برای مشاوره شرایط و مراحل مجوز کلینیک زیبایی
برای مشاوره شرایط و مراحل مجوز کلینیک زیبایی
تاسیس کلینیک زیبایی یکی از پردرآمدترین شغل های دنیا می باشد و امروزه به دلیل توجه مردم به مقوله زیبایی، این نوع از کلینیک های زیبایی مراجعه کنندگان زیادی دارد و سرمایه گذاران از این طریق، سود بسیاری را می توانند به دست بیاورند. البته تمام خدمات در کلینیک باید زیر نظر پزشک مجرب و فردی باشد که دوره های تخصصی این کار را گذرانده است.
برای تاسیس یک کلینیک زیبایی لازم است که مجوزی از وزارت بهداشت دریافت شود تا فعالیت آن کلینیک مطابق قانون باشد و قانون گذار برای اخذ این مجوز فرآیندی را در نظر گرفته است که اطلاع اشخاص از این مراحل، مدارک و شرایط حائز اهمیت می باشد.
از همین رو، در این مقاله، سعی شده است که در ابتدا شرایط و مدارک لازم برای دریافت مجوز تاسیس کلینیک زیبایی لیزر از وزارت بهداشت مورد بررسی قرار بگیرد. سپس به نحوه و مراحل گرفتن مجوز کلینیک زیبایی پوست و مو از وزارت بهداشت و هزینه اخذ مجوز تاسیس و راه اندازی کلینیک زیبایی اشاره می شود. در ادامه، برای استفاده و مطالعه کاربران آیین نامه مجوز تاسیس کلینیک زیبایی بارگذاری شده است. در نهایت امکان خرید مجوز کلینیک زیبایی لیزر موهای و تاسیس کلینیک زیبایی با مدرک پرستاری و مجوز کلینیک و موسسه زیبایی بدون پزشک و پزشک عمومی مورد مطالعه قرار می گیرد.
شرایط مجوز تاسیس کلینیک زیبایی
کلینیک های زیبایی در واقع به ساختمان هایی گفته می شود که بخشی از یک بیمارستان یا مراکز بهداشتی و درمانی هستند که خدماتی را در زمینه زیبایی به اشخاص ارائه می دهند. همچنین فعالیت این نوع از کلینیک ها زمانی معتبر می باشد که مجوز لازم، در این خصوص را دریافت کرده باشند که این امر، مستلزم رعایت شرایط و ضوابطی نظیر شرایط تاسیس کلینیک تخصصی پوست و مو می باشد. بنابراین برخی شرایط مجوز تاسیس کلینیک زیبایی به شرح زیر می باشد:
برای اخذ مجوز کلینیک زیبایی لیزر و نیز تاسیس کلینیک تخصصی پوست و مو، باید یک پزشک متخصص وجود داشته باشد و تمام پرسنل می بایست در این زمینه تجربه کافی داشته باشند. در واقع اجازه تاسیس کلینیک زیبایی فقط به پزشکان متخصص پوست داده می شود. همچنین اگر موسس دارای پروانه مطب مجاز و معتبر شهر مورد تقاضا باشد؛ نیز می تواند امور زیبایی را انجام دهد. مثلا پزشکان عمومی می توانند با اخذ پروانه مطب و گذراندن دوره، به انجام برخی امور زیبایی مثل تزریق ژل و بوتاکس بپردازند.
محل و فضای ساختمان و تجهیزات این کلینیک، لازم است که قبل از بهره برداری و صدور پروانه، مورد ارزیابی کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قرار گرفته و نقشه ساختمان به تایید و تصویب نهایی اداره کل فنی و نظارت بر طرح های عمرانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برسد. همچنین، تمام دستگاه های لیزر باید استاندارد و سالم باشند.
کلینیک زیبایی باید دارای واحد هایی مانند مدیریت، حسابداری، پذیرش، امور اداری، حداقل 2 اتاق برای معاینات اطاق تکه برداری و اعمال جراحی کوچک با دیواره کاشی و کف قابل شستشو، اتاق اشعه درمانی با اتاق الکترولیز جهت استفاده بانوان، سالن انتظار، اتاق های استراحت پرسنل، رختکن، آبدارخانه انبار و مرکز استریلیزاسیون باشد .علاوه بر این ساختمان کلینیک نیز باید واجد شرایطی نظیر این که مجهز به سیستم اطقا حریق، مطلوب بودن راه های پلکانی، پیش بینی برق اضطراری و . . . باشد.
