برای مشاوره پیرامون افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس
برای مشاوره پیرامون افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس
یکی از شرایط تشکیل و ثبت شرکت های سهامی تهیه مدارک مورد نیازی می باشد که باید برای مرجع ثبت شرکت ها ارسال شود. همچنین؛ یکی از این مدارک، گواهی بانکی می باشد که دریافت این گواهی، مستلزم این است که در یکی از بانک ها حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس افتتاح شود.
برای افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس، لازم است که شرایط و ضوابطی رعایت گردد و مراحلی در این خصوص طی شود. همچنین، متقاضی باید مدارکی را در این خصوص تهیه کند. از همین رو، ضروری است که شخص برای افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس نسبت به این شرایط، مدارک و مراحل آگاهی داشته و از نمونه متن درخواست افتتاح حساب شرکت مطلع باشد.
به همین جهت، در این مقاله، سعی شده است که پس از پاسخ به این سوال که افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس چیست؛ به شرایط افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس با مسئولیت محدود اشاره می شود. سپس مدارک لازم و نامه درخواست حقوقی افتتاح حساب شرکت و شخصیت حقوقی در شرف تاسیس مورد مطالعه قرار می گیرد. در نهایت، مراحل و نحوه افتتاح حساب آنلاین شرکت و شخصیت حقوقی در شرف تاسیس و بهترین بانک برای افتتاح حساب شرکت و افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس بانک ملت معرفی می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص همراه ما باشید.
افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس چیست
برای ثبت شرکت لازم است مراحلی طی شود که یکی از این مراحل در شرکت های سهامی، افتتاح حساب به نام شرکت در شرف تاسیس می باشد. حال ممکن این سوال مطرح شود که افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس چیست؛ که پاسخ به این سوال در این بخش مورد بررسی قرار می گیرد.
در ابتدا؛ باید گفت که تهیه گواهی نامه بانکی از وظایف موسسین می باشد. تامین کنندگان سرمایه در شرکت سهامی عام به دو دسته موسس و پذیره نویس تقسیم می شوند. تفکیک میان موسس و پذیره نویسان تا زمانی برقرار است که شرکت به ثبت نرسیده است و زمانی که شرکت به ثبت برسد، هر دو سهامداران شرکت محسوب می شوند.
یکی از مراحل مربوط به ثبت برخی از شرکت ها مانند شرکت های سهامی، افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس می باشد. همچنین ماده 6 لایحه اصلاحی قانون تجارت در این خصوص بیان می کند: «برای تاسیس شرکت های سهامی عام موسسین باید اقلا بیست درصد سرمایه شرکت را خود تعهد کرده و لااقل سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس نزد یکی از بانک ها سپرده سپس اظهارنامه ای به ضمیمه طرح اساسنامه شرکت و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام که به امضاء کلیه موسسان رسیده باشد؛ در تهران به اداره ثبت شرکت ها و در شهرستان ها به دایره ثبت شرکت ها و در نقاطی که دایره ثبت شرکت ها وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاک محل تسلیم و رسید دریافت کنند.»
بنابراین، مطابق با ماده ذکر شده، موسسین باید در بانک، حسابی به نام حساب شرکت در شرف تاسیس افتتاح نموده و حداقل 20 در صد از کل سرمایه شرکت را تعهد نموده و حداقل 35 درصد از مبلغ تعهد شده (نه کل سرمایه شرکت) را به صورت نقدی پرداخت کنند. سپس اظهارنامه ای به ضمیمه طرح اساسنامه شرکت و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام و گواهی بانکی که به امضای کلیه موسسین رسیده باشد،در تهران به اداره ثبت شرکت ها و در شهرستان ها به دایره ثبت شرکت ها و در نقاطی که دایره ثبت شرکت ها وجود ندارد، به اداره ثبت اسناد و املاک محل تسلیم و رسید دریافت کنند.
باید به این نکته نیز توجه داشت که افتتاح حساب یکی از تشریفات الزامی تشکیل و ثبت شرکت های سهامی می باشد؛ درحالی که در خصوص سایر شرکت ها مانند شرکت با مسئولیت محدود و تضامنی و نسبی و . . . الزامی برای افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس وجود ندارد.
