برای مشاوره مزایا و شرایط ثبت شرکت در عمان
برای مشاوره مزایا و شرایط ثبت شرکت در عمان
یکی از روش های سرمایه گذاری در سایر کشورها، ثبت شرکت در آن ها می باشد. کشور عمان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود، ارتباط با سایر کشورهای منطقه و نزدیکی به کشور ایران، همواره یکی از مقاصد سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کار در ایران محسوب شده و افراد زیادی را علاقمند به ثبت شرکت در این کشور نموده است.
آنچه در میان حائز اهمیت می باشد، این است که ثبت شرکت در هر کشوری، از جمله کشور عمان، دارای ضوابط و شرایط خاص خود بوده و تا زمانی که شرایط مذکور از جانب متقاضی مورد رعایت قرار نگیرد، امکان ثبت شرکت وجود نخواهد داشت. از طرف دیگر، برای ثبت قانونی شرکت در این کشور، شخص لازم است که مدارکی را از پیش تهیه نموده و با میزان هزینه آن آشنایی داشته باشد. به همین دلیل؛ پرداختن به جزئیات ثبت شرکت در کشور عمان از جمله مراحل و نحوه آن و نیز، مزایای کارت اقامت عمان امری ضروری به نظر می رسد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ پرداختن به این موضوع که مزایای ثبت شرکت در عمان چیست و شرایط آن چه می باشد؛ به مراحل و نحوه ثبت شرکت در عمان بپردازیم. سپس در خصوص مدارک لازم در این زمینه صحبت خواهیم کرد و در انتها، هزینه های مربوطه و کارت اقامت و مهاجرت به عمان از طریق ثبت شرکت را ارائه خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مزایای ثبت شرکت در عمان
یکی از راه های برخورداری از مزایای سرمایه گذاری در کشور عمان، ثبت شرکت در این کشور می باشد. کشور عمان، به منظور افزایش رشد اقتصادی خود و جذب صنعتگران و بنگاه های اقتصادی به داخل کشور، امتیازات زیادی برای داوطلبان ثبت شرکت در این کشور در نظر گرفته است. به منظور آشنایی علاقمندان با این امتیازات، این قسمت از مقاله، به بیان مزایای ثبت شرکت در عمان اختصاص داده شده است.
یکی از مزایای ثبت شرکت در کشور عمان، موقعیت جغرافیایی خاص آن می باشد. از آن جایی که عمان از جمله همسایگان جنوبی کشور ایران به شمار می آید، بسیاری از افراد تمایل داشته تا در عوض کشورهای دور دست، شرکت خود را کشورهای همسایه به ثبت رسانده تا به راحتی به کسب و کار خود دسترسی داشته باشند. علاوه بر موقعیت جغرافیایی ویژه، کشور عمان، یکی از اقتصادهای رو به رشد در منطقه نیز به حساب می آید، به طوری که واحد پول آن، از جمله معتبرترین و با ارزش ترین واحد های پولی در جهان محسوب می شود.
ثبت شرکت در مناطق آزاد عمان، همانند ثبت شرکت در بسیاری از کشورها، نیاز به شریک عمانی نداشته و به این ترتیب، متقاضی می تواند مالکیت صد در صدی بر شرکت خود داشته باشد. این درصد برای سایر مناطق به میزان 70% تعیین شده است.. یکی دیگر از مزایای ثبت شرکت در عمان، معافیت های مالیاتی است که این کشور، برای حمایت از سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کارها در نظر گرفته است. علاوه بر معافیت های مالیاتی، برخورداری از طرح های حمایتی متعدد نیز از جمله مهم ترین فواید ثبت شرکت در این کشور می باشد.
با ثبت شرکت در عمان، فرد امکان افتتاح حساب در بانک های بین المللی را نیز خواهد یافت که این امر، با توجه به تحریم های اعمال شده بر ایران، برای سرمایه گذاران دارای اهمیت بیشتری است. اخذ اقامت و تابعیت این کشور نیز از دیگر امتیازات ثبت شرکت در عمان محسوب می شود. علاوه بر این، عمان با نهادهای اقتصادی جهانی مانند سازمان تجارت جهانی ارتباط داشته و این امر، اهمیت ثبت شرکت در این کشور را دو چندان می نماید.
