برای مشاوره شرایط تاسیس و ثبت شرکت علمی، آموزشی و پژوهشی
برای مشاوره شرایط تاسیس و ثبت شرکت علمی، آموزشی و پژوهشی


ثبت شرکت علمی، آموزشی و پژوهشی از جمله اقداماتی که به پیشرفت جامعه کمک می کند. این نوع شرکت ها و موسسات با توجه به موضوع فعالیت خود حسب مورد در زمینه های دانشگاهی، دانش بنیان، فنی و حرفه ای، علوم دینی، ورزشی و... به فعالیت و ارائه خدمت می پردازند.
ثبت شرکت علمی، آموزشی و پژوهشی مستلزم کسب اطلاعاتی در زمینه شرکت ها و موسسات آموزشی و پژوهشی، شرایط ثبت و تاسیس، فراهم نمودن مدارک لازم، یادگیری نحوه تاسیس و ثبت این نوع از شرکت ها و موسسات و همچنین شناخت مجوز های لازم و اساسنامه شرکت های علمی، آموزشی و پژوهشی می باشد.
از همین رو در این مقاله پس از پاسخ به این سوال که شرکت و موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی چیست، شرایط ثبت و تاسیس شرکت و پژوهشکده خصوصی علمی، آموزشی و پژوهشی در آیین نامه تاسیس اندیشکده مورد مطالعه قرار می گیرد. سپس درباره مدارک لازم برای ثبت اندیشکده و تاسیس شرکت و موسسه علمی، آموزشی و مطالعاتی و همچنین مراحل و نحوه ثبت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی بحث می شود و پس از آن که هزینه ثبت شرکت و آموزشگاه علمی، آموزشی و پژوهشی بررسی شد، مطالبی در رابطه با اخذ مجوز موسسه و اندیشکده علمی، آموزشی و پژوهشی از وزارت علوم بیان می شود. در نهایت نمونه اساسنامه موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی ارائه می شود.
شرکت و موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی چیست؟
با توجه به به ماده 1 آیین نامه ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجاری، مقصود از تشکیلات و موسسات غیر تجاری، کلیه تشکیلات و موسساتی است که برای مقاصد غیر تجارتی از قبیل امور علمی یا ادبی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شود؛ اعم از آن که موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند.
قانون گذار تعریف دقیقی از شرکت های تجاری ارائه نکرده است. شرکت تجاری دارای شخصیت حقوقی مستقل است و با توجه به ماده 20 قانون تجارت، شرکت تجاری به هفت قسم از قبیل، شرکت سهامی، نسبی، تضامنی و.... تقسیم می شود. در واقع دو یا چند نفر می توانند به منظور انجام امور تجاری و با آوردن سرمایه و نحوه تقسیم سود و زیان، شخصیت مستقل شرکت تجاری را تشکیل دهند.
موضوع شرکت ها و موسسات می تواند متفاوت باشد، اما موضوع شرکت و موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی چیست؟ موضوع فعالیت شرکت ها و موسسات علمی، آموزشی و پژوهشی، انجام پژوهش ها و مطالعات می باشد. این پژوهش ها و مطالعات می تواند در زمینه های مختلف صورت گیرد. به طور کلی موسسات آموزشی و پژوهشی در سه دسته کلی موسسات علمی، موسسات فنی و حرفه ای و موسسات علوم دینی فعالیت می کنند.
تاسیس مراکز تحقیقاتی و دانشگاه ها، انجام تحقیقات علمی در سطح ملی و بین المللی، ارائه خدمات در زمینه آموزش عالی و پژوهشی، برگزاری دوره های تخصصی به منظور آمادگی برای آزمون های تخصصی، ارائه خدمات در زمینه اعزام دانشجو به خارج از کشور، موسسسات و شرکت های دانش بنیان و دانشگاهی، تاسیس و تشکیل فدراسیون ملی ورزش دانشگاهی می تواند موضوع شرکت و موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی قرار گیرد.
