برای مشاوره ثبت نام و استعلام کارت عضویت اتاق بازرگانی
برای مشاوره ثبت نام و استعلام کارت عضویت اتاق بازرگانی
اتاق بازرگانی مزایای زیادی را در اختیار اعضای خود قرار می دهد و زمانی می توان از این مزایا بهره مند شد که شخص به عضویت این اتاق درآمده و کارت عضویت در اتاق بازرگانی خود را دریافت کرده باشد. داشتن کارت عضویت یکی از عواملی است که در افزایش سود و اعتبار تجار نقش به سزایی دارد.
دریافت کارت عضویت اتاق بازرگانی مستلزم وجود شرایط و مدارکی می باشد که با توجه به آیین نامه جدید نحوه عضویت در اتاق های بازرگانی، این شرایط و مدارک دستخوش تغییر شده است و ممکن است بسیاری از اشخاص از آن اطلاعی نداشته باشند. بدون آگاهی از این شرایط و مدارک، دریافت این کارت میسر نخواهد بود؛ لذا اطلاع از موارد ذکر شده، اهمیت ویژه ای دارد.
در این مقاله، سعی شده است که پس از پاسخ به این سوال که کارت عضویت اتاق بازرگانی چیست، به مزایای دریافت کارت عضویت در اتاق بازرگانی اشاره شود. در ادامه، سامانه ثبت نام رایگان اخذ کارت عضویت اتاق بازرگانی معرفی می شود و شرایط و مدارک لازم برای دریافت کارت عضویت اتاق بازرگانی در مورد اشخاص حقیقی و حقوقی مورد مطالعه قرار می گیرد. سپس مراحل و نحوه ثبت نام و اخذ فوری کارت عضویت در اتاق بازرگانی آموزش داده شده و در نهایت، به چگونگی استعلام رایگان کارت عضویت اتاق بازرگانی با کدملی اشاره می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص همراه ما باشید
کارت عضویت اتاق بازرگانی چیست
یکی از مدارکی که بسیاری از افراد آن را با کارت بازرگانی هوشمند اشتباه می گیرند، کارت عضویت اتاق بازرگانی می باشد. ممکن است برا اشخاص این سوال مطرح شود که کارت عضویت اتاق بازرگانی چیست و تفاوت آن، با کارت بازرگانی چه می باشد؟
در ابتدا، لازم است که تعریفی از اتاق بازرگانی ارائه گردد. در واقع اتاق بازرگانی ایران، موسسه ای غیر انتفاعی است که وابسته به سازمان یا نهادی نمی باشد. این تشکل، جهت ایجاد هماهنگی و همکاری میان تاجران و صاحبان صنایع و معادن، در مراکز تجاری مهم مملکتی، بر حسب تقاضای تجار محل و پیشنهاد وزارت اقتصاد ملی و با تصویب دولت به وجود می آید.
بنابراین کارت عضویت اتاق بازرگانی، همانطور که از اسم آن پیدا است؛ به این معنی است که نشان می دهد تاجر در اتاق بازرگانی عضو شده است. البته این کارت برای تجار (اعم از شخص حقیقی و شرکت ها) صادر می شود و زمانی می توان کسی را تاجر دانست که در دفتر ثبت تجاری، نام خود را ثبت کرده باشد. بنابراین تعریف دقیق این کارت این گونه می باشد که یک کارت شناسایی بوده و از سوی اتاق بازرگانی برای تجار حقیقی و شرکت های تجاری که نام خود را در دفتر ثبت تجاری به ثبت رسانیده اند؛ صادر می گردد.
همچنین، بسیاری از افراد کارت بازرگانی و کارت عضویت در اتاق بازرگانی را یکی می دانند، در حالی که این دو کارت با یک دیگر تفاوت دارند و مهم ترین تفاوت بین این دو انجام صادرات و واردات بین المللی است. در واقع شخصی که کارت بازرگانی را دارد، می تواند تجارت بین المللی را انجام دهد، ولی کسی که کارت عضویت اتاق بازرگانی را در اختیار دارد، مجاز به انجام این کار نمی باشد.
این امر به این معنی است که شخصی که تنها دارای کارت عضویت می باشد، اجازه واردات و صادرات کالا را با آن ندارد و تنها می تواند از مزایای عضویت در اتاق بهره مند شود. باید توجه داشت که وجود یک کارت عضویت حقیقی و یک کارت عضویت حقوقی به صورت همزمان برای یک شخص بلامانع است، اما داشتن دو کارت عضویت حقیقی یا دو کارت عضویت حقوقی برای یک شخص امکانپذیر نیست.