مدارک لازم برای اخذ مجوز کلینیک زیبایی از وزارت بهداشت
همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره شد؛ برای تاسیس کلینیک زیبایی می بایست، مجوزی از وزارت بهداشت دریافت شود و گفته شد که باید شرایطی در مورد مکان کلینیک و پرسنل و موسس آن رعایت گردد. حال در این بخش، برخی مدارک لازم برای اخذ مجوز کلینیک زیبایی از وزارت بهداشت مورد مطالعه قرار می گیرد و به شرح زیر می باشد:
تصویر مصدق سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی کلینیک زیبایی
لیست تجهیزات به تفکیک بخش ها
لیست اسامی پرسنل به همراه مدارک تحصیلی آن ها و لیست اسامی پزشکان
اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه
آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی وآگهی آخرین تغییرات شرکت (ویژه متقاضیان حقوقی)
عکس پرسنلی
نقشه ساختمان و معماری تایید شده کلینیک با چیدمان کامل و نام ساختمان
پروانه پزشکی متخصص پوست و مو یا پروانه مطب پزشک عمومی در شهر مورد نظر
دانشنامه یا سند تسویه صندوق رفاه دانشجویان
گواهی عدم محکومیت انتظامی از سازمان نظام پزشکی
گواهی عدم سو پیشینه
البته لازم به ذکر است شخصی که متقاضی دریافت مجوز کلینیک زیبایی است، باید در تهیه این مدارک توجه و دقت کافی را داشته باشد؛ زیرا در فرض ناقص بودن مدارک، ممکن است که درخواست او توسط مرجع ذی صلاح رد گردد و مجدد باید در این مورد اقدام کند.
نحوه و مراحل گرفتن مجوز کلینیک زیبایی پوست و مو از وزارت بهداشت
اشخاص برای دریافت مجوز کلینیک زیبایی می بایست به سامانه صدور پروانه ها و مدیریت اطلاعات موسسان که زیر نظر معاونت درمان است؛ مراجعه کنند. حال به جهت آگاهی داوطلبان، در این قسمت نحوه و مراحل گرفتن مجوز کلینیک زیبایی پوست و مو از وزارت بهداشت به همراه راهنمای تصویری آن ارائه شده است که به شرح زیر می باشد:
در ابتدا شخص می بایست در مرورگر خود سایت parvaneh.behdasht.gov.ir را جستجو کرده و وارد سایت شود.
برای استفاده از خدمات این سایت شخص می بایست دارای حساب کاربری بوده؛ به همین منظور، متقاضی باید گزینه ثبت نام را انتخاب کند.
در این مرحله از مراحل نحوه دریافت مجوز کلینیک زیبایی، شخص به صفحه پیش ثبت نام منتقل می شود که لازم است از قسمت نام نرم افزار گزینه صدور پروانه را انتخاب کند. سپس با وارد کردن کد ملی و سال تولد بر روی گزینه جستجو کلیک کند.
در مرحله بعد شخص می بایست شماره تلفن خود را وارد کند و بر روی گزینه دریافت کد تایید کلیک کند.
پس از آن، شخص می بایست کد تاییدی که به گوشی ارسال شده است در کادر مربوطه وارد کند.
سپس، شخص وارد صفحه ایجاد حساب کاربری خواهد شد که می بایست اطلاعاتی نظیر، شامل شماره تلفن همراه، آدرس پست الکترونیک کلمه عبور را تکمیل کند و در انتها، بر روی گزینه تایید و ادامه ثبت نام کلیک نماید.
در مرحله بعدی، یک کد فعال سازی به آدرس پست الکترونیک شخص ارسال می گردد که لازم است این کد را در کادر مخصوص، وارد کرده و بر روی دکمه فعال سازی و ورود به سامانه کلیک نماید.
پس از آن، شخص می بایست از طریق نام کاربری و رمز عبود خود وارد حساب کاربری شود.
