برای مشاوره نحوه صدور مجوز و پروانه گلخانه
برای مشاوره نحوه صدور مجوز و پروانه گلخانه
گلخانه عبارت است از محیط كنترل شده ای كه در آن با كنترل یك یا چند عامل از عوامل اصلی تولید (نور، دما، رطوبت و دی اكسید كربن) و نهاده های موثر بر رشد و نمو گیاه، امكان تولید مطلوب محصولات مختلف كشاورزی فراهم گردیده و می توان گیاه را در مقابل خسارات عوامل نامساعد حفظ كرد. همچنین وجود گلخانه سبب می شود تا باغبان منفعت خوبی را به دست بیاورد. بنابرهمین بسیاری از افراد در صدد احداث گلخانه می باشند، ولی زمانی فعالیت گلخانه قانونی بوده و به رسمیت شناخته می شود که مجوزی در این خصوص دریافت کرده باشد.
از همین رو ضروری است که اشخاص به سامانه ای که مرجع رسمی صدور مجوز گلخانه می باشد، آشنایی داشته باشند. همچنین برای دریافت مجوز گلخانه، شخص می بایست شرایطی را رعایت نموده و مدارک مورد نیاز را فراهم نماید. از طرف دیگر، آشنایی با مراحل و نحوه دریافت این مجوز نیز حائز اهمیت می باشد، زیرا اگر اشخاص مراحل دریافت مجوز را به درستی انجام ندهند و نتوانند مجوز گلخانه را دریافت کنند با خطر پلمب آن مجموعه مواجه می شوند.
بنابراین، در این مقاله، سعی شده است که در ابتدا سامانه صدور و ثبت نام مجوز گلخانه خانگی معرفی شود. در ادامه، شرایط و متراژ زمین برای جواز گلخانه و مدارک لازم برای اخذ مجوز احداث گلخانه در روستا مورد بررسی قرار می گیرد. سپس به مراحل و نحوه صدور و دریافت مجوز گلخانه و هزینه صدور مجوز گلخانه 1000 متری اشاره خواهد شد. درنهایت، برای آشنایی کاربران فایل و نمونه ای از درخواست مجوز و پروانه گلخانه کوچک مقیاس بارگذاری شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص همراه ما باشید.
سامانه ثبت نام و صدور مجوز گلخانه خانگی
برای راه اندازی هر کسب و کاری از جمله گلخانه خانگی، لازم است که در ابتدا مجوزی از مرجع مربوطه دریافت شود. همچنین امروزه اشخاص می توانند این مجوز را از سامانه ای که در این خصوص طراحی شده است؛ اخذ نمایند. بنابرهمین به جهت آشنایی کاربران در این بخش سامانه ثبت نام و صدور مجوز گلخانه خانگی نظیر مجوز گلخانه در زمین کشاورزی معرفی می شود.
در ابتدا، باید گفت که پروانه گلخانه سندی است كه در محدوده زمانی و مكانی مشخصی به منظور شروع فعالیت در زمینه تولید فعالیت در زمینه تولید محصولات گلخانه ای و قارچ برای اشخاص حقیقی و یا حقوقی صادر می شود که در این مورد شامل پروانه تاسیس و پروانه بهره برداری می شود.
پروانه تاسیس سندی است كه پس از ارائه مدارك مثبته مورد نیاز و در صورت داشتن شرایط لازم، برای احداث گلخانه در قطعه زمین مورد تائید صادر می شود و پروانه بهره برداری سندی است كه پس از اتمام عملیات احداث و تجهیز طرح و تطابق با طرح تائید شده اولیه، جهت آغاز فعالیت در امر تولید صادر می گردد.
افراد برای دریافت مجوز گلخانه خانگی و مجوز گلخانه در زمین کشاورزی می بایست به درگاه ملی مجوز های کسب و کار به نشانی g4b.ir مراجعه کنند. این سامانه مرجع رسمی مجوزهای کسب و کار کشور محسوب می شود که شرایط، مدارک، زمان و هزینه لازم برای صدور مجوز همه کسب وکارها را شفاف سازی می کند.
به عبارتی بر اساس ماده 7 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و اصلاحات بعدی، «هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار»، به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی موظف است شرایط، مراحل و هزینه های صدور مجوزهای کسب و کار را تسهیل کند تا هر شهروند بتواند در این سایت به راحتی از شرایط و مراحل دریافت مجوز کسب وکار مورد نظرش مطلع شود و در صورت درخواست، از درگاه تخصصی، مجوز مورد نظرش را به سهولت و در کوتاه ترین زمان ممکن، دریافت کند.