مزایای دریافت کارت عضویت در اتاق بازرگانی
تجار با عضویت در اتاق بازرگانی مزایای زیادی را می توانند به دست بیاورند که این امر، بسیاری از افراد را تشویق می نماید که به دریافت کارت عضویت اقدام نمایند. به همین منظور، در این بخش قصد داریم که به مزایای دریافت کارت عضویت در اتاق بازرگانی اشاره نماییم که به شرح زیر می باشد:
شخص با داشتن کارت عضویت می تواند سفارش های خود را ثبت کند و کالای مورد نظر را از گمرک، با پرداخت عوارض گمرکی ترخیص نماید.
افراد دارای کارت عضویت اتاق بازرگانی می توانند در نمایشگاه های تخصصی داخلی و خارجی شرکت نمایند.
شخص با استفاده از این کارت می تواند با تجاری که خارج در ایران هستند، در ارتباط باشد.
با استفاده از این کارت شخص میتواند ویزای تجاری دریافت کند.
شخص با ارائه این کارت می تواند در دوره های آموزشی درخصوص بازرگانی خارجی و امور مالیاتی شرکت کند.
حضور در اتاق های مشترک (مانند اتاق مشترک ایران و ترکیه)
همچنین شخص با دریافت این کارت می تواند از خدمات اتاق بازرگانی نیز استفاده کند که شامل استفاده از خدمات مشاوره ای در زمینه مسائل مرتبط با امور مالیاتی، تامین اجتماعی، حقوقی و . . . می باشد. همچنین شرکتهای عضو اتاق بازرگانی می توانند از طریق این اتاق با دولت و نهادهای دولتی ارتباط برقرار کنند و در فرآیند های مختلف تجاری و صنعتی نقش داشته باشند.
سامانه اخذ کارت عضویت اتاق بازرگانی
در بخش های قبلی؛ در خصوص چیستی کارت عضویت اتاق بازرگانی توضیحاتی ارائه گردید و همچنین بیان شد که اشخاص با دریافت این کارت چه مزایایی را می توانند به دست بیاورند. حال در این بخش، به جهت اطلاع علاقمندان، سامانه اخذ کارت عضویت اتاق بازرگانی معرفی می شود.
به منظور سامان بخشیدن به امور کارت های بازرگانی کشور، توسط اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران و همکاری سازمان توسعه تجارت و اتاق تعاون مرکزی، سامانه ای تحت عنوان سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند راه اندازی شده است. سامانه یکپارچه کارت بازرگانی به نشانی cscs.chambertrust.ir، می باشد که امروزه افراد می توانند از طریق این سامانه به صورت آنلاین و بدون مراجعه حضوری کارت عضویت اتاق بازرگانی خود را دریافت کنند.
در واقع استفاده از این سامانه، فرآیند صدور کارت عضویت اتاق بازرگانی را برای اشخاص راحت تر کرده است؛ زیرا در این صورت کاربران می توانند در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنند. همچنین، اشخاص می توانند درخواست صدور کارت عضویت را در همین سامانه به ثبت رسانند.
شرایط اخذ کارت عضویت اتاق بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی
اخذ کارت عضویت اتاق بازرگانی، مستلزم وجود شرایطی می باشد که ممکن است برخی از اشخاص از این شرایط و ضوابط مطلع نباشد. به همین دلیل، در این بخش، به شرایط اخذ کارت عضویت اتاق بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی پرداخته شده و به شرح زیر می باشد:
آیین نامه نحوه عضویت در اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران مصوب سال 1398، شرایط و ضوابطی را برای عضویت اشخاص حقیقی و حقوقی در نظر گرفته است که رعایت این شرایط الزامی می باشد. به عبارتی در خصوص اشخاص حقیقی؛ سن متقاضیان می بایست حداقل 20 سال باشد و دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم، جزو شروط صدور کارت عضویت حقیقی و حقوقی خواهد بود.
باید توجه داشت که در آیین نامه قبلی باید صلاحیت اخلاقی، تجربی، مالی متقاضی توسط دو تن از دارندگان کارت عضویت اتاق یا کارت بازرگانی با 3 سال سابقه یا 2 نفر از اعضاء هیات نمایندگان اتاق ذیربط می بایست تایید می شد که در حال حاضر این شرط دیگر نیاز نمی باشد و حذف شده است. شرط دیگر این است که اشخاص باید اقدام به ثبت نام در دفتر ثبت تجارتی کنند. برای عضویت در اتاق بازرگانی و دریافت کارت مربوط به آن، متقاضی می بایست تعهدنامه ای را امضا کند و حق عضویت خود را پرداخت نماید.
در مورد اشخاص حقوقی نیز باید گفت که کارت عضویت اتاق بازرگانی ایران برای اشخاص حقوقی که در زمینه موضوع فعالیت اتاق، به امور اقتصادی اشتغال دارند، بنا به درخواست متقاضی به نام مدیر عامل یا رئیس هیئت مدیره صادر خواهد شد.