شرایط افتتاح حساب بانکی شرکت در شرف تاسیس با مسئولیت محدود
در ابتدا، باید گفت که شرکت های با مسئولیت محدود می توانند سرمایه را به بانک واریز ننموده و مدیر عامل و یا رئیس هیات مدیره گواهی نماید که کلیه سرمایه تحویل گردیده است و این گواهی جهت اداره ثبت شرکت ها کافی می باشد. بنابراین برای ثبت این نوع از شرکت ها نیازی به افتتاح حساب نمی باشد.
میزان سهم الشرکه ابتدایی در شرکت با مسئولیت محدود، فقط در اساسنامه شرکت تعیین شده است و انجام فرایند باز کردن حساب و انتقال سرمایه به آن حساب لزومی ندارد. به عبارتی، در شرکت های با مسئولیت محدود تمام سرمایه می تواند نقد یا غیر نقد باشد. در خصوص آورده نقدی در شرکت های با مسئولیت محدود قانون گذار تشریفات خاصی مانند حساب بانکی را پیش بینی نکرده است و پرداخت می تواند به هر شکلی باشد.
همانطور که گفته شد؛ الزامی برای افتتاح حساب در خصوص شرکت های با مسئولیت محدود وجود ندارد و صحبت از شرایط افتتاح حساب بانکی شرکت در شرف تاسیس با مسئولیت محدود نیز بی معنی است. با این حال، برای در این بخش، به شرایط افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس برای شرکت های سهامی اشاره می شود که این ضوابط و شرایط به صورت کلی به شرح زیر می باشد:
به طور کلی، شرایط افتتاح حساب برای شرکت های سهامی و موسسات به این صورت است که بعد از تایید نام شرکت یا موسسه مدیرعامل و یا دارنده حق امضای شخصیت حقوقی با در دست داشتن مدارک ثبتی و تایید نام و مدارک خودش و با مراجعه به یکی از بانک های معتبر کشور، اقدام به افتتاح حساب حقوقی به نام شخص حقوقی می کند.
مدارک لازم جهت افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس
در بخش قبلی، توضیحاتی راجع به شرایط و ضوابط افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس ارائه شد. حال لازم به ذکر است که برای افتتاح حساب شرکت، مدارکی توسط متقاضی می بایست ارائه گردد. به همین منظور، مدارک لازم جهت افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس و افتتاح حساب حقوقی آنلاین به شرح زیر می باشد:
اساسنامه شرکت
صورتجلسه مجمع عمومی موسس
درخواست افتتاح حساب بانکی با امضای صاحبان امضای مجاز شرکت
ارائه یک نسخه از شرکت نامه
ارائه مجوز بانک مرکزی در صورت لزوم
تایید امضای صاحبان امضای مجاز شرکت
پرداخت هزینه های افتتاح حساب و واریز حداقل مبلغ لازم
ارائه چند قطعه عکس از تصویر صاحبان امضای مجاز شرکت
ارائه مدارک هویتی اعضای شرکت (مدیران)، مانند شناسنامه و مدرک اثباتکننده سمت و حدود اختیارات هر شخص
استعلام نام شرکت و مدارک هویت مدیران شرکت توسط بانک مرکزی
کامل کردن فرمهای افتتاح حساب بانکی
ارائه تعهد مبنی بر تسلیم آخرین نسخه اطلاعات و اسناد و مدارک لازم
در مورد این گونه شرکت ها و قبل از به ثبت رسیدن و درج آگهی در روزنامه رسمی کشور، دسته چک تسلیم نمی گردد و در صورت عدم ثبت شرکت (تا 6 ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه)، واریز کنندگان می توانند با ارائه رسید بانک و گواهینامه ای از عدم ثبت شرکت، وجه واریز شده را دریافت نمایند.
همچنین مدیران و بازکنندگان حساب جاری باید کتبا تعهد نمایند که آخرین مدارک لازم برای افتتاح حساب حقوقی و اطلاعات مربوط به شرکت را در اختیار بانک قرار داده و متعهد شوند که هر نوع تغییری که در اساسنامه و یا شرکت نامه و یا تصمیمات هیئت مدیره، سمت، اختیارات، مدت ماموریت مدیران و صاحبان امضا به عمل آید، بلافاصله بانک را کتبا مطلع سازند.
