برای مشاوره شرایط و مدارک ارتقا رتبه شرکت
برای مشاوره شرایط و مدارک ارتقا رتبه شرکت
موسسان شرکت پس از ثبت شرکت خود، نیاز به انجام اقداماتی کلیدی دارند که یکی از مهم ترین آن اقدامات، درخواست برای رتبه بندی شرکت می باشد. رتبه بندی شرکت های پیمانکاری به طور کلی بین 1 تا 5 رتبه، شرکت های مشاور بین 1 تا 3 رتبه و شرکت های انفورماتیک بین 1 تا 7 رتبه تقسیم می شود که رتبه 1 در همه آن ها بالاترین رتبه می باشد.
اما رتبه بندی شرکت تاریخ اعتبار محدودی دارد و طبعا هیات مدیره شرکت، پیش از پایان اعتبار آن باید اقدامات لازم را به انجام رسانند. هیات مدیره می توانند با توجه به شرایط موجود، رتبه شرکت خود را ارتقا دهد و یا تمدید کند. چنانچه شرایط شرکت ثابت و بدون تغییر باشد، باید جهت تمدید رتبه اقدام کند و چنانچه شرکت از جنبه های مختلف رشد داشته باشد، می تواند درخواست ارتقا رتبه بدهد. به دلیل نقش موثر شرکت های تجاری در اقتصاد خرد و کلان کشور و فراگیر بودن سرمایه گذاری در این شرکت ها، کسب اطلاعات در مورد ارتقا رتبه بندی شرکت ها بسیار حائز اهمیت می باشد.
از همین رو، این مقاله ابتدا به پاسخ این سوال که ارتقا رتبه شرکت چیست؛ می پردازد و سپس شرایط اخذ ارتقا رتبه و گرید شرکت پیمانکاری را بررسی می کند. در ادامه، مدارک لازم برای گرفتن ارتقا رتبه و گرید شرکت پیمانکاری و سایت گرفتن ارتقا رتبه و گرید شرکت معرفی می شود. در مرحله بعدی در مورد مراحل و نحوه ارتقا رتبه شرکت و موضوع شرایط ارتقا رتبه پیمانکاری از 5 به 4 اطلاعاتی ارائه می شود. در انتهای مقاله در مورد بخشنامه ارتقا رتبه شرکت پیمانکاری مطالبی بیان می گردد.
ارتقا رتبه شرکت چیست
رتبه بندی و اخذ گرید شرکت یکی از کلیدی ترین اقدامات اعضای هیات مدیره پس از ثبت می باشد. این رتبه بندی همانطور که گفته شد، بر اساس توانایی شرکت ها و به صورت های منحصر به فردی تقسیم بندی می شوند، یعنی در شرکت های پیمانکاری به 5 رتبه، در شرکت های مشاور به 3 رتبه و در شرکت های انفورماتیک به 7 رتبه تقسیم می شوند.
هر رتبه بندی یک دوره اعتبار مشخص شده دارد و پس از پایان زمان اعتبارش، باید با پیگیری های اعضای هیات مدیره شرکت، مراحل ارتقای آن انجام گیرد. احتمالا برای بسیاری از افراد این سوال مطرح می شود که ارتقا رتبه شرکت چیست؟ ارتقا رتبه به طور خلاصه به این معنی است که شرکت مذکور در دوره قبلی توانسته است استانداردها و امتیازات لازم را برای ارتقا را کسب کند و هم اکنون اجازه ارتقا و کسب رتبه بالاتر به وی داده شده است.
ارتقا رتبه شرکت، نیازمند کسب اعتبار و امتیازاتی در بخش های مختلف مانند بخش های مالی، قرارداد ها، افراد متخصص، تجهیزات فنی و اداری، تعداد پرسنل و... می باشد و هر شرکتی برای کسب رتبه بالاتر باید در تمامی این زمینه ها اعتبار و امتیاز خود را رشد دهد. پس از آن با همان مدارکی که در اخذ رتبه شرکت ارائه شد، درخواست ارتقا رتبه را در سامانه ساجات، که در ادامه معرفی خواهد شد، ثبت کرده و پس از تاییدیه مدارک، عملیات ارتقا رتبه انجام می گیرد.