درگاه ملی مجوزهای کسب و کار علاوه بر صدور مجوز، امکانات دیگری را در اختیار کاربران خود قرار می دهد، که از جمله آن می توان به دسترسی به مصوبات هیات قانون زدایی و صدور پروانه های صنفی می باشد. البته در این مورد، درگاه ملی مجوزها، به صورت مستقیم پروانه های صنفی را صادر نمی کند، زیرا به سایت دیگری برای انجام فرایند صدور پروانه منتقل می شود.
شرایط و متراژ زمین برای مجوز گلخانه
درگاه ملی مجوزهای کشور با توجه به نوع مقیاس گلخانه، شرایط مختلفی را برای دریافت مجوز در نظر گرفته است. همچنین در دستور العمل و مقررات اجرایی گلخانه ها، به متراژ زمین جهت دریافت مجوز اشاره شده است. بنابراین شرایط و متراژ زمین برای مجوز گلخانه به شرح زیر می باشد:
دریافت مجوز واحد گلخانه ای متوسط و بزرگ شامل رعایت شرایط و ضوابطی می باشد که شامل داشتن مالکیت زمین یا اجاره نامه (در خصوص اراضی ملی در چارچوب ضوابط واگذاری اراضی ملی)، رعایت حریم گلخانه ها از سایر مراکز و واحدهای تولیدی و سایر اماکن و... طبق ضوابط و مقررات جاری کشور می باشد و در نهایت، متقاضی پس از صدور پروانه تاسیس باید نسبت به اخذ تغییر کاربری اقدام نماید.
برای دریافت مجوز گلخانه های کوچیک مقیاس یعنی تا 300 متر شرایط دیگری وجود دارد که شامل استقرار واحد در اراضی داخل محدوده روستاها، شهرها و شهرکهای مسکونی، ارائه مدرک مالکیت یا اجاره نامه زمین، ارائه آگهی آخرین تغییرات شرکت و اساسنامه شرکت (اشخاص حقوقی)، ارائه کروکی و آدرس دقیق زمین موردنظر بهصورت UTM برای تاسیس واحد و تامین آب و برق مورد نیاز می باشد.
در نهایت برای گلخانه بیشتر از 300 متر نیاز است که سیاست های سالانه صدور مجوز ابلاغ شده توسط معاونت باغبانی را تایید کرده و رعایت حریم از سایر مراکز و واحدهای تولیدی و سایر اماکن و... طبق قوانین، مقررات، استانداردها و ضوابط استقرار محیط زیست الزامی می باشد.
لازم به ذکر است حداقل متراژ زمین برای مجوز گلخانه حدود 500 متر مربع است که حداکثر برای حدود 60 درصد آن یعنی 300 متر شخص میتواند که مجوز دریافت کند و همچنین مطابق با جدید ترین دستور العمل اجرایی احداث گلخانه، از خاک زمین نمونه برداری می شود و به آزمایشگاه تجزیه خاك مورد تائید و تحت نظارت كارشناس صدور پروانه سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی استان ارسال می شود که ارائه آن جهت اخذ مجوزها، لازم و ضروری است.
مدارک لازم برای ثبت نام و اخذ مجوز احداث گلخانه در زمین کشاورزی و روستا
به منظور دریافت مجوز احداث گلخانه کوچک در روستا، شخص می بایست مدارک و اسنادی را از پیش تهیه نموده و در مواقع لزوم، به مراجع ذی صلاح ارائه نماید. از آن جایی که ممکن است، برخی کاربران با لیست مدارک لازم برای ثبت نام و اخذ مجوز احداث گلخانه در زمین کشاورزی و روستا آشنایی نداشته باشند، در این قسمت، فهرست این اسناد ارائه گردیده است:
ارائه مدارک مالکیت یا اجاره نامه زمین
تصویر اساسنامه، آگهی تاسیس شرکت و آخرین تغییرات شرکت (اشخاص حقوقی)
ارائه طرح توجیه فنی و نقشه اجرایی مورد تایید مشاور دارای رتبه از سازمان برنامه و بودجه یا سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی
ارائه نتیجه آزمون خاک (صرفا برای کشت خاکی)
ارائه نقشه محل اجرای طرح utm
مدارک مربوط به تامین آب موردنیاز
فرم کارشناسی نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی
تعهد محضری متقاضی مبنی بر اخذ مجوز تغییر کاربری و مجوز ساخت قبل از شروع هرگونه عملیات ساختمانی
لازم به ذکر است که صدور مجوز تاسیس واحد گلخانه ای متوسط و بزرگ، نیازمند مجموعه ای از استعلامات بین دستگاهی نیز می باشد که براساس احکام قانونی، ارسال تمامی استعلامات بین دستگاهی (آب، برق، گاز، محیط زیست، منابع طبیعی و...) و پیگیری و دریافت پاسخ آن ها برای هر مجوز کسب وکار، به عهده مرجع اصلی صادرکننده مجوز است.
