برای مشاوره اطلاع از انواع ثبت های حسابداری
برای مشاوره اطلاع از انواع ثبت های حسابداری
ثبت های حسابداری یکی از مهم ترین بخش های سیستم های حسابداری می باشند. تفاوتی ندارد که حسابداری برای چه مجموعه ای و یا در چه زیر شاخه ای انجام گیرد، خواه حسابداری صنعتی باشد، خواه بازرگانی و یا خدماتی، در هر صورت این ثبت سندها برای هر مجموعه ای لازم است.
یکی از مهم ترین اهداف و دلایل اهمیت ثبت نمونه سندهای حسابداری، جمع آوری اسناد مالی و ایجاد نظم و ترتیب در آن هاست. علاوه بر این، نظم دهی، ثبت نمونه اسناد حسابداری از تغییر، تحریف و یا دستکاری و در نهایت گم شدن اطلاعات جلوگیری می کند. به همین دلیل، کسب اطلاعات و افزایش آگاهی در مورد ثبت سند حسابداری به متقاضیانی که قصد ایجاد سیستم حسابداری در مجموعه خود را دارند کمک شایانی می کند.
لذا، در این مقاله، در ابتدا؛ به این سوال که ثبت های سند حسابداری چیست پاسخ می دهد و سپس انواع ثبت های حسابداری را بررسی می کند. در ادامه اطلاعاتی در رابطه با آموزش و نحوه ثبت های سند حسابداری با مثال بیان کرده و عملیات ثبت خرید در حسابداری را برای متقاضیان شفاف سازی می نماید. پس از آن مهمترین نکات امور حسابداری برای ثبت شرکت در شرکت بازرگانی و تولید مطرح شده و در انتها مقاله نیز برای متقاضیان، امکان دانلود رایگان تمام ثبت های حسابداری به صورت pdf فراهم خواهد گردید.
ثبت های سند حسابداری چیست
اسناد حسابداری نمونه سندهای مهمی هستند که در تهیه صورت های مالی شرکت ها نقش به سزایی ایفا می کنند. این اسناد شامل انواع مختلفی مانند سوابق معاملات پولی، دارایی ها و بدهی ها، دفاتر، مجلات و... می باشند. تهیه و ثبت این سندها برای کارفرمایان دارای اهمیت زیادی است و یکی از سوالاتی که برای آن ها پیش می آید این است که ثبت های سند حسابداری چیست؟
متقاضیان برای ثبت اسناد حسابداری باید مراحل گوناگونی را طی کنند که اولین قدم در این میان، شناخت این اسناد و مدارک می باشد. در واقع این نمونه سندها رویداد های مالی مهم مجموعه ها و شرکت ها را توضیح می دهند. منظور از رویداد های مالی فاکتور های فروش، رسید های بانکی و اسناد این چنینی است که در دفاتر حسابداری درج می شوند.
به طور کلی، دفاتر حسابداری که اسناد مذکور در آن ثبت می گردد به دو نوع دفاتر رسمی و غیر رسمی تقسیم بندی می شوند. دفاتر رسمی مانند دفتر روزنامه، برای ثبت تمام رویداد های مالی روزانه و دفتر کل برای ثبت خلاصه معاملات و رویدادهای مالی می باشد. دفاتر غیر رسمی نیز جهت کمک به انجام امور حسابداری تهیه و تنظیم می گردد.
انواع ثبت های حسابداری
حسابداری شرکت یکی از کلیدی ترین بخش های شرکت ها و مجموعه های مختلف محسوب می شود که وظیفه آن ثبت اطلاعات و نگهداری سوابق می باشد. در میان موضوعات مرتبط با حیطه حسابداری، یکی از موارد کلیدی ثبت های حسابداری هستند که نقش مهمی در مدیریت مالی و فرآیند تصمیم گیری ایفا می کنند.
این ثبت ها به طور کلی و جامع شامل تمامی موارد مرتبط با امور حسابداری مانند تراکنش های مالی، فروش، خرید، هزینه های جاری و سرمایه گذاری ها می باشند که با بایگانی و نگهداری اصولی از آن ها کارفرمایان می توانند به راحتی درآمدها و هزینه هایشان را مدیریت کرده و از ایجاد تداخلات مالی جلوگیری کنند. مهمترین انواع ثبت های حسابداری عبارتند از:
ثبت حقوق و دستمزد: در این قسمت از اسناد حسابداری؛ میزان کارکرد، اضافه کاری، حق مسکن، حق اولاد، بیمه، مالیات و... محاسبه و ثبت می گردد.
ثبت حسابداری پیمانکاری: شرکت های پیمانکاری باید به طور هفتگی و یا ماهیانه گزارشات کارکردهای خود را به کارفرما ارائه دهند. این گزارشات باید پیش از ارائه به کارفرما توسط حسابدار ثبت گردد.