شرایط اخذ ارتقا رتبه و گرید شرکت پیمانکاری
رتبه بندی شرکت یک نوع اعتبار سنجی است که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و با در نظر گرفتن روند فعالیت شرکت ها انجام می گیرد. در واقع رتبه شرکت، ضمانتی از کیفیت و اعتبار شرکت ها در عملکرد و ارائه خدماتشان می باشد. یکی از موارد کلیدی در مبحث رتبه بندی، ارتقا رتبه انواع شرکت هاست. حال برای متقاضیان این امر سوالی پیش می آید که شرایط اخذ ارتقا رتبه و گرید شرکت پیمانکاری و سایر شرکت ها چگونه است؟
ارتقا رتبه شرکت ها به اندازه اخذ رتبه از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا نشان دهنده ادامه شایستگی شرکت در عملکردهایش می باشد و در نتیجه آن، اعتبار شرکت های ارتقا رتبه یافته نزد سرمایه گذاران بیشتر و دامنه فعالیتی آن ها گسترده تر می شود، اما ارتقا رتبه شرایطی نیز دارد که در ادامه بررسی شده است.
یکی از شرایط مهم که شرکت ها با داشتن آن صلاحیت ارتقا رتبه را پیدا می کنند، افزایش انجام پروژه های گوناگون و به پایان رساندن آن هاست. با این عمل، امتیازات شرکت افزایش می یابد که در ارتقا رتبه امری موثر می باشد. همچنین در کنار افزایش انجام پروژه ها، برای ارتقا رتبه، سوابق مهندسان متخصص شرکت اهمیت بالایی دارد. طبیعتا هر چقدر سوابق این افراد بیشتر باشد، امتیازات شرکت نیز در این بخش بالاتر خواهد بود. در نهایت اظهارنامه های مالیاتی شرکت که به سازمان مالیاتی کشور ارائه می شود، در ارتقا رتبه تاثیر گذار است.
مدارک لازم برای گرفتن ارتقا رتبه و گرید شرکت پیمانکاری
همانطور که در بخش های قبلی مقاله گفته شد، رتبه بندی یکی از عوامل مهم در رشد و پیشرفت شرکت هاست. این امر، به این دلیل اهمیت دارد که شرکت هایی که رتبه کسب کنند؛ می توانند با توجه به رتبه خود در مناقصات دولتی و خصوصی حضور داشته و همچنین مشتری های بیشتری جذب نمایند.
پس از پایان اعتبار رتبه شرکت ها، هیات مدیره اقدام به ارتقا رتبه می کند. ارتقا رتبه در صورتی انجام می گیرد که فعالیت ها و پروژه های تکمیل شده شرکت، همچنین تعداد پرسنل شرکت، رشد قابل توجهی به نسبت دوره قبلی رتبه بندی داشته باشند. طبعا برای امر ارتقا رتبه مدارکی نیاز است.
مدارک موجود در این مورد همانند مدارک موجود در زمان اخذ رتبه می باشد. سوالی که معمولا برای متقاضیان پیش می آید این است که لیست مدارک لازم برای گرفتن ارتقا رتبه و گرید شرکت پیمانکاری و سایر شرکت ها چیست؛ که به منظور آشنایی علاقمندان در قسمت زیر، لیست این مدارک آمده که عبارتند از:
مدارک ثبتی شرکت (اساسنامه، اظهارنامه، روزنامه رسمی، تقاضانامه، شرکت نامه و...)
کد اقتصادی شرکت
تصویر شناسنامه و کارت ملی اعضای هیئت مدیره و سهامداران
تصویر کارت پایان خدمت تمام اعضای مذکر شرکت
کپی برابر اصل مدارک تحصیلی اعضای امتیاز آور شرکت
آخرین اظهارنامه مالیاتی
تصویر صورتجلسه تغییرات سهام
تصویر تمامی توافق نامه های شرکت
سوابق بیمه ای پرسنل با جزئیات
در ارتقا رتبه شرکت پیمانکاری هر چقدر شرکت مذکور رتبه بالاتری داشته باشد؛ در جذب مشتریان تازه میان رقبا موفق تر است، زیرا ارتقا رتبه به معنی اعتبار بالای آن شرکت و رشد مجموعه مذکور می باشد، اما چنانچه اطلاعات و مدارک درج شده در سامانه برای ارتقا رتبه نادرست و یا جعلی باشد، شرکت و مدیران آن بین یک تا سه سال از تشخیص صلاحیت برای ارتقا رتبه محروم می شوند.