پس از ورود به حساب کاربر شخص باید استان مورد نظر خود را انتخاب نماید.
مرحله بعدی برای دریافت مجوز کلینیک زیبایی، انتخاب دانشگاه علوم پزشکی مربوطه می باشد.
به منظور دریافت مجوز کلینیک زیبایی، شخص باید بر روی دکمه ثبت درخواست جدید، کلیک نماید.
در مرحله بعد، مقرراتی در این زمینه برای شخص به نمایش گذاشته می شود که می بایست آن را مطالعه و در صورت پذیرش، بر روی دکمه شرایط فوق را می پذیرم، کلیک کند.
سپس مراحل نحوه دریافت مجوز کلینیک زیبایی، قابل مشاهده می باشد که در ابتدا باید اطلاعات مربوط موسسه پزشکی را تکمیل کند.
شخص باید اطلاعات هویتی موسسه را، در سه بخش موقعیت جغرافیایی، نام و نوع مالکیت موسسه، وارد سامانه کند. پس از تکمیل اطلاعات، بر روی دکمه ثبت و مرحله بعد، کلیک نماید.
در مرحله بعد شخص می بایست مدارک لازم را در این قسمت بارگذاری کرده و در نهایت آن را ثبت و گزینه مرحله بعدی را کلیک نماید.
در مرحله بعد، فرد باید به تفکیک اطلاعات مورد نیاز در خصوص موسسین را وارد کند. به همین منظور، برای وارد کردن اطلاعات هر موسس، باید بر روی دکمه ثبت موسس جدید، کلیک شود.
سپس متقاضی باید فرم های تعهدنامه های موسسین را دانلود کرده و پس از امضا کردن فرم ها، تصویر فرم های اسکن شده را بارگذاری نماید.
در مرحله بعد؛ لازم است که شخص نامه های استعلام را دانلود کرده و سپس پاسخ آن را بارگذاری کند.
در مرحله آخر از مراحل نحوه دریافت مجوز کلینیک زیبایی، پس از اتمام تمام مراحل فوق، شخص باید بر روی دکمه (ارسال درخواست موافقت اصولی جهت بررسی به اداره صدور پروانه ها) را کلیک کرده تا درخواست متقاضی برای بررسی، به دانشگاه علوم پزشکی مربوطه، ارسال گردد.
لازم به ذکر است که در صورت وجود نقص در مدارک امکان ارسال درخواست وجود ندارد و پس از رفع نقص شخص باید مجدد درخواست خود را ارسال کند. همچنین شخص جهت پیگیری درخواست، می بایست کارتابل خود را چک نماید و از وضعیت آن مطلع شود.
هزینه اخذ مجوز تاسیس و راه اندازی کلینیک زیبایی
از جمله مهم ترین سوالاتی که ممکن است افرادی که قصد تاسیس کلینیک زیبایی را دارند، با آن مواجه شوند، این است که برای دریافت مجوز در این خصوص، می بایست چه هزینه هایی را، متقبل شوند و این هزینه ها چه انواعی دارد. به همین منظور، این بخش از مقاله، به بیان هزینه اخذ مجوز تاسیس و راه اندازی کلینیک زیبایی اختصاص داده شده و به شرح زیر می باشد:
همانطور که بیان شد؛ اخذ مجوز کلینیک زیبایی مستلزم پرداخت هزینه هایی می باشد که هرساله تغییر می یابد و به همین جهت نمی توان یک هزینه ثابتی را برای آن در نظر گرفت، ولی به طور کلی، برای برای صدور موافقت اصولی و تمدید آن و هم چنین، صدور پروانه بهره برداری باید هزینه های مربوطه پرداخت گردد.
لازم به ذکر است که سایر هزینه شامل خرید ساختمان یا اجاره، هزینه استعلامات مورد نیاز، هزینه آموزش و دریافت گواهینامه، حقوق پرسنل، هزینه تبلیغات و . . . از دیگر هزینه های مجوز کلینیک زیبایی می باشد. همچنین خرید وسایل و تجهیزات پزشکی، یکی از هزینه های اصلی برای دریافت مجوز و راه اندازی کلینیک می باشد.
