برای مشاوره نحوه ثبت و تاسیس شرکت نفت و گاز
برای مشاوره نحوه ثبت و تاسیس شرکت نفت و گاز
با کشف سوخت های فسیلی، به مرور زمان، صنایع گوناگون و وابسته به آن ها نیز مانند صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ایجاد گردید. امروز اقتصاد دنیا وابستگی زیادی به بازارهای نفت و گاز و تحولات آن ها دارد. کشور ایران به دلیل قرارگیری در یکی از نفت خیز ترین مناطق جهان، یعنی منطقه خلیج فارس، دارای موقعیت استراتژیکی برای تاسیس شرکت های نفت و گاز می باشد و به همین دلیل، تقاضا برای تاسیس این شرکت ها در داخل کشور بیشتر از سایر نقاط دنیا است.
ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی و منحصر به فرد خود، مکانی مناسب برای تاسیس شرکت های انرژی محسوب می شود. به خصوص این که هر روز در زمینه های گوناگونی مانند حفاری، لوله کشی خطوط انتقال، تولید و نگهداری تجهیزات، طراحی مخازن و... در حال پیشرفت می باشد. در نتیجه، متقاضیان تاسیس شرکت های نفت و گاز با کسب اطلاع از شرایط تاسیس این شرکت ها و مسائل مربوط به آن می توانند با آگاهی بیشتری برای تاسیس این نوع شرکت ها اقدام نمایند.
لذا این مقاله، در ابتدا؛ شرایط ثبت و موضوع شرکت پیمانکاری نفت و گاز و پتروشیمی و مدارک لازم برای ثبت شرکت نفت و گاز و پتروشیمی را مورد بررسی قرار می دهد و سپس مراحل و نحوه تاسیس و ثبت نام شرکت مرتبط با حوزه نفت و گاز را بیان می کند و برای درک بهتر متقاضیان، در مرحله بعدی هزینه ثبت شرکت پالایشگاه انرژی یا نفت و گاز در هرمزگان مطالعه شده است. در انتهای مقاله نیز، مجوز ثبت شرکت نفت و گاز و پتروشیمی بیان گردیده است.
شرایط ثبت و موضوع شرکت پیمانکاری نفت و گاز و پالایشگاه
کشور ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه ای که دارد (به این صورت که از جنوب به خلیج فارس و از شمال به دریای مازندران منتهی می شود) دارای منابع عظیم گازی و نفتی می باشد. همچنین کشور ایران، به دلیل بودن، در قسمت شمالی خلیج فارس و دسترسی به بزرگترین منابع نفتی جهان و همچنین همسایگی با کشورهای نفت خیز، اهمیت ویژه ای برای متقاضیان و سرمایه گذاران در حوزه های نفت و گاز دارد. به همین دلایل، افراد زیادی به تاسیس شرکت هایی در زمینه های مرتبط با نفت و گاز در ایران ترغیب می شوند.
شرکت پیمانکاری نفت و گاز و پالایشگاه، در زمینه های مختلفی مانند صنایع پتروشیمی، حاکمیت نفت و پایانه های نفتی، حوزه استخراج و بهره برداری از معادن نفت و گاز تاسیس می شوند و البته یکی از شرایط مهم تاسیس آن ها در کشور، اخذ مجوزات لازم از وزارت نفت و یا شرکت ملی نفت ایران می باشد. به طور کلی شرکت های نفت و گاز و پتروشیمی در ایران، بیشتر به دو صورت شرکت های مسئولیت محدود و شرکت های سهامی خاص به ثبت می رسند که هر کدام شرایط ویژه ای برای خود دارند.
در شرکت های مسئولیت محدود در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی، متقاضیان باید در ابتدا، زمینه و موضوع کاری خود را تعیین کرده و سپس اقدامات لازم برای ثبت شرکت را انجام دهند. همچنین باید شامل دو عضو فعال باشند و نسبت به واریز نقدی کل سرمایه لازم تعهد بدهند. حداقل سرمایه لازم برای ثبت این گونه شرکت ها 1,000,000 ریال می باشد.