بر این اساس، مرجع اصلی صادرکننده این مجوز، موظف است مدارک احتمالی لازم برای دریافت پاسخ استعلام ها را در درگاه تخصصی خود به طور دقیق و شفاف اعلام و به صورت الکترونیکی از متقاضی دریافت و طی زمان تعیین شده برای صدور این مجوز، پاسخ این استعلام ها را نیز اخذ نماید.
مراحل و نحوه صدور مجوز گلخانه
همانطور که در بخش های قبلی نیز اشاره شد، افراد برای دریافت مجوز گلخانه کوچک، می بایست به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا مراحل و نحوه صدور مجوز گلخانه کوچک را در این سامانه، به همراه راهنمای تصویری آن ارائه نماییم که به شرح زیر می باشد:
در ابتدا لازم است که شخص در مرورگر درگاه ملی مجوز های کسب و کار به نشانی g4b.ir را جست و جو کرده و وارد سایت شود.
پس از آن شخص می بایست نوع مجوز خود را که همان «گلخانه » می باشد در این قسمت وارد نموده و گزینه جست و جو را کلیک کند.
در مرحله بعدی، فرد باید از میان گزینه های نمایش داده شده که شامل گلخانه متوسط و بزرگ، واحد گلخانه ای (مستقر در شهرک کشاورزی)، شهرک گلخانه ای، واحد گلخانه ای کوچک مقیاس (تا 300 متر) و گلخانه خانگی گزینه مدنظر خود را انتخاب کند.
سپس دو گزینه تاسیس واحد گلخانه ای و بهره برداری واحد گلخانه ای برای شخص به نمایش گذاشته می شود که متقاضی باید بر روی گزینه تاسیس واحد گلخانه ای کلیک کند.
در مرحله بعدی، شخص می بایست بر روی گزینه درخواست مجوز که در قسمت پایین صفحه قرار گرفته است، کلیک کند.
پس از آن، فرد باید با توجه به نوع شخصیت حقوقی خود، یکی از دو گزینه نمایش داده شده را انتخاب نموده و به طی نمودن مراحل اقدام کند.
باید توجه داشت که مدت اعتبار مجوز بستگی به مقیاس و نوع گلخانه دارد. در واقع مدت اعتبار مجوز گلخانه متوسط و بزرگ و گلخانه مستقر در شهرک کشاورزی 2 سال، واحد گلخانه ای کوچک مقیاس 1 سال و برای گلخانه بیشتر از 300 متر، 6 ماه اعتبار دارد و پس از انقضای مدت شخص باید برای تمدید مجوز اقدام کند.
هزینه صدور مجوز گلخانه ۱۰۰۰ متری
در قسمت های پیشین مقاله، در خصوص شرایط، مدارک و مراحل اخذ مجوز آموزشگاه زبان، توضیحاتی را ارائه نموده و بیان کردیم برای این که فرد بتواند این نوع مجوز را دریافت نماید، در ابتدا؛ لازم است که درخواست خود را در سامانه درگاه ملی مجوز های کشور به ثبت رساند. همچنین صدور مجوز گلخانه مستلزم پرداخت هزینه ای می باشد که در این بخش از مقاله قصد داریم تا به بیان هزینه صدور مجوز گلخانه 1000 متری بپردازیم.
برای دریافت مجوز گلخانه کوچک، شخص می بایست مبلغی برای صدور مجوز به مرجع صادر کننده پرداخت نماید. بر اساس آخرین اطلاعیه سایت درگاه ملی مجوزهای کشور، مبلغ 100,000 ریال برای ابطال تمبر مالیاتی تعیین شده که می بایست این مبلغ پرداخت شود.
البته برای صدور مجوز شهرک گلخانه ای مبلغی تعیین شده است که مطابق با تعرفه ابلاغی وزیر جهاد کشاوزی در سال گذشته و درگاه ملی مجوز های کسب و کار 1,700,000 ریال می باشد. علاوه بر این مبالغ، ممکن است دریافت مجوز، هزینه های جانبی دیگری نیز در پی داشته باشد که می بایست شخص پرداخت کند.
نمونه درخواست مجوز و پروانه گلخانه کوچک مقیاس
ممکن است برخی از کاربران با شکل ظاهری درخواست صدور مجوز و پروانه گلخانه آشنایی نداشته باشند. از همین رو، در این بخش برای استفاده کاربران، فایل و نمونه درخواست مجوز و پروانه گلخانه کوچک مقیاس بارگذاری شده است که اشخاص در صورت تمایل می توانند از این فایل استفاده کنند.
- نویسنده: سازمان نظام مهندسی کشاورزی
- حجم: 213 KB
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه صدور مجوز و پروانه گلخانه در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه صدور مجوز و پروانه گلخانه پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. در ابتدا لازم است که شخص در مرورگر درگاه ملی مجوز های کسب و کار به نشانی g4b.ir را جست و جو کرده و وارد سایت شود.