سایت گرفتن ارتقا رتبه و گرید شرکت
رتبه بندی شرکت ها و همچنین ارتقا رتبه آن ها پس از پایان دوره اعتبار آن، یکی از نکات قابل توجه هیئت مدیره شرکت می باشد. یکی از سوالات متقاضیان در مورد ارتقا رتبه، آشنایی با سایت گرفتن ارتقا رتبه و گرید شرکت می باشد که این مقاله در این تیتر به معرفی آن پرداخته است.
یکی از سامانه های دولتی پر کاربرد، سامانه جامع هوشمند تشخیص صلاحیت عوامل نظام فنی و اجرایی است که سامانه ساجات نیز نامیده می شود. این سامانه در سال 1388 برای امر رتبه بندی و ارتقای رتبه شرکت ها توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ایجاد شد. آدرس این سامانه sajat.mporg.ir بوده و هم اکنون در دسترس کاربران می باشد.
تمامی انواع شرکت ها، یعنی شرکت های پیمانکار، مشاور، انفورماتیک و ساخت باید آیین نامه های مربوطه را که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تعیین شده، را مطالعه کرده و به کمک سامانه ساجات اقدام به ارتقا رتبه شرکت خود نمایند. در ادامه بخش های مقاله به روش انجام این کار اشاره شده است.
مراحل و نحوه ارتقا رتبه شرکت
رتبه بندی و ارتقا رتبه شرکت ها در سامانه ساجات به نشانی sajat.mporg.ir و با نظارت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به جهت بالا بردن کیفیت کاری شرکت ها و مجموعه های مختلف انجام می گیرد. این رتبه بندی در 5 سطح انجام می شود که پایین ترین سطح رتبه 5 و بالاترین سطح رتبه 1 می باشد.
مراحل و نحوه ارتقا رتبه شرکت دقیقا مشابه مراحل اخذ رتبه می باشد و مدارک مورد نیاز نیز تا حد زیادی شباهت دارد که در بخش های قبلی به آن ها اشاره شد. در نتیجه متقاضیان با توجه به ظرفیت ها و آیین نامه های موجود اقدام به ارتقا رتبه شرکت خود می کنند. چنانچه امتیازات شرکت به حد مناسب برسد و سایر شرایط برای ارتقا رتبه فراهم باشد، می توانند با طی کردن مراحل زیر ارتقا رتبه را انجام دهند.
در مرحله اول، متقاضی ابتدا باید وارد سامانه ساجات به آدرس sajat.mporg.ir شده و نحوه ورود خود (شامل ورود از طریق سامانه ساجات و یا ورود از طریق پنجره ملی خدمات) را انتخاب کند.
پس از آن شخص باید در قسمت مشخص شده، برای ورود به حساب کاربری خود نام کاربری و رمز عبور خود را وارد می کند. اگر فرد دارای حساب کاربری در سامانه ساجات نمی باشد، باید گزینه مشخص شده در تصویر را انتخاب کند و برای خود حساب کاربری تشکیل دهد. با توجه به این که کلیه افرادی که برای ارتقا رتبه شرکت اقدام می نمایند، پیش از این در سامانه ساجات ثبت نام نموده اند، معمولا دارای شناسه کاربری و گذر واژه نیز می باشند.
پس از ورود به سامانه ساجات، شخص می بایست به منظور ارتقا رتبه بندی شرکت درخواست دهد. نحوه ثبت درخواست ارتقا رتبه برای گروه های مختلف شرکت ها متفاوت است. در نهایت، شرکت ها چنانچه شرایط مذکور در پاراگراف های قبل را داشته باشند، می توانند اقدام به ارتقا رتبه شرکت خود نمایند. در بین این شرایط مهم ترین آن ها افزایش تعداد افراد امتیاز آور شرکت یا مقدار سرمایه آن می باشد.