نامه درخواست افتتاح حساب بانکی برای شرکت در شرف تاسیس
همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره شد؛ اشخاص برای افتتاح حساب باید به بانک مراجعه کنند و نامه درخواست افتتاح حساب بانکی برای شرکت در شرف تاسیس و شخصیت حقوقی در شرف تاسیس خود را همراه با مدارکی ارائه بدهند. حال در این قسمت، به مندرجات این نامه درخواست به صورت کلی اشاره می شود.
نمونه نامه درخواست افتتاح حساب حقوقی باید حاوی مندرجاتی باشد که این موارد شامل نام و موضوع شرکت، نام و نام خانوادگی و مشخصات صاحب حق امضا با تصریح به این که پس از ثبت شرکت چه کسانی حق برداشت از حساب های شرکت را دارند و چگونگی امضاء اسناد و اوراق را انجام می دهند.
در آخر پس از واریز حداقل 35 درصد سرمایه، برای آن شرکت گواهی بانکی صادر می شود. این گواهی بانکی به این شکل است که گواهی میشود که حساب (…) به شماره (…) و به نام شرکت (…) سهامی خاص که در شرف تاسیس است، نزد شعبه (…) بانک (…) افتتاح گردیده است. برای انجام پذیرهنویسی سهام شرکت مذکور، اختصاص یافت. از زمان افتتاح حساب، استفاده از مبلغ تادیه شده تا زمان اعلام کتبی سازمان بورس و اوراق بهادار، امکان پذیر نخواهد بود. مبلغ مانده حساب در زمان صدور تاییدیه(…) ریال است. این گواهی توسط بانک مزبور صادر می شود.
مراحل و نحوه افتتاح حساب آنلاین شرکت و شخصیت حقوقی در شرف تاسیس
پس از بررسی چیستی و ماهیت افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس و مدارک و شرایط آن، در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح مراحل و نحوه افتتاح حساب آنلاین شرکت و شخصیت حقوقی در شرف تاسیس بپردازیم. توجه به این نکته ضروری است که امکان افتتاح حساب به صورت آنلاین برای شرکت در شرف تاسیس وجود ندارد.
با این که در سال های اخیر، امکان افتتاح حساب به صورت آنلاین، برای متقاضیان فراهم شد، اما در حال حاضر، این امکان تنها از طریق بعضی بانک ها انجام شده و بانک هایی نظیر مسکن، پست بانک و . . . این امکان وجود نخواهد داشت، در حالی که اشخاص با مراجعه به سایت بانک رفاه یا رسالت می توانند این اقدام را انجام دهند. از طرف دیگر؛ شرکت هایی که امکان افتتاح حساب به صورت آنلاین را دارند، تنها آن را برای افتتاح حساب برای شخص حقیقی ارائه می دهند و امکان افتتاح حساب به صورت آنلاین برای شرکت های در شرف تاسیس وجود ندارد.
برای افتتاح حساب حضوری با نامه افتتاح حساب شرکت، لازم است شخص به بانکی که قصد دارد در آن شعبه حساب افتتاح کند، مراجعه کرده و با دریافت نوبت به صف انتظار باجه ملحق شود. پس از آن فرد باید، فرم افتتاح حساب را از تحویل دار دریافت کرده و تکمیل نموده و به همراه سایر مدارک درخواستی و وجه نقد اولیه را، تحویل دهد و رسید افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس را دریافت نماید.
بهترین بانک برای افتتاح حساب شرکت
پس از بررسی شرایط و مدارک لازم برای افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس و بیان مراحل افتتاح حساب به صورت آنلاین و حضوری و نیز نامه درخواست افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس، نوبت به معرفی بهترین بانک برای افتتاح حساب شرکت می رسد. در واقع، اشخاص در صورت تمایل می توانند به بانک هایی که در این قسمت معرفی می شوند؛ مراجعه کنند.
یکی از بهترین بانک ها در این مورد، بانک پاسارگاد می باشد و اشخاص می توانند در این بانک برای شرکت در شرف تاسیس حساب سپرده قرض الحسنه جاری افتتاح نمایند. از جمله شرایط لازم برای افتتاح حساب در بانک پاسارگاد این است که نیاز به اخذ معرف و استعلام از بانک مرکزی برای صاحب حساب و وکیل ایشان (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی ) دارد و مدت اعتبار استعلام ها 1 ماه می باشد.