لازم به ذکر است هر یک از شرکت ها و موسسات آموزشی و پژوهشی بر حسب موضوع فعالیت خود ملزم به اخذ مجوزهای لازم می باشند. همچنین موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی می تواند در یکی از قالب های دانش بنیان، موسسه تحقیقاتی، آموزشگاه فنی حرفه ای، پزوهشکده، پژوهشگاه، حوزه علمیه و... به ثبت برسد.
شرایط تاسیس پژوهشکده خصوصی علمی، آموزشی و پژوهشی
پس از شناخت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی در قسمت پیشین مقاله، اکنون در این قسمت؛ شرایط تاسیس پژوهشکده خصوصی علمی، آموزشی و پژوهشی و نیز شرایط تاسیس اندیشکده مورد مطالعه قرار می گیرد. به منظور ثبت و تاسیس شرکت و پژوهشکده خصوصی علمی، آموزشی و پژوهشی لازم است، متقاضی از طریق سامانه ثبت شرکتها به نشانی irsherkat.ssaa.ir اقدام نماید و پس از انجام مراحل مقتضی در سامانه و ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها، با انتشار آگهی شرکت علمی، آموزشی و پژوهشی را به ثبت برساند.
به منظور تاسیس موسسه و پژوهشکده خصوصی علمی، آموزشی و پژوهشی نیز وجود شرایطی لازم است. وجود حداقل دو نفر، وجود حداقل مبلغ صد هزار تومان به عنوان سرمایه اولیه که این سرمایه می تواند به صورت نقد یا غیر نقد باشد، وجود یک مکان برای موسسه به همراه مکان و اسناد آن ملک، وجود اساسنامه و صورتجلسه امضا شده و همچنین اخذ مجوز های لازم از شرایط تاسیس موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی می باشد.
مهم ترین تفاوت شرکت و موسسه در موضوع فعالیت و اهداف آن هاست. موسسات برای انجام امور غیر تجاری مانند علمی، پژوهشی، فرهنگی تاسیس می شوند، اما هدف از تشکیل شرکت ها امور تجاری و کسب سود و منفعت می باشد. همچنین به منظور ثبت و تاسیس شرکت و پژوهشکده خصوصی علمی، آموزشی و پژوهشی مدارکی لازم است که این مدارک در قسمت های بعدی مقاله مورد بحث قرار می گیرد.
مدارک لازم برای ثبت و تاسیس اندیشکده و موسسه علمی، آموزشی و مطالعاتی
همانطور که بیان شد به منظور ثبت و تاسیس شرکت و موسسه علمی، آموزشی وجود شرایط و فراهم کردن مدارکی لازم است. از همین رو پس از بررسی شرایط ثبت و تاسیس شرکت و پژوهشکده خصوصی علمی، آموزشی و پژوهشی در قسمت پیشین مقاله، اکنون در این قسمت از مقاله مدارک لازم برای ثبت و تاسیس شرکت و موسسه علمی، آموزشی و مطالعاتی مورد بررسی قرار می گیرد. مدارک لازم برای ثبت و تاسیس اندیشکده و موسسه علمی، آموزشی و مطالعاتی عبارت است از:
ارائه اصل و کپی مدارک شناسایی اعضا
تکمیل فرم مرتبط با مشخصات فردی
ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت برای آقایان
ارائه کپی اساسنامه
ارائه یک نسخه از کپی پروانه تشکیل موسسه یا شرکت
ارائه کپی سند مالکیت یا اجاره نامه محل موسسسه یا شرکت
تاییدیه اداره اماکن
تعهد نامه
تکمیل و ارائه تقاضا نامه ثبت موسسه یا شرکت از اداره ثبت شرکت ها
ارائه نام برای موسسه و شرکت
ارائه یک نسخه از روزنامه رسمی که آخرین تغییرات اعمال شده در شرکت را نشان دهد
ارائه صورتجلسه مجمع عمومی
ارائه مجوزهای لازم جهت تاسیس موسسه و شرکت علمی، آموزشی و مطالعاتی
پس از تکمیل مدارک لازم جهت ثبت موسسه و شرکت علمی، آموزشی و مطالعاتی، متقاضی می بایست نسبت به ثبت موسسه و شرکت اقدام نماید که در قسمت بعد این مقاله مراحل و نحوه ثبت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
مراحل و نحوه ثبت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی
پس از شناخت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و همچنین شرایط و مدارک لازم برای تاسیس و ثبت این نوع از شرکت و موسسه، اکنون در این قسمت از مقاله مراحل و نحوه ثبت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی مورد بررسی قرار می گیرد. به منظور ثبت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی لازم است متقاضی ابتدا به سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نماید. پس از ورود به این سامانه، صفحه ای مطابق تصویر ذیل، نمایش داده می شود که لازم است متقاضی بر قسمت پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نماید
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت سهامی خاص، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت سهامی خاص هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت سهامی خاص به آن ارسال می شود.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت سهامی خاص را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت ثبت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. همچنین لازم است که نوع، ارزش هر سهم و مشخصات سرمایه پرداخت شده و .... در این قسمت به دقت مشخص شود.