شرایط ثبت شرکت در عمان
عمان فرصت های زیادی را برای سرمایه گذاران خارجی فراهم نموده تا از طریق ثبت شرکت در این کشور، آن ها را تبدیل به یک شریک تجاری و سرمایه گذار بلند مدت در داخل کشور، نماید. با این حال، ثبت شرکت در عمان، نیز نیازمند رعایت شرایط و ضوابطی می باشد. به جهت آشنایی متقاضیان با شرایط ثبت شرکت در عمان، مهم ترین این ضوابط و شرایط در قسمت زیر بیان گردیده که به شرح زیر می باشد:
از آن جایی که ثبت شرکت در عمان، نیازمند مراجعه حضوری متقاضی به این کشور برای انجام فرآیندهای اداری می باشد، شخص می بایست از پاسپورت معتبر در این زمینه برخوردار بوده و ممنوعیتی برای خروج از کشور نداشته باشد.
همانطور که پیش تر اشاره گردید، عمان؛ مالکیت خارجی صد در صدی بر شرکت های خارجی که در مناطق آزاد به ثبت می رسند را مجاز دانسته است، اما این رقم برای سایر مناطق به میزان 70% تعیین شده است. این امر به این معنی است که خارجیان برای ثبت شرکت در غیر از مناطق آزاد عمان، تنها می توانند هفتاد درصد مالکیت را کسب نموده و برای 30% باقی مانده، نیاز به شریک عمانی خواهند داشت.
از دیگر شرایط ثبت شرکت در کشور عمان، پرداخت کلیه هزینه های اداری ثبت شرکت، ارائه تاییدیه پرداخت به نهادهای مربوطه و تهیه و تنظیم مدارک لازم برای ثبت شرکت در عمان می باشد.
شرکت ها در عمان، همانند ایران، به انواع مختلفی تقسیم بندی شده و نیاز است که متقاضی، به هنگام ثبت شرکت، شرط حداقل تعداد موسسان و حداقل میزان سرمایه لازم را رعایت نماید. این شرط با توجه به نوع شرکت متفاوت می باشد.
انجام کلیه مراحل قانونی ثبت شرکت در عمان، برای آغاز رسمی فعالیت، امری الزامی است. از جلمه مهم ترین مراحل ثبت شرکت در عمان، انتخاب نام برای شرکت می باشد. با این وجود، انتخاب نام به منظور انجام مراحل ثبت شرکت در عمان، با محدودیت هایی همراه است که از جمله آن می توان به عربی بودن اسم شرکت و مطابقت آن با فرهنگ عمان اشاره نمود. بنابراین، فرد به هنگام ثبت شرکت در عمان لازم است که محدودیت های قانونی در این زمینه را نیز مورد توجه قرار دهد.
همچنین؛ علاوه بر کلیه شرایط قید شده در قسمت فوق، شرایط سنی برای ثبت شرکت در عمان نیز می بایست مورد رعایت قرار گیرد. مطابق با این شرط، تنها افراد بالای هجده سال مجاز به ثبت شرکت در این کشور بوده و می توانند کسب و کار خود را به طور مستقل راه اندازی نمایند. توجه به این نکته حائز اهمیت می باشد که وجود کلیه شرایط و ضوابط فوق، برای ثبت شرکت در عمان ضروری بوده و نبود هر یک، مانع از ثبت شرکت در این کشور خواهد شد.