همچنین افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری به نام شرکت های سهامی عام یا خاص در شرف تاسیس بلامانع بوده و بایستی به نام شرکت و با ذکر در شرف تاسیس افتتاح و وجوه دریافتی به حساب مذکور منظور گردد. بدیهی است تا انجام تشریفات ثبت شرکت هیات موسس حق انجام عملیات و حق برداشت از حساب را نخواهد داشت و تا قبل از رسیدن آن و درج آگهی در روزنامه رسمی کشور دسته چک تسلیم نمی گردد.
بر اساس ماده 19 قانون تجارت در صورت عدم ثبت شرکت استرداد وجوه واریز شده به حساب شرکت در شرف تاسیس به موسسین و پذیره نویسان منوط به ارائه گواهینامه عدم ثبت شرکت از طرف اداره ثبت شرکت ها خواهد بود. در نهایت مدارکی که باید به بانک پاسارگاد برای افتتاح حساب ارائه شود، شامل اجازه افتتاح در اساسنامه، تقاضای شرکت که به امضاء هریک از صاحبان رسیده باشد، فتوکپی اساسنامه و شرکتنامه و . . . می باشد.
بانک دیگر، بانک سینا می باشد که افراد پس از مراجعه به یکی از شعب بانک سینا با ارائه مدارک و تکمیل فرم های مخصوص می توانند سپرده قرض الحسنه جاری افتتاح برای شرکت نمایند. حساب سپرده قرض الحسنه جاری در این بانک هم نیاز به اخذ استعلام از بانک مرکزی برای صاحب حساب و وکیل ایشان (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) جهت نداشتن چک برگشتی از دارد.
مدت اعتبار استعلام ها پانزده روز است. شخص هنگام افتتاح حساب جاری می تواند حسابی با عنوان حساب پشتیبان نیز افتتاح کند. حساب پشتیبان سپرده ای است که در صورت نیاز کسری موجودی حساب شخص را هنگام برداشت از آن جبران می کند. حساب پشتیبان می تواند از نوع حساب جاری، سپرده قرض الحسنه پس انداز یا سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت باشد. همچنین افتتاح حساب قرض الحسنه جاری برای شرکت های سهامی در شرف تاسیس (هنوز به ثبت نرسیده باشند) بلامانع بوده و تا انجام تشریفات ثبت شرکت، هیئت موسس حق انجام عملیات بانکی و حق برداشت از حساب را نخواهد داشت.
افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس بانک ملت
پیش از این توضیحاتی در خصوص افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس ارائه کرده و شرایط، مدارک و مراحل افتتاح حساب را نام بردیم و بیان شد که بانک های مختلف در راستای حمایت از اشخاص حقوقی اقدام به فراهم نمودن بستر افتتاح حساب برای شرکت های در شرف تاسیس نموده اند. از جمله این بانک ها بانک ملت می باشد که امکان افتتاح حساب جاری الکترونیک را فراهم نموده است.
افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس بانک ملت، در طرح افتتاح حساب جاری الکترونیک ملت امکان پذیر می باشد. شرکت های در شرف تاسیس، با رعایت شرایطی از جمله دارا بودن شرایط افتتاح حساب اعضای هیئت مدیره و اشخاص دارای حق امضا و نمایندگان سایر شخصیت های حقوقی عضو در هیئت مدیره می توانند اقدام به افتتاح حساب الکترونیک جاری ملت نمایند. در ادامه شرایط افتتاح حساب جاری الکترونیک ملت برای شرکت در شرف تاسیس ارائه شده است.
ارائه مدارک و مستندات شرکت در شرف تاسیس، از جمله تاسیس شرکت، اختیارات مدیران و اعضا ومعرفی نامه اشخاص دارای حق امضا.
ارائه تاییدیه از وزارت امور خارجه برای سفارت خانه ها، سازمان ها و نهادهای بین المللی.
نداشتن سابقه چک برگشتی و بدهی غیر جاری در شبکه بانکی
پس از ثبت تاسیس شرکت و افتتاح حساب در بانک ملت شخصیت حقوقی می تواند برای سهولت انجام امور بانکی و مالی خود اقدام به دریافت اینترنت بانک حقوقی ملت نموده ومدیریت واریز وجوه، نقل و انتقالات وجوه و.. را به صورت اینترنتی پیگیری نماید. برای آشنایی بیشتر با اینترنت بانک حقوقی ملت مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون افتتاح حساب شرکت در شرف تاسیس پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. یکی از بهترین بانک ها در این مورد، بانک پاسارگاد می باشد.