در این مرحله، متقاضی باید اطلاعات موسسان شرکت، نظیر تعداد آن ها، تاریخ جلسه و اطلاعات هویتی آن ها را در این قسمت وارد نموده و بر روی گزینه ذخیره اطلاعات شخص کلیک کند.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت سهامی آن را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعدی، نوبت به بارگذاری طرح اساسنامه شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت سهامی خاص برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در مرحله بعدی، اظهارنامه ثبت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی بر روی صفحه زیر، نمایش داده شده و داوطلب باید آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت مشاهده هرگونه ایراد یا نیاز به اصلاح، می بایست با ورود به گام مربوطه اطلاعات را ویرایش نماید.
در قسمت بعدی، خلاصه اظهارنامه برای داوطلب نمایش داده می شود که لازم است در صورت تایید آن، بر روی گزینه "ارسال جهت بررسی نام های پیشنهادی و محتوای الکترونیکی" کلیک شود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها مطابق آموزش تصویری و راهنمای ثبت آن، فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از این پس، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی به اتمام می رسد. بنابراین، با توجه به مطالب فوق می توان نتیجه گیری نمود که تکمیل فرم تقاضای ثبت شرکت سهامی خاص، در سامانه ثبت شرکت ها برای ثبت شرکت کافی نبوده و می بایست مراحل دیگری نیز در این زمینه، طی گردد.
هزینه ثبت شرکت و آموزشگاه علمی، آموزشی و پژوهشی
پس از بررسی شرایط، مراحل، مدارک تاسیس و ثبت موسسه و شرکت آموزشی و پژوهشی و همچنین آموزش مراحل و نحوه ثبت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی در قسمت های پیشین مقاله، اکنون در این قسمت از مقاله هزینه ثبت شرکت و آموزشگاه علمی، آموزشی و پژوهشی مورد مطالعه قرار می گیرد.
ثبت انواع شرکت و آموزشگاه علمی، آموزشی و پژوهشی مستلزم پرداخت هزینه هایی می باشد. هزینه صورت جلسات، هزینه ارسال مدارک از طریق پست، هزینه آگهی در روزنامه رسمی، هزینه اخذ مجوز های لازم، هزینه های مالیاتی، هزینه حق الثبت شرکت، هزینه ورود سیستمی اوراق تنظیم شده، پلمپ دفاتر قانونی و حق الوکاله وکیل در صورت وجود وکیل از جمله هزینه هایی است که برای ثبت شرکت و آموزشگاه علمی، آموزشی و پژوهشی نیاز است.
لازم به ذکر هرچقدر موضوع اساسنامه شرکت یا موسسه طولانی تر و همچنین تعداد موسسین بیشتر باشد؛ هزینه های لازم جهت انجام امور و روند اداری آن بیشتر می شود. تعرفه این هزینه ها توسط ادارات دولتی معین می شود و متقاضی ملزم به پرداخت این هزینه ها می باشد.