مراحل و نحوه ثبت شرکت در عمان
در قسمت های گذشته، پیرامون مزایا و شرایط ثبت شرکت در کشور عمان توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که ثبت شرکت در عمان، نیازمند حضور فیزیکی متقاضی در این کشور، به منظور انجام مراحل اداری ثبت می باشد. در این میان ممکن است این سوال در ذهن برخی افراد ایجاد شود که ثبت شرکت در کشور عمان چگونه انجام می گیرد و فرد می بایست در این راستا، چه فرآیندی را طی نماید. از این رو، در ادامه مقاله، به بیان مراحل و نحوه ثبت شرکت در عمان پرداخته شده است.
برای ثبت شرکت در عمان، شخص در ابتدا می بایست یک نام تجاری را به نام شرکت ثبت نموده و آن را به تایید وزارت تجارت عمان رساند. آنچه در انتخاب نام شرکت حائز اهمیت می باشد این است که محدودیت های قانونی نام تجاری، می بایست در این زمینه مورد رعایت قرار گیرد که برخی از موارد آن به شرح زیر می باشد:
غیر تکراری بودن نام
عربی بودن نام تجاری
مطابقت با آداب و رسوم و فرهنگ کشور عمان
اسامی خاص فقط در صورتی مجاز خواهند بود که به نام سرمایه گذار اشاره نمایند.
پس از انتخاب نام شرکت، لازم است که نوع شرکت تعیین شده و شرکا مشخص گردند. در مرحله بعدی، شخص لازم است که مدارک لازم برای شرکت را به اتاق بازرگانی و صنعت عمان (OCCI) ارسال نموده و در این نهاد، ثبت نام نماید. مدارک لازم برای ثبت شرکت در عمان شامل پیش نویس تفاهم نامه، اساسنامه و... می گردد. پس از آن، فرد می بایست تاییدیه و مجوز های مربوطه را از ارگان های ذی الصلاح دریافت نموده که از جمله آن می توان به تاییدیه وزارت دارایی اشاره نمود. این تاییدیه ها با توجه به ماهیت، اندازه و فعالیت های تجاری شرکت تعیین می شوند.
در نهایت نیز، متقاضی باید برای دریافت مهر شرکت و افتتاح حساب بانکی اقدام نماید. مهر شرکت، علامت ویژه ای است که اصالت آن، به تایید صاحبان امضای شرکت رسیده باشد و افتتاح حساب بانکی نیز به این منظور صورت می گیرد که حداقل سرمایه اولیه لازم به حساب شرکت واریز گردد.
مدارک ثبت شرکت در عمان
برای ثبت کردن کلیه شرکت ها در کشور عمان، مانند سایر کشورها، لازم است که متقاضی مدارک مورد نیاز در این زمینه را تهیه و ارائه نماید. در این میان ممکن است عده ای از متقاضیان از خود سوال نمایند که مدارک ثبت شرکت در عمان شامل چه مواردی می شود و چه اسنادی در این زمینه، می بایست ارائه گردد. اسناد و مدارک لازم برای ثبت شرکت در عمان به شرح زیر می باشد:
مدارک هویتی کلیه اعضا شرکت شامل کارت پایان خدمت یا معافیت (مخصوص آقایان)، پاسپورت معتبر، عکس و ...
مدارک مربوط به شرکت (من جمله اسناسنامه، تفاهم نامه و...)
گواهی ثبت نام در اتاق بازرگانی عمان
تاییدیه ثبت مربوط به اداره مالیات
گواهی سپرده اولیه و مدارک افتتاح حساب در یک بانک در عمان
گواهی عدم سوء پیشینه
تکمیل و ارائه فرم ثبت شرکت
در صورتی که برای انجام امور مربوط به ثبت شرکت، وکیل اخذ می گردد، می بایست سند وکالت نامه رسمی نیز ضمیه مدارک فوق گردد. همچنین، مدارکی که به زبانی غیر از زبان عربی، تنظیم شده اند، می بایست به زبان عربی ترجمه گردند. برای مثال، چنانچه شرکا شرکت نامه میان خود را به زبان فارسی منعقد نموده اند، می بایست برای ثبت شرکت در عمان، آن را به زبان عربی ترجمه نموده و به مراجع ذی صلاح این کشور تحویل دهند.
