شخص حقیقی شرکت را معرفی نماید. سپس در صورت تایید توسط کارشناسان مربوطه، در حساب کاربری مدیرعامل جدید، پایه حقوقی ایجاد می گردد. پس از آن اطلاعات کارت بازرگانی به صورت خودکار توسط سامانه جامع تجارت استعلام می شود و چنانچه کارت بازرگانی وجود داشته باشد سمت بازرگان حقوقی تشکیل می شود.
شایان ذکر است در صورت صلاحدید کارشناسان مربوطه برای مدیرعامل جدید کلاس های آموزشی توسط اتاق بازرگانی تشکیل می شود. همچنین پس از انجام مراحل فوق، اوراق و پرونده های شرکت به صورت خودکار از حساب کاربری مدیرعامل قبلی به حساب کاربری مدیرعامل جدید منتقل می شود.
به منظور ثبت عوض کردن مدیرعامل در کارت بازرگانی ابتدا می بایست به سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir مراجعه شود. پس از مراجعه به این سامانه در صورتی که متقاضی قبلا ثبت نام کرده باشد، باید نام کاربری و کلمه عبور را وارد نماید.
در این مرحله صفحه ای مطابق تصویر نمایش داده می شود که لازم است بر قسمت عملیات پایه و سپس قسمت بارگذاری صلاحیت ها کلیک شود.
با انتخاب گزینه بارگذاری صلاحیت ها صفحه ای مطابق تصویر ذیل نمایش داده می شود که در این صفحه، باید گزینه درخواست تغییر انتخاب شود.
در این مرحله می بایست فرم تعهد نامه کارت بازرگانی مطالعه و در صورت موافقت، تیک قسمت "ضمن مطالعه دقیق موارد فوق و با اطلاع کامل به آن ها متعهد می شوم" فعال شود و چنانچه متقاضی دارای کارت بازرگانی با شماره قدیم است، تیک دارای کارت بازرگانی با شماره قدیم هستم، نیز باید فعال شود و بر گزینه مرحله بعد کلیک شود.
در این گام امکان ویرایش فیلد های با کادر سبز رنگ وجود ندارد و چنانچه نام و نام خانوادگی مدیرعامل فعلی تغییر یافته است، باید ابتدا به سامانه ثبت شرکتها به نشانی irsherkat.ssaa.ir به منظور اعمال تغییرات مراجعه شود. پس از اعمال تغییرات در سامانه جامع ثبت شرکت ها، باید از طریق مدیریت حساب کاربری (مشخصات شرکت) نسبت به بروز رسانی اطلاعات اقدام شود و سپس برای اعمال تغییرات در کارت بازرگانی نسبت به ثبت درخواست تغییر اقدام شود. لازم به ذکر است، در صورت تغییر اطلاعات لاتین، فیلدهای لاتین باید به صورت دستی به روز شود.
در صورت تغییر مدیرعامل تنها اطلاعات مرتبط با مدیرعامل مانند وضعیت نظام وظیفه، مستندات نظام وظیفه، مدرک تحصیلی، نوع دانشگاه، مستندات مدرک تحصیلی، شماره فرم گواهی سوء پیشینه، مستندات سوء پیشینه، رشته تحصیلی مرتبط و مستندات آن قابل ویرایش است و لازم است این فیلدها به روز شوند.
در هر مرحله از تکمیل فرم درخواست با انتخاب گزینه ذخیره درخواست، درخواست در پیش نویس ثبت می شود و با انتخاب گزینه ثبت درخواست و همچنین در صورت کامل بودن اطلاعات وارد شده، درخواست برای سازمان سمت استان ارسال می شود و در قسمت مدیریت در خواست ها یک ردیف جدید ایجاد می شود که شماره پیگیری درخواست، نوع درخواست، زمان ارسال درخواست و وضعیت فعلی درخواست نمایش داده می شود.
در تصویر ذیل وضعیت انواع درخواست نشان داده شده است.
انواع وضعیت درخواست می توان به صورت پیش نویس، وضعیت در حال بررسی سازمان، وضعیت نیاز به رفع نقص، وضعیت رد شده، وضعیت در حال بررسی اتاق و وضعیت چاپ کارت بازرگانی باشد که در تصویر بالا مفهوم هر یک از این وضعیت ها توضیح داده شده است.
نحوه انتقال کارت بازرگانی
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد؛ ثبت برخی تغییرات در کارت بازرگانی امکان پذیر است. همچنین موارد قابل تغییر در کارت بازرگانی، سامانه تغییر اطلاعات کارت بازرگانی و نحوه ثبت تغییر مدیرعامل در کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت مورد بررسی قرار گرفت. اکنون در این قسمت از مقاله، نحوه انتقال کارت بازرگانی مورد مطالعه قرار می گیرد.
کارت بازرگانی برای هر شخص توسط اتاق بازرگانی شهر محل فعالیت شخص صادر می شود. حال در صورتی که شخص قصد داشته باشد مرکز فعالیت تجاری خود را تغییر دهد، موظف به انتقال کارت بازرگانی به مرکز فعالیت جدید خود می باشد. به عنوان مثال؛ چنانچه مرکز فعالیت تجاری شخصی شهر اهواز بوده و اکنون قصد دارد مرکز فعالیت تجاری خود را شهر مشهد قرار دهد، مکلف است در خواست انتقال کارت بازرگانی خود را از اتاق بازرگانی اهواز به مشهد نماید.
بدین منظور، متقاضی می بایست به سامانه جامع تجارت مراجعه نماید. پس از تکمیل اطلاعات و بارگذاری مدارک خواسته شده در این سامانه و تایید توسط کارشناسان اتاق بازرگانی اقدام به انتقال کارت بازرگانی نماید. همچنین پس از انجام مراحل مقتضی در سامانه لازم است متتقاضی با همراه داشتن اصل مدارک به اتاق بازرگانی مراجعه و کارت بازرگانی جدید را دریافت نماید.
تبدیل کارت بازرگانی حقیقی به حقوقی
در قسمت های گذشته، به معرفی سامانه تغییر و ویرایش اطلاعات کارت بازرگانی پرداخته و موارد قابل عوض کردن و نیز، نحوه و مراحل آن بیان گردید. از جمله سوالات متدوال دیگری که در زمینه کارت بازرگانی، برای افراد مطرح می شود؛ این است که آیا امکان تبدیل کارت بازرگانی حقیقی به حقوقی وجود دارد یا خیر؟ و اگر پاسخ به این سوال مثبت است، مراجل و نحوه آن به چه صورت می باشد؟
در پاسخ به پرسش امکان تبدیل کارت بازرگانی حقیقی به حقوقی؛ می بایست بیان نمود که در حال حاضر، امکان تبدیل کارت بازرگانی حقیقی به کارت بازرگانی حقوقی و یا بالعکس وجود ندارد و شخص هر دو کارت را در صورت نیاز می بایست به صورت جداگانه و مجزا دریافت کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تغییر کارت بازرگانی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه تغییر کارت بازرگانی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. به سامانه جامع تجارت به آدرس ntsw.ir مراجعه نمایید.