اخذ مجوز موسسه و اندیشکده علمی، آموزشی و پژوهشی از وزارت علوم
پس از شناخت مراحل و نحوه ثبت شرکت و موسسه علمی، آموزشی و تحقیقاتی در قسمت پیشین مقاله، اکنون در این قسمت از مقاله اخذ مجوز موسسه و اندیشکده علمی، آموزشی و پژوهشی از وزارت علوم مورد بررسی قرار می گیرد. همانطور که بیان شد هر یک از شرکت ها و موسسات آموزشی و پژوهشی بر حسب موضوع فعالیت خود ملزم به اخذ مجوز های لازم می باشند.
اما برای دریافت مجوز ثبت موسسه و اندیشکده علمی، آموزشی و پژوهشی چه شرایطی لازم است؟ به طور کلی برای ثبت موسسه و اندیشکده علمی، آموزشی و پژوهشی، سه نهاد وزارت فرهنگ و ارشاد، وزارت علوم و آموزش و پروش اقدام به صدور مجوز می نمایند. به منظور اخذ مجوز موسسه و اندیشکده علمی، آموزشی و پژوهشی از وزارت علوم لازم است؛ متقاضی پس از ثبت درخواست و طی کردن دوره های آموزشی مربوطه و اخذ تاییدیه، مدارک لازم را به مرجع ذی صلاح ارسال نماید.
پس از انتخاب نام برای موسسه و ثبت آن در اداره ثبت شرکت ها و انتشار آگهی در روزنامه رسمی شرایط و مراحل لازم جهت اخذ مجوز موسسه و اندیشکده علمی، آموزشی و پژوهشی از وزارت علوم به پایان می رسد. مدارک لازم جهت اخذ مجوز موسسه و اندیشکده علمی، آموزشی و پژوهشی از وزارت علوم عبارت است از: تکمیل فرم مشخصات متقاضی، کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی، گواهی عدم سوء پیشینه، کپی سند مالکیت یا اجاره نامه مکان موسسه، کپی پروانه تاسیس موسسه، مدرک مثبت تدریس و فعالیت در زمینه های مربوطه و تعهد نامه کتبی.
نمونه اساسنامه موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی
اساسنامه از اصلی ترین اسناد شرکت ها و موسسات محسوب می شود. امروزه به منظور به ثبت رساندن شرکت یا موسسه لازم است متن اساسنامه در سامانه جامع ثبت شرکت وارد شود. اصولا اساسنامه دارای چندین بند، چندین ماده و تبصره می باشد. در اساسنامه، نحوه فعالیت، اهداف و وظایف شرکت بیان می شود.
همانطور که بیان شد؛ یکی از مهم ترین مدارک لازم جهت به ثبت رساندن موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی، اساسنامه می باشد. در واقع اساسنامه قانون اداره شرکت است که در آن چگونگی اداره شرکت و روابط بین شرکا بیان می شود. از این رو در این قسمت از مقاله، نمونه اساسنامه موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی ارائه می شود.
- نویسنده: موسسه علمی، آموزشی و پژوهشی
- حجم: 3.17 MB
میزان سرمایه اولیه، مدت فعالیت، نشانی موسسه یا شرکت، موضوع فعالیت، تعداد مدیران و بازرسان، نحوه تقسیم سود و زیان، حد نصاب تشکیل و تصمیم در مجامع عمومی، ترتیب و شرایط افزایش و کاهش سرمایه، نحوه انحلال شرکت و.... از مواردی است که لازم است در متن اساسنامه ذکر شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط تاسیس و ثبت شرکت علمی، آموزشی و پژوهشی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط تاسیس و ثبت شرکت علمی، آموزشی و پژوهشی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. به سامانه درگاه ملی مجوزها مراجعه کنید. مدارک و شرایط در این سایت برای مجوز اندیشکده ارائه شده ست.