شرایط ارتقا رتبه پیمانکاری از 5 به 4
یکی از اقداماتی که شرکت ها انجام می دهند، درخواست برای رتبه بندی شرکت می باشد و پس از پایان اعتبار رتبه، شرکت باید برای ارتقا آن رتبه اقدام کند. این رتبه بندی و ارتقا رتبه زیر نظر سازمان مدیریت و برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری انجام می شود. این سازمان با در نظر گرفتن افراد امتیاز آور و قرارداد های شرکت و همچنین عملکرد آن، رتبه ای برای شرکت لحاظ می کند.
به طور کلی، رتبه شرکت های پیمانکاری به پنج دسته و بین 5 تا 1 تقسیم بندی می شوند. رتبه پایه و پایین تر، رتبه 5 و بالاترین رتبه 1 می باشد. در نتیجه این رتبه بندی، در ابتدای امر چنانچه شرکت مذکور بتواند امتیازات لازم و اولیه را کسب کند، می تواند موفق به اخذ رتبه 5 شود. این رتبه اولین قدم برای رسیدن به رتبه 1 می باشد. متقاضیان زیادی خواهان دانستن چگونگی ارتقا رتبه پیمانکاری از 5 به 4 هستند که در ادامه به شرایط ارتقا رتبه پیمانکاری از 5 به 4 اشاره شده است:
همانطور که گفته شد، شرکت ها در ابتدا با توجه به امتیازات خود، از طریق ثبت اطلاعات و مدارک خود در سامانه ساجات و پس از تایید آن اطلاعات، می توانند رتبه 5 را کسب کنند. پس از آن و در پایان دوره اعتبار رتبه 5، متقاضیان باید برای ارتقا رتبه به 4 درخواست دهند، البته این ارتقا رتبه در صورتی انجام می گیرد که پیش شرط ها و شرایط آن وجود داشته باشد.
به عنوان مثال با توجه به میزان گردش مالی و ارزش دارایی های شرکت و افزایش تجربه و توان مالی مجموعه و همچنین با توجه به سوابق کاری و تحصیلات مدیران و پرسنل، در نظر گرفتن تجهیزات و ماشین آلات شرکت و نیروی های متخصص آن و در نهایت با لحاظ کردن عملکردهای شرکت در گذشته، چنانچه همه این موارد در تعادل و ارتقا باشند، ارتقا رتبه از 5 به 4 صورت می گیرد.
بخشنامه ارتقا رتبه شرکت پیمانکاری
یکی از اولین و مهم ترین مواردی که پس از تاسیس و ثبت شرکت باید توسط هیئت مدیره شرکت انجام گیرد، اخذ رتبه شرکت و پس از پایان دوره اعتبار آن رتبه، ارتقا رتبه شرکت می باشد. متقاضیان این امر باید پس از آماده سازی شرایط و مدارک مورد نیاز، با ورود به سامانه ساجات اطلاعات خود را ثبت کرده و در صورت تایید اطلاعات از سوی سامانه مذکور طی 1 تا 2 هفته، می توانند ارتقا رتبه را کسب کنند.
همانطور که گفته شد؛ در صورتی که شرکت مذکور بتواند امتیازات لازم را جهت ارتقا رتبه کسب کند و تعداد افراد امتیاز آور آن بیشتر شود، همچنین بتواند قراردادهای بزرگتری بسته و آن ها را به انجام برساند، درخوسات وی مبنی بر ارتقا رتبه توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور پذیرفته می شود.
به طور کلی و با توجه به شرایطی که برای ارتقا رتبه توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در نظر گرفته شده، نوع و زیرساخت شرکت باید طی 2 سال گذشته ارتقا یافته و تعداد افراد امتیاز آور آن نیز افزایش یافته باشد. برای بررسی دقیق تر این موضوع، بهتر است متقاضیان، بخشنامه ارتقا رتبه شرکت پیمانکاری را مطالعه نمایند. به جهت آشنایی علاقمندان، در قسمت زیر، بخشنامه ارتقا رتبه شرکت های پیمانکاری که همان آیین نامه طبقه بندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران می باشد، آورده شده است.
- نویسنده: سازمان برنامه و بودجه کشور
- حجم: 596 KB
- منبع: سایت سازمان برنامه و بودجه کشور
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مدارک ارتقا رتبه شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و مدارک ارتقا رتبه شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. متن این بخشنامه در متن مقاله ارائه داده شده است.