همچنین در این شرکت ها پرداخت بدهی ها به اندازه میزان سرمایه ای است که اعضای هیئت مدیره برای شرکت صرف کرده اند. در صورتی که در شرکت های سهامی خاص نیاز به حضور حداقل سه عضو و دو بازرس الزامی است. در مبحث سرمایه نیز باید 35 درصد سرمایه به صورت نقد پرداخت شود. برای ثبت این شرکت ها نیز حداقل 1,000,000 ریال سرمایه نیاز است. در شرکت های سهامی خاص پرداخت بدهی مبتنی بر میزان مبلغ سهامی است که سهامداران در شرکت دارند. همچنین، ثبت شرکت کلیه شرکت های نفتی در سامانه جامع ثبت شرکت ها الزامی است.
برای ثبت این گونه شرکت ها در سامانه ثبت شرکتها، می بایست شرایط ثبت و موضوع شرکت پیمانکاری نفت و گاز و پتروشیمی رعایت شود که شامل داشتن حساب کاربری ثنا برای اعضا، تکمیل اظهارنامه تعیین نام، داشتن خط تلفن همراه به نام و .... می باشد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت نفت و گاز و پتروشیمی
شرکت های انرژی یا به اصطلاح دیگر شرکت های نفت و گاز و پتروشیمی در دسته بندی های گوناگونی مانند شرکت های پیمانکاری، شرکت های مشاور، شرکت های انبوه ساز و شرکت های انفورماتیک تاسیس می شوند و به دلیل نفت خیز بودن کشور ایران، دارای اهمیت ویژه ای هستند و در نتیجه تاسیس آن ها در ایران، رایج تر از سایر نقاط دنیا است.
تاسیس این شرکت ها در کشور نیازمند هماهنگی و تنظیم شرایط و مدارک گوناگونی است که یکی از آن ها اخذ مجوزات لازم از شرکت ملی نفت یا وزارت نفت می باشد. پس از تعیین نوع شرکت و موضوع فعالیت آن و سپس اخذ مجوزات مذکور و هماهنگی شرایط لازم، متقاضیان نیازمند جمع آوری و آماده سازی مدارک لازم برای ثبت شرکت نفت و گاز و پتروشیمی می باشند که مهم ترین آن ها در قسمت زیر، بیان گردیده است:
ارائه تعهد نامه سازمان
ارائه اصل مدارکی نظیر اساسنامه، تقاضانامه و شرکت نامه
ارائه یک نسخه کپی از مدارک شناسایی تمامی اعضای هیئت مدیره شرکت
ارئه مجوز از نهاد ذی صلاح
شماره همراه به نام متقاضی
ارائه فهرست سهامداران، مدیران و افراد امتیازآور به همراه مشخصات آنان
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و...
لازم به ذکر است شرکت های ثبت شده در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی در زمینه های گوناگونی مانند حفاری، نصب و لوله کشی خطوط نفت و گاز، سنجش میزان مصرف بهینه نفت و گاز، طراحی و تاسیسات ذخایر نفتی و گازی، ساخت و تولید تجهیزات مرتبط، تاسیسات نفت و گاز، ابزار های ضروری، نصب مخازن و پشتیبانی در بخش های مختلف می توانند تاسیس شده و شروع به فعالیت نمایند.
مراحل و نحوه تاسیس و ثبت نام شرکت مرتبط با حوزه نفت و گاز
متقاضیان برای تاسیس شرکت های حوزه نفت و گاز انتخاب های زیادی پیش رو دارند. از تاسیس شرکت های استخراج و شرکت های اکتشافات در حوزه نفت و گاز گرفته، تا شرکت های پتروشیمی که تاسیس هر یک از انواع آن ها، نیازمند دانستن و شناخت کامل مراحل و جزئیات آن ها می باشد. از این رو در این قسمت از مقاله به مراحل و نحوه تاسیس و ثبت نام شرکت مرتبط با حوزه نفت و گاز اختصاص پیدا نموده است.
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سامانه ثبت شرکتها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت نام شرکت نفت و گاز، در اداره ثبت شرکت ها لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی ثبت شرکت نفت و گاز، هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت نام شرکت نفت و گاز، به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت نام شرکت نفت و گاز، را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت نفت و گاز، را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت نفت و گاز، از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت نفت و گاز، را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت نفت و گاز، را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت نفت و گاز،، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت نفت و گاز، برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت نفت و گاز، نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت نام شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت نفت و گاز، را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت نام شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت نفت و گاز، به اتمام رسد.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
متقاضیان با بررسی مطالب بیان شده در رابطه با تاسیس و ثبت شرکت های نفت و گاز و پتروشیمی و شرکت های زیر مجموعه آن ها در نهایت به این نکته می رسند که ثبت این نوع شرکت ها از نظر ساختار و مراحل انجام، تفاوتی با شرکت های دیگر نداشته و تنها در موضوع فعالیت متفاوت می باشد. البته در این شرکت ها نیاز به اخذ مجوزات خاصی از شرکت ملی نفت ایران و یا وزارت نفت می باشد، در حالی که شرکت های دیگر نیاز به اخذ چنین مجوز هایی ندارند.