ثبت حسابداری صنعتی: یکی از مهمترین انواع ثبت های حسابداری است که به شرکت های تولیدی مرتبط می شود. در این حالت مواد اولیه، حقوق و دستمزد، حمل و نقل کالا و... بررسی و ثبت می گردد.
ثبت ارزش افزوده: ارزش افزوده ای که هنگام خرید کالا ها پرداخت می گردد، نوعی ثبت حسابداری محسوب می شود.
ثبت بازرگانی خارجی: چنانچه شرکتی امور تجاری خود را با کشور های خارجی انجام دهد، اسناد حسابداری مرتبط با گمرک باید ثبت گردد.
لذا ثبت و مستند سازی اسناد حسابداری علاوه بر شناسایی و رصد کامل موارد مالی شرکت، می تواند باعث پیدا کردن فرصت های صرفه جویی در هزینه ها می شود و در نتیجه شرکت مذکور می تواند در حالتی ایده آل روند کاری خود را با هزینه های کمتری ادامه دهد.
آموزش و نحوه ثبت های سند حسابداری با نمونه مثال
یکی از موضوعات کلیدی در امور حسابداری، ثبت های حسابداری می باشد که انجام آن موجب تهیه و تنظیم یک لیست از تمامی هزینه ها و خرج ها می گردد. در نتیجه این امر شرکت ها و مجموعه ها می توانند فرصت های صرفه جویی هزینه های جاری را پیدا کرده و به اجرا در بیاورند. از این رو، در این قسمت به آموزش و نحوه ثبت های سند حسابداری با مثال پرداخته شده است.
متقاضیان آموزش ثبت مثال های اسناد حسابداری بهتر است، ابتدا با علم حسابداری آشنا باشند. همچنین از فرم های ثبت حسابداری و اصطلاحات تخصصی این حیطه مانند دفتر کل، دفتر روزنامه شرکت، دارایی، هزینه، فاکتور و... مطلع شوند. برای درک بهتر و آموزش اصولی تر این موضوع مراحل ثبت اسناد حسابداری به طور کلی به 4 فرآیند و مرحله تقسیم بندی شده است. این مراحل به ترتیب زیر عبارتند از:
شناسایی رویداد مالی و گردآوری اسناد ثابت کننده: در مرحله اول، متقاضی باید رویداد مالی را شناسایی و اسناد مربوطه را جمع آوری کند.
تجزیه و تحلیل رویداد مالی: در این مرحله متقاضی باید رویدادهای مالی را تجزیه و تحلیل کرده و سرفصل های حسابداری برگرفته از رویدادهای مالی در نمونه سند حسابداری را تعیین و شناسایی کند.
چاپ اسناد حسابداری: در این مرحله نمونه سند مذکور باید چاپ و ضمیمه اسناد اثبات کننده شود.
کنترل و بررسی اسناد چاپ شده: برای بررسی و یافتن خطاهای چاپی احتمالی صورت گرفته، این مرحله انجام می گیرد.
برای اطمینان از درستی ثبت انجام شده در اسناد حسابداری و حسابداران از تراز آزمایش استفاده می کنند. در واقع در این تراز از جمع مانده حساب بدهکار و بستانکار و مقایسه آن ها از صحت ثبت آن ها مطمئن می شوند. برای درک بهتر موضوع مثالی در این قسمت آورده شده است. در تاریخ 1402/02/07 خانم حسنی شرکتی را تاسیس و مبلغ 680,000,000 ریال بابت سرمایه اولیه به صندوق واریز نمود.
موجودی نقدی (صندوق) ↑ ( مبلغ 680 میلیون ریال افزایش یافته) بدهکار
سرمایه (سرمایه اولیه) ↑ ( مبلغ 680 میلیون ریال افزایش یافته) بستانکار
در نهایت، می توان نتیجه گرفت هدف از ثبت اسناد حسابداری ایجاد سیستمی منظم در مجموعه ها و شرکت ها می باشد که باید توسط حسابدار مجموعه به درستی صورت گیرد. از آنجایی که اسناد مالی شرکت ها در حوزه های مختلف تفاوت هایی با هم دارند، حسابداران بایستی در خصوص صنف مورد نظر اطلاعات و تجربه کافی را دارا باشند.
ثبت خرید در نمونه سند حسابداری
ثبت خرید در نمونه سند حسابداری یا اصطلاحات حسابداری خرید و فروش یکی از دسته بندی های مهم شرکت های بازرگانی است. فعالیت شرکت های بازرگانی این گونه است که کالاهای موجود را از شرکت ها یا کشورهای دیگر خریداری کرده و بدون تغییر در بازار داخلی می فروشند. این خرید و فروش ها به صورت نسیه و نقدی و یا قسطی امکان پذیر می باشد.