آیین نامه مجوز تاسیس کلینیک زیبایی
در بخش های قبلی در خصوص شرایط تاسیس کلینیک زیبایی، مدارک و نحوه دریافت مجوز کلینیک زیبایی توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که در این خصوص چه هزینه هایی وجود دارد. همچنین باید توجه داشت که برای دریافت مجوز و تاسیس کلینیک زیبایی در بخش پست و مو، آیین نامه ای تحت عنوان "آیین نامه تاسیس درمانگاه تخصصی پوست و مو" وجود دارد که به جهت آشنایی اشخاص، فایل آن در این قسمت بارگذاری شده و می توان برای مطالعه از این فایل استفاده کرد.
- نویسنده: وزارت بهداشـت، درمان و آموزش پزشکی
- حجم: 83.1 KB
این آیین نامه در 6 ماده تنظیم شده است که ماده 1 تعریف، ماده 2 شرایط تاسیس و بهره برداری، ماده 3 شرایط و وظایف مسئول فنی، ماده 4 شرایط ساختمانی و تاسیس، ماده 5 مقررات عمومی و در نهایت ماده 6 ضوابط مربوط به لغو موقت یا دائم پروانه تاسیس را بیان می کند.
خرید مجوز کلینیک زیبایی لیزر موهای زائد
یکی از پرسش های متداولی که ممکن است برای متقاضیان دریافت مجوز کلینیک موهای زائد، مطرح شود، این است که آیا خرید مجوز مدرسه غیرانتفاعی وجود دارد یا خیر. به عبارت دیگر، آیا شخصی که خود به هر دلیلی، توانایی دریافت مجوز کلینیک زیبایی لیزر موهای زائد را ندارد، می تواند از فرد دیگری که این نوع مجوز را دریافت نموده است؛ آن را خریداری کند.
زمانی که یک کلینیک به فروش رسیده یا به هر نحوی واگذار میگردد، این امکان وجود دارد که مجوز آن نیز واگذار شود، اما برای این کار لازم است که خریدار و مالک جدید نیز دارای تمامی شرایط لازم برای تاسیس مطب باشد، مانند این که یک پزشک پوست، درخواست انتقال مجوز را داشته باشد.
بنابراین به نظر می رسد که در این خصوص ممنوعیتی وجود نداشته باشد و افراد در صورت نیاز و تحت وجود شرایطی می توانند اقدام به خرید مجوز کلینیک زیبایی لیزر موهای زائد کنند. البته توصیه می گردد که قبل از خرید مجوز جانب احتیاط رعایت شود. علاوه بر این، رعایت شرایط ذکر شده، در فرد خریدار مجوز نیز امری الزامی در این خصوص می باشد.
تاسیس کلینیک زیبایی با مدرک پرستاری
همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره شد؛ برای تاسیس کلینیک زیبایی، دریافت مجوز الزامی می باشد. حال در این بخش، به بررسی این موضوع می پردازیم که آیا تاسیس کلینیک زیبایی با مدرک پرستاری و دریافت مجوز کلینیک و موسسه زیبایی بدون پزشک و با پزشک عمومی امکان پذیر می باشد یا خیر، که پاسخ به این سوال به شرح زیر است
دریافت مجوز کلینیک زیبایی بدون مدرک پزشکی اصولا امکان پذیر نمی باشد، مگر این که یک الی دو نفر پرشک با شخص همکاری کنند. به عبارتی، این مجوز فقط به پزشکان (حتی عمومی) داده می شود و در صورت نیاز، می توان پزشکی را پیدا کرد که به صورت شراکتی یا قراردادی با آن شخص برای دریافت مجوز کلینیک زیبایی پزشک عمومی همکاری کند. البته این امر در فرضی است که این همکاری مطابق قانون باشد. بنابراین، به نظر می رسد که با مدرک پرستاری نمی توان مجوز کلینیک زیبایی برای پرستاران را دریافت کرد، ولی پزشک عمومی می تواند در صورت گذراندن دوره های لازم، این مجوز را دریافت کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مراحل مجوز کلینیک زیبایی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و مراحل مجوز کلینیک زیبایی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.