هزینه ثبت شرکت انرژی یا نفت و گاز در هرمزگان
شرکت های حوزه انرژی یا همان شرکت های نفت و گاز در زیر شاخه های گوناگونی مانند حفاری، اکتشافات و استخراج، ساخت و نگهداری تجهیزات، بهینه سازی مصرف سوخت، لوله کشی خطوط نفت و گاز و... قابل تاسیس هستند و کشور ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه خود یکی از بهترین گزینه ها برای تاسیس چنین شرکت هایی است.
در پروسه ثبت شرکت های نفت و گاز در ایران، متقاضیان بایستی مدارک و مجوز های مربوطه را آماده کرده و شرایط لازم برای این امر را فراهم کنند. پس از آن نیاز به تهیه سرمایه اولیه و هزینه های جاری تاسیس شرکت است. در میان مناطق مناسب در کشور، استان هرمزگان به دلیل نزدیکی به میادین و منابع گازی و نفتی کشور، برای تاسیس شرکت های مذکور، یکی از بهترین مناطق محسوب می شود و یکی از سوالاتی که برای متقاضیان تاسیس شرکت های انرژی به وجود می آید دانستن هزینه ثبت شرکت انرژی یا نفت و گاز در هرمزگان می باشد.
تاسیس هر نوع شرکتی نیازمند صرف هزینه های گوناگونی می باشد که شرکت های حوزه نفت و گاز نیز از این هزینه ها مستثنی نیستند. این هزینه ها شامل هزینه ارسال مدارک برای اداره ثبت شرکت ها، هزینه ثبت شرکت، هزینه های ثبت آگهی تاسیس در روزنامه، هزینه های پلمپ دفاتر شرکت برای امور مالیاتی، هزینه های خرید یا اجاره مکان شرکت، هزینه های استخدام پرسنل و در نهایت سرمایه اصلی تاسیس شرکت می باشند که بایستی توسط متقاضیان پرداخت شوند.
مجوز ثبت شرکت نفت و گاز و پتروشیمی
نفت یکی از فراوان ترین و ارزشمند ترین مایعات جهان می باشد و کشور ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه خود، یعنی در اختیار داشتن بخش اعظم ذخایر نفتی حوزه خلیج فارس، کشوری است که بسیاری از سرمایه گذاران حوزه های نفتی و گازی تمایل به ثبت شرکت های مرتبط در این کشور دارند.
به طور کلی شرکت های نفت و گاز در حوزه های گوناگونی از قبیل حفاری، لوله کشی خطوط، بهینه سازی مصرف سوخت، طراحی و نصب مخازن، تامین تجهیزات و... فعالیت می کنند. برای تاسیس شرکت در هر یک از این شاخه های صنعت نفت متقاضیان باید با شرایط، مدارک، مراحل و مجوز ثبت شرکت نفت و گاز و پتروشیمی به عنوان مجوز فعالیت شرکت آشنایی داشته باشند.
در پروسه ثبت شرکت برای برخی از موارد مرتبط با این صنعت نیاز به اخذ مجوز هایی از سوی متقاضیان نیز می باشد. این مجوز ها از وزارت نفت و یا شرکت ملی نفت ایران اخذ می گردد. به طور مثال برای تاسیس پالایشگاه در ایران متقاضیان باید موافقت نامه ای را از سازمان مربوطه اخذ کنند تا اجازه فعالیت به آن ها داده شود. توجه به این نکته ضروری است که صنایع بالادستی حوزه نفت، نیاز به اخذ مجوز از وزارت نفت دارند، اما صنایع پایین دستی نیازی به مجوز از دستگاه متبوعه نخواهند داشت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت و تاسیس شرکت نفت و گاز در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت و تاسیس شرکت نفت و گاز پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام. خیر.