همچنین گیرنده کارت می بایست حداقل 20 سال سن و حداقل دارای مدرک تحصیلی دیپلم باشد و تعهد نامه موضوع ماده 2 آئین نامه نحوه عضویت در اتاق های بازرگانی را به نمایندگی از سوی شخص حقوقی امضاء نماید. در خصوص اشخاص حقوقی هم لازم است که شرکت، از قبل در دفتر ثبت تجاری نام خود را ثبت کرده باشد و حق عضویت را پرداخت نماید.
لازم به ذکر است تمامی افرادی که فعال اقتصادی هستند؛ می توانند متقاضی دریافت کارت عضویت باشند (حتی اتباع خارجی)؛ مگر این که طبق استعلام سازمان اداری و استخدامی کارمند دولت باشند. (البته اعضا هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزشی زیر نظر وزارت علوم از شرط کارمند دولت بودن، مستثنی هستند.)
مدارک لازم برای دریافت کارت عضویت در اتاق بازرگانی
به منظور دریافت کارت عضویت در اتاق بازرگانی، متقاضی می بایست مدارکی را در این زمینه تهیه نماید. همچنین مطابق با آیین نامه جدید نحوه عضویت در اتاق بازرگانی مصوب سال 1398، بسیاری از مدارک که سابقا ارائه آن الزامی بوده، حذف شده است. بنابرهمین، در حال حاضر، اسناد و مدارک لازم برای دریافت کارت عضویت در اتاق بازرگانی به شرح زیر می باشد:
باید توجه داشت که در آیین نامه جدید، متقاضی دریافت یا تمدید کارت عضویت حقیقی و حقوقی اتاق بازرگانی باید اسناد مربوط به فعالیت اقتصادی و تجاری خود را ارائه دهد. بر اساس بند (4) ماده (1) این آیین نامه، «دارا بودن پروانه فعالیت اقتصادی» و همچنین «ارائه معرفی نامه از پارک های علم و فناوری و مراکز رشد یا گواهی ثبت در دفتر تجاری از حوزه مربوطه» برای متقاضیان صدور یا تمدید کارت عضویت حقیقی و حقوقی الزامی شده است.
بر این اساس، در غیر موارد فوق، ارائه گواهی ثبت در دفاتر تجارتی از حوزه مربوطه الزامی است. همچنین، در آیین نامه جدید نحوه عضویت در اتاق های بازرگانی، بند مربوط به «داشتن برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت برای آقایان مشمول» که در آیین نامه مصوب سال 1374 جزو شروط اولیه دریافت کارت عضویت اتاق بازرگانی آمده بود، حذف شده است.
از جمله مدارک دیگری که باید تهیه شود؛ این است که شخص حقیقی می بایست مدارکی نظیر کارت ملی و مدارک هویتی، شناسنامه، مدرک تحصیلی حداقل دیپلم، مدارک گروه فعالیت، فرم منشور عضویت را امضا و ارائه دهد. شخص حقوقی نیز می بایست کارت ملی و شناسنامه مدیرعامل، مدرک تحصیلی حداقل دیپلم، مدارک گروه فعالیت و فرم منشور عضویت، تصویر اساسنامه از سوی مدیرعامل، آگهی تاسیس و تغییرات شرکت را می بایست ارائه کند.
مراحل و نحوه ثبت نام و اخذ فوری کارت عضویت در اتاق بازرگانی
همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره شد؛ افراد می توانند به صورت آنلاین فرآیند اخذ کارت عضویت اتاق بازرگانی را انجام بدهند. حال به جهت آگاهی داوطلبان، در این قسمت، مراحل و نحوه ثبت نام و اخذ فوری کارت عضویت در اتاق بازرگانی به همراه راهنمای تصویری آن ارائه شده است که به شرح زیر می باشد:
در ابتدا لازم است که شخص در مرورگر خود، آدرس سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند به نشانی cscs.chambertrust.ir را جست و جو کند و اگر از قبل در این سامانه ثبت نام نکرده است، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کند.
در این مرحله، شخص وارد صفحه ثبت درخواست صدور کارت عضویت می شود و می بایست شماره ملی، شماره همراه و کد پستی خود را وارد نماید.
سپس یک کد اعتبار سنجی به شماره تلفن متقاضی ارسال می شود که لازم است آن را در کادر مربوطه وارد نماید.
در مرحله بعد، لازم است که شخص اطلاعات شناسنامه ای خود را تکمیل کرده و سپس عکس خود را بارگذاری کند و سایر اطلاعات مورد نیاز را درج کند.