هزینه ثبت شرکت در عمان برای ایرانیان
یکی از اساسی ترین شرایط برای ثبت شرکت در عمان، پرداخت تمامی هزینه های اداری مربوط به ثبت شرکت می باشد. با توجه به نوسات نرخ ارز در سال های گذشته و لزوم داشتن سرمایه به ارز خارجی برای تاسیس و ایجاد شرکت، بسیاری از افراد در صدد این هستند تا از میزان هزینه ثبت شرکت در عمان برای ایرانیان مطلع شده تا برنامه ریزی های لازم در این خصوص را انجام دهند.
نخستین هزینه برای ثبت شرکت در عمان، تامین حداقل سرمایه لازم برای تاسیس شرکت می باشد. این هزینه با توجه به نوع شرکت متفاوت بوده و می تواند هزینه ای معادل 50,000 تا 150,000 ریال عمانی را برای فرد در بر داشته باشد. علاوه براین، متقاضی لازم است که مبلغی را تحت عنوان مالیات به اداره دارایی عمان پرداخت نماید. مالیات شرکت ها در عمان با توجه به درآمد شرکت تعیین می گردد. برای مثال مالیات بر درآمد شرکت هایی که کمتر از 20,000 ریال سود خالص سالیانه دارند، حدود 15 درصد می باشد.
علاوه بر هزینه های فوق، شخص می بایست مبلغی را نیز به منظور، استخدام کارمندان، هزینه اجاره و یا خرید محل دفتر و هزینه ترجمه مدارک و ... نیز در نظر گیرد. همچنین، از آن جایی که ثبت شرکت در عمان، مستلزم مراجعه حضوری متقاضی به این کشور می باشد، شخص لازم است که هزینه لازم به منظور سفر به این کشور را نیز تامین نماید. بنابراین به افراد توصیه می شود که قبل از هر گونه اقدام به منظور ثبت شرکت در عمان، از دارا بودن سرمایه لازم و هزینه اقامت عمان اطمینان حاصل نمایند.
کارت اقامت و مهاجرت به عمان از طریق ثبت شرکت
در قسمت های گذشته، پیرامون مزایا، شرایط و مراحل ثبت شرکت در کشور عمان توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که ثبت شرکت در عمان دارای امتیازات بسیاری برای سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کارها می باشد. یکی از سوالاتی در این زمینه مطرح می شود، این است که آیا امکان اخذ اقامت از کشور عمان و کارت اقامت آن، به وسیله مهاجرت به این کشور و ثبت شرکت در آن وجود دارد یا خیر. در پاسخ به این پرسش، این قسمت از مقاله به بیان موضوع اقامت و مهاجرت به عمان از طریق ثبت شرکت اختصاص داده شده است.
در پاسخ به پرسش فوق، می توان بیان داشت که امکان اخذ کارت اقامت موقت از کشور عمان با ثبت شرکت در این کشور امکان پذیر می باشد. کارت اقامت موقتی که از این طریق به فرد اعطا می شود دارای اعتبار سه ساله بوده و پس از پایان مهلت، این مدت به همین مقدار تمدید می شود. توجه به این نکته ضروری است که تمدید کارت اقامت کشور عمان تنها در صورت رعایت تمام قوانین شهروندی این کشور و نداشتن تخلف مالیاتی امکان پذیر می باشد.
علی رغم اخذ کارت اقامت موقت، امکان دریافت کارت اقامت دائم کشور عمان و پس از آن، پاسپورت عمان از طریق ثبت شرکت در این کشور، وجود ندارد. بنابراین، افرادی که قصد سرمایه گذاری و یا ثبت شرکت در کشور عمان را دارند، تنها می توانند کارت اقامت عمان به صورت موقت را از این کشور را دریافت نموده و دریافت تابعیت و اقامت دائم این کشور از این طریق میسر نمی باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مزایا و شرایط ثبت شرکت در عمان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از مزایا و شرایط ثبت شرکت در عمان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. اقامت موقت