در این شرکت ها یکی از مهمترین موضوعات کنترل موجودی انبار می باشد که چگونه ثبت کردن این موجودی اهمیت ویژه ای دارد، زیرا گزارش لحظه ای ورود و خروج کالا موجب افزایش سرعت تامین کالا و یا نظارت بر عدم تحویل به موقع سفارشات می گردد. در نتیجه داشتن یک سیستم ثبت خرید در حسابداری امری ضروری است.
معمولا پس از ثبت شرکت بازرگانی، اولین رویداد خرید کالا می باشد. با خرید کالا دارایی های شرکت به شکل کالا افزایش می یابد. بسته به شرایط مالی شرکت، این خریدها به صورت نقد و یا نسیه انجام می گیرد. برای کنترل بهتر سیستم مالی متقاضیان باید از طریق ثبت کردن خریدها در سیستم حسابداری مطلع باشند.
در خصوص نحوه ثبت خرید باید گفت، در نرم افزار های حسابداری این موضوع با وارد کردن اطلاعات یک رویداد مالی در چند جای خالی انجام می گیرد، اما اگر به طور دستی ثبت آن انجام شود، شکل T ساختار مناسب و استانداردی برای ثبت این رویداد هاست، زیرا در این حالت در هر رویداد مالی 2 حساب دچار تغییر می شود. در نتیجه تغییر و افزایش و کاهش هر حساب در قالب یکی از شکل های T نمایش داده می شود.
مهمترین نکات در انواع امور حسابداری برای ثبت های شرکت بازرگانی و تولیدی
حسابداری یکی از مهمترین بخش های مجموعه ها و شرکت ها می باشد که وظایف گوناگونی مثل ثبت اطلاعات، ثبت فاکتورهای مالی، رسید های بانکی و... را بر عهده دارد. حسابداری در انواع مختلف قابل انجام است که یکی از پر کاربردترین انواع آن، حسابداری خرید و فروش می باشد.
شرکت های بازرگانی به جای تولید کالا، کالا های تولید شده توسط شرکت ها و یا کشورهای دیگر را خریداری کرده و آن را معامله می کنند و در بازار می فروشند، اما متقاضیان این امر، پیش از هر چیزی باید مهمترین نکات در انواع ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی و تولید را بشناسند.
در حسابداری خرید و فروش، موارد و نکات متعددی وجود دارد که باید به دقت بررسی شود. یکی از این مهمترین نکات در انواع ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی و تولیدی، درآمد فروش می باشد. همانطور که از نام آن مشخص است، این درآمد، درآمدی است که از میزان فروش شرکت ثبت شده باشد. در این مدل از درآمدها، دارایی را بدهکار و حساب درآمد و فروش را بستانکار می نامند.
یکی دیگر از اصطلاحات و نکات مهم در حسابداری، کالا می باشد. کالا همان جنسی است که باید به خرده فروش یا عمده فروش ارائه شود. موضوع بعدی خرید نسیه است که خریدار مبلغ معامله را مدتی پس از دریافت کالا پرداخت می کند، اما در مقابل فروش نقدی؛ یعنی متقاضی مبلغ کالا را در زمان خرید به طور کامل به شرکت پرداخت می کند.
یکی دیگر از نکات مهم در این بخش، تخفیفات می باشد. در این حالت، بخشی از مبلغ کالا از بهای قابل پرداخت کسر می گردد و باقی آن به حساب شرکت واریز می شود. این موارد مهمترین نکات و اصطلاحات در موضوع حسابداری بودند که مورد بررسی قرار گرفتند.
دانلود رایگان تمام ثبت های حسابداری pdf
در تمام شرکت ها و مجموعه بخشی به عنوان حسابداری در نظر گرفته شده که وظیفه آن جمع آوری، طبقه بندی، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارشات مالی در شکل ها و مدل های خاص می باشد. اطلاعات مذکور چه برای افراد درون سازمانی مانند مدیران و چه برای افراد برون سازمانی مانند بانک ها یا سازمان امور مالیاتی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.
شرکت و مجموعه ها برای ساماندهی امور مالی کسب و کارشان نیازمند حضور حسابداران در مجموعه خود می باشند. همانطور که گفته شد، این حسابداران با ثبت اسناد حسابداری به کمک نرم افزارهای گوناگون و دفاتر ثبتی، انجام این امر را راحت تر می کنند.
یکی از نرم افزارهای ثبتی و کاربردی حسابداری، نرم افزار اکسل می باشد که تسلط بر آن برای حسابداران به پیشبرد اهداف سازمان کمک شایانی می کند. به دلیل اهمیت و برای درک بهتر این موضوع، دانلود رایگان تمام ثبت های حسابداری pdf، در جدول زیر فراهم شده است که افراد می توانند با دانلود pdf و مطالعه آن، نسبت به جزئیات ثبت های حسابداری مطلع شوند.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 7.75 MB
- منبع: آشاثبت
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع ثبت های حسابداری در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع ثبت های حسابداری پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. فایل این نمونه در متن مقاله موجود است.