سپس متقاضی باید مشخصات تماس، آدرس منزل و آدرس محل کار و سایر اطلاعات درخواست شده را تکمیل کند.
سپس، فرد باید فرم تعهد نامه عضویت را پرینت بگیرد و آن را امضا نماید و بعد از امضا، شخص می بایست آن را بارگذاری کند و بر روی گزینه مرحله بعد کلیک کند.
در این مرحله فرد باید اطلاعات اظهارنامه دفاتر تجاری که قبلا از سامانه ثبت شرکتها دریافت کرده است را وارد کند.
سپس متقاضی باید رشته فعالیت خود را مشخص کند، یعنی باید نام و نوع فعالیت اعم از اصلی و فرعی را تعیین نماید.
متقاضی پس از این که نام و نوع فعالیت خود را معین کرد، می تواند عضویت در اتاق های مشترک ایران و سایر کشورها را انتخاب کند.
در این مرحله از مراحل دریافت کارت عضویت اتاق بازرگانی، شخص باید مدارکی را که از قبل تهیه کرده است، را بارگذاری کند و سپس بر روی مرحله بعد کلیک کند.
سپس متفاضی نامه ها و اسناد مالی را که در این بخش قرار دارد، می بایست پرینت بگیرد و آن را به مراجع ذیربط ارائه بدهد و پس از آن در سامانه بارگذاری کند.
سپس تمام اطلاعاتی که در مراحل قبلی وارد شده است، برای شخص به نمایش گذاشته می شود و باید آن را مطالعه کند و در صورت صحت اطلاعات، باید کد اعتبار سنجی را که به تلفن همراه شخص ارسال شده است را وارد کرده و در نهایت گزینه تایید نهایی را انتخاب کند.
بعد از تایید نهایی درخواست کارت توسط متقاضی، پرونده برای بررسی به پیش نویس شعبه اتاق متولی کارت ارجاع داده می شود. کارشناس مربوطه اقدام به بررسی اطلاعات و مدارک می کند و اگر نقصی در مدارک وجود داشته باشد، آن را به اطلاع شخص خواهند رساند، ولی اگر اطلاعات و مدارک او مورد تایید قرار بگیرد، می بایست به سامانه مراجعه کرده و حق عضویت خود را پرداخت کند تا کارت عضویت به وی تعلق گیرد.
استعلام رایگان کارت عضویت اتاق بازرگانی با کدملی
مدت اعتبار کارت عضویت یک سال تا پنج سال می باشد. گاهی اوقات ممکن است بعضی از اشخاص در مورد اعتبار کارت خود تردید داشته باشند و به همین دلیل، اشخاص برای اطمینان از اعتبار کارت عضویت، درصدد استعلام کارت عضویت اتاق بازرگانی می باشند. حال به جهت آشنایی علاقمندان، این قسمت از مقاله، به نحوه استعلام رایگان کارت عضویت اتاق بازرگانی با کدملی اختصاص داده شده است.
شخص به منظور استعلام اعتبار کارت عضویت اتاق بازرگانی، می بایست در مرورگر خود آدرس سایت اتاق بازرگانی به نشانی chambertrust.ir را جستجو کرده و وارد سایت شود.
پس از ورود به سایت، شخص باید گزینه "سامانه های خدماتی" را انتخاب کند.
در این مرحله، برای استعلام کارت عضویت شخص باید بر روی گزینه "استعلام اعتبار عضویت " کلیک کند.
حال به منظور استعلام کارت عضویت اتاق بازرگانی، شخص باید اطلاعات مربوط به شماره کارت، شماره ملی و نوع کارت را وارد کرده و بر روی دکمه تایید کلیک کنید.
بنابراین اشخاص تنها با وارد کردن شماره کارت و شماره ملی می توانند از اعتبار کارت خود مطلع شوند و اگر مدت آن منقضی شده است، اقدام به تمدید کارت عضویت کنند. همچنین لازم به ذکر است که برای استعلام لازم نیست که هزینه ای پرداخت گردد و این امر به صورت رایگان می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام و استعلام کارت عضویت اتاق بازرگانی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از ثبت نام و استعلام کارت عضویت اتاق بازرگانی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. در آیین نامه جدید، متقاضی دریافت یا تمدید کارت عضویت حقیقی و حقوقی اتاق بازرگانی باید اسناد مربوط به فعالیت اقتصادی و تجاری خود را ارائه دهد. بر اساس بند (4) ماده (1) این آیین نامه، «دارا بودن پروانه فعالیت اقتصادی» و همچنین «ارائه معرفی نامه از پارک های علم و فناوری و مراکز رشد یا گواهی ثبت در دفتر تجاری از حوزه مربوطه» برای متقاضیان صدور یا تمدید کارت عضویت حقیقی و حقوقی الزامی شده است.